Inlägg

Inlägg som Qzetin har skrivit i forumet
Av Qzetin

Bjuder 1000 + frakt

Av Qzetin

Bjuder 900

Av Qzetin

Kör chrome remote desktop på min spelserver, det jag gillar med det är hur enkelt det är att installera och att jag kan styra den från vilken dator som helst och även från telefonen oavsett vilket nätverk servern är på då den är kopplad till googlekontot, krånglar inte ens när IP ändras.

Av Qzetin

Jag var nyligen själv på jakt efter en 3770 och den var inte särskilt svår att hitta, däremot tappade jag hakan varje gång de hittades över vad säljare krävde i pris samt vad folk var villiga att betala bl a på tradera.
Det blev en konstatering att pengarna kunde spenderas mycket bättre på billigare men nyare & desto bättre komponenter.
Som länken ovan för 3770:an var utropspriserna skäliga men sista minuten på alla jag övervakade skenade priserna iväg till överpriser som om man vunnit för hade ångrat varje dag i veckan.

Av Qzetin

Jag går i samma tankar då mitt asus 2070 super dual har fläktar med helt slut lager, låter som flygplansmotorer så den är hårt underklockad med avstängda fläktar via msi afterburner för tillfället.
Rätt reservdelar är svåra att hitta förutom hos dåligt översatta & skumma kina webshoppar, vilket jag helst avstår från.
Skulle det kunna tänkas fungera att löda om kontakterna till vanliga 120mm chassifläktar och låta de drivas direkt från grafikkortets fläktkontakter eller kan det överbelasta fläktkontrollenheten i GPU med fel sorts fläktar?
Vore det säkrare att koppla de till mobo och styra via fan control?

Av Qzetin

Någon har ju olagligt dumpat grejjerna på fel ställen för att de vill bli av med det, inte ens orkat åka till återvinningen så mest är det förra ägarna som begår brott, miljöbrott.
I verkligheten kommer ju ingen att sakna skrotet och ännu mindre polisanmäla att någon stal deras sopor.
Ingen lider, sopgubbarna slipper krångel, klimatet blir räddat från e-waste och någon blir glad för återanvändningen och man har avvärjt ett miljöbrott.
Det är ju bara gott det för med sig, sen juridiskt hittar du nog inte en enda jurist eller åklagare i hela landet som skulle lägga tid på något sådant fall, så rättsligt är det ju då i verkligheten inte relevant eller intressant heller.

En sak är väl om man stjäl från en återvinningsstation men det har ju ingen gjort här.

Av Qzetin

Hittade nyligen en burk i en miljöstation med i5-7500, gtx geforce 1050 Ti, 16gb ram och liten ssd, Fractal Design Define R5 chassi, 600W Corsair PSU.
Allt fungerade perfekt, krävdes lite avdammning bara, blev perfekt speldator åt en kompis.

Även hittat en Optiplex 9010 i en skrothög med i5-3470, 16gb ram som nu kör några spelservrar åt ett tiotal spelare.

Av Qzetin

Jag hade ett exakt liknande problem på ett annat system där felinstallerade ljuddrivrutiner var boven, något som kändes helt orelaterat men orsakade just dessa stutters och frysningar konstant i ganska specifika tillfällen och applikationer.