Inlägg

Inlägg som X2-Legend har skrivit i forumet
Av X2-Legend

Jo, dock klurar jag på om den kommer passa

Av X2-Legend

Kan inte säga att jag har goda erfarenheter av det märket, utseende är typ 4:e hand.. Ljudnivå, prestanda, vikt sedan utseende. dock är den väldigt lätt vilket jag inte vet om det är posetivt eller negativt ljudmässigt.

I vilket fall satt SPCR P150 som tystaste låda efter P180 vilket tyder på att Solon är riktigt tyst, jag har satt i det mesta i ett Sonata 2 chassi förut och det är mindre än p150 så detta borde lösa sig tycker jag.

Av X2-Legend

4096 i ram är inte värt det det kanske inte kostar så mycket, men du kommer inte kunna använda det än på ett tag, oandra sidan dröjer det nog ett tag innan ram blir billigare än vad den är nu. Iof så har inte jag testat vista mer än betan, jag kör XP fortfarande och har inga som helst planer på att byta förrän vista SP1 kommit åtminstone.
Jag fick reda på igår att jag missat att skicka in svarskortet till utbildningen, så nu måste jag ringa chalmers, men lägenhet fixade jag igår.

Av X2-Legend

nätagget är överdrivet.. om du inte ska stoppa i sli och minst 4 hårddiskar och klocka som en sate så behöver du det inte.. dra ner på det och köp ett GTX istället.

Istället för Q6600 vore nog en e6750 bättre eftersom du kan kasta den när "riktiga" quadcore kommer och då köpa en ny för samma pengarna du sparar nu ungefär (e6750 kommer ändå bräcka quadcoren i det mesta nu speciellt spel eftersom den klockar bättre).

Jag har fått tipset att stoppa i en thermalright ultra 120 extreme, jag såg ett test där den fick 10 celsius mindre med en fläkt på än en scythe infinity på 44C. jag har sett det passa på ett DS4 i ett test, men jag vet inte hur det är på DQ6

skärmen luktar också, vad har du för användning av den om du nu skulle skaffa ett GTX? skaffa en HP w2207 (22") kostar tusenlappen mer men om du gillar skärmyta kommer du INTE att ångra dig.

Raptorn anser jag inte är värd priset (ger aningen aningenbättre laddningstider men 10000rpm vibrerar mer.

Chassi anser jag är en smaksak, största nackdelen med P180 chassit är att det är JÄKLIGT tungt, men ska det stå under skrivbordet hela livet så är det skitsamma.

Tänkte att jag skulle hjälpa till lite, jag ska också flytta till Götet och börja plugga (Datateknik, Chalmers).

Av X2-Legend

Så solon är ett lättare alternativ? eller har du ännu bättre alternativ.. dock tycker inte jag att över 1500kr är realistiskt för en låda, då är det bättre att sätta i motorrums matta.

Av X2-Legend

jobbigt bara att de var töntigt dyra.. men de verkar onekligen bra på specsen, jag tänkte att en 120 fläkt till cpu samt en 92 fläkt till HR03:an borde göra susen.. dock antar jag att man borde ha en ny 120 fläkt till utblåset.

Dessutom klurar jag på om det endå inte vore värt att ha ett P182 då det är lite större med bättre ljuddämpning. Men å andra sidan kan man inte utnyttja utblåset på nätagget lika bra.

Av X2-Legend

Hmm Så det är inget annat att klaga på? Vad kommer låta mest? nexusfläktarna? förutsatt att HR-03:an får plats.

Av X2-Legend

Den Ultra 150 extreme, ser ut som en Scythe infinity, har den fler heatpipes eller varför är den bättre?

Av X2-Legend

Tyst Dator uppåt 13 000 riksdaler.

Nu var det en stund sedan jag satt ihop en dator så jag ska se om jag fortfarande är någorlunda med:
___________________________________________________________

Intel E6750 [)] 1600kr

Corsair XMS2 pc6400 2048mb CL5 [prisvärda och ska klocka bra] 865kr

Gigabyte P35 DS4 [Ska gå bra att klocka på] 1500kr

Antec Solo (med Nexus fläktar) [billigt, nätaggslöst och gummiupphängning av hdd] 750kr

Club 3d 8800 GTS 640mb (Thermalright HR-03 på med Nexus fläkt om det får plats) [Billigast, man kan fråga sig om det skulle kunna vara värt med ett GTX] 3200kr

Thermalright HR-03 [stort] 500kr

Corsair 520W [Tyst, svalt och stabilt] 860kr

Creative X-fi Xtreme music [billigaste med standard X-fi kortet] 670kr

Thermalright Extreme (med Nexus fläktar) [Stor och kall] [b500kr[/b]

Pioneer DVR 112d [Ska vara jäkligt bra] 300kr

Western digital Caviar 500GB (borde hålla sig tyst i.o.m. gummi upphängningen i Solo chassit) [Ska vara tystast enligt SPCR] 920kr

En hög med 800RPM Nexus fläktar 400kr

Allt detta har jag på prisjakt klurat ihop till ca 13000kr.

Sedan på det ska jag ha en sådan Hp 22" för närmare 3000kr.

Synpunktar välkommnas
Mvh Tomas

Av X2-Legend

GPU:n är 65nm verkar det som, kortet kommer äta el ca 225W som mest om jag förstått det hela rätt. Presterar 10% bättre än G80, så ska man köpa nytt grafikkort i framtiden... satsa på ett 8900 Ultra då många fler spel är optimerade åt nvidia kort än åt ATI kort.
Jag har alltid haft ATI innan köpet av mitt 7950GT, detta kortet rullar mera dynamiskt i nvidia optimerade spel vilket jag uppskattar mycket

Av X2-Legend

måste hålla med om att sweclockers har blivit riktigt kassa på nyheter... jag läser åtminstone 6st teknik/elektronik RSS:er ett antal gånger per dag... när det var som värst läste jag uppåt 12st förut... men jag hittar kanske inte alla nyheter innan de större sidorna fångat upp dem... min svenska suger och det finns mångakompetenta människor där ute som brinner mera än jag.

Hoppas det blir nån riktigt insatt.. då slipper man leta nyheter så mycket. Bra intiativ åtminstone.

Roligaste nyheten just nu, den töntigt dyra Höllenmaschine II (översatt Hellmachine 2 eller nåt sånt): 20 000€

http://www.pcwelt.de/news/englishnews/Hardware/74058/index.ht...

Filmen är nog roligast?

http://www.pcwelt.de/news/hardware/73207/index.html#

Av X2-Legend

så det är här jonny hänger, så du har skaffat ett DS4.. verkar ju skapligt, ska palla 480FSB enligt: http://www.hardwarezone.com/articles/view.php?id=2156&cid=6&p...

tips är att maila dem och fråga vad de har för inställningar, så slipper du ta reda på det.. dessutom kan de säkert få tips om de mera kortinduviduella inställningar, alltså hur du enklast klurar ut dem.

här finns en tråd för P5W DH... t.ex hur man når över 380 FSB.

Nog för att jag hatar Asus med p965 commando verkar göra sig bra....

http://ziberia.1g.fi/kuvat/10.375.jpg/full
http://www.xtremesystems.org/forums/showthread.php?t=125865&p...

Jag har inte läst omkring just inlägget på XS.com.. Tror inte detta är på luft :).. har sett över 510 på luft förut med commando förut, en e6300 skulle alltså kunna nå nära 3787 om kärnan skulle palla på max multiplier, Det är mycket.

Av X2-Legend

Allt som är intressant för min del är hur mycket ström de kommer dricka... mitt 7950GT dricker 61W, 7900GT dricker 49W... vilket kort kommer ha bäst prestanda/ watt?

Av X2-Legend

hur mycket låter korten relativt till varandra eller andra kort som ni testat. kanske ni måste skaffa en slags jämförelse lista som vissa sidor har. Alla har vi något slags grafikkort t.ex. har jag ett 7950GT och undrar hur mycket ett 8800GTS låter under samma förhållanden, då kan jag plötsligt avgöra ungefär hur mycket kortet låter, besvärligt men riktigt bra.

I övrigt skulle jag vara REJÄLT tacksam om ni kunde skriva ut max strömkonsumtion på alla grafikkort, vilket säkert är krångligt. Men det hjälper en hel del.

Min helhets poäng är nog att de sidor som jag uppfattar har bäst tester är de som använder samma standardsystem för alla sina t.ex. grafikkort. Detta ger ett väldigt bra perspektiv, vilket kanske är det viktigaste av allt med recentioner.

Av X2-Legend

köper man t.ex. Dells 12" XPS och sedan har ett externt grafikkort behöver man inte någon stationär dator för spel ens (dagens 15 000kr:s bärbara klarar redan allt annat än spel riktigt bra).

Av X2-Legend

The inquirer ändrar sig ständigt, men vad jag läser just nu är att det antagligen skall heta X2900XTX, XT, GT och Pro. Det ska finnas möjlighet att köra äkta Quad Crossfire (4 separata kort). Klockfrekvensen skall ligga på 813 mhz om jag minns rätt och kortet ska ha 64 pipelines. Om jag fattat det hela rätt blir det som ett 8800gtx klockat till 813mhz då shaderna motsvarar varandra på nåt sätt. OEM tillverkarnas version kommer vara 30 cm lång p.g.a kylningen medans korten som vi vanliga dödliga får köpa kommer vara 23 cm eller 27 cm (jag minns inte vilken). Jag har tänkt närvara på CEBIT i år så jag hoppas få se det där, jag väntar mig något som är ca 20% bättre än 8800GTX i nuvarande skick. I övrigt är det osäkert hur mkt ström kortet kommer dricka, de flesta rykten säger uppåt 200W, många säger samma som 8800, och förut en gång stod det att det ska dricka 96W på the inq.

Detta är vad jag minns.. jag läser RSS på NH, Swec, the inq, Dailytech, TS, IDG, VR-zone dagligen.

Av X2-Legend

jag äger till min skam en fatality produkt vilket var ljudkortet, jag betalade 50 spänn extra för att få det flashiga och helt onödiga X-ram på mitt X-fi, därav fick jag en finnig nörds fula nynna på mitt paket, men eftersom jag har en shuttle tittar man sällan i dator och slipper se namnet åtminstone.

Av X2-Legend

istället köper man en Shuttle SD32G5 liten snygg, snabb och relativt tyst.

Av X2-Legend

7950GT ägare fråga till er.

Jag planerar att köpa ett 7950GT och jag undrar hur mkt den lilla standardfläkten låter som sitter på t.ex BFG och Asus modeller? speciellt om den börjar låta mera efter en stund.

Av X2-Legend

kanske borde köpa ett för att kunna säga att man använder pcie x1 portarna.. kanske lika bra att köpa ett gäng.. Creative säger att de har en bra bit kvar tills de släpper ljudkort till pcie då den suger för nuvarande ljudöverföring.