Inlägg

Inlägg som Hypnoid har skrivit i forumet
Av Hypnoid

Jag har ett Antec Sonata II och har stoppat in en 120mm Adda 16dB och under den har fäst fast en 92mm AC Ryan, för att förstärka kylningen på de undre diskarna. Adda bra luftflöde? Det känns knappt att det snurrar i fläkten. De ligger runt 40 cfm, medan jag köpte just idag en AC Ryan 120 mm, med nästan det dubbla eller 77 cfm, och då kommer jag att få drag i burken... Tyst ska jag få den genom dämpningsmattor från be quiet! och en Zalman nordbryggekylare som kommer att få fett med luft från två AC Ryan på 92 mm resp 120 mm, som suger in luft via diskarna...

Av Hypnoid

Ja tack, men med annan än stockkylaren ja, hur är det med den?

Av Hypnoid

TTBT har jag funderat på, verkar cool! Haha.... Jag bär inte omkring på burken. Jag ska bara låta den stå hemma, och damma, Air ducten verkar inte göra mycket för stockkylaren, det som ger mest verkar vara utsuget på Sonatan...

Av Hypnoid

Att detta fungerar? Hög frekvens och låga latenser på budgetminnen

Jag testar lite varianter av vad jag har att köra och mina Corsair Value Select säger inte ifrån att köra på 225 Mhz i 2,5-3-3-8. Har jag fått ett par bra minnen är det chimär, dvs är det jag som inte har koll på alla parametrar.

Av Hypnoid

Men är det en bra kylare? Jag har kollat på den lite, och den verkar rätt ok. Skulle vara glad att få nått som skulle ge prollen en sval sommar....

Av Hypnoid

Bästa AMD-kylaren som använder originalspännet

Jag skulle vilja veta vilken kylare som är bäst av de som man kan få på utan att behöva skruva isär hela datorn och ta ut moderkortet. Det skulle vara intressat, eftersom jag ev. är intresserad av att voltmodda lite, men vill inte monter sönder datorn. Har AS5, även om jag vet att det är någon enstaka kylare som kör bättre med det som kommer med.

Av Hypnoid

Om du kör stress Prime i 45 min, så har du verkligen inte testat, läser du i Faq:en så säger den 6 till 24 timmar....

Av Hypnoid
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Javene
2000 :- alltså.
Då är ju dessa ett givet köp

http://www.overclockers.co.uk/acatalog/G_Skill.html

Never mind...

G.Skill 2GB DDR HZ PC4000 (2x1GB) CAS3 Dual Channel Kit (F1-4000USU2-2GBHZ) (MY-008-GS)
163.15*13,6=2218,84 = 2220 kr med frakt tlll Sverige...

Av Hypnoid

Jag har ett par CorsairVS som är notoriska stockminnen, och kör dessa med riktigt slappa latencer typ 3-4-4-9 i 246 så är det bättre än 2,5-3-3-8 i 205 på min överklock på min 3700+ (246*11)? Jag skulle gärna vilja veta den prestandamässiga skillnaden. Inte för att jag har pengar (avsatt) för 2x1Gb just nu, men det kan bli intressant senare... Så man vet om man ska satsa på det ena eller det andra (för både och känns lite ovärt)

Av Hypnoid

Jag har mellan 26 och 28 grader i mitt rum, och processorn ligger på 40/41 idle och runt 48 vid belastning. Just nu kör jag Prime 95 och har inte gjort det längre än 3 timmar, men på stockkylaren så måste väl ändå detta vara ok. I BIOS har jag ställt in på shut down vid 65 grader...

Jag testar en överklockning på 11*240=2640 och minnena har jag dragit ner till 333, men det måste man väl göra med ett par Corsair VS.

Fö då jag startade igång datorn så rapporterade systemet att minnena låg på 200 Mhz vilket låter rimligt om jag klockade upp det ena och drog ner det andra, men Everest säger att minnesbussen ligger på 188, kan det vara så, att den gör det?

Ännu en fråga, jag kör blended test, vad har jag för nytta att veta vad mina minnen pallar om jag i synnerhet klockar processorn.... Jag vet att dessa är tätt sammanlänkade, men ändå, det är inte minnena jag klockar.

Av Hypnoid

Jag kan ju förtydliga med att den är på Auto, så har inte haft en hand i saken... På AMD:s hemsida så anger den 1.35-1.40 som det intervallet den borde ligga i....

Av Hypnoid

Jag har en Athlon 64 3700+ och det står att den ska gå på 1.40 volt, men Vcore rapporteras som ~1.49 V vid boot och i Everest, är det rätt. Pratar dem om samma värden eller två olika, eller kör den i 1.50 även om specen säger 1.40, eller är det sensorn som mäter fel?

Av Hypnoid

nTune fryser vid Quick Tune

Jag fattar inte. nTune fryser vid Quick, den hinner gå igenom två gånger då man ska optimera.

Min spec är i min sign. Jag har en hel del residenta program. I User Guide står det att man ska stänga av allting som gör att man har en dynamisk klockhastighet, kan detta påverka. Jag har stängt av Cool'n'Quiet, eftersom jag antog att den påverkar lite. Finns det något mer jag ska göra. Ska jag ta allting på Auto eller Disable, som påverkar processorn i form av HTT:n, CPUn, CPU-multipeln, minne med kommandrate och latenser?

Av Hypnoid

Defragmentera USB-minne? Flashhårddisk då?

Jag funderar om det är smart att defragmentera ett USB-minne. Det funkar, men är det bra? Har läst bl a här på forumet att det inte rekommenderas att ha som systemdisk till Windows då Windows skriver konstant och då blir ju alla en miljon skrivningarna till disken slut.

En annan anhängande fundering. Det finns ju flash-hårddiskar och de borde man ju kunna defragmentera. Jag menar riktigt dyra grejer som man har med sig ute i skogen t ex militären då man inte kan ta med sig stötkänsliga saker som hårddiskar, dessa måste ju defragmenteras emellanåt.

Av Hypnoid

Lite extra info om virituellt minne...

http://aumha.org/win5/a/xpvm.php

Av Hypnoid

Toms Hardware Guide hade en test med ett AM2-kort för några dagar sedan, och det verkar som om det fortfarnade är en bit kvar, de kunde inte köra i 800 Mhz på minnena, utan 667, dessutom tror jag de hade rätt taskiga latenser i relation vad man skulle kunna få på den nivån. För övrigt så är det stora delar av nVidias gamla chips så det kommer inte att vara så mycket betaproblem.... Men summan av kardemumman var att de får skärpa sig lite om det ska till en förbättring, för med de specs de hade så kunde man lika gärna köra gamla grejer. Jo just ja, det var två varianter av både singel och dubbelkärnorna som hade olika watttal, varav den lägsta låg på 35W dvs i nivå med en Turion ML

Av Hypnoid

Eftersom SWAP-filen är dit minnet skyfflar all data som den tränger ut ur minnet för att få plats måste den accessa den emellanåt. Man går ju tillbaka till applikationer och liknande. Dessutom kanske det händer att den låter en och annan vanlig systemfil ta in på SWAP:en, och då kan du ge dig på att du ökar hastigheten om du skaffar en Raptor, varfri ny SCSI, eller helt enkelt sätter upp en RAM-disk på ditt Ramminne om det är stort nog, Typ minst 2Gb.

Av Hypnoid

Jag har min Raptor minst sagt icke-master, men sen så är det den jag reglerat i bios ska vara min bootdisk

Av Hypnoid

Fast så kan man ju lägga in en "hot spare", antingen med RAID 5 eller RAID 6

Fast jag skulle nog föredra en RAID 6/0 med en "hot spare", då sitter man säkert, fast det är ju inte billigt eller kallt.....

Dubbla nätagg och Online UPS. Öh, det börjar dra iväg lite nu. Det låter mer som en 24/7 Rack-Server....

Av Hypnoid

Bygg en egen adapter