Prenumeranter på Netflix reklamfria Basic-abonnemang har fått ett mejl om att de måste byta till en ny betalningsplan för att fortsätta ha tillgång till streamingtjänsten. Om en Basic-prenumerant inte byter till ett nytt abonnemang innan den första juni kommer Netflix att frysa dessa konton. Mejlet uppmärksammades av en kanadensisk prenumerant och gäller inte svenska kunder.

I mejlet föreslår även Netflix att du byter till det dyrare Standard-abonnemanget, vilket många tolkar som att streamingjätten tvingar sina kunder att betala mer för tjänsten.

Netflix_Basic_mejl.jpg

Det var på Reddit som en prenumerant delade mejlet. Bild: Reddit

Förra året började streamingtjätten fasa ut Basic-abonnemanget för nya prenumeranter i utvalda länder och ersatte den med det billigare Basic med reklam. De som redan prenumererade på Basic fick ha kvar abonnemanget och i Sverige är den fortfarande tillgänglig.

Tidigare i år togs Basic bort helt i Kanada och Storbritannien och prenumeranter behövde byta till ett nytt abonnemang. Om Netflix nu slår den sista spiken i det svenska Basic-abonnemangets kista är för närvarande oklart.