Inlägg

Inlägg som Jagers har skrivit i forumet
Av Jagers

" Företaget Phoenix Digital Group LLC och fyra svaranden döms
Grundaren David Schaefer säger till Stephen Totilo att det lilla företaget kommer överklaga beslutet. "

Ursäkta så dem vet vilka personerna är? och dem döms inte till fängelse?
Så det är helt OK att göra så mycket fusk man vill till vilka spel man vill?
När blev det OK att göra fusk och att använda fusk till spel?
Jag fattar inte vart världen är på väg.

Av Jagers

NNNNNNNNNNEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJ

Av Jagers

jag använder ett billigt corsair tangentbord nu,inga mekaniska brytare, bland det bästa jag haft, iCUE, razor synapse, osv är juh bara bloatware så det e klart man avinstallerar allt sånt, måste man ha någon funktion som kommer i mjukvaran så får man kolla noggrannare på mjukvaran innan man köper en vara.

Av Jagers
Skrivet av Soulreaper4:

Finns det någon anledning till att inte pumpa upp till 7900 XT alt 4080 super? Insåg nu att jag kunde skrivit med att jag vill framtidssäkra litegrann....

Nej inte direkt.
ang. 5000serien så kan vi bara spekulera just nu, kostar ett 5080 över 25.000kr så skulle iaf inte jag rekommendera det oavsett prestandan men om 5000serien blir billigare än 4000serien då snackar vi.
Grafikkortspriserna är juh som dem är just nu.

Du kanske vill vänta på intel och Battlemage som verkar komma om bara några månader.
*edit* battlemage släpps nära black friday i år tydligen.

Av Jagers
Skrivet av A1200:

Nånstans mellan 150.000 - 250.000 SEK. Men var inte orolig. Du kommer kunna leasa kortet via Komplett för endast 10k per månad. 🙂👍

ingen taksies-backsies om du kör asus dock, går kortet sönder då äre "synd-grabben" regler som gäller

Av Jagers
Skrivet av KAN1N:

xx90 korten är definitionen av overkill. Personligen älskar jag att de säljer "Enterprise"-kretsar till konsumenter för de som vill lägga så mycket pengar på GPU och inte behöva köpa 3xSLI med microstutter och driverproblem.

Problemet är inte priset, problemet är vad man jämför med. Kör man 1080p eller 1440p så får man galen prestanda för pengarna idag. Annars kan man alltid köpa en PS5 och få "optimerad" och "prisvärd" spelupplevelse för nyaste spelen.

Har kunnat köra ett 3060 ti sen lansering för 6000kr i snart tre år och det är fortfarande riktigt starkt. Själv valt att köra det med en 4k skärm pga att jag även kör Photoshop, men hade jag kört en 1440p hade jag fått typ 100 fps i nästan alla spel...

Vet inte om jag skulle kalla det overkill men för 4k i nya spel måste du juh ha minst ett 3090 eller 4080+ om du inte vill sitta på 30-50 fps i vissa spel, behovet fanns absolut för ett 4090(cyberpunk, etc), frågan är om behovet finns för ett 5090 om det släpps i år

Av Jagers
Skrivet av Datanisse:

Jag printar alltid ut en lapp med grannens namn och adress och klistrar på innan jag slänger kartongen.

haha xD

Av Jagers
Skrivet av Rexarn:

Tjena, sitter i en lite halvdryg båt här. Jag har en seagate hårddisk i datorn som börjat beté sig lite mysko. (korruptat steam installationer och en gång bara försvunnit ur "den här datorn" samt gett denna felkod vilket gjorde mig lite rädd när allt va frid å fröjd senast igår, men sen kom skiten igång efter ominstallation av spelet..) och funderar på om det kanske är dags för en ny
(10 år gammal, dock utan missljud och SMART infon ser bra ut)

Har kollat på netonnet, komplett, webhallen och elgiganten m.m. Jag hittar endast nas diskar och seagate diskar (hört att dom nyare barracuda (gröna) ska va skräp?)

Hursom. Jag söker en disk som ska vara hållbar (dvs orka hålla i bilder, memes, film, torrents och sånt skräp och såklart palla ett gäng år), orka ha lite simpla spel som inte behöver ssd, större än 2TB och inte vara allt för dyr (max typ 2500 - 3000)

Har en NVME 1TB som OS disk så ni behöver inte ställa den frågan. Denna skall endast vara till övrig lagring

köp absolut inte en HDD, vi lever i 2024 nu, gå på en SSD, valfri SSD som har bra pris, ibland är M.2 billigare än Sata och tvärtom.

Av Jagers

vadå 170 miljarder? Lmao. steam lär vara värt minst 1000.

Av Jagers

han har klippt bort vad som ser ut som extremt viktiga delar ut videon, och är inne på skitsidor som Bing, Cnet och "Viiooz" ?????
vad trodde han

Av Jagers
Skrivet av Dinkefing:

Har inte sett det beteendet. Hur menar du att de höjer och sedan sänker? När de höjer brukar det vara permanent.

Detta är för 100/100mbit och jag kommer inte ihåg exakta siffror, men för 1-2 år sedan när Zitius tog över nätet från Fibra så höjde nästan alla bredbandsleverantörer priserna från runt 339kr till över 420kr och skyllde på zitius, men 3 veckor efter så var priserna nere på runt 349kr, 2 månader senare höjde dem igen till över 420kr och skyllde på zitius, sedan 5 veckor efter så var dem nere på runt 359kr. 2 mån efter årsskiftet så kom en megahöjning igen.
Jag vet inte hur priserna såg ut för 500 eller 1000mbit.

idag kostar 100/100 - 445kr/mån, för 500/500mbit så får jag betala 489kr/mån så jag har bytit upp mig

Av Jagers
Skrivet av Dinkefing:

Open Universe gör exakt samma sak! Priserna har gått väldigt mycket på bara ett par år. Var kan man vända sig om man vill klaga?

jag har anmält dem till konsumentverket, bredbandsleverantören oxå, då bredbandsleverantörerna höjer sina priser, för att sedan magiskt sänka dem till ursprungspriset knappt en månad efter, sen höjer dem igen, väntar 2-3 månader, sänker till ursprungspriset igen (för dem vet att folk inte hör av sig för att få priset justerat så dem följer bara med dem höjda priserna)

Av Jagers
Skrivet av Dinkefing:

250/250mbit inte under 450 kr månaden nu medan för ett eller två år sen låg de strax över 300 kr månaden. Alla har samma priser en del sticker ut genom att ha en bra bit över 600 kr för 250/250.

100/100 eller 100/10 är inte mycket billigare.

Var är den utlovade konkurrensen som skulle ge sverige billiga bredbandspriser i städerna? Den visionen verkar ju helt grusad. Och de lokala politikerna eller på riksnivå lyfter inte ett finger för de kör svartfiber och gruppanslutningar för en fjärdedel av priset som tas inom stadsnätet. För en vanlig dödlig är dessa 150 till 200 kronors ökningar väldigt mycket!

Och hur kan man tillåta driftoperatören höja priserna så mycket? Och alla tjatar om elnätsmonopol när vi har stadsnätsmonopol med giriga driftoperatörer där i deras verklighet har haft inflation på 50% istället för lite över 10%.

Det känns bara som sverige halkar efter mer och mer när det kommer till att ligga i framkant för landet där man erbjuder snabbt och billigt bredband.

Det är telia(Zitius) som lurar hyresvärdar att deras stadsnät är bäst för dem kan minsan erbjuda ett öppet nät med 300 aktörer(som ingen bryr sig om) sen tar dem monopol på skiten och driver upp priset med 200%
mitt gamla pris på 100/100 = 260kr/mån mitt nya pris på 100/100 = 449kr/mån

Skrivet av Sh4d0wfi3nd:

Priset på min 250/250 lina kommer nog höjas med 50-200kr nu när vi byter KO... Inte helt klart med priserna än. Men alla som klarar sig med 10/10 lina får ju det gratis. Så thats good...

det är väl 1/1 som är gratis? inte sett någon erbjuda 10/10 gratis.

Av Jagers

2.1? dem kan väl börja med att ge oss 2.0 på deras super-ultra-gaming-skärmar där dem fortf. släpps med 1.4 DSC skräp

Av Jagers
Skrivet av jri87:

Hej. Ja jag hade 2 stickor i när jag tog den där bilden.

Det verkar vara XMP som ställer till det.

Med det avstängt har jag kunnat använda datorn en längre stund utan problem.

Men om datorn kraschar med XMP igång. Betyder det att ramminnerna är defekta?

det kan vara fel på nån ramsticka oxå, jag hade det problemet att en av mina ramstickor var rätt trasig, rapporterade massor med fel i memtest men det gick att köra med den på lägre frekvens

Av Jagers
Skrivet av shugge:

Brukat vara slot 2 och 4 som ska användas som standard.

Skrivet av jri87:

Jag tog mig i kragen och håller på att uppdatera BIOS i skrivande stund

Jag ska också testa att sett ram stickorna i slot 2 och 4 i stället

brukar vara olika beroende på moderkort, jag har 1 och 3 på mitt tex.

Av Jagers
Skrivet av cosplay:

De borde hålla i handen och sjunga We Shall Overcome.

det kommer, det kommer.

Av Jagers

jahapp, där rök idén om att köpa AMD till mitt 5090

Av Jagers
Skrivet av Morrreee:

Kanske skulle nämnt att jag kan inte använda min nya cpu på den äldre moderkortet jag har. Så vill ha någon Z790 med några nya ddr5 minnen till det 😊 vilka har jag ingen aning om 🤷‍♂️

moderkortet gör fortf. mindre än 1% prestanda, så köp ett moderkort som har allt du behöver/vill ha
tex. WIFI, 3st m.2 platser, 3 st PCIE 4.0 platser, etc etc etc

RAM, valfritt DDR5 6000mhz som passar på moderkortet

Av Jagers
Skrivet av DevLeader:

Jag har börjat fundera starkt och mycket på om det är så bra för oss svenska patrioter att skicka så mycket data.
Vi har vår korsfana...

Dom vet redan så mycket om svenskar och vad vet vi om dem? Säkert mycket mindre. Att ha en underrättelse om USA:s och Sydkoreas folk är otroligt viktigt om vi ska lyckas placera en svensk molntjänst för deras folk.

Låter som att du har mycket konspirationsteorier om saker och ting, och dem enda jag känner till som pratar om svenska patrioter och korsfanor 2024 är Nazisterna...