Inlägg

Inlägg som Thornblom har skrivit i forumet
Av Thornblom
Skrivet av Sweckid:

Kul med ny vinnare men även massiv tur med safety car där...

Norris var ju snabbast på banan över hela racet dock. Värdig vinnare oavsett saftey car. Kul att se

Av Thornblom
Skrivet av Sebskiii:

Jag är så jävla trött på denna säsongen redan... Jag tittar inte ens loppen live längre, räcker att man ser Highlights på youtube senare... Man vet ALLTID hur det ska sluta. Jag har absolut ingenting emot Verstappen, killen är en otroligt duktig förare (kanske bästa någonsin) men kan inte någon annan förare sätta stopp för detta!?

F1 är så mycket mer än vem / vilka som vinner. Iaf för mig. Tycker det var ett rätt kul race, bra kört av Alonso.

Av Thornblom
Skrivet av oqvist:

Börjat se fallout. Vete gudarna men har mycket gore som främsta förtecken? Verkar inte finnas några direkta karaktärer i avsnitt ett som går att tro på.

Det finns en karaktär som är mycket bra skriven i serien, men det bygger upp över seriens gång. De andra var lite platta.

Av Thornblom
Skrivet av lincoln:

K4 eller K10? Hade fåmansföretag (litet konsultbolag) under ett antal år. Nu är det ett tag sedan, men jag minns det som att det var tvunget att nötas in - när jag traglat med papperen tillräckligt länge började jag känna igen mig på nåt sätt, och förstod hur man skulle tänka.

Så.. Stirra på blanketterna en stund. Ta reda på en siffra. Fyll i i Excel. Ta en paus. Stirra en stund till.
.. eller så har du anlag för att bli revisor och bara seglar igenom det hela.

K10 blir det om jag förstått det rätt. Det är liksom inget som Skatteverket har noterat i beskedet. Måste leta upp summa som de köptas för initialt först och främst 😅

Av Thornblom

Fick 26k men har sålt massa onoterade aktier som jag måste lista ut hur jag skall deklarera, aldrig gjort det förut så det blir spännande. Får väl vänta till midsommar eller nått på stålarna.

Av Thornblom
Skrivet av Wh1spY:

Många är nöjda här. Frågan är om man verkligen skall vara nöjd om man får tillbaka.. det är pengar som kunde investerats…

Beror på hur man ser det.. Teoretiskt har du helt rätt. Jag får tillbaka 26k. Säg ca 2200kr i månaden då som jag skattat för mycket. Jag hade sparat och investerat en del av dom, men jag hade definitivt lagt en del av dem på delar till racingbilen och fler spel till steam också.

Av Thornblom
Skrivet av evil penguin:

Antar att du inte har grädde i bokstavligen *allt* utan mer specifikt att du väljer det vid ett val mellan mjölk och grädde?

Jag tror ju att det som avsågs snarast var att uttrycka förvåning att så många öht hade någon mjölkprodukt i, till skillnad från att göra något mer bolognese-liknande då.

Hehe ja typ så. Jag syftade mestadels på matlagning och på typer av matlagning där det bildas någon form av flytande karaktär.

Av Thornblom
Skrivet av Alpha77:

Förvånad att så många använder grädde i köttfärssås!

Jag använder grädde (40%) i allt, även när jag stuvar makaroner.

Av Thornblom
Skrivet av Zion:

I second that. Har jag helt fel på ögonen eller är det Mercedes som verkar ha det absolut största problemet med "tumlande (eng.porpoising)" såhär långt?

Blir intressant också att se om "Zeropods/Podless" kommer sprida sig...

Ja Mercedes ser ut att ha absolut mest tumlande (tack för översättningen). Under sista timmen lekte Mercedes runt med höjden på bilen, den verkliga problematiken för dem verkar vara att de inte kan få ner bilen lika lågt som de andra teamen. Lyckas dom inte lösa det under helgen kan det bli tufft för dem under första racen. De kommer garanterat lösa det, men de hamnar ju efter i övrig utveckling.

Annars så hoppas jag inte att zeropod kommer sprida sig, Mercan ser ju tråkigast ut.

Av Thornblom
Skrivet av Kenneth:

Mercedes har en väldigt annorlunda bil till bahrain som nästan inte har några side pods alls. Får se hur snabb den är då.

Från twitter: https://twitter.com/_drjunkfood/status/1501811389618429953?s=...

Inget imponerande än så länge. Hamilton verkar ha problem med purposing och låsningar. Han har lyckats sätta en snabb tid som är nästan 2 sekunder långsammare än Leclerc.

Av Thornblom
Skrivet av DjBeowolf:

Lite nyfiken här..
När kommer svar kring vinnare ?

Brukar väl vara typ 2-3 veckor i genomsnitt?

Av Thornblom

Jag ska ta mitt första bolån idag. Kommer ha en belåningsgrad på 85%, så blir storbank. Listränta på aktuell storbank ligger på 2,29,1,77,173,177 (3 mån, 1 år, 2 år, 3 år). Antar att deras räntemarginaler är stora, typ 1.4%?
Hur kan jag förhandla räntan utan att ha några lån sedan tidigare? Jag har bra inkomst och inga andra lån, så min kreditvärdighet är mer än tillräcklig. Vad borde jag vara nöjd med?

Av Thornblom
Skrivet av KingCobra:

Jag har något bättre cpu än dig men jag har lite högre fps.
70-80 i stan och 120-140 ute i världen i 1440p med allt på max.
Låter konstigt att cpun skall göra så mycket.

Sen upplever jag, om man läser steamforumet, att Nvidias kort blir väldigt varma och att de ligger mellan 80-100%. Måste ju vara en drivrutinsoptimering som skall till där.

Skall inte spela idag så jag kan inte kolla vad min GPU ligger oå tyvärr. Återkommer!

Gör gärna det!

Jag kör väldigt lik spec som dig annars. Kör också small form factor, fast NZXT H1. Annars samma ramminne, ett Asus ROG Strix mobo och ett PCIE 4.0 ssd. Mina temps är bra, har byggt på extra kylning på chassit som styrs av PWM, så ser inte ut att vara något värmeproblem heller.

Av Thornblom

5600x + RX6800. Allt max, 1440p. Lägsta FPS i städer är runt 60, annars ligger det upp runt 80-100. Dock verkar det var lite dåligt optimerat? Min CPU ligger runt 40% vilket borde vara fine, men grafikkortet ligger runt 60-65% vilket jag tycker är riktigt skumt. Jag har 32gb minne så borde inte vara det som flaskor heller.

Av Thornblom
Skrivet av Galvanizer:

Vilken årsmodell har/hade kompressor? Det var gamla modeller va? Jag har inte full koll på alla.

Jag var och tittade på en 2018 A4:a häromdagen, med V6:an på 272 Hk och tiptronic-lådan. Men jag blev lite besviken på den växellådan jämfört med s-tronic. Men det är ju inget konstigt när det är en så kallad "Slush box". 😁

Just nu lutar det åt en A4 2.0 TDI, precis som jag har idag. Fast några år nyare och med lite mer utrustning bara. Synd bara att de flesta begagnade är fyrhjulsdrivna.

Ja den är nog tidigare. Låt mig gissa årsmodell 2009-2016. Effekten är nog rätt mycket högre, typ 290-350 beroende på bilmodell. Var det en bensinmotor du provkörde?

Av Thornblom
Skrivet av Krippa75:

Den sista vettiga årsmodellen om du vill ha en 530i är 2013 då det är raka sexan utan turbo, 2014 och nyare sitter det en turboladdad tvålitersfyra i den. 523/528 är sista vettiga årsmodellen 2011, då får du en F10/F11 med treliters-sexan.

Ja det är helt klart två burkar för lite, även om det är sjukt mycket effekt i dom idag. Sedan finns ju turbosexan också. Det som gör att jag sneglar lite mot Audi även om jag tycker de är lite för ”båtiga” är att deras kompressormatade sexa är riktigt trevlig.

Av Thornblom
Skrivet av vargeEEEEn:

Jaguar XE eller XF kan vara värda att kika på om du inte gillar BMW F30 eller F10, jaggorna är riktigt trevliga att köra och har väldigt bra inredning

Det där tackar vi för! Hade aldrig fått för mig att kolla på Jaguar annars. Deras nya design är ju kalasgrym! Vet du hur rymliga de är? XE-n ser mycket rymligare ut än F30 exempelvis, men det kanske är för att designen på inredningen är mer klassisk?

Av Thornblom
Skrivet av glemmy:

Vad har du för budget, krav och önskemål?
F10 eller G30 är ju trevliga bilar, om du vill ha variation hade jag kollat på V90, A6 eller E-klass också. Kanske Lexus och Jaguar om du vill ha något mer exotiskt.

Mina krav och önskemål är egentligen en E39 fast modern. Dvs lagom stor (mest för att jag är 187cm och väger 100kg), bra byggkvalitet och känsla (så lite plast som möjligt?), någon form av feedback från vägen (De Volvos jag testat känns mer som att åka med bilen än att köra bilen) och helst så lite vägljud som möjligt för långkörningarna. Jag har haft en Audi förut, det var lite mer som att åka båt än att köra bil även där. Men det kanske är skillnad på ev S-modell? Bränsleförbrukning, allt under litern är acceptabelt. Bilen får absolut inte vara för slö. Skulle jag börja kolla på 5-serie så skulle jag nog börja kolla på typ 530i/d.
Får man något för 250.000? Jag är nog beredd att gå ned i årsmodell till en äldre bil snarare än att tumma på kraven.

Av Thornblom

Vad fasiken köper man idag om man skall ha en ca 3-5 år gammal kärra?
Kör nu en tysk premiumvagn dvs BMW 5-serie E39 i dagsläget. En modern 5-serie känns som en 7-serie och 3-serien har en knepigt designad interiör och har blivit lite väl plastig?

Jag kör nog min tyska premiumvagn tills att rosten säger ifrån, men det gör den nog redan till nästa besiktning, så jag måste börja planera

Av Thornblom

Att de inte använder åtminstone 30 sekunder av den klassiska BF theme musiken är för mig oförståeligt. Det är som att ta bort force theme från Star Wars, korkat. Emotionella känslor och nostalgi säljer bra, om inte annat.