Inlägg

Inlägg som dagas har skrivit i forumet
Av dagas

Undra om det går bättre i Jönköping än Linköping. Linköping är ju större och har Norrköping i närheten som är stort. Men de har väl kollat att det finns större efterfrågan där kanske.

Av dagas

Svårt att inte vara paranoid att barnen ska lista ut ens lösenord och ruinera en. Måste ha kortet kopplat för diverse subscriptions som YouTube premium och google photos. Har självklart så de inte kan köpa något utan lösenord men skulle helst vilja köpa och fylla på med presentkort som förr och som jag gör på Xbox men inte sett Google Play kort i butikerna att köpa på åratal.

Från vad jag kan se på Google har Sverige inte längre presentkort. Sedan 2021.

Av dagas

Har själv det moderkortet och är bra. Kostade 2500kr när jag köpte det så gått ner än Hel del.

7600 är typ samma som 7600X och brukar kosta mindre men skiljer sig kanske inte mycket nu.

6650XT för det priset var ju bra. Bara ett par hundralappar mer än 6600 brukar gå för. Och det ska som sagt uppgraderas framöver. Känns som bra bygge.

Av dagas

Tyvärr är det tabu med sådant. Jag har förhållande IRL men skulle gärna haft någon sådan AI flickvän när jag hade depression och var ensam när jag var runt 20-25.

Vore bra med information kring vad som finns och vilka som är bra.

Av dagas

Min fru hatar möten för hon jobbar själv i skolkök på förskola och det är knappt så hon hinner laga maten i tid så när de har möte en gång i veckan tar det av hennes tid då inget blir gjort medan hon är på mötet. De i större skolorna har andra som fortfarande är i köket så de påverkas inte på samma sätt. Och det är alltid någon som ska prata massor om saker som inte rör henne så hon måste sitta och lyssna på det. Mötena är via teams men ändå stör de henne rejält. Hon är sådan som vill göra saker inte prata.

Personligen är jag helt annorlunda dock. Gillar möten för man slipper jobba. Bara snacka kan jag göra utan problem haha. Ju längre man slipper gå och jobba på riktigt desto bättre för min del så sitter gärna i möten.

Av dagas

Har haft iCUE för AIO och tangentbord. Inte perfekt men känns inte sämre än alla andra liknande program.

Men föredrar att inte behöva ha sådant alls men då blir det standard med att tangentbordet blir rainbow puke som man kallar det för.

Inte haft Corsair mus dock. Använder Logitech eller Steelseries. Logitech har inte RGB och Steelseries ställde jag in som jag ville ha den för några år sedan och sedan har den kommit ihåg det så inte behövt mjukvara och det gillar jag.

Av dagas

Jag skulle lägga 1800kr till och få 4080 super https://www.inet.se/produkt/5414038/pny-geforce-rtx-4080-supe...

Sedan 7800X3D.

Om möjligt alltså.

Annars en 7700 eller 7600 och köpa en 9800X3D sen.

Av dagas

Körde ICQ99 innan det blev MSN Messenger och sen Skype. På den tiden innan smartphones så man satt vid datorn hela tiden och chattade.

Inte använt ICQ sen typ 2003 och Skype slutade jag med runt 2012.

Nostalgi som går i graven men visste inte ens det fanns kvar. Man saknar internet tidigt 00-tal. Men det är väl bara för man var tonåring då och kunde sitta hela nätterna vid datorn.

Av dagas

150kr plus frakt för 280X.

Av dagas
Nytt bud: 450 kr Plus frakt
Gå till annonsen för att lägga ett bud.
Av dagas

Blir det förbättring på fyndvaror? Sett flera med knappt någon rabatt och så är det bara 1 års garanti på fyndvaror. Inte värt spara en hundralapp på ett grafikkort eller nätaggregat om garantin blir sämre. Antingen ha lägre priser eller samma garanti som vanliga produkter eller helst både och.

Sen synd att butiker stängs ner. Finns ju inga fysiska butiker längre förutom i Stockholm och sånt. Linköping stänges ner och Västerås med.

En stor anledning till att jag gillade webhallen var att det fanns fysisk butik i Linköping men utan det blir det som vilken nätbutik som helst.

Sen tycker jag generellt webhallen sällan dyker upp som bland de billigaste när man tittar på prisjakt. Det kunde man ta om man hade en fysisk butik så man kunde få saken samma dag men ska man ändå beställa på nätet så blir pris mer avgörande.

Av dagas
Nytt bud: 300 kr Plus frakt
Gå till annonsen för att lägga ett bud.
Av dagas

För en gångs skull får man känna sig ung för har ingen erfarenhet av detta konsolkrig.

Så mycket man läser numera om att folks första konsol var PS2 eller till och med Xbox 360 så man känner sig gammal som började med NES även om den redan var gammal när jag fick den 1994 och Playstation redan skulle släppas senare samma år i Japan.

Aldrig varit för kriga dock. Gillat alla märken. Fick en Sega Master System 1995 (Ville ha Mega Drive för Sonic men mamma tyckte den var för dyr) bara året efter NES så var tidig med att ha flera olika märken.

Av dagas

Då blir det RIP PC gaming.

Av dagas

Har en kompis som fick panik om CPUn gick över 50 grader.

Medan en själv med AM5 är van med även liten 7600X går upp i 95 grader även med 360mm AIO.

60 grader bör inte vara problem för någon produkt. Så bara sluta titta på temperaturen är väl enklaste. Annars som sagt lägga in limit på FPS så datorn inte jobbar onödigt mycket. AOE är väl inget spel man behöver hundratals FPS i.

Av dagas

Du kan köra som det är. Spelet har som minimum krav GTX 660 och som rekommenderade krav GTX 970 som du har. Kräver 2nd gen i5 och rekommenderar 4th i5. Du har 6 gen i7.

Enda du inte klarar rekommenderade är RAM där de säger 16GB. Du kan dock köpa en till 8GB. Minimum kravet är 8GB bara.

Du lär inte kunna maxa inställningarna men du ska kunna spela det åtminstone.

Av dagas

Tycker inte Wi-Fi borde vara problem. Vad jag kan se är det bluetooth som är nyare på 2012 års model som jag har. Wi-Fi är samma. Så borde fungera tycker jag.

Kolla att det verkligen är rätt lösenord du fyller i. MacBook ställer ibland in sig på svenskt tangentbord men ska vara svenskt PRO tangentbord om jag minns rätt. Hänt mig förut att den står fel och då blir knapparna fel så man skriver annat än man tror.

Av dagas

Det var verkligen krävande. Inget intresse av spelet dock. Var länge sedan fin grafik var tillräckligt för att man skulle bli intresserad av ett spel. Från vad jag minns av recensionerna av ettan var det inget som lät intressant. Körde aldrig det.

Kor hellre ett spel från 10-15 år sedan i 4k och hög framerate än dagens spel som har stutter hela tiden och går i 900p 30fps på konsol eller grafikkort i mainstream klass.

Av dagas

Dyraste tangentbord jag köpt var mitt mekaniska Corsair som kostade 899kr på rea. Tusenlapp är mesta jag skulle betala. Brukade alltid köpa billigaste för typ 100-200kr förr.

Av dagas

Om du ändå för 60öre per kWh är det ju ändå bra betalt. Det är väl vara på vintern som den brukar kosta mer än så. Jag har bundet till 46öre sedan 3 år. Går ut nu snart så får känna på hur vintern blir.

Flyttade från lägenhet 2021 där de precis satt upp solpaneler och även innan det hade vi gratis el året runt eller ingick i avgiften på 3000kr månaden. Nu i hus betalar vi typ det bara på el och vatten. Och finns inga pengar till solpaneler eller dylikt.

Jag minade inte ens när jag hade gratis el. Köra AC gjorde jag dock. Det gör jag inte nu när jag betalar för elen dock. Inte råd med sådana lyxigheter nu. Öppna fönster på nätterna får räcka. Men det är vad jag skulle gjort. Och sedan vara glad för de 60öre du får av staten för mer än vad elen är värd under sommaren åtminstone.