Inlägg

Inlägg som Thor har skrivit i forumet
Av Thor

Jösses vilken lamentation i kommentarsfältet. Denna klagokör vilken till synes utgör en majoritet har 5 minuter att skriva så kallad "kritik", men inte 5 minuter att avbryta de fruktansvärt dyra abonnemangen.

Säg mig, när ni predikar er rätt till billig och smidig lyxkonsumption. Vad ska bli lidande, skaparnas rätt till skälig ersättning, deras valmöjlighet till distributionsplattform eller marknadens möjlighet till konkurrens? Kanske alla tre så att ni innefår er högfärdiga gåva som tillfredställer ert allt större behov av att konsumera så mycket media som möjligt?

Jag har egentligen inte särskillt starka åsikter kring prissättning, jag tror dock att konkurrensen är ovanligt hård rörande streaming och att priserna är skäliga för vad som ingår i de flesta fall. Men den återuppstötta åsikten om att det är "dyrt & dåligt" är så gammal nu att det är löjeväckande och den som uppstöter sådan har förmodligen vid tillfället av återuppstötningen temporärt förlorat sin egna tankeförmåga.

Avslutningsvis vill jag påminna om att en majoritet av artister på Spotify är förlorare och att plattformen näst intill är ett monopol pga sin storlek.

Av Thor
Skrivet av talonmas:

Ska vi förbjuda foton o videofilmer av avlidna släktingar också?

Fotografier, efterliknelser & annan media som porträtterar andra människor är bara projiceringsytor till för andra. De i sig självt är statisk information och innehar inget värde utöver att vara just projiceringsytor.

En aktiv efterliknelse med ändamål att uppfattas som exakt samma person är en helt annan.

Din jämförelse håller inte.

Givetvis är det ytterst viktigt att persona och påverkan av världen utifrån dess perspektiv helt exklusivt tillfaller personen som har eller tidigare har ägt denna, så även efter döden. Det bör vara utgångspunkten, om sedan en person ger sitt tillstånd att nyttja detta i egna syften, så är det givetvis en annan sak.

Av Thor

Kritiken till synes riktas mot inkompetenta bestämmandeorgan. Men syftet med krönikan blir att främja censur även om indirekt.

För vad är alternativen sett till krönikan, organ som beslutar om tandlösa åtgärder eller faktiskt kompetenta sådana som implementerar åtgärder som i praktiken innebär regelrätt cencur.

Att privata bolag har möjlighet att lobba de som beslutar om hur folket får eller inte får nyttja kommunikation är vidrigt. Oavsett avsikten med krönikan så blir utfallet ett indirekt förespråkande för mer cencur. Givet är det en krönika men det är fullt rimligt att beakta sin förmåga till påverkan när man sitter i en sådan maktposition som skribenten gör.

Krönikan borde belyst problemet med den underliggande cencuren, då hade den varit intressant. Som den är nu är det ett yttrande som speglar många av de kommentarer som fanns i tråden där detta avhandlades vilket lyckas med ingentig utöver att göra sig lustig på andras bekostnad.

Och de som tror att Bahnhof faktiskt går folkets tjänst borde beakta att det inte rör sig mer än om en PR-strategi i slutändan.

Avslutligen vill jag påminna alla om att eftersom vi har det fria ordet så vi kan föra denna diskussion. Att inte värna den otroliga förmågan förstår jag mig över huvud taget inte på. Att motarbeta cencur, oavsett hur liten borde alla se som en medborgarplikt. Myndigheter och regering ska alltid gå i folkets tjänst, inte de privata bolagen.

Av Thor

Hah, betala lösen, får böter. Man kanske skulle kunna se det som en punktbeskattning 🤣

Av Thor
Skrivet av hakd:

Gissar att bara deras egna är godkända DNS uppslag utan vitlista.
Känns mera och mera att MS gör allt för du bara ska använda deras produkter (krångligare och krångligare att byta)

Det här är troligen en sak som riktar sig i huvudsak mot enterprise-marknaden.

Sen har jag svårt att se vem eller vad som skadas av detta, en majoritet av användarna skulle gynnas genom bättre säkerhet. Är man en användare som vill bli av med detta är det så enkelt som att syänga av deras brandvägg & köra vad man nu än vill, exakt som det är idag.

Av Thor
Skrivet av xxargs:

Bra text.

Så du menar att detta:
Det1är2bra3med4långa5lösenord6ja!

Är dåligt, men:
Yoghurt.kan.tyckas.smakfullt.m3n.det.är.inte.kultur!

Är bättre, men:
Mango.kina.tvättställ.klorofyll.amalgam.kanelbull3

Är bäst?

Sen kanske det duger med en totaltslumpmässig mening istället för slumpade ord för att göra det användarvänligt, om man lägger till några ord då?

Av Thor
Skrivet av ronnylov:

Så hur ska man se menyn i lunchrummet? Visst man kan använda papper och penna eller ha en whiteboard. Gissar att du menar att man ska ha med sig en smartphone men det är onödigt krångligt för besökarna enligt min mening. Man ska kunna göra saker utan att alltid ha med sig en smartphone.

Du kan ganska enkelt ersätta klassiska pappersmenyer med e-ink skärmar med bakrundsbelysning som exempel. Snackar vi lite mera fine-dining kan man lösa det med lite mer exklusiva plattor eller rent av bygga in funktionen i bordet eller liknande. För lunch-hak kan man ju köra stora displayer. Det finns fullgoda alternativ till utskrivna papper. Själv tycker jag att skrivare & utskrifter bör vara specialicerade till vissa uppgifter.

Av Thor
Skrivet av Heliopause:

Det du skriver om är väl snarare att det skapas onödig komplexitet där sådan inte behövs. För det behöver vi inte börja om från noll.

Jag kan garantera dig att du kommer bli rik om du startar bolag med den utgångspunkten, har en klar vision om hur det realiseras & resurser tillgodo. Skapar du goda strukturer & ett sätt att klassa tjänster vilken går att omsätta i praktiken är du i mål.

Problemet med dagens tekniska samhälle är att tjänsteleverans missbrukas och hanteras fel & oansvarigt, det är väl inte helt ovanligt att man läser nyheter om cyberattacker med påföljder där delar av ursäkten är att leveratör höll sig inom avtal eller åtagande.

Tjänsteleverans är bra, om det görs rätt. Vilket inte är jätteenkelt, det kräver att både kund & leverantör förstår sina roller väl.

Av Thor
Skrivet av medbor:

Problemet är ju att målbilden ständigt förändras, och kommunikation är svårt

Oavsett budget så går inte allt att göra utan att störa verksamheten

Så är det absolut, sen kan man realisera hur man arbetar på olika effektiva sätt. Välja att investera i dyrare produkter som klarar av det som behövs för att kunna leverera robusta lösningar som fungerar bra och säkert på en dagligbasis. Resten löser man med bra rutiner.

Att inte beakta förutsättningarna som behövs för att tillhandahålla en funktion på ett bra sätt är riskfyllt och resulterar garanterat i en högre totalkostnad vågar jag påstå. Det skapar komplexitet och degraderar lösningen. Dubbelt så dyr klient? Inget problem, för drift, förvaltning & framtida utvecklig sparar in de utläggen med grov marginal.

Men du har rätt i att det är verksamheterna man ska utgå från, synd bara att det är mer vanligt att de med beslutanderätt inte förstår vad de beslutar om.

Av Thor
Skrivet av Heliopause:

Datorer, internet, hela klabbet behöver byggas om från grunden. Man ska inte behöva nåt molnkonto med 25-tecken långt lösenord och 2fa för att logga in på skrivaren på arbetsplatsen för att få ut utskriften av matsedeln för veckans lunch på gästgiveriet så den kan hängas upp i personalrummet.

Nu gör jag mig lite lustig men, skrivare är det verkligen något som vi bör ha för sådana saker nuförtin?

Men jag håller med till viss del, gammal skit som kostar ofantlig mängt tid att underhålla och sen är resurserna typ nästan slut så det är småkämpigt att byta ut den gamla skiten. Sen när man äntligen är där att byta ut så visar det sig att nån gammal skit-enhet bara "måste fungera" så man degraderar hela lösningen för ALLA för att den där skitsaken ska fungera.

Men intressant tanke, hur ska man re-inventa IT/kommunikation tycker du, göra det enkelt kommer man inte så långt på, hur ska det gå till i praktiken?

Av Thor
Skrivet av dr. Dunkel:

Vi vanliga användare är sjukt trötta på att inget fungerar som det ska.

Då kan ni ju börja begära att rimliga budgetar sätts så det går att klara av att skapa den förutsättningen för er

Av Thor

Så löjligt, snacka om att skjuta sig i foten.

Av Thor
Skrivet av Molotov:

Eller så kan det vara av helt andra orsaker.

No, Apple Didn't Just Dramatically Cut Vision Pro Production Due To Weak Demand

https://www.uploadvr.com/apple-vision-pro-production-cut-clai...

Ska SweC rapportera XR nyheter i allmänt, så kolla mer källor.
Det försegår ofta "sensationsnyheter" och det som alltid sprids bland mainstream är "negativa" oftast.
Ny teknik med många förstpsigpåare.

Det verkar ju som att det blivit någon form av informationstolkningsmiss. Utgångsläget var alltså uppskattad till ca 800.000 enheter men det var kanske innan detaljkunskap kring produktionskapacitet var känd. Således korrigerades siffran till vad som var möjligt att producera till ca 450.000 enheter. Därav gick de moderna, snabbfotade och detaljlösa journalistkårerna igång och började producera sensationella titlar som ska dra läsare. Det är viktigare att vara snabb än att rapportera korrekt verkar vara koncensus nu för tiden.

Om man litar på vad källan säger om att de har 200.000 bokningar så har de redan uppnåt det listade målet om 200.000 enheter för USA och rimligen således även slå sina estimat. Spekulationsvis ser det således ut att går bra för den nya produkten beroende av om man litar på dessa källor. Men det är just det, spekulation.

Det är väl dock inte helt otroligt att Apple lyckas sälja slut på samtliga enheter.

Av Thor

Bra början, men de måste ganska omgående producera resultat om de hoppas på att reparera skadan som skett för deras anseende.

Av Thor

När de brottsbekämpande myndigheterna tror att lösningen är att kringgå eller förebygga/försvåra e2e kryptering så har de kriminella redan vunnit.

Alla vet att det är svårt med kryptering ur denna aspekt, men det är dags att skaka loss hjärnan lite och sluta arbeta enligt gamla vanor och rutiner. Om de la all den energi på att utveckla ny arbetsmetodik enligt föränderliga förhållanden som tekniken innebär som de gör över att beklaga sig på kryptering hade detta inte varit ett problem.

De hade behövt totalitär kontroll över ALL digital kommunikation i världen för att detta ens skulle fungera i praktiken. Vilket inte ens är möjligt, good luck att förhindra radiokommunikation.

Skrattretande...

Av Thor

Haha, detta är ju inget nytt, titt som tätt när man loggar in så får man en uppmaning varpå man sonika trycker på *påminn mig senare*.

Av Thor
Skrivet av craft:

Så du påstår att hela El Salvador och Centralafrikanska republiken består av kriminella och "halvkriminella"?

Avanza just nu 20 547 kunder med exponering mot Bitcoin. Och 10 803 mot Eth. Så dom investerar alla i kriminell valutahandel?

Sen är det en myt att Bitcoin ska vara "svårare att spåra" än fiat. Bitcoin är en public block kedja där man kan följa alla transaktioner med IP adresser. Vilket gör det bettydligt enklare att följa var dom kommer ifrån, till skillnad från fiat som verkligen är så gott som omöjligt att spåra i fysisk form.

Sen är Bitcoin immunt mot inflation. Till skillnad från fiat valutor där riksbanker kan trycka upp lite mer pengar (Utan någon täckning) när dom tycker att det behövs lite mer stimulans på ekonomin = Dina fiat blir mindre värda.

Den enda kryptovalutan som är anonym är Monero. Vilket dom redan har förbjudit handeln med inom EU. Pga penningtvättslagar.

Sen använder inte alla kryptovalutor Proof Of Work, vilket är det som drar mycket ström. Etherium är numera Proof of stake. I nuläget består Etheriums block kedja av 6416 datorer som endast använder lite CPU kraft. Företaget jag jobbar på har tex fler datorer än det igång dygnet runt..

Det är inte en trivial sak att tekniskt binda en IP till en nyttjare av denna, om man sen beaktar att dessa IP adresser finns i olika länder så förstår man snabbt att det absolut inte finns enkel spårbarhet, i vart fall bemärkelsen att binda personer mot brott.

Crypto som sådan kanske i sig självt inte har en egen inflation. Men crypto är knuten mot fiat, så den blir absolut påverkad av inflation om än indirekt.

PoS kan man kanske även anse vara lite emot hela konceptet som var grund för krypto. Om jag inte missat något så ger PoS mer makt av kontroll över valutan till de få som redan har mycket av valutan, alltså blir valutan mer centralicerad. Sen är det väl i praktiken samma sak för PoW men där finns i vart fall möjligheten till att påverka en satt maktstruktur.

Sen är det nog många som inte ser värdet i krypto, det tenderar generera ganska diffusa och icke raka svar när någon försöker förklara det riktiga värdet i krypto. Själv ser jag inte ett stort värde, det hade kunna haft ett värde om makten fanns kvar i det decetraliserade system krypto var tänkt att vara. Men komplexiteten vilket gör att en majoritet av användare inte kan använda detta direkt själv gör även det argumentet svårt att acceptera.

Om det inte går att förklara ett värde på ett enkelt sätt så finns det inget värde. Om du kan förklara värdet med krypto så ändrar jag gärna åsikt. För just nu är det helt poänglösa valutor som existerar enkomt i spekulationssyften i min mening, sådana som konsumerar enorma mängder energi till ingen nytta.

Av Thor
Skrivet av blunden:

Något som vore snyggt vore om de kollade hårdvaran man har och meddelade om det enbart är ändring av BIOS-inställningar samt konvertering från MBR till GPT som behövs. Kan säkert finnas vissa som omedvetet är i den situationen.

Precis, något verktyg som kontrollerar BIOS & kollar kompabilitet mot en databas med delar i datorn.

Borde inte vara så svårt för MS att få till kan man tycka, sedan rek till verkstäder eller samarbetspartners & åtnjuta en simpel inkomstström från dessa.

Av Thor

Har svårt att se hur det ska kunna tolkas som att man ska köpa ny dator. De informerar om vad som gäller för den mjukvara som nyttjas på datorn. Inte ett uns mer än det. Artikeltiteln är som allt oftare undermålig och clickbaitvänlig, trist att se.

Sen kan man kan ha åsikter om huruvida hur länge bolag ska tillhandahålla support på mjukvaror men det finns gratisalternativ. Att ha Windows som OS är ingen rättighet. Det är en produkt, som man hör och häpna måste betala för. Däremot borde Microsoft inlett något samarbete med verkstäder för uppgradering av de komponenter som fordrades för fortsatt funktion frammåt, det hade vart snyggt.

Av Thor

Har den senaste tiden funderat på att köpa nytt och då dra till rejält för att någon gång ha gjort det. Men under tiden jag funderade och bestämde mig för de delar som skulle ingå så slog rimlighetsprincipen till igen. 50k är hur jävla mycket pengar som helst för en speldator, det är inte ens lite rimligt. Det är inte att det inte finns utrymme för köp, det är mer att man kan göra en jäkla massa andra grejjer för de där 25k i mellanskillnad och ändå uppnå en riktigt bra upplevelse.

Om det beror på ett något avsvalnat intesse, att kvaliteten på spel som kan nyttja topphårdvara minskat eller att tillgänglig tid för spel minskat är säkerligen alla bidragande faktorer. Det var nog tur att man inte hade kapital som ung parvel, för då hade de nog spenderats ganska hejdlöst.

Jag tror att många hänger upp sig för mycket på grafer och jakten på att kunna få topp-prestanda. Spelet är inte uteslutande prestandan som levereras vid spelandet, det är bara en del därav. En del som för många tillåter ta för stor plats. Visst är det kul med ögongodis osv, men hade det inte varit trevligare med en spelindustri som fokuserade lite mer på att kvalitetssäkra & innovera istället?