En del användare som har installerat antingen aprils säkerhetsuppdatering för Windows eller en ny förhandsversion av systemet i någon av Insider-programmets kanaler har plötsligt fått problem med VPN-anslutningar, skriver PC World.

Problemet ser ut att härröra från någon ändring Microsoft har gjort för att åtgärda en säkerhetsrisk. Företaget håller på att utreda buggen och ska släppa en fix i kommande uppdatering, men för drabbade verkar det inte finnas mycket annat att göra än att rulla tillbaka uppdateringen eller testa en annan typ av VPN-anslutning, som Wireguard eller Open VPN om L2TP eller IP Sec inte fungerar.

I Microsofts supportdokument som listar kända buggar och fel i Windows 11 bekräftar företaget problemet och skriver att det gäller KB5036893, bygge 22621.3447 släppt 9 april, vilken även drabbar Windows 10. Företaget ämnar släppa en uppdatering inom några dagar när utvecklarna vet mer om orsaken. Tills dess ber företaget drabbade användare att rapportera om felet via programmet Få hjälp.