Inlägg

Inlägg som anders190 har skrivit i forumet
Av anders190
Skrivet av xfade:

En fråga...

Är det färre i laget med vassare hårdvara, eller fler som foldar?

Mitt 4090 brukar synas i statistiken men inte varit igång och foldat på ett par dagar. Dålig vecka behandlingsmässigt (cancer) så behöver vilan då kortet som förvisso är tyst ändå lätt stör. Brukar köra nattetid dock då jag inte är i samma rum då men beror lite på ork och om jag kommer ihåg.

Har blivit några dagar med dygnet runt folding nyligen, typ 28-31 miljoner PPD med mitt kort och då med optimerad strömförbrukning (0,9V istället för 1,05V stock.

Edit: Föredrar och har ställt in på Cancer WUs men får diverse annat som förvisso ger väldigt höga poäng men av förklarliga skäl så vill jag ju folda just Cancer. Lite så jag undrar vad de sysslar med, måste varit någon månad sedan de sista projekten skickade ut jobb. Men det är väl som det är helt enkelt.

Av anders190

Skadar heller inte att köra någon runda memtest ibland för en liten sanity check av datorn vid knepigheter

Av anders190
Skrivet av Orisons:

SEGA var ju till och med mer "innovativa" än Nintendo när det kommer till hårdvara, sen blev det ju inte superbra alla gånger.
Den närmaste framtiden tror jag konsoler kommer vara subventionerade linux custom PC, som nu ungefär, med Nintendo som bubblare som kan göra lite vadsomhelst.
På lite längre sikt blir konsolspel en prenumerations tjänst över internet.

Jag hade aldrig en Dreamcast när det begav sig, den jag har köptes senare. När jag hade sparat ihop till en och de spel jag mest ville spela till den var den precis död. Minns vilken sjuk upplevelse det var när jag hyrde en från ena lokala videouthyraren och spelade Crazy Taxi och Sonic Adventure. Stort sug även efter Shenmue.

Den var lite före sin tid, PS2, GameCube och Xbox kom ju lite senare men att se vad den kunde få ur sig när PS1 hade riktigt daterad och wobblig 3D, Saturn tyvärr floppade (även om jag fortfarande tycker den på många vis är en fantastisk konsol, trots sina brister och Segas hantering utanför Japan). Och för att inte nämna den något dimmiga men annars rätt snygga grafik N64 kunde klämma ur sig. En otrolig upplevelse att se Dreamcast då.

Tråkigt eftermäle men tycker samtidigt att Sega slutade på topp. De är en överlag bra utgivare idag även om det är få av deras egna titlar som tilltalar mig idag. Hade älskat att se de göra en ny satsning på hårdvara även om det skulle vara en i princip Sega-badgad PC. Tänker lite på nyversionen av Atari VCS. Att ge sig in i konsolträsket känns lite sent och de har ju en gång ändå lämnat den.

Känns som SEGA som brand står sig bra fortfarande, även för yngre generationer som inte fick uppleva deras storhetstid. Sonic som brand verkar vara riktigt lönsamt med.

Sen hade jag älskat något liknande Pixel Remasterserien av Final Fantasy 1-6 men med Phantasy Star. Eller rena remakes. Eller nya spel i serien som inte är just online. Släng in Story of Thor på samma gång.

Av anders190
Skrivet av Eclipse:

Kom igen nu. Det är skillnad på patchar och patchar. Det vet du med, vilket dåligt argument.

Här en tidigare sammanfattning av min upplevelse.

#20339194

Lägg där till på senare att mitt 7900 xtx även börjat strula med ”drivers out of date” problem som verkar drabba många.

Allt det och inget av det har jag aldrig upplevt i en konsol. Aldrig. Har aldrig varit med om att en uppdatering till konsol strulat. Dom krascher i spel jag upplevt med konsol under 15 år går att räkna på en hand tror jag. Dom krascher jag upplevt under 6 mån med PC är betydligt fler.

Som sagt, det är trevligt när det väl funkar på PC. Men problemen det kommer med i jämförelse med konsol är många.

Observera att din erfarenhet hör till det onormala, spel på PC har nog aldrig varit smidigare än nu. Trist dock med problemen som uppstått för dig. Har du inte startat en hjälp/feldökningstråd skulle jag rekommendera det, forumets medlemmar är för det mesta väldigt hjälpsamma.

Inget fel i om du föredrar att spela på konsol förstås, förvånad själv hur mycket bättre AMDs konsol GPUer fungerar jämfört med diskreta korten till PC. Eller hur bra det fungerar på Steam Deck för den delen.
Mycket problem med spel på konsol också, krascher och dålig optimering och buggar finns även där.

Viktigast i mitt tycke är att du har en lösning för spelande du trivs med men ge inte upp med datorn tycker jag. Men finns risk för en hel del felsökning, någon komponent som inte fungerar. Men du bör få bra hjälp i forumet iallafall.

Av anders190
Skrivet av john_doe:

Nybyggd Mustang enligt grabbens spec med kompressor på motorn Då det var fullt med fingeravtryck så vaxade jag den med lite Renaissance wax som jag brukar ha det till allt möjligt. Det är ett milt vax för alla möjliga material som används av muséer osv. <Uppladdad bildlänk>

Läckert! Blir faktiskt sugen på Mustang modellen nu. Varit tidigare med men prioriterat lite annat. Får se hur det blir.

Blev ett smått impulsköp av Seinfeld setet igår då jag insåg att den var ur produktion och lagren i de lägre prissatta butikerna börjar sina.

Ah! Lite före min tid ser jag, var nog slutet av 2018 jag fastnade med Lego igen. Mercedes lastbilen med kran och Lego Technics Porsche 911 GT3.

Hade gärna sett en nyutgåva med, lite i stil med Friends setet med bägge lägenheterna och man expanderar så man får fram mer av helheten i de två lägenheterna i Big Bang.

Av anders190
Skrivet av Mindfighter:

Du är inte ensam om att gilla Lost även om de hade ett par dåliga säsonger! Håller med dig, lite mer serie-set vore välkommet, Big Bang setet som är svårt att få tag i hade de gärna fått göra en ny version av.

Nice, känns sällsynt men kul när man stöter på någon.
Typ flygkrasch scenen i början eller bunkern hade jag nog uppskattat lite extra, om ett sånt det någonsin skulle släppas.

Oj, tror jag missat eller glömt detta det. Var det typ lägenheten även i detta fall?
Blir att snoka runt lite men får ändå en svag minnesbild.

Skrivet av maniac:

Är helt hundra på att inget var kvar i påsarna, jag letade i samtliga påsar i efterhand. Av inläggen att döma är det uppenbart att det kan saknas någon del vid enstaka fall. Bara för det inte hänt dig betyder det inte att det inte händer.

Fick delarna från Lego på en vecka så DeLorean är komplett

Edit: syntax

Instämmer!

Det är sällsynt att det händer men det förekommer trots allt i bland. Det är ingen myt vi snackar om trots allt och Lego har ju allt en tjänst som löser detta när det väl sker.

Personligen imponerad att inga bitar fattades i min UCS Millennium Falcon. Med tanke på antalet bitar så ökar ändå risken. Men samtidigt brukar de gardets sig med de mer ovanliga bitarna också.

Av anders190

Många intressanta inlägg i tråden och en del som får mig att blicka tillbaka i tiden, vilket jag förvisso ofta gör på senare tid.

Har nog alltid uppskattat möjligheten att få spela om det då var i ungdomen med en lånad gammal 386-baserad dator som förstås var utdaterad något år in på 90 talet men fortfarande hade spel som var kul att spela. De som sticker fram lite extra är förstås Tetris, Taipei och Rescue Rover. Samt förstås Wolfenstein 3D. Lite före DOOM och det spelet hade aldrig rullat på den datorn ändå.

Likaså NES och SNES runt 90-tslet förstås. Men jag är primärt PC användare så tänker inte ta upp just konsoller även om jag ofta uppskattar dessa upp till generation Gamecube, Dreamcast och PS2. Hade aldrig någon Xbox.

Med arbetarfamilj så fanns aldrig ekonomin för ens en familjedator än mindre en egen dator. Den lånade datorn uppskattades då det ändå var en dator. När Hem PC reformen väl kom fick vi och många andra äntligen möjlighet att få en dator. Två till och med föräldrarna skaffade sig en varsin. Ni som var med på den tiden minns säkert glädjen att få en för tiden ny och modern dator i hemmet. Idag kan man få en dator som bilaga med en tidning (Raspberry pi Zero med någon Rpi tidning för ett flertal år sedan).

Ett par år senare fick jag själv möjlighet att få en egen dator, sen blev det en till och sen har det fortsatt. I ungdomen var förstås även sin egna ekonomi begränsad men redan då finns det massor av spel att spela, även om de senaste spelen kanske inte rullar då finns det fortfarande mycket att njuta av.

I vuxen ålder med jobb ökade också budgeten för vad som kan läggas på datorn. Mer optimering av prestanda per krona, man har ju en budget att hålla sig till, men redan då var budgeten för komponenter som ökade prestandan ganska relaxad och förstås som oftast grafikkort.

Idag, närmare 40 har jag ekonomiskt gott ställt och budgeten för (spel)datorn är i princip obegränsad. Det är en av mina favorit hobbys och den tid jag kan lägga på spelande är ändå lite vardagslyx. Nuvarande dator med 7800X3D, 4090 och en 42" LG OLED C3 är för mig lätt motiverat. Vi snackar inte fickpengar direkt och jag är inte nästa Warren Buffet men detta påverkar inte min ekonomi. Allt budgeteras, har till och med en budget för böcker, och mina investeringar går bra. Hade jag haft det knapert hade jag förstås även budgeterat annorlunda. Ingen humble brag eller något bör tilläggas. Har även levt som fattig i min ungdom som många andra.

Även med en dator som tar allt i dagsläget så uppskattar jag lika mycket tiden jag lägger på att spela på min Steam Deck. Men också minnena av tidigare datorer och konsoller bakåt i tiden. Varje period har gett en härlig och underbar upplevelse, även om det jag spelat på inte alltid hållit måttet. Men den bästa av tider är nu, många intressanta spel framöver, Manor Lords Early Access släppet i slutet av månaden är nog det jag ser fram emot mest för stunden. Men också alla underbara spel som släppts under alla år. Inte alla håller över tid men många gör det.

Man får inte glömma att unna sig ibland. Man kan vara död imorgon. Men man bör också budgetera på en rimlig nivå som fungerar för en. Se det som lyxkonsumtion eller hur man nu vill. Viktigaste tycker jag att man just hittar ett sätt att spela på man trivs med och framförallt får ut något positivt av tiden man lägger ned. Tid är ändå en dyr valuta, om man ser det så. Bör inte slösas med sånt som man inte får ut något bra av.

Spela gött ni ute i stugorna!

Av anders190

Tycker själv konsolerna tappade det när de blev mer lik PC. Tänker speciellt på PS4 och Xbox One generationen framåt. Innan hade de olika tillverkarna nya koncept och lösningar som ofta var intressanta och ibland nyskapande även om upplevelsen på PC alltid var bättre i de flesta aspekter. Med PS4 och XBO var det förvisso trevligt att vi fick mer PC nära plattformar som speciellt gynnat PC när Microsoft började satsa på PC igen.

Men samtidigt var dessa omsprungna redan när de lanserades då utvecklingen på PC aldrig tar flera års uppehåll som med konsolerna i väntan på nästa generation konsol. PCs utveckling gynnar även konsolerna förstås men man får vänta länge på nästa prestandasteg.

När vi närmar oss en tid där även Sony satsar på PC så har exklusivitet problemet nästan utraderats, iallafall för just PC, där nu egentligen bara Nintendo är kvar. Har nog aldrig varit bättre för oss som föredrar främst PC. En del Microsoft spel hittar nu även till Playstation dessutom, kanske en tidsfråga innan Sony gör samma sak. De fattade till slut vilken stor och lönsam marknad PC är. Jag är evigt tacksam att Sony tillät Days Gone att släppas på just PC. Kanske PS4as bästa spel i mitt tycke och mycket bättre på PC.

Har inget emot folk som spelar på konsol bör kanske tilläggas, vi har ju ett gemensamt intresse för spelen och så länge man får tillgång att spela på ett sätt man själv trivs och uppskattar så är jag lika glad för det.

Mobilspelarna å andra sidan.... Skämtar så klart, är det så man uppskattar att spela så är det ju självklart bra.

Gamers unite!

Edit: Självklart var ursprungliga Xbox egentligen först men gjorde ju även den sin grej och var inte alltför PC lik trots hårdvaran såvida man inte moddar den. Hade ingen själv men var ju legendarisk. Var ju då vi fick XBMC, eller Kodi som den heter idag. Men fick inte in det på något bra vis i texten. Skriva på mobil har sina begränsningar.

Av anders190
Skrivet av m4gnify:

Jag översatte det innan jag sökte, men som ovan sagt, det borde gå att söka på engelska på Amazon, eftersom den svenska sidan bara är typ direktöversatt från engelska.

Går även att köra engelska direkt på .se har själv så nu upptäckte jag precis. Växlar lite emellan ibland faktiskt. Inte direkt ett fan av direkt översättningen, men den är inte lika kass som när butiken öppnade.

Tupp var en av favoriterna har jag för mig. Nästan lika bra som det asiatiska märket Kukram.

https://www.inet.se/produkt/5308807/kukram-2gb-1x2048mb-cl9-1...

Av anders190
Skrivet av Tommy:

Ser ut att vara det ja, du kunde alltså söka på engelska på amazon.se?
Jag kliade mig mer i huvudet kring vad en sån här krok heter på svenska...

Går bra att söka på engelska för mig iallafall, har för mig man kan styra språket man söker på med.

Gör ofta så när jag hittar något på Amazon.com och vill hitta motsvarande på .se

Av anders190

Jäklar, du hann före.

Verkar finnas rätt många att välja på, förmodar att tillverkarna men mest är random ord då de förmodligen säljs från Kina.

Såvida TS vill undvika Amazon helt då iofs.

Av anders190

Känns som det är samma problem som innan, något med Intels CPUer eller moderkort. Har själv inte sett det nämnas något om problem med AMD CPUer men bra att Nvidia förtydligar att problemen inte är deras och tycker även AMD borde göra det med sina grafikkort, om det även där skylls på AMD.

Var rätt nära ett 14700K system innan valet hamnade på 7800X3D. Var ett tag sedan jag körde just Intel privat och föredrar att skifta när de ligger tillräckligt nära. Men 7800X3D är för bra för att välja bort, även om det var nära att det blev en 7900X3D. Tar lite emot att gå från en x900 till x800 men denna CPU ger vad jag vill ha idag och om moderkortet tillåter uppgraderar jag till vad som ersätter 7800X3D om prestandaökningen är tillräcklig.

Hoppas problemen kan lösas snart för de drabbade, riktigt surt när sånt här händer. Även AM5 var problematisk inledningsvis men de flesta, alla?, problemen verkar ha lösts. Är ju ändå mycket pengar man som konsument betalat för komponenterna och då bör de rimligtvis också fungera som tänkt.

Av anders190

Något som slår mig idag är att jag skulle vilja se lite fler tv serie set typ Friends, Seinfeld och The Office. Ett Frasier set (originalserien förstås) med Frasiers lägenhet hade gillats skarpt. Kanske rent av Cheers. Norm!

Vet inte hur mycket ni andra uppskattar dessa set men gillar dessa då de är bland mina absoluta favoritserier. Hade iofs gillat något Lost-baserat men känns som jag är ganska ensam att gilla den serien, även om jag själv har synpunkter på hur den utvecklades. Har nog aldrig följt en serie så hårt som den.

Av anders190
Skrivet av doomas:

Jag hade en Lumia med Windows Phone 8 och allt bara flöt och var så jäkla responsivt! UI som jobbade med en och visade information och jäklar vad nöjd jag var där i ett par år.

Definitivt en sorg att det tog slut. Lumia och Windows Phone var ju populärare än vad folk kanske minns dessutom. Hade gärna sett en fortsättning av just Windows Phone då det gav ett alternativ till Android och iOS.

Ubuntu hade en intressant satsning runt den tiden, likaså Mozilla med Firefox OS. Synd att det tog stopp.

Gränssnittet i Windows 8 var inte trevligt men i mobil form riktigt mysigt. Var nära att jag köpte en Lumia då men tror Windows 8 skrämde bort mig lite.

Hör nog till ganska få här som ändå uppskattade förbättringarna Windows 8.1 medförde. Körde det istället för Windows 7 fram till 10 släpptes. Och förstås Windows 7 till 8.1 släpptes.

Av anders190
Skrivet av jnsson:

Deras slogan var "Don't be evil"

Underförstått att det skulle läsas på samma vis som "Don't press the red button". Don't har en förmåga att kunna försvinna.

Lite i samma stil som klassikern:

https://external-content.duckduckgo.com/iu/?u=https%3A%2F%2Ftse1...

Av anders190
Skrivet av backspaze:

OT: Har du kollat in Inoreader?

Ska kikas på, tack för tipset då den var ny för mig.

Av anders190
Skrivet av lillaankan_i_dammen:

Det beror på vad syftet är. Är syftet att dölja sig från vårt rättsväsende så suger Googles VPN. Är däremot syftet att bara vara lite halvanonym och ändå låta datan gå från ett "pålitligt företag" företag så kan Google vara bra.

Väldigt många skickar deras data genom väldigt suspekta ljusskygga företag, hur vet man att dessa företag inte gallrar ut den mest intressanta informationen? Argument som anonymtjänsten totalvägrar att prata/samarbeta med vårt rättsväsende, ja det känns väldigt tryggt att låta ens data gå genom dem.

Skulle personligen inte använda exempelvis NordVPN och liknande som gör väldigt mycket reklam och sponsring. Har själv Bahnhofs betaltjänst och skulle jag byta så skulle jag nog främst kolla på Mullvad. Om det inte finns någon bättre aktör i dagsläget då.

Med Google vet jag att de ändå säljer min användarinfo på något vis. Slogan var väl något med "Do Evil" ett tag.
Hade nog ändå föredragit Googles VPN före en teoretisk Facebook VPN. Men det för mig som att välja mellan cancer och cancer.

Håller dock med dig i det stora hela. Även om man bara vill skydda sig på öppna eller tveksamma nät så vill man ändå ha en pålitlig tjänst. Skulle personligen inte använda dessa utan VPN och kör hellre på sparad data med hotspot från mobilen isåfall.

Av anders190

Hoppas inte trådskaparen blev bortskrämd av svaren, även om jag stort håller med i det mesta. Det är en lagom temperatur såvida det inte är drag eller liknande eller trådskaparen rent av är eller håller på och bli förkyld exempelvis.

Av anders190
Skrivet av friArsenik:

Att använda Googles VPN för att vara anonym är lika med att låta en räv att vakta hönor. 🤣

Bra liknelse, given uppdutt.
Frågan är om man inte kan dra till det lite extra med att man dessutom öppnar rävens käkar och trycker in sina hönor till och med.

Av anders190

Osäker på om jag ens visste om tjänsten finns men inte förvånande att den läggs ner. Google är nog bland de sista jag hade velat ha en VPN ifrån, även om de skulle betalat mig för att använda tjänsten. Finns som redan nämnts bättre alternativ på marknaden som jag gärna betalar för.

Nedläggningen av Googles RSS läsare svider fortfarande mest hos mig, trots alla år som gått. Vant mig någorlunda med Feedly men är egentligen alltid ute efter något bättre. Och så här många år senare börjar tyvärr Google Reader och hur den var att blekna. Tyvärr.

Samtidigt bra om de lägger ner saker som inte fungerar som tänkt eller ingen gillar men just Reader sved. Var bland de mest populära RSS läsarna på sin tid, om inte den populäraste. Men enda Google brydde sig om var Google+ eller vad deras misslyckade socmed satsning kallades som knappt någon gillade. En värdig gravsten om något.

Edit: Har så mycket sparad data på mitt primära mobilabb att jag inte behöver använda öppna nät. Men även för normal internet användning skulle jag personligen inte använda öppna eller icke betrodda nät utan VPN.