Inlägg

Inlägg som Technoid har skrivit i forumet
Av Technoid

Det är Patent och Varumärken som måste försvaras i USA (även andra länder) medan Upphovsrätt inte upphör om innehavaren inte jagar alla överträdelser...

Av Technoid

Fan va kasst minne jag har

Av Technoid
Skrivet av Plapo:

Vad hände med standarder som skulle göra att alla kort och spel skulle samsas? Om varje spel och grafikkort kör något eget ihopplock så vad är poängen med standarder? Blir inte alla recensioner och prestandatester helt meningslösa om vart och varannat test och kort inte ens har samma förutsättningar?

Och vi är tillbaka igen på tiden innan Directx och opengl.....

och nu är det försent då Nvidia/amd/intel har hållt på i över 10 år att "Fixa" buggig/felaktig kod i spel genom deras drivrutiner istället för att visa korrekta felmeddelande om att "spelen" gör fel.

Inte konstigt att drivrutinerna växer i storlek som svampar....

Av Technoid

min isp är stolt användare och utdelare av ipv6... till företagskunder...

I 9 år så har detta stått på deras sida om ipv6 ;

För privatkunder håller vi just nu på att testa lite olika alternativ för hur IPv6-tilldelningen kan ske.

Riktigt visset...

Av Technoid
Skrivet av anon132576:

Suveräna Windums... Uppgraderar man motsvarigheten för UEFI på en Mac så tappar man ju inte bort alla data på sina krypterade diskenheter. Genialiska jävla skitkorvslösningar de kör med, jösses fy fan. Tur jag aldrig tjafsat med bitlocker, jag skulle ryka dit på det där direkt så tankspridd som jag är. Dessutom massvis av onödigt slitage och tidsåtgång när den ska av/kryptera hela disken... Uck.

????? Det där låter ju som rena stolleriet, varför skulle den slå klorna i diskutrymme använt av tomma filer som är raderade? Är ju rena snurren, vad tusan skulle vara meningen med det?

Logar man in med ett MS konto så sparas Bitlockernyckel där och går att få ut i klartext för upplåsning och återsynkning med TPM chippet.

Som mycket annat i Windows så förutsätter Microsoft att man använder ett microsoft konto som sin primära login.

Av Technoid

Får bli ett sånt här chassi för det där moderkortet:

https://m.media-amazon.com/images/I/61ChArYF8rS._AC_SX679_.jpg

Av Technoid
Skrivet av fermia:

Har installerat windows 11 på en dator från 2011 och den fungerar klockrent. Körde rufus och valde ta bort 4gb och TPM kravet.
Förstår inte varför microsoft satte dessa krav då äldre datorer fungerar fint med windows 11. Säkerheten?

Min misstanke är att Microsoft ville reducera mängden hårdvara de behöver testa/stödja i windows 11.

Av Technoid

Med tanke på att det ramlat in en hel del pensionärer med gamla Win7 burkar som de nu vill ha uppgraderade till Win 10/11 bara för att Chrome visar en text om att win7 inte längre stöds och att de inte kommer få nya versioner så tror jag att det räcker med ett liknande meddelande visas för att bollen ska komma i rullning...

Av Technoid

Det där med DirektX 12_1. 12_02 osv (eller för den delen dx 10.1) osv är ett otyg, av samma anledningar att Folk är sura på USB-C kontakten

Av Technoid

Lite missnöjd över att det är så många som är villiga att skylla de nuvarande vansinniga grafikkortspriserna på "normala inflationsjusteringar etc etc som visserligen har haft ett stort inflytande MEN....

Min åsikt är att det var den stora gruppen "grafikkorts mine'are" som under en låång period sket i vad korten kostade så de dammsugande upp allt de kunde få tag i som pressat priserna mest.

om det bara hade vart covid/inflation etc etc så skulle ju cpu priserna också ha stuckit iväg...

Av Technoid

Tidigare varianterna av detta har använt ett hundratal små lcd/oled skärmat direkt i själva keycapen...

undrans hur trevligt ett sånt här tangentbord är efter 6 månader av diverse skräp ner mellan tangenterna

Av Technoid
Skrivet av maximm:

http://www.retrospelsmassan.se/isa/

Detta är nog ändå den största anledningen till att flipper/arkad inte ställs ut längre.

Offentligt uppställda flipper- och arkadspel, TV-spel, LAN och datorspel är belagt med straffavgift i Sverige och kräver tillstånd av lotteriinspektionen enligt lagen om förströelsespel: ”Lag (1982:636) om anordnande av visst automatspel”.

https://varvat.se/nyheter/tillstandskrav-for-arkadspel-skrota...

Undrar hur det gick till slut, skrotades den?

Den där byråkraten från del 2 av computersswedens artikelserie är väl ett praktexempel på nått sorts av tjänstemans el myndighets övergrepp? Att med statens oändliga resurser i ryggen fortsätta överklaga trots 2 avslag...

Av Technoid

Buildzoid har en video ( https://youtu.be/yvSetyi9vj8 ) där han påpekar att oavsett så har 12VHPWR kontakten väldigt lite marginal med 684 watt max över speccens 600w jämfört med 6/8 pins där i 8pins konfiggen har en max på 306 watt, över dubbelt så mycket som kabeln förväntas leverera.

För att hålla samma marginaler så borde korten haft 2 12VHPWR kontakter

Av Technoid

Minns 2008 när Nvidia släppte gtx 280 med buller och bång för det massiva priset på över 7 tusen...sen gick det 9 dagar och Ati sågade nvidia längs med Fotknölarna då ati släppte HD4780 och för under 3 tusen

Av Technoid

Underbart för intels PR, nu kommer "Intel cpu" betyda "Skit cpu"

Intel borde istället ha nån regel som förhindrade Acer från att stoppa enkärniga celeron Nxxx cpu'er i 17tums laptoppar.
samma sak med AMD, acer har haft en del 17 tummare med E1 skräpet

Av Technoid

Resultatet av att marknadsförings avdelningen har alltför mycket att säga till om istället för att sälja slutprodukten.
Tidigare fadäser t.ex AMDs PR nummer, Intels Pentium 4 etc etc

Av Technoid
Skrivet av imac22:

Råkade ut för liknade, säljaren tycket jag inte betalade i tid (23 timmar) så han blockade o la ut för högre pris. Pratade med Tradera men dom säger att dom inte kan göra något, det är väl som vanligt, pengar styr o Tradera kollar åt ett annat håll🙄

huh? brukar va vanligt att det dröjjer ett par dagar innan köparen betalar så den säljaren hade stressjuka

För övrigt så tycker jag att Tradera är lovligt fjuniga i hur de beivrar deras regelbrytare, min personliga favorit är droshippare från kina där de även varnade att man kunde råka på tull och sa att det fick man stå för själv och tradera inte gjorde ett skit trots flertalet anmälningar.

Av Technoid

Tyckte att den där DIY "Linsen" gjorde att det såg ut som miniatyrer....

Av Technoid

Med tanke på hur Backblaze monterar sina diskar i sina storagepoddar så är min åsikt att resultaten inte är relevanta för andra än de själva. Jag ÄR imponerad att hårddiskarna håller så pass bra i deras miljö med tanke på vad BB utsätter dem för.

Av Technoid

För min del så anser jag att om de inte kan garantera tillgängligheten i kvantitet så kan de strunta i att göra någon ny modell.