Inlägg

Inlägg som Fabbeee har skrivit i forumet
Av Fabbeee

Bump

Av Fabbeee

Har gjort det som jag blev rekomenderad att göra nu men det fanns iallafall en hel del threats som togs bort men problemen med internet osv vid uppstart är fortfarande kvar.

http://<blockquote class="imgur-embed-pub" lang="en" data-id="69...

https://i.imgur.com/LJzyRUM.png

https://i.imgur.com/LJzyRUM.png

https://i.imgur.com/EInpoCt.png

https://i.imgur.com/Nc6AWKi.png

Här är en komplett lista av de program som kom upp då jag kollade under "recent" fliken på winpatrol, bör det verkligen finnas så många program som är "HIDDEN" ?

Märkte också under SERVICES att det finns ett fåtal program som är listade under "trigger start". Vad innebär detta? Bifogar bild här under.

https://i.imgur.com/DLGKZ7w.png

Tacksam för svar.

Av Fabbeee
Skrivet av Niivpzi:

Har inte mycket att säga mer än att ge tips om dessa program, alt. se Bleepingcomputers Forum där dom har en Sticky guide på att skapa loggar med utvalda program så tar deras "experter" en titt.
Minns jag inte fel dödar denna ALLA processer förutom de viktigaste, bra att köra innan scanning med andra program (helst alltid utan nätverkskabel)
https://www.bleepingcomputer.com/download/rkill/

Dra ut nätverkskabeln efter uppdatering av programmen nedan och kör RKILL och scanna efteråt med dessa:

https://www.malwarebytes.com/
https://www.bleepingcomputer.com/download/adwcleaner/

Många tipsar, men personligen kan jag inte läsa loggarna vad som är virus och inte (Eller så har mina alltid vart rena)
https://www.bleepingcomputer.com/download/farbar-recovery-sca...

+ Prova https://www.bleepingcomputer.com/download/winpatrol/

Tack för svar! Prövar det, återkommer med svar ifall det gör någon skillnad.

Mvh

Av Fabbeee

Funderingar kring eventuell infektering av min dator.

Hej!

Har stött på några enligt mitt tyckes konstiga saker på min dator under senaste tiden, dessutom beter den sig väldigt konstigt då och då. Jag är inte alls kunnig vad gäller säkerhet av datorer så ursäkta mig i förhand om jag enbart kommer skämma ut mig men känner ändå att jag måste fråga för säkerhetens skull. Jag tänker bifoga ett gäng skärmklipp och lägga till kommentarer allt eftersom.

Denna ruta kommer från ett program som heter "Network realtime inspection service" vilket under Task Manager står under LOCAL SERVICE tillsammans med flera andra program som också ligger under samma LOCAL SERVICE Användare. Det verkar som att flera (har inte kollat alla) har den "digitala signaturen" (Vet inte ens vad det innebär) Sha1 eller Sha256

[/img]

https://imgur.com/4P9H8Uu

[/img]

Denna bild visar ett skärmklipp från Task manager där SYSTEM, LOCAL SERVICE OCH NETWORK SERVICE har igång ett flertal program som jag inte riktigt fattar varför de ska vara igång.

https://i.imgur.com/4P9H8Uu.png

Utöver dessa två mig till synes konstigheter, så har jag även via programmet "security task manager" Avinstallerat POSTGRES SQL som verkade hosta någon slags server, har försökt läsa på om ämnet men blir inte mycket klokare. Men så vitt jag har förstått så är POSTGRES en vanligt svaghet som hackare kan använda till sin fördel.

Här nedanför är skärmklipp från sercurity task manager, ni som kan något om det här, är det som det ska?

https://imgur.com/j7oT5NE

https://imgur.com/YWs3JeF

Är väldigt tacksam för svar och ber om ursäkt ifall det bara är jag som är ute och cyklar men det är någonting som inte känns som det ska enligt mig.

Via security task manager programmet går det även att få vad som kallas "text i fil" då man väljer ett särskilt program som är igång. Ifall detta hade varit intressant för något av programmen är det bara att be om det så kan jag kopiera över texten till tråden, själv vet jag inte vad det är som kan tänkas vara relevant och inte heller när någonting inte är "normalt". Men tänkte iallafall att jag kunde bifoga ett skärmklipp på en av textruterna från ett av programmen som körs av "services and controller" appen bara som ett stickprov.
Här är ett skärmklipp från textrutan av programmet "SP Reviewer" Vad det är har jag ingen aning om men här kommer bilden iallafall.

https://i.imgur.com/avUrfiu.png

Av någon jäkla anledning kan jag inte få bilderna att fungera men om man högerclicka så verkar det funka för mig. Säg gärna till ifall det inte funkar för er så kan jag försöka att åtgärda det återigen men jag vet inte vad det är som orsakar det.

Kom på i efterhand att anledningen till att jag har blivit misstänksam på senare tid är att när jag startat datorn så är inte antivirusprogrammet påslaget utan visar att det är avslaget och det går inte att slå på. Dessutom så fungerar inte internet just efter att jag loggat in och datorn står bara och tuggar fram tills dess att internet börjar fungera och då visar även antivirus att det är på igen.

Värt att nämna är kanske att jag prövat att stänga av flera av programmen genom security task manager men programmen startar genast om.

Av Fabbeee
Skrivet av Laxpudding:

Istället för att skriva "bump", vilket är ytterst irriterande för alla som läser på forumet, förtydliga din frågeställning. Då ökar chanserna att få svar. Just nu är hela din frågeställning faktiskt mest förvirrande vilket gör att en del säkert drar sig från att svara.

PG248Q är någonstans mittemellan en vanlig basgamingskärm och de modernare 240 Hz-skärmarna. En ganska ovanlig skärm då få modeller har snarlika specar. Går igenom kategorierna i Guiden till bildskärmsköpet, länkad i signatur.

Hej, var inte meningen att vara irriterande genom att skriva bump. Detta är mitt första inlägg på flera år på forumet och hade därför glömt hur det brukar gå till.

Av Fabbeee
Skrivet av pallee:

Har ingen erfarenhet av skärmen, men jag antar att det är ett rimligt pris met tanke på att både webhallen och inet har samma skärm för ungefär 3,5k återköpt/bruten förpackning med alla tillbehör.

Vad de menar är att en kund har ångrat sig (vanligtvis enl. distansavtalslagen) och skickat tillbaka skärmen. Eftersom att skärmen inte är ny kan de inte sälja den för fullpris. I detta fall handlar det (gissar jag) nog mer om att de (Inet) troligen sponsrat Dreamhack med ett antal skärmar för e-sport turneringarna.

Okej, tack för ditt svar. Vet du ifall det är vanlig garanti och returrätt/öppet köp?

Mvh Fabian

Av Fabbeee

Fundering kring Dreamhack skärm på inet.

Såg en skärm (ASUS 24" ROG SWIFT PG248Q G-Sync 180Hz) på inet som var prisnedsatt från 4799 till 3499 för att den hade använts under Dreamhack av "proffsen". Det stod att det var återköp från kund. Mina frågor är: Varför är skärmarna så extremt prisnedsatt? Är det en bra skärm för priset? Vad kan de mena med återköp från kund? Jag har ett grafikkort som supportar gsync.

Tack på förhabd/ Fabian

Av Fabbeee

@Neonodia:

Du får nog förklara mer än så om jag ska förstå

Av Fabbeee
Skrivet av robbankentor:

Starta AI suite och kolla så inget är konfigurerat under nätverksfliken, tror det heter netvork control

Kollade i inställningarna till det och det verkade inte som det var något som var konstigt.

Av Fabbeee
Skrivet av robbankentor:

@Fabbeee:

Hej
du har inte någon nätverks prioritering igång typ Asus AI suit?

Edit: vad har du för nätverks kort eller moderkort?

Har igång Ai suite men har ingen vetskap om någon nätverksprioritering inom det?

Jag har ett Asus Gryphon 1150 Z97

Av Fabbeee
Skrivet av Neonodia:

Installera om steam och se om problemet försvinner

Som jag skrev där uppe har jag ominstallerat både steam och mina nätverkskortsdrivrutiner

Av Fabbeee
Skrivet av Paddanx:

Har dina föräldrar samma leverantör av internet?

Försök hitta gemensamma nämnare i det hela.
Har du någon annan dator i nått av hemmen som du kan testa bara installera steam och dra ner ett spel? (Så du vet om det är linan/router, eller just ditt kort/dator).

Prövade med pappas dator och det funkade så problemet ligger i min dator.

Av Fabbeee
Skrivet av Brainsplitter:

Har samma problem... Får begränsad anslutning efter ett tag och behöver då koppla bort och återansluta så funkar det igen ett par minuter tills det händer igen eller om den lyckas ladda klart.
Har inte prövat några lösningar då jag nyss ominstallerat burken, men kan återkomma om jag kommer på något.

Okej, gör så

Skrivet av Neonodia:

Det som jag funderade på kan vara om det är samma routers eller även om det inte är samma märken, IP Flood Detection, dvs när du försöker ladda ner något så känner routern av att du får kontakt med massor av Peers och då tror att det är en attack av något slag (DDOS), då kan den stänga ner anslutningen.

Okej kan kolla upp det.

Av Fabbeee
Skrivet av Metalwar:

@Fabbeee: Hej har du möjlighet att prova med ett externt nätverkskort? får du för en billig slant eller låna av nån. bara för att utesluta eventuella störningar.

Har inget sådant hemma men kan kolla om en kompis har någon.

Av Fabbeee
Skrivet av Neonodia:

Har både mamma och pappa samma Router?

Dom har inte samma router.

Skrivet av Paddanx:

Har dina föräldrar samma leverantör av internet?

Nepp

Försök hitta gemensamma nämnare i det hela.
Har du någon annan dator i nått av hemmen som du kan testa bara installera steam och dra ner ett spel? (Så du vet om det är linan/router, eller just ditt kort/dator).

Bra ide, kan pröva på pappas

Av Fabbeee

Internet stängs av då jag laddar ner spel från steam?

Hej!

Problemet är att då jag försöker ladda ner spel via steam så stänger internet uppkopplingen av sig och sen måste jag stänga av och på nätverksadaptern, Eftersom jag har samma problem både hos mamma och pappa så känns det otroligt att det har med routern att göra. Har prövat att ominstallera både min nätverkskortdrivrutiner samt steam. Har också prövat att begränsa nedladdningshastigheten via steams inställningar och ett program som heter netlimiter men ingenting verkar funka, har googlat runt men har inte lyckats hitta någonting som har hjälpt mig.

Jag kan ladda ner andra saker som inte är via steam oavsett storlek (gta v 60 gb) och har inte problem med hastigheten av nätverket.

Ska få låna ett nätverkskort av en vän imorgon för att kolla om det är ett hårdvaruproblem på min sida.

Uppdaterar då jag har prövat med det andra nätverkskortet

Update: Hans nätverkskort passade inte i min dator så problemet kvarstår.

Av Fabbeee

Budar 300

Av Fabbeee
Skrivet av Tandoori Chicken:

Den här är den mest Rolex liknande klockan jag känner till som inte är fake:

https://www.massdrop.com/buy/seiko-sea-urchin-snzf-watch

Riktigt trevlig klocka med fönster och allt. Tror klockan såldes för 120 dollar. Sen får betala frakt/moms och kanske tull.

har just köpt den och måste säga att jag är väldigt nöjd.

Av Fabbeee

Har letat efter en playlist att spela poker till och det här passade perfekt! Tack som fn

Av Fabbeee

jag har redan ganska bra performance imo med mitt 780