Inlägg

Inlägg som persson_orka har skrivit i forumet
Av persson_orka

Noctua NH-D15 chromax Svart har denna liggandes, kan skicka den om det behövs

Av persson_orka

Jag har en bur

Av persson_orka
Skrivet av hypermode:

Köp inte Corsair-AIO:n, pumpen kommer driva dig galen. Lägst rpm är 2300.

Har också läst detta. Lutar mest åt Phanteks Glacier One 420D30

Av persson_orka

Jo jag har läst där, står dock att beroende på höjd osv passar vissa och vissa inte.

Av persson_orka

Tänker köpa ett Meshify 2, men kan någon bekräfta att 420mm vattenkylare får plats? funderar mellan
Arctic Liquid Freezer III 420 A-RGB Svart
Corsair iCUE LINK H170i RGB Svart
Phanteks Glacier One 420 D30 Svart

Av persson_orka
Skrivet av LPG:

Vad ska du ha för komponenter i den? Fractal North XL stöder också 420mm. Jag har normalstora North och är helnöjd. En bunt noctua fläktar i låg RPM så är det knäpptyst. Hade innan dess Meshify C och var också nöjd förstås, Meshify 2 ska ju vara snäppet bättre där.

Angående öppet eller stängt chassi har jag erfarenhet av både och. Såhär tänker jag ungefär att när jag hade stängt chassi så hörde man kanske inte lika mycket själva luftljudet, men det är ju det behagliga ljudet som inte stör. Det vinande ljudet man önskar bli av med hörde man i alla fall och det blir man bara av med genom att ha lägre RPM. Då är det viktigare med öppnare chassi. Undantag är coilwhine från GPU. Det hör jag klart tydligare nu med öppet chassi.

Har en 13900 med Noctua NH-D15 och GTX4090 i den, funderar dock på att köra vattenkylning på CPUn istället.

Jag vill ha en mer eller mindre tyst dator när jag inte spelar, om det låter lite när jag spelar gör inte så mycket.

Av persson_orka

Nytt Fractal chassi, vilket?

Hej

Har idag ett gammalt R4 chassi som jag funderar på att byta ut och för att vara framtidssäker så vill jag ha ett som klarar av 420mm vattenkylning.

Stor i valet och kvalet mellan Define 7 och Meshify 2.

Enligt Fractals sida så fungerar 420mm i bägge men enligt Inet så måste man gå upp till XL för att det ska få plats?

Är det någon större skillnad på ljudnivån på dessa?

Öppet chassi gör att fläktarna kan gå långsammare=tystare
Öppet chassi=högre ljudnivå
Stängt chassi=fläktarna får jobba mer=högre ljud
Stängt chassi=dämpat ljud?

Kör idag med Noctua fläktar i mitt chassi och upplever det väldigt tyst vid Idle.

Av persson_orka

Skicka PM till mig om du vill ha info. Fibern och den lagningen har inget att göra med hastigheten.

Av persson_orka

Lite sjukt ändå att det är så stor prisskillnad usa/sverige, skulle få 550 dollar i inbyte för min gamla i usa och ca 2700 kr i sverige.

Av persson_orka

Hade samma problem med Inet för några månader sedan, köpte något som efter ca 1 vecka var typ 500 kr billigare, fick göra en retur på den gamla och köpt ett nytt likadant. Fick mitt nya, skickade tillbaka det gamla och efter några dagar fick jag pengarna för det första köpet tillbaka.

Fattar inte varför man inte bara ger mellanskillnaden, det skulle alla tjäna på.

Av persson_orka

Kan meddela att det var CPUn som var kass, har fått en ny på garantin nu och datorn fungerar perfekt

Av persson_orka

uppdaterar här igen, datorn fungerade ett tag men nu är det ännu värre, får blåskärm ofta, tex
kernel mode heap corruption
ntfs.sys
tcpip.sys
och massa fler som jag inte kommer ihåg nu.
När jag kör sfc/scannow får jag Windows "Resource Protection could not perform the requested operation."
windows skydd och hot fungerar till och från.

kört memtest och det är inga fel, formaterat och installerat win 10 på nytt, kört restet av cmos.
Känns som hårdvarufel men vad?

Av persson_orka

Skippa att skriva under avtalet från första början, har svårt att se att dom kan kräva att du ska skriva på ett nytt avtal. Har du däremot skrivit på det nya så är det nog kört för då har du ju godkänt avgiften.

Skriver du inte på och dom stänger av nätet så får man gå på sin tjänsteleverantör och efter det tingsrätten, men kanske inte värt problemet att vara utan internet....

Av persson_orka
Skrivet av BasseBaba:

Mjo, men det där var i mars. Då var avgiften "frivillig". Frågan var dock varför man frivilligt skulle slänga en extra avgift till ett bolag bara för att vara lite schysst?

Numera står det dock uttryckligen i brevet jag fått att det är obligatoriskt, och kundtjänst svarade samma sak. Det ända dom säger är att "vi har rätt att ändra avtalet på detta sätt". Så det enda som kvarstår för mig är att på något sätt få juridisk rådgivning kring om detta stämmer, men det skulle förvåna mig om dom är så dåliga att dom lägger på en avgift på alla kunder som dom inte har rätt att göra.

Oavsett så står jag fast vid att det är ett otroligt smutsigt sätt att bedriva sin business på, det är det som är kärnan, inte vad dom eventuellt har "rätt" till att göra enligt ett avtal man aldrig borde ha accepterat om man förstod att detta kunde hända.

Beror väl helt på hur det ursprungliga avtalet är formulerat, har du tex betalat 25k för inkoppling så är det ju det som gäller, kolla över vad som står och sen kan du bråka med dom.

Av persson_orka
Skrivet av BasseBaba:

Just grejen att dom lägger på avgiften i efterhand, när man redan sitter fast.
Vi har redan fått höjningar från vår internetoperatör som hänvisas till "högre avgift i ditt stadsnät".
Dom har väl säkert rätt till det, dolt långt ner i något avtal som aldrig lästes ordentligt tyvärr.

Jag pratade med Bahnhof som sa att i dom nät där det finns en avgift direkt mot kund så är det antingen en lägre eller ingen avgift från Bahnhofs håll till nätet.

Det jag alltså reagerar på är att min ISP, enligt deras utsaga, betalar en saftig del av det jag betalar dom till Open Infra.
Och sen nu så lägger dom på en ytterligare nätavgift.
Då får dom väl antingen ta avgiften via ISP eller via mig.

Har kontaktat konsumentverket, får se vad dom återkommer med.

Open Infra säger bara att "dom har full rätt att göra såhär". Fine, men det är fortfarande ett smutsigt sätt att bedriva business på. Det är 7 år sen fibern drogs in. Tog det dom 7 år att komma på att dom behövde ta ut en serviceavgift?

Utöver allt detta så har ju open infra stora mängder problem.
https://openinfra.com/status/?status-group=completed
Dom tar ju bort "avklarade" väldigt fort, men vi ser ju 4 problem enbart igår.

<Uppladdad bildlänk>
Som sagt. Rätt provocerande att säga att "vi har ett av Sveriges stabilaste nät" och så är man så dåliga att man lyckas sänka hela nätet i hela Sverige. Hade varit kul att får en förklaring på vem det var som råkade dra ur internetsladden ur hårddisken?

Ifrån Trustpilot
----
Jag betalade 25000 kr för att ansluta mig till bredband.
Då helt utan några extra månads kostade enligt avtal.
Nu försöker OpenInfra införa en service avgift per månad. Detta kan väl inte vara lagligt att bryta mitt avtal och tvinga mig att skriva på ett nytt avtal.
Vad gäller TEX Är detta bara en bluff när OpenInfra lovar "Inga löpande avgifter" Det löste sig 2023-03-22 inga månadskostnader.
Hej Larsa!
--------
Låter oroligt märkligt, så ska det absolut inte vara. De som står i ditt avtal är det som gäller. Jag har skickat ut en identitets förfrågan till dig vänligen besvara den så hjälper jag dig självklart vidare med detta.

Önskar dig en trevlig helg!

Mvh
Jasmin.W Openinfra

Av persson_orka

Efter att ha bytt nätagg så är det mycket bättre, dock kraschar chrome fortfarande ibland, men Dota fungerar som det ska. Youtube har jag inte kollat så mycket men det har inte krånglat det lilla jag tittat.

Av persson_orka
Skrivet av Lovgren87:

Enda jag kan tänka mig med hårdvaran: kan det vara så att du kopplat alla PCIe till grafikkortet via samma sladd? Du måste sprida ut över 2-3 egna PCIe kablar till psuN. Det borde ju inte påverka Chrome då. Du har 2 stickor minne. Testa en i taget i ditt första slot. (Antar att du vet hur det ska sitta i dualchannel med 2 stickor) verkar ju krascha när det ska buffras. Fungerar det stabilt med en av dom så har du hittat vad som krånglar. 3 tipset är ju uppdatera bios

Har 2 separata kablar till GPU, har kört något memtest och det visar inget fel och dom sitter i dualchannel som dom ska. Bios är uppdaterat till senaste versionen.

Skrivet av DarkLink85:

Detta är inte samma symtom som du beskriver, men jag uppgraderade min dator för två år sedan och sparade endast grafikkortet GTX1060 och mitt 11 år gamla nätagg på 750W. När jag sedan spelade FFXIV eller senare Overwatch 2 så kunde datorn starta om helt plötsligt, och jag fick "Kernel Power Error 41" i loggen. Detta löste sig när jag bytte ut mitt 11 år gamla Corsair nätagg på 750W till ett nytt från Corsair på 750W. Jag skriver det endast då jag ser att du också sparat ditt gamla, även om det inte riktigt är samma symtom.

Ett annat tips, använd _aldrig_ skarvsladdar för kablarna som ska monteras på grafikkortet.

I vilken logg och vart hittar du den? Här kraschar det bara utan någon felmeddelande(om det inte ligger i någon logg som jag inte hittar) Tycker att hela datorn borde krascha och inte bara programmet/spelet om det är hårdvarufel.

Av persson_orka

Problem med att Chrome och spel kraschar

Hej

Har köpte nya delar för några månader sedan, det fungerade bra i början men efter ett tag så kraschar Chrome helt random(stänger ner allt och jag får starta upp på nytt sen kan det fungera i 1 min- till flera timmar. När jag kollar på youtube så kraschar videon så man får uppdatera sidan. När jag spelar Dota så kraschar Dota ibland, startar på nytt och ibland kraschar det direkt och ibland fungerar det utan problem.
Alla dessa saker kommer helt random, jag har inte lyckats hitta något mönster och får heller inga felmeddelanden.
Kan spela Hearts of iron utan problem och allt annat fungerar.
Testat att installera om win10, samt ställa ner GPU till 80% via MSI afterburner men ingen skillnad(kanske inbillar mig att det blivit lite bättre, men högst osäkert)

Tips på åtgärder?

Helt nya grejer
Samsung 990 PRO M.2 NVMe SSD 1TB
ASUS ROG Strix Z790-F Gaming WIFI
Noctua NH-D15 chromax Svart
Seagate BarraCuda Desktop 1TB 7200rpm 64MB
Corsair 32GB (2x16GB) DDR5 6000MHz CL40 Vengean
Intel Core i9 13900KF 3.0 GHz 68MB
Köpte ett begagnat GTX 3090
Samt återanvände mitt gamla nätagg som är 13 år
PSU Corsair AX 1200W Nätdel modular 80+ GOLD

Av persson_orka
Skrivet av mrqaffe:

Då ska du använda riktiga hörselskydd och inga hörlurar om du inte vill riskera hörselskador.

Det är skillnad på buller och buller Har Peltor när det är riktigt bullrigt.

Av persson_orka

Funderar på vad jag ska köpa, SAMSUNG Galaxy Buds 2 Pro eller Sony WF-1000XM5. Jag har en Samsungmobil och det som är viktigast för mig är att dom är tåliga och att buller/mic är bra för jag jobbar mycket i bullriga miljöer.