Amazon ska rulla ut interaktiva annonser till prenumeranter på Prime Videos reklamabonnemang. Ändringen kommer att visa dig annonser för produkter som går att köpa via Amazons webbshop och du kommer att kunna lägga till produkter som intresserar dig i din varukorg.

Amazon började rulla ut ett delvis reklamfinansierat abonnemang för Prime Video i januari. Om du prenumererar på det här abonnemanget visas annonser när du trycker paus och likt analog tv får du även reklamavbrott under utvalda tider medan du streamar en film, serie eller sportsändning.

De interaktiva annonserna kommer antingen att dyka upp när du pausar en film eller tv-serie som du streamar eller genom karusellannonser som visar dig olika produkter löpande. En annan annonstyp som kommer att visas är vad Amazon kallar "trivia-annonser", vilka kommer att föreslå produkter med erbjudanden där du kan få poäng om du köper varan.

När ändringen kommer till Amazons reklamabonnemang, och om det kommer att påverka svenska Prime Video-formatet, är för närvarande oklart.