Inlägg

Inlägg som Capitán General har skrivit i forumet
Av Capitán General

Dell Poweredge R330

1U server med dubbla nätagg, 32GB RAM, Xeon E3-1220 v5-processor.

Två SAS-diskar på 300 GB och två på 1,2 TB (10K RPM).

En SATA-SSD på 180 GB med Windows server 2022 (licens medföljer ej)

Kanske lämplig för virtualisering eller för ett hemlabb?

Skickas helst inte eftersom den är stor och otymplig.

Läs hela annonsen här

Av Capitán General

Canterbury Tales av Geoffrey Chaucer.

Av Capitán General

Och nu verkar det som Pro Max har släppts på riktigt:

https://www.youtube.com/watch?v=VvbjjCL_icQ

Och ett test:

https://www.youtube.com/watch?v=1vWJZiRv818

Etherlighting verkar lite fiffigt, men att kopiera Apples gamla reklamstil från 00-talet med två skalliga gubbar och en ung hipp tekniker känns passé.

Av Capitán General

Det har börjat dyka upp tecken på nya produkter. Antenn med det idiotiska namnet Swiss Army Knife Ultra

https://www.discomp.cz/ubiquiti-swiss-army-knife-ultra_d12460...

Samt rackmonterade switchar med Applenamnet Pro Max, 24 och 48 portar, och mindre med åtta PoE-portar vid namn Ultra.
Switcharna låg uppe på nätet en stund men är numera borta.

Av Capitán General
Skrivet av {SWEC}Rool82:

Kolla så att inte bara är strömadaptern, dom har en tendens att dö

Du sparade mig precis 2000 spänn. Tack!

Av Capitán General

Min USG dog knall och fall inatt så det blir väl att ligga och hovra på beställknappen till en Gateway Lite när den släpps.

Eller om man nördar ner sig och skaffar en DMP.

Av Capitán General

Funderar på att skaffa en Synology istället för en HP-server. Eller om jag istället ska skaffa större diskar till befintlig server.

Kunde vara praktiskt att låta Pihole och Unifi flytta in i containers på en NAS istället för att dela på en Raspberry Pie som då kan bli ledigt för något annat kul.

Av Capitán General
Skrivet av Sidde:

Utfasningen av x86-arkitekturen går klart långsammare än PowerPC-avvecklingen iaf.
Så de som inte migrerat till ARM ännu får väl vara glad över det.

Apple gick alltså 2005 år ut med att de skulle lämna PowerPC.
Och redan 2007 kom det sista OSet som supportade PowerPC.

2009 kom därefter nästa MacOS-version och då fanns inget PowerPC-stöd längre men en bra tid innan dess var det hopplöst att köra nya versioner av applikationer. De flesta normala tredjeparts-applikationer hade till och med autoupdates som gjorde att man automatiskt fick ej fungerade applikationer installerade

Så Apple och communityn har faktiskt blivit bättre

Fast 2005 var det väl ingen som förväntade sig att en dator skulle hänga med längre än två-tre år. Idag hänger de prestandamässigt med i ett decennium för de flesta användare.

Jag tycker gott att man borde vara garanterad uppdateringar i tio år om man köper ett så pass dyrt märke som Apple trots allt är. Till och med billiga Chromebooks har ju support så länge.

Av Capitán General

Nog för att jag har hört 2013 års MacPro kallas för papperskorg, men du tar det ett steg till och använder den som blomkruka.

Av Capitán General

Man får vara bra naiv om man tror att politiker tjänar folket.

Av Capitán General
Skrivet av Laxpudding:

Jag hade två hyllmeter spelkartonger från Macspel från 80- och särskilt 90-tal. Mest för att jag räddade IDG/MacWorld:s bibliotek av rescensionsexemplar när det bedömdes vara defunct. Hyllutrymmet på IDG:s arkiv skulle ge plats åt annat. Hade inte hjärta att slänga allt där runt 1999, så jag "räddade" det istället.

Jösses, det där spelbiblioteket hade jag älskat om jag fått vantarna på 1999!

Av Capitán General

Finns även utrymme för en 2,5" på ODD-platsen, eller så kan man installera PCIe-kort med m2-plats.

Av Capitán General

Jag tycker att de borde inkluderat SD-kortläsaren och de två främre USB-C-portarna som Mac Studio har. Den dagen de släpper en iMac Pro med minst 27" skärm ser jag till att uppgradera mig, men än så länge fungerar min snart 10 år gamla iMac med Opencore Legacy Patcher.

Skrivet av lillaankan_i_dammen:

*edit*
Kollade på iMac de kör fortfarande Intel cpu. Det finns såklart folk som har gamla program och fortfarande behöver ha denna, men konstigt att de inte mer skyltar obsolete på dem. (tidsfråga innan man känner av bristerna i underhåll och mjukvarustöd för x86 macOs)

iMac? Det är ju Mac Pro som sitter kvar med Intel Xeon.

Av Capitán General

Jag hade problem med att spelet kraschade med en gång efter första cut scenen, så jag avinstallerade allt och laddade ner på nytt och sedan dess har det fungerat perfekt. Ifall någon annan har samma bekymmer.

Har spelat ett par timmar nu och allt ser utmärkt ut med high-inställningen i 1440.

Av Capitán General

Fan vad snålt att de inte inkludera en endaste dag speltid i femhundringen spelet kostade. Visst, det var en månad med om man köpte heroic-versionen eller vad de nu kallade den, men det finns gränser.

Av Capitán General

Jag kan inte låta bli att skratta åt att han som sköter kvalitetskontrollen på den monterade Komplett-datorn heter Ram Shaker.

Av Capitán General

Jag känner i stort sett inget sug alls att spela, och det kommer från någon som sedan 2006 har mer än ett år /played i spelet. Men jag köper väl en månads gametime och hoppas att det inte är en lika stor flopp som Shadowlands.

Av Capitán General

Det blev en billig fredag för mig: jag hittade inget jag behövde och det jag hade funderat på hade blivit dyrare så då fick det vara.

Av Capitán General

Det blir precis lagom med tanke på att jag precis blev klar med Witcher 2. Kanske rent av hinner med att prova på ettan. Ja, jag spelar spelen baklänges.

Av Capitán General
Skrivet av jnsson:

Ja Tre har extremt lite täckning i Norrland, något som jag trodde att man visste om. För övrigt så har Tele2 och Telenor likadan täckning (men kan vara skillnad i hastighet) på 2G, 4G och 5G så Tele2 hade också haft täckning där Telenor fungerade

Jag borde ha kontrollerat innan jag åkte, men naivt nog utgick jag från att alla bolag borde ha täckning längs europavägarna och i byarna om inte annat. Tre har ju funnits i snart 20 år och borde ha hunnit bygga upp ett nät. Nu hade jag naturligtvis inte kunnat byta leverantör för några dagars resa, men jag hade i alla fall laddat ner offlinekartor.

Men för 5-10 år sedan här i den Skaraborgska folkrepubliken var det nästan omöjligt att få täckning där jag bor. Telenor var de enda som lyckades. Bytte till Tre förra året efter ett bra erbjudande och efter att ha verifierat att täckningskartan visade att det fanns bra mottagning. Men borde kanske ha tänkt på det faktum att man ibland är på resande fot, även norr om Tiveden.