Den som har händer som dasslock gör bäst i att inte skaffa 8Bitdos senaste handkontroll. Micro Bluetooth Gamepad heter den, och gör skäl för namnet. Den väger in på 24,8 gram och mäter 7,2 x 4,1 x 1,4 centimeter. Trots det rymmer den 16 knappar (inklusive ett styrkors).

Handkontrollen är tänkt att användas för den som vill ta med sig den överallt för att kunna spela 2D-spel med maximal precision var som helst. Som handkontroll är den kompatibel med Nintendo Switch, Android och Raspberry Pi, men den kan även försättas i ett ”tangentbordsläge” och är då även kompatibel med IOS, Windows och Mac OS. Med tangentbordsläget går den så klart att används för vissa spel ändå (spel som inte kräver mus).

Med tanke på den minimala storleken är batteriet förståeligt nog inte heller så stort, och ska enligt 8Bitdo räcka för runt tio timmars spelande mellan laddningarna, som tar 1–2 timmar.

Tangentbordsläget kan konfigureras med hjälp av en applikation för Android och IOS, och det går även att uppdatera den inbyggda mjukvaran. USB-C-kontakten på ryggen av handkontrollen fungerar både för laddning och för anslutning till telefon/spelkonsol/dator, så spelaren behöver inte vänta på laddning om batteriet är tomt.

Handkontrollen syns redan på Amazon, men kan bara beställas i den amerikanska butiken där den kostar 25 dollar. Den kan även beställas direkt från 8Bitdo för samma pris, men då tillkommer internationell frakt och moms.