Permalänk

Uppdatering av BIOS

Hej, ska köpte ny processor till mitt P5VD2-X... Måste tyvärr uppdatera BIOS dock... Har gjort det inna, men tycker att det är mycket klyddigt och undrar om man kan uppdatera BIOS från Windows... och inte I DOS...

MVH

Gustav Ödman

Permalänk
Medlem

Det finns möjlighet att använda winflash som är ett program där du kan flasha i windows, nu rekomenderar jag ändå att flasha med floppy eller USB minne eftersom det är något säkrare.
Idag är iofs Winflash väldigt säkert att använda också, så länge du har ett stabilt OS och ett stabilt system i övrigt (dvs inte överklockat) ska det inte vara några problem.

Du kan hitta winflash på Asus hemsida eller ute på nätet, tror tom det finns ett avsnitt i manuallen där du kan läsa dig till hur det fungerar.

Om du har en floppy drive eller en USB sticka så kan du använda Asus EZ flash vilket är minst lika enkelt som win flash, du bara laddar hem filen (BIOS) som du ska byta till, lägg filen på en nyformaretad floppy eller USB sticka och starta om, inne i BIOS tools hittar du Win flash, starta programmet (EZ Flash) välj filen som du ska använda (enkelt att manövrera i EZ flash, du förstår när programmet startar).
Sedan är det bara och flasha, kom ihåg att Cleara Cmos efter du flashat.

Lycka till.

Visa signatur

CPU: INTEL QX6850 //Moderkort: DFI 680i LT//Minnen: OCZ Flex 9200//Grafik: Asus Geforce 8800ULTRA
Power: Silverstone Olympia 1000w//HD: WD Raptor 74GB/36GB//Chassi: LIAN LI PC6070B/Cooler Master Stacker

Permalänk

ah, okej... tack... men vad menar du med "Cleara Cmos"?

Permalänk
Medlem
Citat:

Ursprungligen inskrivet av DanteVante
ah, okej... tack... men vad menar du med "Cleara Cmos"?

Resetta bios.
Läs i moderkortsmanualen hur du gör.

Visa signatur

His gemstones, they fruity pebbles,
just like Flinstones.

Permalänk
Medlem

Precis som Mittens skriver så finns det info om detta i manualen, det finns en liten jumper på moderkortet som du flyttar för att Cleara Cmos, det finns i manualen en liten "ritning" som visar vart jumpern sitter och hur den ska flyttas.

BIOS inehåller dom inställningarna som behövs för att ditt system fungera, dessa måste finnas kvar även när ditt system stängs ner och därför sparas dessa på ett speciellt minne enkelt förklarat, minnet där informationen finns försörjs av batteriet som sitter på moderkortet.
När du byter BIOS är det viktigt att Cleara Cmos (nollställa BIOS enkelt förklarat), eftersom det nya BIOS kan behöva andra värden än dom som finns i det äldre och använder du då dom sparade inställningarna från det äldre BIOS kan detta skapa problem, även andra komplikationer kan uppstå därför är det bra att cleara Cmos vid byte av BIOS.

Jag hoppas detta förklarade litegranna av varför det är bra och cleara Cmos och varför, nu så finns det betydligt grundligare förklaringar om vad Cmos/BIOS etc är för nått och hur det fungerar, sök på nätet, Google

Visa signatur

CPU: INTEL QX6850 //Moderkort: DFI 680i LT//Minnen: OCZ Flex 9200//Grafik: Asus Geforce 8800ULTRA
Power: Silverstone Olympia 1000w//HD: WD Raptor 74GB/36GB//Chassi: LIAN LI PC6070B/Cooler Master Stacker

Permalänk

OKej, har fått en ganska klar bild nu. Men om man resettar BIOS efter dom nya uppdateringarna, borde inte dom försvinna då?

Tack för all hjälp iaf!

Permalänk
Avstängd

Uppdateringen är kvar, men inställningarna återställs till standard. Alltså är det bara att manuellt byta tillbaka till dina egna inställningar efter att du har flashat till ett nytt BIOS.

Kan tyckas vara en omväg, men som jonbass skrev kan det bli ostabilt eller inte ens boota ordentligt föränn man gjort clear cmos.

Permalänk

Okej, tack, tack...