Permalänk
Medlem

Nätaggregatet?

Tjena. Det är så att min kompis har nyligen fått problem med sin dator. Den startar inte över huvud taget, men processorfläkten går i gång men stannar strax därefter. Jag antog att det antydde att det var nätaggregatet. Har ni några andra förslag på vad det kan vara?

Visa signatur

CTMod Developer (WoW UI Mod)
http://www.CTMod.net

Permalänk
Medlem

Problemet skulle kunna bero på att han kopplat chassikablarna till moderkortet fel - dubbelkolla å prova att bara ansluta POWER-ON till att börja med.

Det kan också vara så att hans moderkort stänger av datorn om CPU fläkten inte snurrar över en viss hastighet. Vissa processorfläktar arbetar vid tämligen låga varv och moderkortet kan då tro att den inte fungerar. Om detta är felet måste du in i BIOS på något sätt och avaktivera den här säkerhetsåtgärden (kanske räcker med att nolla CMOS om den har åtgärden avaktiverad som default).

Permalänk
Medlem

Det var inte nätaggregatet, han testade med ett annat nätagg, men ingen skillnad. Några idéer vad det kan vara? Mizeran, hans dator har funkat prima i 2+ år, och nu helt plötsligt dog den, så jag tror inte det bör vara något med fläkten eller chassikablarna helt plötsligt.

Visa signatur

CTMod Developer (WoW UI Mod)
http://www.CTMod.net

Permalänk
Medlem

jag har samma problem cide, fått lite tips om att det kan vara kylpastan mellan fläkten och processorn som kan vara dålig. ska pröva det imorgon.

du har inte löst det?

Visa signatur

innan du kritiserar någon, gå en mil i hans skor.
då är du en mil bort och har hans skor!