Inlägg

Inlägg som Roffe har skrivit i forumet
Av Roffe

När man läser inläggen i den här tråden får man intrycket att folk tror att yttrandefrihet överhuvudtaget inte existerade före internet och att den innebär att man ska kunna vräka ut sig vilken skit som helst om vem eller vad som helst utan konsekvenser.

Av Roffe
Skrivet av zogez:

Man kan flytta startmenyn till vänster i windows 11.. fattar inte att detta kommer upp hela tiden. Ta reda på fakta innan man gnäller

Gissar att han som de allra flesta som klagar över detta egentligen menar aktivitetsfältet, inte startmenyn. Att placera aktivitetsfältet vertikalt på höger- eller vänsterkanten är något man kunnat göra åtminstone sedan Windows XP och dom som insett fördelen med detta är självklart inte roade över att den möjligheten utan vettigt skäl försvunnit efter över 20 år.

Av Roffe
Skrivet av WIRN:

Nej, du verkar inte göra det. Lågoddsare betyder att det är stor chans.

Ang dryg, ja förmodligen

Så bra, då vet vi båda vad det betyder. Jag tänkte föreslå att du läser mitt inlägg igen med den insikten i åtanke, men ärligt talat är det nog bäst du låter bli.

Av Roffe
Skrivet av lumberjack:

Jag har slutat använda "hög-/lågoddsare" för att ingen fattar ju rätt ändå.

Jag tror bara vissa människor inte tål kritik mot deras favoritmultimiljarddollarföretag.

Av Roffe

Jotack, jag vet vad ordet betyder. Behöver du en förklaring på mitt inlägg eller är du bara dryg?

Av Roffe
Skrivet av dlq84:

Underhållande serie, men jag blir inte sugen på att spela något av spelen igen. Serien är bättre än spelen, med marginal.

Lågoddsare men gott att höra i alla fall. Kanske ger serien en chans då.

Av Roffe

Kört fortfarande mitt CoolerMaster Cosmos 1000. Spar plats på skrivbordet...

Av Roffe
Skrivet av Naki:

Tack. Lite den uppfattning jag fått oclså. Är Proshop som verkar sälja KE-modellen för 2550kr, men det kanske räknas som svensk ÅF ändå. Känner att jag har svårt att motivera kostnaden för en Prusa i dagsläget, men Creality känns som ett säkrare val än Anycubic vid behov av hjälp.

Fördelen med Creality framför Anycubic m-fl. är väl att det finns väldigt många som har deras skrivare så det är lätt att få hjälp från communityt. Ingen av tillverkarna lär bry sig särskilt mycket om enskilda personers problem men oavsett vilken man väljer så brukar man kunna få goda (och en del rent usla) råd på nätet, t.ex. Facebook-grupper eller här.

För övrigt hade jag mycket hellre köpt från en renodlad 3D-skrivaraffär. Då kan man förhoppningsvis vara säker på att personalen kan sin sak om man hör av sig med problem.

Av Roffe
Skrivet av Naki:

Varit lite sugen på att skaffa 3d-skrivare ett tag, men har inte kunnat hitta ett tillräckligt stort behov för att motivera priset och platsen den tar. Har t.ex. tittat på Prusa Mini+ men är tyvärr lite för dyr.

Satt precis och tittade lite på nytt och fastnade lite för Creality Ender 3 v3 SE/KE där KE verkar vara den bättre(?) för runt 2500kr. Hittade även en Anycubic Kobra 2 Neo för under 2000kr.

Visst, de är större än Prusa Mini+ och med det priset får man nog ta bort andra saker(kvalite). Men som första skrivare för att lära sig tekniken och skriva ut lite "coola" saker till barnen? Kan det vara vettigt?

Prusa-skrivarna är bra och generellt väldigt driftsäkra samt i stort sett de enda som har en fabrikssupport värd namnet. Dock tycker jag ändå att Ender-3 är en bra inkörsport då startkostnaden är låg och printkvaliteten är helt ok. Lite större risk att det strular är det och kineserna skiter rätt mycket i dig och dina problem men som tur är är det inte mycket som kan gå så illa att du inte kan fixa det själv om du är lite händig. Köper du från en svensk återförsäljare brukar det inte vara något problem att få hjälp därifrån.

Av Roffe
Skrivet av PappelApel:

Med andra ord så resin skrivare är mer för dom som har ett riktigt ändamål än för hobbybruk om jag tolkar er rätt, Låter som om jag stannar kvar vid dessa "Vanliga " 3d printers.

Resinskrivare för hobbybruk är i huvudsak för dom som behöver maximal detaljrikedom och ytfinish även om det är på bekostnad av styrka och hållbarhet. Jag har själv både FDM- och resinskrivare men printar 99% FDM då kraven som resinskrivare ställer gör att det helt enkelt inte är värt besväret för mina ändamål. Byter hellre till ett 0,25mm munstycke om jag behöver lite finare detaljer.

Av Roffe

Den här har funkat utmärkt för mig de senaste 15 åren... https://www.biltema.se/kontor---teknik/datortillbehor/datormo...

Av Roffe
Skrivet av Dhanjel:

Är det bara jag som har problem med att det är helt omöjligt att få loss byggen från plattan?
Känns som jag testat alla möjliga kombinationer av inställningar och parametrar.

Det här är resultatet efter att försökt i en timma att få loss ett bygge, och återigen gick
plattan sönder och är bara att slänga. Har inte råd att kasta ut 300kr på ny platta för varje
försök.

Ska man bara kasta ut skrivaren genom fönstret och börja samla frimärken eller nåt istället?

Kan du tala om vad det är för slags filament samt typ av byggyta?

Av Roffe

Den skarpaste kritiken verkar som vanligt komma från de som gillade spelen. Det låter bra.

Av Roffe
Skrivet av Majkey:

Är väldigt sugen på att skaffa ytterligare en så man kan få fram fler delar snabbare. Men är lite inne på att investera i en Core XY skrivare denna gången istället för en bedslinger. Finns det någon prisvärd sådan? Bambu Labs är lite väl dyra samt så har det varit väldigt lärorikt att börja med en skrivare där man får pilla lite med profilerna för att få riktigt bra utskrifter

Jag tycker du ska kolla upp Voron 0.2 i så fall. En liten smidig maskin som potential att printa snabbt med hög kvalitet. Byggytan är bara 120x120 mm men det innebär också att skrivaren får plats på skrivbordet bredvid datorn. Jag köpte en mest som komplement till min Voron 2.4 och för att kunna printa reservdelar till den om något gick sönder men har märkt att jag faktiskt printar mer i 0.2an nu då den är så himla smidig.

Sen ska det erkännas att priserna på Voron-byggsatser kan kännas höga i förhållande till storleken på och att byggprocessen inte är för alla. Är du dock lite tekniskt intresserad så finns det inte många skrivare som är lika roliga.

Av Roffe
Skrivet av grasklippare:

Hmm, kan man vara helt hundra på att de olika färgerna sitter likadant inne i stegmotorerna för två olika skrivare? Gör de helt säkert likadant varje gång när. Ibland kanske de vill skoja till det lite och sätter blått där svart annars sitter( och så gör de förstås motsvarande förändring i kontakten)? Är det kopplat annorlunda inne i motorhuset på min skrivare jämfört med en annan, och så pillar jag in trådändarna i kontakten som om min vore kopplad likadant som den andra.. blir det ju fel.

100% säker är det svårt att vara när kineserna varit i farten men jag tror du kan lita på videon och bilderna som @nDre la upp. Det är väl exakt samma modell som din?

Av Roffe
Skrivet av grasklippare:

Det hjälper absolut, tusen tack!! Nu kan till och med jag se hur det ska sitta ihop. Hoppas bara jag kan lyckas pilla ihop grejerna, är ju hemskt smått alltså.

Det löser du säkert. Kolla bara på noga kontakten så att du inte sätter kablarna i omvänd ordning. Talar av erfarenhet.

När du fått Endern att fungera igen borde väl nästa steg vara att beställa ett Voron-kit?

Av Roffe
Skrivet av grasklippare:

Så var det säkert, känns som ett genomgående tema när det gäller min skrivare, slarv och annat larv.

Ja, det kanske kan gå. Dock så är det idel svarta höljen på trådarna om man kollar på övriga motorer, inte olika färger. Matcha kulörer hade jag ju klarat av... men såhär, känns det lite vanskligt för mig att ge mig på det.

Hittade denna. Kanske finns bättre därute.

Av Roffe
Skrivet av grasklippare:

Kan jag bara pilla in stiften på rätt ställe igen och tro att det det ska kunna hålla ihop? I vilken ordning ska de sitta? Det är fruktansvärt liten kontakt så det verkar hemskt pilligt att få ordning på det. Folket på Creality har försvunnit iväg på nyårsfirande, antar jag, så där lär jag inte få någon hjälp från på ett tag.

Det ska bara vara att trycka i stiften igen. Kanske någon kines som hade brått hem på fredagen och slarvade lite. Dock viktigt såklart att du får alla kablarna på rätt ställe. Kan du kolla på någon av de andra motorerna?

Av Roffe
Skrivet av Katten_BoB:

Min nya Voron 0.2 kom i Onsdags, har än så länge bara monterat lite på Y-skenorna

Men i helgen så ska förhoppningsvis bra mycket mera plast monteras (Merparten utav det svarta har jag printat om i en gråblå färg)

Nu blev jag sugen på att köpa en till bara för nöjet att bygga.

Av Roffe
Skrivet av Moranic:

Hej,

Jag kommer beställa min första 3d skrivare, Bambu Lab A1 Combo, nästa vecka och undrar var ni inhandlar filament? Med köpet av skrivaren kan jag få PLA/PETG Basic för 17.99Euro/KG. Blir kanske svårt att slå det priset?

Jag köper det mesta hos 3DPrima och en del hos addnorth och ett par andra ställen. För prototyper och anda saker där färgen kvittar kör jag CopyMaster PLA, annars låter jag färg och andra egenskaper bestämma. Behöver jag något mer slag- eller värmetåligt brukar jag köra PrimaSelect ABS eller ASA. Behöver man något mer slagtåligt än vanlig PLA och inte kan/vill printa styrenplast är PrimaSelect Tough PLA ett bra alternativ.