Inlägg

Inlägg som SayZk har skrivit i forumet
Av SayZk

Jag längtar tills man kan använda mobilen som dator på jobbet, vi kopplar ändå alltid in våra laptops med usb C i en skärm som agerar dockningsstation, sen jobbar vi mot remote servrar via ssh så det finns inget behov av beräkningskraft lokal för vår del, vore skönt att slippa släpa med sig laptopen.
I dagsläget är väll den stora blockaden en ovilja från företaget samt att vscode inte finns på Android.

Av SayZk

Ctrl + W står med två gånger. Och ni missade den bästa genvägen som finns! Ctrl + shift + W öppnad den senast stängda tabben.

Av SayZk

Det förklarar ju helt varför de jobbar på att blockera alternativa startmenyer... https://www.sweclockers.com/nyhet/38561-microsoft-utvidgar-bl...

Av SayZk

Här finns mycket tips relaterat till att måla figurerna i HoMM3 brädspelet (Och allmänt måla figurer): https://discord.com/channels/740870068178649108/1179133501073...

Av SayZk
Skrivet av PappelApel:

Jag har nyligen införskaffat mig en Flashforge creator pro 2 FDM skrivare och är mer än nöjd trots att jag än så länge inte skapat allt för många creationer. Nyfrälst i denna 3d värld så omvärldsbevakar jag allt för att få guidning och tips och lära mig.

Ramlade på detta idag https://eu.elegoo.com/products/elegoo-mars-4-ultra-msla-resin... som dom har på påsk rea, grymt sugen på resin skrivare som en till skrivare, Dock så försöker jag inse skillnaden och kvalite kontra material och priskillnad, Min FF Creator pro2 kostar i runda slängar 10k, Denna resin skrivare är betydligt billigare men jag ser att resin kostar lite mer, Men denna verkar kunna skapa ungefär lika stora bygg modeller beroende på variant, dom har även en gigantisk grej https://eu.elegoo.com/blogs/3d-printer-user-guide/elegoo-oran... som verkar jäkligt intressant med tanke på storleken den kan printa saker, Vad har ni för input i luddiga frågeställningen, Dvs är resin printer något att investera i om man har "hobby" intresse vad är skillnaderna generellt?

Resin producerar fina detaljer, passar utmärkt till exempelvis miniatyrer, men har många nackdelar.
Den största för mig var att pjäserna är bräckliga, har testat med "engineering resin" men i slutändan så blir materialet alltid "kristallint" vilket gör att det spricker under belastning.
Sen är det väldigt otrevligt att handskas med, särskilt kemikaliedofterna gör det direkt otrevligt, det blev mycket bättre när jag köpte en wash & cure station men är ändå inget jag skulle rekommendera att köra inomhus ifall du inte har någon dedikerad plats med bra ventilation.
Sist så är det inte lika mycket "push&play" som en fdm-skrivare, det är mycket mer jobbigt att byta resin och om något går fel under utskriften (lossnar från byggplattan) så har du en massa små härdade bitar som ligger nere i ditt resinkärl, och om du inte får bort dessa så kommer de att trycka ner och riskera punktering av din FEP-film till nästa utskrift.

Av SayZk
Skrivet av Kakan1994:

60kr och vi har en deal

deal

Av SayZk

Barotrauma 50kr?

Av SayZk
Skrivet av delta76:

ja jag är medveten om det, frågar bara att i verkligheten vad betalade du för att få paketet

Beror på speditör, postnord tar som du sagt 75:-, DHL har jag för mig tog 110:- när jag köpte från aliexpress och fick skickat via dem (3d-printer, ca 300eur, 4-5 år sedan).

Av SayZk

Jag tycker inte att förpackningen är missvisande, däremot tycker jag att ICA har fulat sig på fetthalten.
Standard för nötfärs är 12%, ärfärs borde innehålla i praktiken inget fett (0.4g/100g i ärtor). Om man tar 12 procentig färs och spär ut den med 30% fettfri färs borde slutresultatet bli 12%*0.7 = 8.4% fetthalt.
För att uppnå 13% fetthalt har ica använt nötfärs med 18.6% (13/0.7) fetthalt vilket är billigare än nötfärs med 12% fetthalt.

Fett behövs visserligen för att färsen inte ska upplevas torr och tråkig, men prissättningen borde reflektera detta bättre, känns som girighet från ICAs sida.

Av SayZk

Mycket fina spel som kommer ur lilla Sverige, man blir lite stolt. Men det är ändå en patriotisk sorg att 90-talets största spel utvecklades av danskar...
https://en.wikipedia.org/wiki/Hugo_%28video_game%29

Av SayZk

Har en Xiaomi ultrawide 34". Vet inte om jag har kvar kartongen att frakta i men ska försöka kolla det imorgon.

Av SayZk

Är det Swec+ på g eller?

Av SayZk
Skrivet av oflytbara:

Fasiken kan verkligen inte bestämma mig om jag ska köra på en k1 max eller en bambu p1s nu, suttit flera dagar och kollat reviews och diverse forum men kan verkligen inte bestämma mig.. någon som sitter på någon av maskinerna här inne som kanske kan ge en kort input?

Vet inget om p1 men jag köpte nyligen en k1, printar endast i PLA och kan inte vara mer än nöjd. Fäster bra i plattan som medföljer och det är mycket smidigt att kunna plocka ut den böjbara plattan för att lossa objektet snarare än att stå med "stekspaden" som jag gjorde på min gamla flashforge.
Det jag tycker man ska tänka på med snabbhetsdemonerna som k1/p1 är att de är !högljuda!, alltså att fläktarna susar som bara den, maskinen står i mitt lekrum där jag även har datorn och man hör maskinen tydligt genom headset.

Angående k1 vs k1 max så är det väll två viktiga skillnader: k1 max har ett högtemperatursmunstycke som klarar av fler material, för de flesta är det här helt onödigt men endast du vet vad du vill leka med. k1 max har även en större byggvolym på 300x300 istället för 220x220 som vanliga k1 har, jag har aldrig printat något större än 140x160 men om du vet/tror att du kommer göra det kan det vara skönt att ha den större max varianten.

Tycker du ska slå till på en k1 (ej max) om du inte har exotiska behov angående material eller vet med dig att du behöver en enorm printvolym, de är väldigt billiga just nu (Jag köpte för 539 euro).
https://store.creality.com/eu/products/k1-speedy-3d-printer?s...

Av SayZk
Skrivet av Salvion:

Hej

Jag har testat classic era och hamnade på Firemaw servern (mot bättre vetande) och jag blir helt galan på just pvp biten, jag är dels kass på det (när man levlar) men också OM det vore andra factionen på ungeför samma level så kunde det gå men nu är det levlel 60 horde rogue mot mina 20+ karaktärer och då är det 100% tråkigt....varje dag campar horde Redridge, sedan skickar Restedxp appen mig till Ashenwale och där går det lika dåligt att solo levla.

Så när jag googlat så säger folk Pyrewood för PVE men ALLA servrar på classic era utom Firemaw är LOW population.
Så jag undrar hur funkar det med olika servrar och dom sägs av vissa vara mergade...man hur VET jag det? betyder det att om jag startar på en low pop server PVE som horde från scratch så är det mycket folk där? någon som faktiskt VET hur det är?
med merge och hur det funkar idag?

https://ironforge.pro/population/era/ här kan du se indikationer på befolkning, sidan mäter antalet unika namn som laddas upp på https://vanilla.warcraftlogs.com/ veckovis. Pyrewood ser mycket riktigt ut att vara största PvE servern, det är ca 1000 unika karaktärer som har raid-logs uppladdade på warcraft logs, inte mycket men långt från dött.
De flesta väntar på season of discovery som kommer släppas 30 november, där kommer det vara full fart om du är ute efter att spela med folk.

Av SayZk

Terraria är en personlig favorit.
Fantastiskt kul att spela igenom och håller även när man spelar om det på högre svårighets grader, och slutligen med moddar (Calamity mod t.ex.)
Kostar bara 10 euro också.

Av SayZk
Skrivet av Zyie:

#ShikakuOfTheDay #EASY230713
⏱️ 00:00:06
https://shikakuofthe.day

#ShikakuOfTheDay #MEDIUM230713
⏱️ 00:00:34
https://shikakuofthe.day

#ShikakuOfTheDay #HARD230713
⏱️ 00:05:08
https://shikakuofthe.day

Hard var lite svårare idag, iallafall för mig, haha.
Najs att ettorna är ifyllda direkt från start nu!

Håller med om att Hard kändes svårare idag, jag föll för ett par fällor iaf...

#ShikakuOfTheDay #HARD230713
⏱️ 00:04:23
https://shikakuofthe.day

Av SayZk

Aldrig hört talas om detta innan, skoj spel dock!

#ShikakuOfTheDay #HARD230712
⏱️ 00:03:03
https://shikakuofthe.day

Av SayZk
Skrivet av BasseBaba:

Jag har funderat på det här... Finns det något sätt att beräkna eller nån online-kalkylator som kan visa vad ett item kommer få för stats vid sina upgrades?
Jag har vaskat guld/mats i onödan på att uppgradera items som ändå inte blev bättre än det jag hade...

Skrivet av kundun:

Har också funderat på det. Nu börjar jag bara uppgradera om itemet är ungefär lika bra ouppgraderat som mitt uppgraderade, så är man liksom 100% att det kommer bli bättre

Vet inte om jag förstår era funderingar korrekt, men det finns breakpoints som är viktiga: https://primagames.com/tips/diablo-4-item-level-breakpoints-e...
Kort och gott vill man ha ett item som är ilvl 700+ (ännu högre är bättre för det ger mer stats, men 725 är viktigast) för det är det lägsta man kan uppgradera förbi den högsta breakpointen.

Man kan dessutom i settings slå på mer detaljer om stats på items, då ser man vad som sker vid nästa uppgradering.

Av SayZk
Skrivet av ODDNAME:

Jajo det är tanken, min lilla lägenhetslaser ska vara säker

Ska designa en liten del som gör att jag kan hänga slangen direkt på ventilationen som sitter i dörren,

https://i.imgur.com/44EocVT.jpg

De där ventilationshålen är ofta insug, så du behöver kanske något lufttätt och en fläkt som trycker ut luften, notera att det kan vara ganska sotig rök från en laserskärare så missfärgningar kan lätt uppstå. Sen rekommenderar jag inte att blockera insugen alls, men om du bara gör det en stund och sedan tar bort attrappen är det väll inget större problem.

Av SayZk

Kul projekt, hoppas det blir bra! Satsa på ordentlig ventilation medans du ändå håller på och plockar isär den