Permalänk

Dåligt med vatten kylning i sverige...

Ja.. Jag har suttit o kollat runt efter vatten block hit och dit och bara hittat utlänska återförsäljare.. men det vet vi ju redan.. MEN, saken är att jag mailade komplett o frågade, jag fick i allafall ett svar ^^ i rätt riktning i alla fall..

**************************************************

Hej!

Jag skall ta och vidarebefodra ditt önskemål till våra inköpare.

--
Med Vänliga Hälsningar
Henrik, Komplett.se

>
> Tjena.. Jag undrar varför ni har så lite utbud av vatten kylning..
> Vattenblock kan jag förstå att det inte finns så mycket, lite svårt att ha 20
> block... men 2 pumpar och 1 radiator.. lite illa men men.. Med tanke på att
> det blivit så populärt med vattenkylning så kanske det är dags att börja bli
> lite större på det område.. Har just kollat runt efter ett vattenblock till
> HD 2900XT.. De finns i allafall två block på marknaden, ett från Ek
> waterblocks,
> *http://ekwaterblocks.com/shop/product_info.php?cPath=21_31_42...
> 1
> <http://ekwaterblocks.com/shop/product_info.php?cPath=21_31_42...
> 1> *. Och ett från Innovatek,
> *http://www.webshop-innovatek.de/assets/s2dmain.html?http://ww...
> atek.de/*. Men även ett kommande från Danger Den
> *http://www.dangerden.com/store/product.php?productid=285&cat=...
> Jag med MÅNGA andra skulle uppskatta om ni började ta in mer vatten kylning,
> framför allt ngt av dessa block.. Det finns bara en återförsäljare av
> innovatek blocket i sverige, och det är www.datorbutiken.com.
>
>
> TACK//Valle

****************************************************

Permalänk
Medlem

Bra innitiativ!

Visa signatur

| E6420 @ 3.55 Ghz | Asus P5B DLX wifi/ap (Vdop MOD) | 4 GB GEiL PC 6400 @ Mhz 887Mhz 4-4-4-12 | 8800GTS | 250GB SATA2 Maxtor | Corsair 520W |
Bärbar: MSI WIND

Permalänk

bra nu kanske det blir lite fart på det hela så kanske jag också kan införskaffa mig vattenkylning... när jag vågar och har råd....

Permalänk

Mmm.. vem vet. Kanske detta område får ett större utbud inom sverige. Nu har ju många av de övriga ställena specialliserat sig på just vattenkylning och har därmed alla smådelar som behövs till radiatorer, pumpar, block, fläkt-tbh och ja vet inte allt så sånt kanske blir svårt att sträva mot. Men lite moderna block, radiatorer, pumpar m.m. som grund är ju inte fel.

Visa signatur

Wasserkühlung::5900X::ASSrock X570 TB3::2x8 Ballistix 3000@3800::6800Nitro+

Vilken leksak>> CH341-biosprogrammerare

Permalänk
Medlem

www.gtek.se (ej reklam ffs)

dom har bra priser och specialiserat utbud mot oc.

\walp

Visa signatur

__________________
| ASUS Z99 | 4790K | 8GB DDR3 | Noctua DH-14 | Chieftec Dragon Miditower (15 år gammalt!) | Samsung 250 GB SSD Evo | MSI GTX 980 Gaming | Zalman ZM1000-HP |

Permalänk

Såg att gtek hade en del nya produkter, men inte överdrivet mycket och för entusiaster som hållt på länge vet ofta vad dom är ute efter. Man söker sig gärna till specifika produkter och dessa finns särskilt på kända online-shops. För att dra ett ex. Som grund till väldigt tyst och presterande vattenkylning så är valet av framförallt radiator en viktig del. Självklart är de bra att dom har nånting att tillgå för nybörjare såsom diverse tbh-delar för den vanliga entusiasten. Skulle dom få in Thermochill-produkter så skulle nog Gtek helt klart bli en central affär vad gäller detta.

Visa signatur

Wasserkühlung::5900X::ASSrock X570 TB3::2x8 Ballistix 3000@3800::6800Nitro+

Vilken leksak>> CH341-biosprogrammerare

Permalänk
Medlem

Annars så kostar det inte egentligen något extra att beställa ifrån Danmark eller Tyskland, frakten från danmark (lite beroende på vart du beställer) ligger på ca 200:- och Tyskland samma där. Sedan fraktiden brukar vara ca 2-4 dagar från Tyskland och ca 2-3 dagar från danmark vilket är riktigt bra, dessutom får man oftast grejerna utkört.

Sedan om man tittar på priserna i Tyskland så ligger dom en bra bit under dom svenska vilket gör att även om frakten kostar 100:- mer än här i sverige så tjänar man igen detta på komponenterna.

Nu håller jag med er alla att det är super tråkigt att ingen vill ta hem ordentlig vattenkylning och annan extremare kylningar här i Sverige, i mina ögon så behövs det en ordentlig entusiast butik och jag tror personligen att det skulle kunna gå runt så länge dom ser till att vara kunniga inom området och ta in rätt grejer.
Sedan som Coolerfreak nämner, dom butiker som tex Gtek som redan är inriktat på moddning och kylning skulle kunna dra upp sin omsättning om dom satsade lite mera på entusiast prylar som Thermochill, Danger Den, EK etc.

Jag tror att om fler skulle höra av sig till bla Komplett, Webbhallen, Gtek och andra större butiker och be dom ta in vattenkylning och annan extremekylning så skulle dom förhoppningsvis vara tvungna att lyssna på kunderna och ta in det som vi vill ha.

Roligt att se att jag inte är ensam om att tycka detta,

Visa signatur

CPU: INTEL QX6850 //Moderkort: DFI 680i LT//Minnen: OCZ Flex 9200//Grafik: Asus Geforce 8800ULTRA
Power: Silverstone Olympia 1000w//HD: WD Raptor 74GB/36GB//Chassi: LIAN LI PC6070B/Cooler Master Stacker

Permalänk

Ja, vi kanske kan komma någon vart med det här då! ^^ Jag fick en liten idé, om man skulle starta en web shop med bara, kanske top 5 av de stora märkena som finns.. Alltså BARA ha vatten kylning, kanske ngt mer extremt också... saken är att för min del så det lite svårt, dels pga av ålder, är 17, men också pga dålig ekonomi >.< skulle vara grymt om det gick att få runt en sån grej... Sammarbeta med sweclockers o få ut lite reklam här på sidan, kanske nåt rabbat shit om man är medlem osv... Vet inte... ska nog kolla upp vad det skulle kosta att göra ngt sånt^^ vet, e lite naiv men men