På CES 2024 har MSI visat upp sin nya skärmmodell MEG 321URX QD-OLED. Den nya OLED-skärmen har en inbyggt AI-accelerator som ska kunna analysera kartan som en användare spelar på i League of Legends. Analysen används för att upptäckta vartifrån fiender är på väg ifrån och vilken hälsonivå var och en har. AI:n, som även kallas SkySight, gör detta självständigt från datorns andra funktioner.

SkySight ska även kunna mäta hälsonivån på användarens karaktär i spelet tillsammans med en interaktiv LED-ljusstav i skärmen, som ändrar färg beroende på hälsonivån. SkySights förmåga att identifiera hälsonivåer och fiender ska däremot inte begränsas till endast League of Legends. AI:ns inlärning ska kunna anpassas till andra spel med hjälp av en app som MSI släpper samtidigt som skärmen.

Det är ännu inte känt vilken typ av processor SkySight använder och MSI vill inte offentliggöra den informationen, enligt Toms Hardware.

Bortsett från skärmens AI-funktioner lovar skärmen en upplösning i 4K och en uppdateringsfrekvens på 240 Hz, samt OLED Care 2.0 som ska variera ljusstyrkan på objekt som visas, för att förhindra inbränning.

Paneltyp

QD-OLED

Storlek

31,5 tum

Bildförhållande

16:9

Välvd

Platt

Upplösning

3 840 x 2 160 pixlar

Uppdateringsfrekvens

240 Hz

HDR

DisplayHDR True Black 400

Anslutningar

1 st Displayport 1.4a

2 st HDMI 2.1

1 st USB Type-C

2st USB 2.0 Type-A

1 USB 2.0 Type-A

MSI räknar med att MEG 321URX släpps till våren.