Nintendo har begärt att Github tar bort all kod som används för att köra Switch-emulatorn Yuzu, som används i över 8 000 olika projekt. Enligt konsoltillverkaren möjliggör Github piratkopiering på en kolossal skala genom att låta Yuzu-kod förvaras och underhållas.

Nintendo nådde en milstolpe i sin kamp mot Yuzu tidigare i år när företaget stämde utvecklarna Tropical Haze, vilket slutade med en förlikning och att Yuzu skulle läggas ned med omedelbar verkan. Det har däremot inte stoppat andra från att spara den kod som Yuzu använde genom att exempelvis lagra och underhålla den i Githubs förvar.

Engadget anser att Nintendo samlar på sig dålig karma genom att radera Nintendo-emulatorer från nätet, då emulatorer är ett sätt för äldre spel att kunna leva vidare i modern tid. Det är även ett sätt för framtida generationer att kunna njuta av spel som släpps idag utan att behöva köpa vad som snart blir gammal och så småningom sällsynt hårdvara.

Nintendo har länge vidtagit åtgärder mot att deras intellektuella egendom används utan tillåtelse, vare sig det gäller emulatorer eller som tilläggsmaterial för befintliga spel. Det senaste exemplet är hur Garry's Mod nyligen tog ner allt Nintendo-relaterat innehåll från Steam Workshop på Nintendos begäran.