Inlägg

Inlägg som simpa975 har skrivit i forumet
Av simpa975

8 Mbit/s tillräckligt för Online spel?

Tjena,

Undrar bara om 8 Mbit/s är tillräckligt för att spela MMO´s som Guild wars 2 och WoW på, detta är tydligen den högsta hastigheten jag kan få i mitt eller i min familjs hushåll.

Länk till bredbandet: http://www.tele2.se/bredband/8mbit-bredband.aspx

Just nu har vi ett trådlöst mobilt bredband, vet inte hastigheten dock men vi får väldigt ostabila nedladdningshastigheter och det är näst intill omöjligt att en person spelar MMO medans den andra tittar på Youtube eller liknande, max datamängd är 40gb och leverantör är Tele2.

Av simpa975
Skrivet av Viktor wulff:

krigar spel och sånt är inget som intresserar mig på en sådan konsoll

japp men jag vill kunna spela med mina vänner det är nog med viktigaste

Kör på det, det gjorde jag när jag köpte min 360 för 3-4 år sedan och vad kan man säga jag och mina vänner har haft flera minnesvärda stunder.

Av simpa975

Beror helt på vilka spel du ska spela, du nämnde GTA5 vilket ser lite bättre ut på Xbox 360 ja men annars är det ingen större skillnad mellan Xbox och Ps3 versionen, annars så tycker jag att Ps3 är ett riktigt bra val det finns en mängd grymma exklusiva spel till Ps3´an som The Last of us och Heavy rain mm.

Edit: Om det är så att dina vänner har 360 så skulle jag nog skaffa det om inte pengar är något bekymmer, GTA5 online med vänner tror jag kommer att bli en riktigt härlig upplevelse.

Av simpa975
Skrivet av friskybob:

För 2600 kan du välja mellan dessa:
http://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=2021621 (760)
http://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=1379702 (7950)

Alternativt om du kan låna 200 kr av någon och köpa ett 7970: http://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=1109395

Eller ja, vänta på att AMDs nya gpuer kommer

Vi får se, jag tänkte först skaffa en GTX 670 från Asus, inte DirectCU utan DirectCUMini eftersom den bara kostar ca 2300kr men sedan fick jag reda på att AMD ska släppa sina nya GPU´s nu under hösten, om AMD´s nya kort har bra prestanda med utmärkt pris så skaffar jag en sådan annars blir det antingen den där Gtx 670´n eller HD 7970.

Skrivet av infigo:

Det är en uppgradering från tidigare oprativsystem (t.ex. Windows 7), det vafr det ialla fall innan då när du länkas till microsofts sida så står det "windows 8 proffesional (uppgradering)

Ok.

Av simpa975
Skrivet av Thorulk:

"Mild" överklockning ger massvis med prestanda. Även på orginalvolten kan många cpuer komma upp i en 10%ig överklockning iaf.

Vänta på AMDs nya.

Köp 4670k.

Klocka litt.

Skaffe R9 280 modellen (Cheapo bättre 7970)

....

Profit.

Som jag förstod det så utannonserade AMD bara 5 st GPU´s och bland dessa fanns ingen som hette R9 280, menar du 280X? eller kommer det en 280 senare?

Skrivet av Da´Russian Stallion:

Du kan använda din W732bit nyckel för att instalelra x64 versionen vad jag vet. Onödigt å lägga pengar på os om du redan har ett.

Kan testa det, min Win 7 disk som jag har nu är endast 32bit men jag ska se om jag kan få tag på Win 7 64bit på Microsofts hemsida.

Skrivet av Rydisen:

Är du student så finns det ju chans att du kan få windows gratis via MSDNAA (?)/dreamspark.
Du kan även spara dina RAM-minnen från nuvarande dator.

Går bara i gymnasiet så jag antar att jag måste köpa det eftersom MSDNAA endast gäller studenter i högskolan, och jag tror nog att jag kanske köper till 4gb för ca 200kr så sparar jag lite pengar, såg denna videon då Linus visar att det faktiskt inte är någon skillnad i gaming alls när det gäller hastigheten på ram: http://www.youtube.com/watch?v=dWgzA2C61z4&feature=c4-overvie...

Av simpa975
Skrivet av infigo:

är det mecenat rabatten?
för den gäller uppgraderingen inte fulla W8 och det är ordinarie pris i butik

Står så här i krav delen utav sidan:

"För att kunna installera Windows 8 Pro måste du köra Windows XP SP3, Windows Vista, Windows 7, Windows 8 Consumer Preview eller Windows 8 Release Preview. Om du uppgraderar från Windows 7 eller Windows Vista kan du skapa säkerhetskopieringsmedia under uppgraderingsprocessen. Om du uppgraderar från Windows XP SP3 finns säkerhetskopieringsmedia tillgängligt för köp tillsammans med Windows 8."

Det finns ingen information om att det är en uppgradering från Win 8 till Win 8 Pro, om det är det du menar?

Dessutom så kostar en uppgradering från Win 8 till Win 8 Pro ca 799kr medans en full uppgradering kostar ca 1300 eller som på Microsoft 2500kr.

Av simpa975
Skrivet av Sisyfos:

Det är mer det att Extreme 3 har lite bättre komponenter på moderkortet för överklockning men egentligen så behöver ju du kanske inte det och inte multi GPU-stödet heller och då skulle ju Pro 3 vara ett bra val.

Köper du Asrock Pro 3 istället så blir kostnaden endast 2546kr

Tror det får bli så då, det blit tot: ca 3700kr för mobo,ram,cpu och win 8 64bit, och då får jag över ca 2600kr till gpun.

Tack för hjälpen

Skickades från m.sweclockers.com

Av simpa975
Skrivet av Sisyfos:

Du ska definitivt ha en 3570K/4670K i alla fall, om du köper en sådan så kan du överklocka i framtiden när du verkligen behöver prestandan och då kanske du kan skippa en processorgeneration eller två för endast ett par hundra extra idag.

Köp 4670K+ASRock Z87 Extreme 3 för 2854kr från CDON (När du använder 5%-rabatten) är mitt råd.

Vad är det för skillnad mellan ASRock Z87 Pro 3 och Extreme 3?
Är det bara att Extreme har SLI och Crossfire support medans Pro 3 inte har det?, för i sådana fall så skaffar jag Pro 3 eftersom att jag inte kommer att skaffa en Dual-Gpu setup.

Tack för ditt tips.

Av simpa975

I5 4430,I5 3570k eller I5 4670k?

Tjena,

Vet inte riktigt vilken jag ska välja utav dessa, självklart om jag skaffar en 4430 så kommer det vara möjligt att skaffa ett bättre grafikkort. När det gäller grafikkort så kommer jag förmodligen skaffa ett utav de nya AMD grafikkorten som ska utannonseras idag.

Jag kommer inte att OC någonting men om man så väl skaffar en k så är det väl lika bra att man klockar lite men jag kommer definitivt inte att klocka så värst mycket.

Men hur som helst min budget totalt ligger på ca 6000kr vilket ska räcka till Mobo,Win 8,RAM,CPU och GPU, skulle vara gött om man även kunde klämma in Guild wars 2 i budgeten men det är inget krav.

Mitt nuvarande system:

GPU: Gtx 550ti
CPU: Intel Core 2 Quad Q9400s 2,66Ghz
RAM: Corsair value 4gb DDR3 1333Mhz
PSU: Corsair GS600 600W
Mobo: Någon Micro Atx Asrock
Chassi: Coolermaster 430 elite
OS: Win 7 32bit!!!!! (Har student rabatt på Win 8 pro 64bit, kostar 550kr)

Håller mig helst till NetonNet´s uppgraderings paket priser som ni kan hitta här: http://www.netonnet.se/art/dator/komponenter/uppgraderingspak...

Skulle vara gött om jag kunde få det här ur vägen eftersom jag tänker på det 24/7, vill också nämna att jag även kan vänta tills julafton om det rekommenderas av er eftersom jag hört att priser brukar sänkas då men inte med hur mycket dock.

Edit: Kan vara värt att nämna att jag kommer at spela BF4, GW2, GTA5 (När det väl kommer ut), Rome 2 total war, Skyrim, The Division, Mass effect 1,2,3 med HD texture mods och Tomb Raider.

Av simpa975
Skrivet av bushkalle:

Skulle också säga i5:a då bara ett fåtal spel som kan utnyttja mer än 4 kärnor just nu, innan alla spel använder 8 kärnor kommer både i5:an och FX8350 vara utdaterad. Har en 2500k just nu som jag haft i 1,5 år snart och den funkar ypperligt än, tvivlar att du kommer ha problem 2+ år framåt om du drar upp den till 4.2 - 4.5Ghz.

Kan ju lika gärna köpa allt på Inet med kylaren och allt (Hyper 212 är riktigt bra för priset) från samma ställe än att beställa från 4 olika sidor (sen får du ju med en pingvin stång ).

Ok det verkar som att det får bli en I5 4670k då flera anser att det är det bästa valet samt att det finns några spel under denna generation som jag gärna skulle vilja testa.

Tack för hjälpen allihop, ha en bra dag

Av simpa975
Skrivet av Gauz:
Dold text

Jag har ALDRIG stött på att min processor flaskhalsar i NÅGOT spel. Jo förresten! I Crysis 3 när jag streamade på 1080p. Livestreamar i 720p 60fps och lyckas ändå hålla över 200fps i CS:GO.

FX-8350 är i spel väldigt outnyttjad, och det syns på spel där man spelar med låga grafikinställningar, CSGO, SC2 bla annat där intels proppar kan få över 100fps mer än en fx-83XX. Men det är för pga dålig optimering av spelen. Om utvecklarna kommer att fokusera på att utnyttja 8 kärnor så vinner fx-8350 över i5an. Jag säger som så här: Ta den processorn som är bäst för din budget. Du kommer bli nöjd oavsett. Glöm bara inte bort att du i regel måste köpa en 3e handskylare till FX processorn då orginalfläkten låter som den ska lyfta datorn och flyga iväg.

Hahaha tack för tipset angående CPU kylaren och Hmm ska vänta och se vad de andra tycker först men som det ser ut nu så vet jag inte.

Av simpa975
Skrivet av Mars SSX:

Klart som himmeln att 4670K slår FX 8350 alla dagar i veckan. Har ni ens kollat på vilka frame times AMD's processorer får? Helt horribla..

I BF3 och Skyrim ja men i Crysis 3 nej, skulle vara bra om ni kunde komma tillbaka till vilket som är mest framtidssäkert utav de både istället för att argumentera om vilken utav dem som är bäst i den nuvarande generationen för att det är I5 4670k.

Av simpa975

Intel I5 4670k vs Fx 8350

Tjena,

Jag vet att detta argument har kommit upp i flera trådar på Sweclockers och andra hemsidor också men problemet är dock att fråga nästan aldrig besvaras på ett övertygande sätt.

Jag vill veta samt få bevis på vilken CPU som är mest framtidssäker, I5 har sina starka fyra cores men ingen HT medans Fx 8350´n har sina 8 cores som sägs göra den mer framtidssäker än vad I5´an är, men frågan är fortfarande är det verkligen så?

Xbox 360 har länge varit huvudplattformen som utvecklare har utvecklat spel för men trots att Xbox 360 hade en Tri core så betyde det inte att dessa optimeringar följde med när dem sedan portade spelet till PC, När det gäller PC så var Dual cores som regerade trots att Xbox´n hade en Tri core, hur kommer det säg?

Här är en länk till en artikel där skribenten syftar att han har pratat med flera spelutvecklare inklusive det svenska spel företaget Avalanche och han syftar då att ca 90% utav alla företagen han pratade med rekommenderade en Fx 8350 före en I5 3570k.

http://www.eurogamer.net/articles/digitalfoundry-future-proof...

Kan vara värt att nämna att min budget ligger på ca 4000kr och då ska det köpas Mobo,CPU och ram. Kan vara gött att få lite pengar över som ska gå till ett nytt Grafikkort.

Mitt nuvarande system:

CPU: Intel Core 2 Quad Q9400s 2,66Ghz
PSU: Corsair GS 600W
GPU: GTX 550ti 1gb DDR5
RAM: Corsair Value 4gb DDR3 1333Mhz

Skulle vara skönt att slippa fan-boys men så länge man har ett väl informerat svar så spelar det egentligen ingen roll.

Av simpa975

Användare: @Alle22
Typ av affär: Köp
Tillvägagångssätt: Hämtning
Produkt: Playstation 3 Super Slim + Heavy Rain och BFBC2.

Positivt:

* Fick testa hårdvaran på plats.

* Väldigt Tålmodig, hade problem med att få in min lön men trots det så byte han aldrig köpare vilket var väldigt schysst.

* Bra kommunikation, alla mina frågor blev besvarade.

* Bra Pris.

* Riktigt god kvalité på hårdvaran, inget damm osv.

* Schysst, fick både HDMI kabel och chips påse inkluderat helt gratis

Negativt:

* Inget.

Slutbetyg: 10/5

Rekommenderar starkt Alle till alla som vill få bra service och god kundtjänst, jag menar det är inte alltid man får chips av en säljare.

Av simpa975

Tack för era svar, har bestämt mig för att skaffa en beggagnad ps3 med 250gb hdd samt spelen heavy rain och bfbc2 för 1300kr vilket är ett riktigt bra pris.

Av simpa975
Skrivet av Sonyboj:

Nej det är inte värt det imo. Tänk om du vill köpa DLC i framtiden, eller fler spel, eller PSN spel som är exclusiva som WipeoutHD, Ratchet eller Journey? Sedan får man inte 12GB, systemet tar en del tror jag.

Systemet tar 3gb så man får tot 9gb över, du har en poäng jag tänkte aldrig på DLC's hmm... nu blev jag plötsligt ännu mer förvirrad.

Av simpa975
Skrivet av MugiMugi:

Ja, de flesta spel kräver runt 3-4GB installation.

Ska du enbart spela the last of us och uncharted, ska du ladda ner dessa så är spelen på ca 35GB var.

Kan vara bra att veta, ska dock köpa spelen på skiva.

Av simpa975
Skrivet av Gunior:

Tänk på att om du sedan vill utöka med en hårddisk så måste du köpa PS3 Hårddisk släde som ligger på ett par hundralappar, som du annars hade fått med tillsammans med en 500 Gb hårddisk i den andra versionen istället.

Sen om du lägger in ny disk så kan du inte använda dem 12 Gb flash som är fastlött och måste även formatera. Så såvida du inte redan har en stor hårddisk att sätta in, spara dig tid, pengar och strul genom att köpa 500 Gb versionen.

Samt om du ska fixa PSN Plus ( REKOMMENDERAR STARKT, man får Payday, BF3 och Saints Row 3 i Juli ), så kommer du behöva en ganska stor hårddisk, inte minst dem fall där multiplattformspel kräver x antal Gb.

PS: Lite osäker men är möjligt att nya PSN+ ägare fortfarande får Uncharted 3 gratis, så sparar dig en slant om du kan ladda ner det och spela det

Har dock redan en 360 som jag har de flesta nya spelen på, jag skulle nog ha nämnt det innan och att jag har begränsad surf till 40gb per månad, men tack för din åsikt

Av simpa975
Skrivet av WongFeiHung:

Om du endast kommer spela 2 spel varför skulle du då köpa 500gb versionen ?
Du förstår väll att enda skillnaden på dem är mängden du kan spara ?

Tack för ditt svar , ja jag är väl medveten om det fast jag har läst att visa spel kräver installation innan man kan spela som till exempel Rage som tar upp hela 8gb.

Av simpa975

Värt att skaffa en Ps3 12gb?

Hej, undrar bara om det är värt att skaffa en ps3 12gb då jag läst flera trådar då folk rekommenderar 500gb versionen före 12gb versionen. Kommer endast att spela The Last of us och Uncharted, kanske någet spel till. 12gb versionen kostar 1299kr medans 500gb versionen kostar 1899kr, så vad säger ni? ska jag köpa 12 eller 500? eller ska jag vänta till ps4 och missa min chans att spela det som sägs vara ett av tidernas bästa spel?
Ps: bara så att ni vet så kommer jag kunna införskaffa en 12gb ps3 och ps4 men är dock inte lika säker när det gäller 500gb versionen.

Är ganska förvirrad angående detta så hjälp skulle vara väldigt upskattat