Inför nya generationer av processorer och grafikkort är det vanligt att tillverkarna genomför produktutbildningar för sin personal. Så är fallet även denna gång när MSI har producerat en video ämnad att presentera nyheterna med Intels 14:e generation Core-processorer, dock råkade videon publiceras offentligt.

Videon fokuserar bland annat på företagets nya moderkort men den bekräftar även detaljer kring de kommande processorerna. Inte helt oväntat bekräftas bland annat att det är samma tillverkningsteknik som gäller, det vill säga Intel 7. I snitt väntas ett prestandalyft på tre procent jämfört med motsvarande produkt i föregående generation.

MSI-INTEL-14TH-GEN-CORE-LEAK-2-1200x512.jpg

Den processor som sticker ut är Intel Core i7-14700K som berikas med fyra stycken fler E-kärnor än sin föregångare. Detta medför enligt presentationen en ökning på ungefär 17 procent i flertrådad prestanda för Core i7-14700K. Intel ämnar att lansera K och KF modellerna av Core 14000-serien under September månad medan de låsta modellerna utan K-suffix rullar ut under nästa år.

Sedan informationen i videon letat sig ut på internet har MSI gjort videon privat och den går inte längre att se. Huruvida misstaget beror på att någon råkat ansluta en internetsladd i hårddisken är ännu oklart.