Inlägg

Inlägg som goa200 har skrivit i forumet
Av goa200
Skrivet av anon257891:

Arlas "mild kvarg" liger i samma härad (kalorimässigt)!

Kan inte nog säga hur mkt jag äääälskar den kvargen. Har testat många men denna fastnade. Har alltid 4-5 byttor i kylen

Av goa200
Skrivet av KorvMos:

Fick du tag på det

haha här snackar vi väcka en tråd från de döda

Av goa200
Skrivet av tjobbo:

Jobbigt det där med beroende.

Jag slutade tvärt med allt onyttigt. Det var tufft första månaden, men med lite pannben så kommer man över det tillslut, och det är jag glad över, på lite mer än två år gick jag från 160kg till 82kg.

Så vill du sluta, så kan du sluta, gäller att bara hitta rätt inställning!

Lycka till

Snyggt jobbat!!

Av goa200
Skrivet av THB:

Efter att ha varit snusfri i 13 månader nu så ska jag försöka ge mig på att trappa ner på socker, kommer att bli betydligt tuffare.

spontant tycker jag det borde väl vara tuffare att lägga ner snusning än att trappa ner sockerkonsumtionen ??

Av goa200
Skrivet av downup:

Riktigt cola slutade jag med strax efter zeron kom till Sverige, då gick jag ner 20 kg på rekordfart.

Jag vill mest sluta för jag känner mig dålig efter slängt i mig 1.5 liter under en pizza eller chipspåse. Chips vill jag sluta med att spontant köpa. Mår riktigt piss efter en påse, brukar byta ut en påse emot kvällsmat när sambon och barnen inte är hemma.. finns inget tråkigare än att laga mat till en person.

"i feel you"
hatar att laga mat till mig själv så det blir mackor oftast

Men du skriver att du mår dåligt när du klämt i dig 1.5l cola under en pizza lr chipspåse. Kanske är pizzan lr chipspåsen som får dig att må dåligt?
Klämmer ju själv flera 33cl zero om dagen. Men jag läser lite mellan raderna att du vill tappa lite mer i vikt. då är mitt tips att dra ner en app till mobilen tex. lifesum men behöver inte vara den, finns ett gäng. Sen i några dagar så väger du allt du äter så du får en uppfattning om hur mkt kalorier saker innehåller.
Här kan du räkna ut ditt ungefärliga energibehov sen drar du av så mkt kalorier du känner dig bekväm med helt enkelt.

Av goa200
Skrivet av m4gnify:

Behövs nog ett substitut i början. Morotsstavar? Det viktiga är nog att det finns något att knapra på.

Gjorde något liknande själv. Har man bara morotsstavar tillgängliga i kylen d.v.s. skalade och och skurna i rätt storlek. Mkt handlar om bekvämlighet, åtminstone i mitt fall. Jag tar det som är tillgängligt med minimal ansträngning.

Av goa200
Skrivet av MarcusHuddinge:

Det kommer någon gång en dag då man faktiskt på riktigt vill sluta med ett beroende och då gör man det, men fram tills dess så är det väldigt svårt om man försöker intala sig själv att man vill sluta fast man egentligen innerst inne inte vill det.
Jag drack typ 1-3 liter cola om dagen i över 8 år innan jag slutade.
Jag rökte regelbundet och var beroende i 9.5 år. Jag "försökte" sluta flertalet gånger under dom åren men innerst inne ville jag inte sluta så det gick inte. Sedan kom en dag då jag på riktigt verkligen ville sluta, var på riktigt trött på allt det som kommer med regelbunden rökning och då slutade jag. Nu röker jag fortfarande ibland, men är inte beroende. Ibland några gånger i månaden, ibland inte en enda gång på månader. Har köpt 3 paket på dom senaste 3,5 åren och det var för att ha till alkoholdrickande. Cola har jag smakat lite två tre gånger på dom senaste 6 åren tror jag.

Det ovan är väl egentligen inte direkt hjälpsamt, så här är vad jag föreslår:
Sätt dig helt enkelt inte i sitsen att du har det lättåtkomligt, om du har det så går det åt. När du är och handlar, köp inte Cola. Du kommer säkert ha ångest över det men sen när du är hemma och vill ha så kan du inte göra något åt det (om du inte är så desperat att du pallrar dig tillbaks till affären igen). Och när du är hemifrån, ha alltid med dig en flaska vatten så har du inte törst som en ursäkt att köpa en Cola.

Känns som att många här jämför sockersötad cola med cola zero. Att dricka cola zero är bortsett från slitage på emalj och ekonomi ganska oproblematiskt och jag känner att det inte ska jämföras med beroende av t.ex. cigg lr sockersötad läsk.

Till TS,
Hur kommer det sig att du vill sluta med cola zero? du nämner att du dricker 1.5l om dagen vilket jag känner inte är speciellt farliga mängder.
Om det är viktnedgång du är ute efter så drick mer cola zero
Annars ersätt colan med vatten

Av goa200
Skrivet av downup:

Chips är garanterat bättre än godis.

Godis och bakelser är något jag inte gillar, äter endast ifall det bjuds på. Köper aldrig själv. Och denna bjudning är max 3 gånger per år (kalas)

Problemet med chips är att de har slutat sälja små påsar, då blir det att man köper en 300 gram och sedan YouTube. Äter tills det är slut.
Sedan köper jag alltid ny smak för att testa.

Men vi får se hur länge jag klarar mig utan Pepsi och chips .

Nu blir jag nyfiken på varför
-"chips är garanterat bättre än godis."
för om jag läser följande från Jacob Gudiol https://www.mabra.com/halsa/experten-om-socker-och-snacks/783...
så säger han att det är överskottet av kalorier som är farligt.
Och han ställer en ganska bra fråga:

-"– Man kan väl egentligen säga så här att: hur mycket skulle du klara av att äta om du BARA åt det? En chipspåse kan du ju generellt klämma trots att det bara är en smak. Om du har en godispåse med bara gelé i samma färg, då hade du ju tröttnat ganska kvickt. Men har du blandat en påse med 40 olika smaker du kan hoppa mellan, så äter du kanske mer av det."

Men du får gärna återkomma med lite läsvärt om vad som gör chips bättre än godis.

Av goa200
Skrivet av ingenjören:

Intressanta artiklar! Styrkelabbet har ju generellt väldigt bra artiklar. Frågan jag ställer mig är om det har någon påverkan på fettförbränningen. Jag brukar köra lite periodisk fasta, från typ middag 17:30 till morgonen efter runt 9. Detta bara för att det är nyttigt för kroppen med att rensa ur levern lite. (https://www.google.com/amp/s/amp.svt.se/nyheter/vetenskap/nob...)
Då hade det varit fiffigt att kunna avnjuta en dryck som inte var kaffe eller te på kvällen framför en bra film eller serie. Men Light läsk verkar ju inte vara rätt dryck i detta fall. Men jag vet inte

Jag vågar varken säga bu lr bä vad gäller förbränning och lightläsk. Kan inte erinra mig att jag läst något som påvisar att den skulle förändras. Och OM den gör det så tror/killgissar jag att det är otroligt lite. Jag dricker cola zero för att det är gott helt enkelt.

Ja styrkelabbet och Jacob Gudiol har alltid väldigt bra artiklar med källhänvisningar.

Av goa200

Finns lite intressanta artiklar om ämnet
https://www.styrkelabbet.se/aspartam/#del8
https://tyngre.se/artikel/forskning/vanlig-lask-lightlask-ell...

Själv dricker jag några 33cl burkar colar zero om dagen. I övrigt så äre gym och promenader i snabb/lagom takt som gäller. ligger på kaloriunderskott och tappar vikt.

Till ts så se över vad du äter gärna via app t.ex. lifesum. Enkelt att få överblick på hur mkt man äter. Sen finns det ju inget farligt med att dricka cola zero såvidare det inte sker i enorma mängder och att kolsyra sliter på emaljen samt att cola zero inte är gratis.

Vill du sluta så tja ha inget hemma så kan du omöjligt dricka. Det är vad som fungerar för mig nämligen. Jag kan inte ha godis hemma för min självbehärskning är icke befintlig så jag äter upp hela påsen
så jag har helt enkelt inget godis hemma.

Av goa200
Skrivet av Svullom:

Ja, tanken är att man ska sprida ut sig och bygga baser runtom i världen. Eller så fyller man sitt långskepp med malm och transporterar hem skiten... Eller så bygger man furnace och skit i alla baser så man kan crafta alla items man behöver och sen ta portalen hem.

Om man vill "fuska" finns det en mod som gör att man kan åka genom portaler med malm. Jag använder inte det själv men visst är det trist att pausa sitt byggande i huvudbasen för att lägga några timmar på att bryta järn och sen frakta hem det.

Behöver inte ens en mod. Bara logga ut med all ore på sig sen logga in med samma gubbe i ny värld. och lägga allt på marken. Logga tillbaks till andra gubben och ta portal till bas. Logga in på andra gubben och plocka på sig all ore sen logga in på andra gubben. Inget fusk alls och man använder bara spelet lite hmm "kreativt"

Av goa200
Skrivet av megaman01:

Köpte win 11 pro för 140 spänn. Aldrig förstått varför folk ger mer eller håller på med gamla nycklar mm.

Var köpte du den?

Av goa200
Skrivet av flightsim18:

Har ett antal vänner i olika åldrar (alla från samma familjekrets) som fullständigt tappat det. Det började rent generellt med att dom inte skulle vaccinera sig mot Covid 19. Sedan blev det sakta men säkert lite mer extremt med antivaxxpropaganda på Facebook. De senaste veckorna har tonen dock skrämmande snabbt radikaliserats. Det har gått från en allmän misstro/vaccinoro till ett fullblown konspirationshelvete. Vi snackar New World Order, great reset, kontantsamhälle, reducering av befolkningen, konroll av individens tänkande. Det enda jag inte sett än är de klassiska microchip och dito operativsystem som vissa tror finns inbakat i vaccinen - och Bill Gates. Men det hänger väl ihop med ovanstående.

Frågan; Hur i helsike hanterar man dessa personer? De står oss ganska nära så det är inte helt lätt att bara ignorera. Än så länge har vi valt att göra det i förhoppning om att de kommer på bättre tankar men den senaste tidens inlägg kommer inte åldras väl för dessa personer. Jag tycker riktigt synd om dom. Att så snabbt och enkelt låta sig bli vilseledd skvallrar om att vardagen inte har varit så lätt. De har nog alltid haft en liten förkärlek till det alternativa och att inte följa strömmen men det här saknar motstycke.

Denna sidan är vettig https://omcorona.se/ Jacob Gudiol som håller i den

Skrivet av griid:

av 100 000 var det 6st som hade fått blodproppar. Dessutom var det här i början av vaccinering. Det är åtgärdat sedan länge.

Ja risken var mikroskopiskt liten. Visste dock inte att de åtgärdat det

Av goa200
Skrivet av Def_Dog:

Mina päron, 75+ vill än idag inte vaccinera sig mot Covid19 pga de läst någonstans på någon jävla skvallerblaskas sida/facebook i början av denna miserabla vaccinationsvåg att man kan dö av sprutan. Till dags datum har ju ingen dött av den utan av viruset.

Det suger rätt hårt att hälsa på dom med tanke på att man kan råka smitta dom men deras argument är bara "det är ok, vi tar allt ansvar".

Skön grej att ha på ens samvete liksom. Ska man behöva dra den där, "vad var det jag sa?" när dom ligger på IVA? :/

Fast det där är ju lite sant. var väl aztras zenecas som det vart sådant hallå kring. Men visst kanske inte sprutan direkt som orsakade det men i samband med andra så triggade den som jag förstått. hur som haver så finns det ju ett uns sanning i vad dina päron läst. Sen kommer jag inte ihåg allt exakt. Men har också för mig astras var säkert för pensionärer lr om det var tvärtom

Av goa200

Annonsen är avslutad

Av goa200

Den vackraste vinnaren är kontaktad

Av goa200
Skrivet av anon265474:

Vilken modell på i5 sitter det i denna?

i5-5300 CPU @ 2.3GHZ

Av goa200

ThinkPad T450s Core i5 12GB 256GB SSD 4G 14"

Säljer av en dammsamlare av hyfsade mått. Obs dammet följer inte med utan det behåller jag till nästa dammsamlande pryl. Just nu så har denna stått på en hylla att tag då jag helt enkelt hellre sitter framför en stationär dator.

Tänkte mig en budgivning som startar på 1'000 :- som avslutas Söndag kväll
Kan skickas(köparen står för fraktkostnad) och hämtas (Örebro) och prioriterar hämtning såklart då jag är både lat och bekväm
För den som inte orkar med budgivning så kan man slå till direkt för 2200 :-då äre bara först till kvarn som gäller.
Förbehåller mig rätten att sälja den till jag tycker är vackrast lr trevligast såklart. Den kommer med nyinstallerat windows 10.

Snabbfakta
Processortyp
Core i5
Installerat RAM
12 GB
Lagringskapacitet
256 GB
Mobilt Bredband
4G
Skärmstorlek
14 "
Upplösning
1920 x 1080
Mer info: https://www.dustinhome.se/product/5010886173/thinkpad-t450s?s...

Läs hela annonsen här

Av goa200
Skrivet av Bader:

Har kommit igång med träningen igen, vilket alltid varit något jag gör några månader (upp till ett halvår) innan semestern och sen skiter man i det när man kommer hem igen. Gått ner ca 10kg sen November mha mat med mycket volym på få kalorier. Fick hem min mixer igår så dags att börja göra Greg Doucettes glass!

Det som gör det mycket lättare denna gången är att nu har jag satt detta som långsiktigt mål, accepterat att ändra livsstil. Jag ligger på ca 1800kcal per dag men skulle kunna gå ner ännu mer utan att känna hunger. Men jag vill inte gå ner för snabbt för jag kör även lite styrketräning. Så enormt mycket lättare för mig att inte tänka att jag måste "hålla ut tills jag bantat klart", så det kan jag rekommendera att prova.

Behöver jag bränna extra kalorier blir det cross-trainern, promenad eller VR.

Om du inte tränat på länge alltså några år på gymmet så har du riktigt trevliga muskelökningar att se fram mot. Du kan ligga på lägre kaloriunderskott om du vill men men se till att få i dig ordentligt med protein kanske upp emot 2g/kg kroppsvikt så kommer du kunna bygga muskler och tappa fett samtidigt.
Som nybörjare kan det t.o.m. bli så att vågen står helt stilla för du ökar så pass snabbt i början vad gäller muskler så det du tappar i fett lägger du på dig i muskler. Förutsatt att du varje pass försöker tränare hårdare än förra gången typ ökar reps lr ökar vikten.

Skrivet av Nauie:

Var nära på 100Kg runt jul, bestämde mig för att tappa vikt(180cm).
Så, nu äter jag precis vad frugan äter (hon = 64kg/175cm). Har ett ganska fysiskt arbete.
Gått från 98Kg till 93Kg sedan julafton. Bara 11Kg till målet.

PS. Konstant hungrig >_<,
Något tips på en effektiv hungerdämpare?

Jag dricker kaffe alt zero läsk. vilket ger mig mättnadskänsla. Men som några skrivit tidigare så grönsaker/lågkalori-mat som fyller magsäcken. Men över tiden kommer kroppen lära sig och din kropp/magsäck kommer inte trigga hungerkänslor.

Skrivet av Nauie:

Dricker mer eller mindre bara vatten normalt, har slutat med kaffe Tuggummin känns som att det som bäst inte skulle göra något, och som värst skulle orsaka hunger. Det jag kör på nu för att ta bort hunger innan jag ska sova är en matsked ättika. Smakar hemskt men verkar ta bort hungern ganska bra.

Borsta tänderna kan också fungera framåt kvällen. Då vet kroppen att nu ska jag snart sova vilket för mig stänger av hungerskänslor. fungerar en stund tills kroppen inser att den inte ska sova

Tuggummi för mig kan skapa mer hungerskänslor. Man tuggar och kroppen förväntar sig mat men får ingen.

Av goa200
Skrivet av 13ers3rk:

Tanken har slagit mig många gånger faktiskt haha men har inte blivit av än att ta sig till något gym. Kör mycket kroppsövningar hemma (4-5ggr/vecka) men fysiskt ansträngande arbete gör en väldigt trött efter arbetsdagen som det redan är, 20-24k steg per dygn och putta runt på 100-150kg så det har legat på is en längre tid 😁

ahh ja men det räcker ju ganska bra som träning Kan ju förstår att suget på att gå vidare från fysiskt jobb till att köra ett hårt pass på gymmet inte lockar.