Bästa 3,5" HDD kabinett? <600kr.

Permalänk

Bästa 3,5" HDD kabinett? <600kr.

Permalänk

Icybox har jag några stycken. Både till smått och stort.
Spelar landet in på valet?

Dock har jag övergått till sådan man bara stoppar ned disken i då jag byter med jämna mellanrum och kollar trasiga diskar. Skönt att slippa skruva (förutom min offline bup)

Visa signatur

På tok för många datorer för att skriva här

Permalänk
Medlem

I stort sett vilket som helst i metall. Icy Box gör i allmänhet hyfsade produkter. 🙂

Permalänk
Medlem

Jag kör också med Icy Box. Jag har dock en med två diskar i som jag kör i RAID. Fungerar finfint.

Permalänk

USB-C versionerna verkar många klaga på sitter löst på diverse kabinetter. D.v.s själva USB-C uttaget. Är det heldumt att undvika USB-C nu med nya EU-regler där allt SKA vara USB-C.

Det säger sig själv egentligen, hmmm. :/

Permalänk
Medlem

Har ett antal Icy-Box kabinett med allt från 2 diskar (3 st) upp till 8 diskar (2 st), med USB-C har jag ett för 5 diskar, alla fungerar felfritt.

Visa signatur

HTPC: Silverstone Sugo SG05W Vit, Asus H110I-Plus, G4560, Corsair Vengeance LPX 2133 MHz 2x4GB, Samsung 870 EVO 500GB, Toshiba N300 2x10TB, MSI GeForce GT 1030 Passive OC 2GB, (& 16 enkortsdatorer med div användningsområden). Har ett "par" andra stationära datorer åxå. LG OLED 65CX. Shield 2019 Pro.

Permalänk

Fick bli denna:

Aluminium samt USB-C.
https://www.amazon.se/gp/product/B07B2RW7T4/ref=ppx_od_dt_b_a...

Skippade denna p.g.a sämre betyg:
https://www.amazon.se/ICY-BOX-h%C3%A5rddiskar-3-1-anslutning-...

Tack för hjälpen!

Permalänk

Tydligen är det viktigaste vad för CHIP som finns i kabinetten.

ASmedia har chip som är populära och verkar funka bra.

Permalänk
Medlem

Något med ASMedia ASM235CM eller VIA VL716/717 sen spelar det inte så stor roll om tillverkare så länge det verkar som att den håller ihop.

Permalänk
Medlem

De med jmicron-chip för USB3/SATA övergången så prenumererar man på konstigheter och oförklariga stopp och annan instabilitet om driftsäkerhet är viktigt, mycket av problemen dyker upp när man försöker använda sig av UASP (vilket alla OS försöker med idag) medans de är i regel mer stabila när de körs över USB:s BOT-protokollet - dvs man behöver inte göra USB-reset så ofta för att andra sidan hänger sig - vilket ofta är det som sker när det krånglar)

det som är det svåra är att få reda vilka chip dessa dockor, adaptrar och chassier som faktiskt används och i olika tidsperioder används 'samma' chipset av alla även om de är mindre bra.

Permalänk

Nyare chipset:

Äldre chipset:

Källa: https://dancharblog.wordpress.com/2022/11/29/list-of-ssd-encl...

Permalänk

usch, vad dåligt ViaLabs fungerar på äldre datorer.

Nej, ASmedia är det som gäller! Inte så konstigt att folk i ett tyskt forum var så insatta i vilka kabinetter som hade ASMedia chip.

Permalänk
Medlem

På win7 funkade min dockningstation för 2st 3.5tums hårddiskar ganska bra, det var Jmicron chip i den. Inte det bästa och något slö men det var stabilt. På Win10 funkade det inte alls längre, massa knas och annat strul.

Struntade i allt det där Win10 strulet och skaffade en som liknar denna, det var ett tag sedan och den har ASM1051e, funkar grymt stabilt och jag tar inte med mig 3.5 diskar från hemmet. Jag har kabinett till 2.5 diskar istället.

https://www.webhallen.com/se/product/239607-Deltaco-USB-3-0-t...

Även kört annat via dessa som optiska enheter etc. Grymt smidigt faktiskt även om det inte är det snyggaste.