Inlägg

Inlägg som smaulänningen har skrivit i forumet
Av smaulänningen

Beklagar att jag inte har något tips att ge dig vad beträffar en laptop utan jag undrar bara vad den berömda kortslutna kondingen sjukan som enl dig drabbar just DELL laptops? Har själv två stycken DELL så därför undrar jag?

Av smaulänningen

Är bara lite "småputt" dvs halvsur över det kylslagiga vädret. Men å andra sidan behöver jag ju inte oroa mig över att jag borde klippt gräset idag.

Av smaulänningen

Kan väl knappast kallas serie men jag gillar Robinson Sverige (TV4) skarpt. Tävlingarna är roliga och jag lider med dom med bakgrund av hur lite mat (kolhydrater, protein och fett) de får i sig. Frågan är väl snarare hur mycket mat de får när kamerorna är avstängda!??

Av smaulänningen

Klona hdd alt göra en komplett kopia an den är vad jag skulle satsa på.

Av smaulänningen

Beror väl i första hand på vad det är för spel. Gamla klassiska Leisure Suit Larry har ju tom sin egna fan club trots att spelet kom med första delen redan 1987 om jag inte minns fel.

Av smaulänningen

Jag har själv en bra videokamera (CANON XM1) för miniDV (små kassettband) och för många år sedan köpte jag en SONY miniDV bandare. Jag tror att beteckningen är SONY GV D1000E. Men jag är inte helt säker. Här är i vart fall en bild på den.

Själv köpte jag min av konkursförvaltaren när Hultfredsfestivalen gick i KK och bandaren är i nyskick.

http://budgetvideo.com/images/gallery/sony_gv_d1000e.jpg

Av smaulänningen

Bara en fundering så där rent allmänt. Om du bara vill spendera 2,5K - 3K kronor på en laptop, är det inte bättre att du köper en begagnad dator? Misstänker att du inte får mycket till bärbar NY dator för de slantarna.

Av smaulänningen

Om jag bara strölyssnar på musik dvs jag sysslar med något annat typ lagar mat eller sitter vid datorn och "jobbar" så är det enbart digitalt som gäller dvs:

Musik (ENBART) i FLAC > DAC (Benchmark DAC1) > Onkyo A809 > DALI Concept 10

Om jag däremot ska sitta verkligen ock lyssna på musik så blir det att starta igång vinylspelaren. En Thorens TD-160B MKII med Grace 707 arm.

Av smaulänningen

Har själv letat efter begagnade Canon Legria HF G30, G25 eller ev G10 och de är ju bara några år gamla och kostade väl bortåt 10K kronor nya när de kom men de säljs väl för allt mellan 500 kronor (G10) till 2K kronor (G30). Dessutom är väl Canon kameran betydligt bättre än vad Sony-kameran är åtminstone vad beträffar optiken.

Av smaulänningen

Har bara din kompis kunskap att bygga själv så är det väl vad jag klart skulle rekommendera. Ett extra plus är naturligtvis att han kan skilja på bra och dåliga delar och vilka delar som passar bättre ihop med varandra och vilka som passar sämre ihop med varandra.

Saknar dessvärre den kunskapen själv, tyvärr.