Samsung galaxy book vs Lenovo IP 5

Permalänk

Samsung galaxy book vs Lenovo IP 5

Hej,

Jag skulle behöva lite vägledning i val av dator. Det är så att jag har ett presentkort på netonnet vilket till att börja med låser mig till deras utbud. Vad jag är ute efter är en laptop att ha med då jag är på resande fot i jobbet och tanken är att den ska fungera för surf, lättare spel, film/serier osv. Hittills står det mellan en Samsung Galaxy Book eller en Lenovo IP 5 utifrån specs och pris, se länkar nedan. Fördel med Lenovon är att den är något mindre vilket ju kan vara skönt när man reser, samtidigt känns inte skillnaden så stor. Samsung har fördel kring möjligheten att expandera med en ytterligare m.2 samt större tangentbord med numpad. I övrigt ser specs mellan dem för mitt öga i princip identiskt ut.

Vad säger ni, vad skulle ni välja och finns det något annat jag borde kika på hos netonnet i liknande/samma budget givet aktuellt use case? Detta blir min första laptop sen en macbook pro från 2011 eller så, så jag har ingen direkt egen erfarenhet.

Tacksam för input!

https://www.netonnet.se/art/dator-surfplatta/laptop/laptop-14...

https://www.netonnet.se/art/dator-surfplatta/laptop/laptop-14...

Permalänk

Ingen som har en tanke?

Permalänk
Avstängd

Jag har ingen koll på just de där men fundera på storleken skulle jag säga. 14 tum är rätt lagom för en personlig laptop i mina ögon, men för jobb blir det lite tight om man inte bara ska använda den som laptop på möten och dockad resten typ.

Numpad är ju jobbig att tappa om man är van vid den, men samtidigt slipper man en ocentrerad pekplatta och man sitter mer ergonomiskt när man skriver. Jag trodde länge att numpad var ett krav för mig men när jag fick en jobbdator utan så vande jag mig snabbt av med det. Jag är inte lika snabb på att skriva siffror utan men det är ändå rätt sällan man behöver skriva några större mängder siffror liksom.

Permalänk
Medlem

https://www.netonnet.se/art/dator-surfplatta/laptop/laptop-14...

Där är ett alternativ också, kompisen har en sådan. Mycket fin dator och suverän skärm för priset.

Visa signatur

Hårdvaru och mjukvaru intresserad