Inlägg

Inlägg som ronnylov har skrivit i forumet
Av ronnylov

Det är bra av Apple att ha stoppat dessa, men de kanske skulle fundera på säkrare betalningssätt än kreditkort om det är så lätt att använda stulna kort? Jag har ingen direkt åsikt om hur man gör det säkrare men uppenbarligen har kreditkort säkerhetsbrister.

Av ronnylov
Skrivet av jika:

Men nu tänker du nog lite tokigt. Du kan ju inte både säga att folk myglar med arbete hemifrån samtidigt som du anser att man ska ta hand om sina barn om man arbetar hemifrån.

Det luktar lite "surt sa räven" här...

Däremot har man sett kollegor som jobbar hemma trots att de har VAB. Har till och med ett namn - "vobbar". Menar inte att de myglar utan snarare att de sliter ut sig för att hinna med jobbet då de samtidigt ska ta hand om barnen. Var väl speciellt under pandemin när förskolan skickade hem ungarna för minsta lilla snuva i näsan. Det är väl en grej jag funderar på hur man lyckas med att separera arbete och fritid om man har hemmet som arbetsplats?

Själv tänker jag att folk får göra hur de vill om det funkar för dem. Men man kan ju ändå undra hur de löser det praktiskt.

Av ronnylov

Jag har nog svårt att minnas vad folk har sagt...

Av ronnylov

Kolla i databladet

https://docs.arduino.cc/resources/datasheets/ABX00027-datashe...

Man borde kunna använda en ingång som de säger tål upp till 21 V. Sedan finns det en ingång som ska ha 3,3 V om man matar den vägen. Eller så ska det nog fungera att andluta en USB-laddare 5 V via USB-kontakten.

Edit: 3,3 V verkar vara en utgång avsedd för anslutning av externa tillbehör. Enklast är nog att använda VIN eller USB.

Av ronnylov

Jag kör KDE Plasma och har gjort det många år nu. Känner inte att jag saknar något så därför har jag stannat kvar. Känner ine att det skulle få datorn att kännas slö eller dra några enorma mängder minne. Könns betydligt rappare än windows även på min 10 år gamla laptop med 8 GB minne.

Ett tag körde jag XFCE och har även provat openbox. Dessa kändes lite väl begränsade. Gillar när allt finns där det brukar utan att behöva lägga massa tid på konfigurering.

Men tiling har jag konstigt nog inte testat.

Av ronnylov

Kommer det motsvarande desktop-variant månntro? Alltså med optimering på prestanda istället för strömsnålhet så borde den kunna konkurrera där också? Eller som strömsnåla servrar.

Av ronnylov
Skrivet av D3str0yer:

Finna väl för och nackdelar men båda alternativen. Så länge som företagen själva får bestämma så har jag ingen speciell åsikt i frågan.

Ja precis så. Företagen bestämmer hur de vill att arbetet ska bedrivas och de anställda väljer vilka företag de vill jobba på. Precis som de anställda kan behöva byta jobb om de inte trivs med företaget så kan företaget byta ut personalen om de inte trivs med sina anställda. Precis så som det borde vara.

Av ronnylov
Skrivet av xanan:

Har du inget liv utanför jobbet?

Jag sparar timmar varje dag i pendlande, blir mer utvilad och med tid att fixa saker gjorda hemma vilket ger mig mer tid till sambo, vänner, hobbys.

Win win win

Så bara för att man har ett liv utanför jobbet så behöver man inte ha ett jobb som man trivs med?
Alla är olika så det beror väl på hur man är och vad man vill göra för att man ska må bra.

För mig var det loose - loose med distansarbete. När jag var på jobbet fick jag sitta själv då kollegorna var hemma och samma sak hemma, där fick jag också jobba själv. Hur jag än gjorde blev det dåligt på det jobbet. Det är också skönt att komma bort från familjen och sambon emellanåt

Av ronnylov
Skrivet av thesutex:

Hämtar popcorn så allt er redo för hemmajobbshatet från folk som inte har möjligheten jobba hemma 😂

Jag hade möjligheten och provade på det men trivdes inte alls med det. Man kan hata det öven om man har möjligheten. Men byta jobb är en bra lösning om man inte trivs så det går väl åt båda hållen - de som vill jobba hemma byter till sådana jobb och vice versa. Personalomsättning behöver inte vara dåligt och att byta jobb är det bästa jag har gjort

Av ronnylov

Jag gjorde tvärtom, bytte till ett jobb där jag var garanterad att få jobba på plats och med få distansarbetande kollegor. På gamla jobbet fortsatte majoriteten att jobba på distans trots att pandemin var slut så jag trivdes inte alls där. Jag jobbade på plats under hela pandemin och längtade till att kollegorna skulle komma tillbaka, vilket de aldrig gjorde...

Av ronnylov

Batteritid är viktigt men också att datorn är tyst och sval. Så strömsnåla prylar är positivt. För egen del är det också viktigt att man kan installera alternativa operativsystem såsom Linux utan att få problem med hårdvarustödet.

Av ronnylov

I bland måste man göra saker bara för att man kan.

Av ronnylov
Skrivet av dlq84:

Varför 3 år plötsligt? Det var ca 2 år mellan 6000, 7000 och nu 8000. 2026 är väl en bättre gissning.

Nån sån relation mellan prestanda och "buggar" finns inte...

Jag fattade som att det först skulle komma en buggfix av nuvarande generation istället för en helt ny generation direkt. Nu behöver inte en ny generation innebära bättre prestanda, men ofta är väl det syftet typ bättre prestanda per watt. Det är inte ovanligt att nya modeller har "barnsjukdomar" som fixas i reviderade versioner. Alltså kan buggar vara en följd av att man skapat en ny arkitektur som även skulle kunna ha bättre prestanda. Men visst ibland lyckas de med "gör om, gör rätt" istället för att bygga vidare på det gamla.

Av ronnylov

Personligen föredrar jag något lägre prestanda med färre buggar än det motsatta så det låter bra om detta stämmer.

Av ronnylov

De kanske skulle kunna ha en inställning i användarprofilen eller när man publicerar något om man tillåter att inlägget får användas av AI. Sedan en regel som gör att AI endast scannar inlägg från användare som godkänt detta.

Av ronnylov

Följdfråga : Kan man stänga av det?

Av ronnylov
Skrivet av maweric:

Klart de stödjer Linux. Men det är samma sak där, de stödjer inte gamla och utdöende versioner av Linux.

Det brukar krävas nyare linuxkärna för att få stöd för senaste hårdvaran. Men man behöver inte byta ut hela operativsystemet i övrigt.

Av ronnylov

Blev nyfiken och körde Geekbench 6 på min intel core i7 13700K (på Linux).
Fick 3123 poäng single core och 16107 multi core.
Ungefär som en surfplatta i prestanda då...

Av ronnylov

Är det stor skillnad "under huven" på windows 10 och 11? Tänker att en drivrutin för windows 11 kanske inte skiljer sig jättemycket programmeringsmässigt från windows 10. Men skönt att de kommer stödja Linux åtminstone.

Av ronnylov

Kanske en AI slulle kunna generera denna sammanfattning kontinuerligt? Forumets rekommendation just nu"