Inlägg

Inlägg som Sötpotatis har skrivit i forumet
Av Sötpotatis
Skrivet av Pamudas:

Nja, för att börja med Seasonal-content måste du ha klarat av vanliga storyn först. När du sen skapar en karaktär efter ha klarat av storyn en gång, får du möjligheten att skippa storyn helt och gå direkt till seasonal-content. Du kan inte återanvända någon gammal karaktär för att starta på seasonal.

Så för dig gäller det; Antingen kör du klart story på din karaktär du har nu och gör sen en ny karaktär som du startar i Seasonal, eller så gör du en ny karaktär på seasonal och kör igenom storyn där för att sen börja med seasonal-content direkt.

Alternativ 1 innebär att du måste börja om från lvl 1 igen efter du gjort din story. Alternativ 2 är att du börjar om från lvl 1 igen och behöver göra om den story du redan gjort, fast om ett par dagar när season börjar.

Tusen tack! Visst är det imorgon kl. 19 som gäller? I så fall kan jag avvakta och starta om.

Nu tog jag det väldigt lugnt och gjorde en stor del side quests och blev level 20 utan att ens klara första akten (World Tier 2). Med tanke på att Tier 2 endast sträcker sig till lvl 50, bör man då bara köra på storyn för att få den klar så snabbt som möjligt och sedan gå efter side quests (för att därmed spara några till 50+ och Tier 3)?

Av Sötpotatis
Skrivet av immutable:

Det är valfritt att spela säsonger, vill du fortsätta köra på eternal-realmen är det också helt okej!

Har ändå inte kommit långt, så kan nog starta om. Jag blir dock osäker, läste nu att man måste ha klarat kampanjen för att kunna progressa under säsong 1. Jag har ju som sagt inte alls kommit långt, så låt oss säga att jag gör så här: jag startar en ny gubbe imorgon efter kl. 19 - kommer jag kunna använda samma karaktär för att klara av kampanjen för första gången och sedan därefter progressa genom säsong 1?

Av Sötpotatis

Började spela igår och nått level 20 på min rouge. Läst att man måste skapa en ny karaktär inför säsong 1. Jag har inte ens klarat första akten ännu (tagit det väldigt lugnt och gjort en del side quests, även om jag faktiskt spelat i flera timmar). Kan jag inte fortsätta spela med min karaktär och progressa under säsong 1? Känns ju lite dumt att jag började spela igår och lagt ned en andel timmar om det vore smartast att vänta två dagar...

Av Sötpotatis

Går det att uppgradera till Ultimate Edition om man har Standard Edition (digital) på PS5? Vill nämligen ha extragrejerna från UE (har väldigt många LE mounts i WoW, så vill gärna addera denna till samlingen). UE kostar ju en slant på PlayStation Store. Jag har dock möjlighet att köpa Standard Edition för ett lite lägre pris jämfört med retail, men kan jag då uppgradera igenom spelets ingame-shop? Har googlat, men fått lite olika svar, t.ex. att det gick under pre-order-fasen. Läst att det ej går att uppgradera om man har en fysisk variant av spelet. Kan någon med en digital Standard Edition på PS5 dubbelkolla om det dyker upp någon möjlighet att uppgradera till UE samt vad priset är?

Tusen tack!

Av Sötpotatis
Skrivet av Gunior:

Det är 2 st delar, båda med en " platt" bredd botten/övredel och där blir vinklat finns vid öppning/stängning, fästs med karrborre (man får mycket lång remsa så lär täcka ditt behov), nedre del har 2 st dragkedjor så visst även om en hade nog räckt, väl bra utifall en skulle fastna haha. Starkt nog så inte så ömtåligt, ska tydligen vara vattentät men väl inget som rekommenderas vid regn.

Då min portabel AC hade alltför kort slang så köpte till en som var kombo av PVC/aluminium, verkar isolera mycket bättre jämnfört med enbart det inkluderande som var bara PVC. Så lägg AC i det rum du är i mest, då effekt kommer inte märkas av lika mycket i närliggande rum. Komplettera med en pelarfläkt som slussar runt kallluften/minifläkt som blåser mot dig, så blir det behagligare.

Har även kikat på solfilm potentiellt då definitivt på dem varmaste dagarna med starksol så märkts det av att AC inte blir tillräckligt, bara sådan åtgärd kan göra det kostnadseffektivt att lägga på istället för att bara ha det på energiräkningen. Lägg till is + vatten i daglig rutinkonsumtion så kommer kännas bättre. Så ta närmaste fönster som är enklast för dig att öppna/stänga vid behov.

Den du länkade till tidigare verkar inte gå att lägga till i varukorgen. Vad sägs om denna? Verkar även vara snäppet större, även om den är mindre än vad jag mätt omkretsen till. Förresten, hur fungerar det med kardborrebanden? Lämnar de spår efter sig om man tar bort dem? Sitter de stabilt en lång tid framåt?

Ingen annan som stött på ett bättre alternativ för enorma pivot-fönster med omkrets runt 600cm? Får AC:n imorgon, så vet ej om jag hinner få ett tätningskit i tid. Antar att det går bra att använda den tillfälligt utan tätning?

Av Sötpotatis
Skrivet av Gunior:

https://www.amazon.se/dp/B099DDK356?psc=1&ref=ppx_yo2ov_dt_b_...

Kör själv på denna, funkar bra, har du större bredd så kanske får kombinera isåfall 2-3 set då inte sett större varianter.

Tack! Hur fungerar den - är den tvådelad? Såg precis att Woods har denna variant, men antar att det är mer eller mindre samma grej, förutom att de tar mer betalt.

Går det att stänga fönstren utan problem för din del? Med tanke på att lägenheten är (som sagt) liten blir frågan i så fall vilket fönster som får bli utsedd till "AC-fönster".

Av Sötpotatis

Så ja, det blev en Woods Venezia till slut. Hade jag bara varit lite snabbare på att klicka hem en hade man sparat 2000kr, men men...

Hur som haver, det finns ett problem: Jag har enorma fönster som öppnas nedifrån och skjuts utåt (bildexempel, fast mina är mycket större). Omkretsen är cirka 630cm. Vad rekommenderar ni? Ett problem med sådana fönster är ju att det även blir en glipa upptill när man öppnar fönstret.

Tack på förhand!

Av Sötpotatis
Skrivet av reverend benny:

Väcker en gammal tråd till liv då jag precis håller på att kolla madrass och bäddmadrass.

Vad slutade det med att du köpte och är du nöjd?

Skrivet av Petterk:

Till resårbottnar tycker jag det räcker med något som håller lakanet på plats. Madrassen är ju resårbotten.

Men nekrotråd, så hur gick det?

Det blev en Tustna från IKEA. Har inget att klaga över. Mycket bättre än memory foam-varianten jag hade tidigare.

Av Sötpotatis
Skrivet av Velum:

Cortinan har väl vunnit bäst i test några år i rad nu. Den finns ju även wifi/smart home. Tyvärr ingen aning om Electroluxs maskiner.

Electroluxen är väl lite kraftfullare (som någon annan nämnde någon sida tidigare)?

Eller om man faktiskt ska lägga på 2000 till och gå på en av Woods kraftfullare varianter. Kommit fram tlll att jag hellre lägger på lite extra än något osäkert no-name-alternativ.

Förresten, är Certinan så att den samlar vätska och behöver tömmas? Tänker mig om det är riskfritt att ha igång den när man är utanför hemmet.

Av Sötpotatis

Så, nu tänker jag slå till på riktigt och det står mellan Electrolux ChillFlex Pro EXP34U338CW och Wood's Cortina Silent 12K. Priserna är ju rätt så lika, så det spelar ingen roll. Vad säger ni - någon som testat båda?

Av Sötpotatis
Skrivet av candyraver:

Ja de tycker jag.
Nästan lite synd att lägga 5k för en AC när man på Amazon/CDON hittar non-branded för 2k-isch. Alla AC'n gör ett precis lika bra eller dåligt jobb. Sen om man vill ha lull-lull som WIFI så kostar de ju lite kanske.

Jag tycker det är viktigare att man får till ett bra och tätt fönster-kitt oavsätt om den kostar 7k eller 2k.

(Fick min för "Comfee" för 1700k via Amazon en månad tillbaka)

Har du några exempel på sådana non-branded-varianter som ändå är likvärdiga t.ex. Wood’s/Electrolux i kraft/funktion?

Av Sötpotatis
Skrivet av Petterk:

Portabel AC är slit och släng, så varför inte köpa någon billig maskin? Allt kommer fungera till så liten bostad, det som kan skilja är ljudnivån, hur mycket luft du måste släppa in på andra ställen (än där du blåser ut den med frånluftslangen) och hur lång tid det tar att kyla från varmt till svalt.

I det här fallet är en Wood’s Venezia 18K en väldigt väldigt enkelt modell utan inverterstyrning och bara 3 fläktlägen så du får inte mer kontroll för att den är större.

Det här är en produktkategori där det i praktiken inte lönar sig att lägga mer pengar, du får inte en bättre konstruerad produkt.

Så en Wood’s 12k eller tidigare nämnda Electrolux bör göra susen för min del?

Av Sötpotatis
Skrivet av Sh4d0wfi3nd:

Dem där siffrorna med kvm är inte riktigt att lita på. Bättre att jämföra kyleffekt / BTU och vad de drar i ström (EER / SEER brukar var lätt att läsa, ju högre ju mer effektiva).
Vissa märken skriver högre än realistiska kvm och det beror verkligen på hur rummet är dimensionerat osv och i bästa möjliga miljö.
Tex 7000 < 9000 < 12000 < 18000 BTU generellt. Lite mer komplicerat än så men enklast att räkna på.

Tack! Om man vill upp till 18 000 BTU, finns det några goda alternativ förutom tidigare nämnda Wood’s Venezia?

Av Sötpotatis
Skrivet av Calavera:

Denna ligger väl nånstans mellan?
https://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=5099669

Ny på detta så förstår inte riktigt varför den är billigare än tidigare länkad modell?

Tack. Någon som provat denna på 35m2 och kan uttrycka sig om den fungerar väl eller inte?

Av Sötpotatis

Inte lika kraftfull väl som tidigare nämnda modell? Om man lägger på en tusenlapp, går det att finna något riktigt kraftigt då? Vill gärna ha något för lite större yta. Många AC:n jag sett verkar ha just 35m2 som angiven maxyta. Med tanke på att lägenhetesytan redan ligger på maxgränsen för de AC:n lär den behöva gå i högvarv. Smartfunktioner vore bekvämt att ha, men bara ifall det inte innebär att priset skjuter iväg allt för mycket (hellre mer kraft än smartfunktioner).

Av Sötpotatis
Skrivet av Tullen:

Om du vill slå till på något med lite drag i så finns ju Woods 18k för 5600kr för tillfället. https://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=5140188 Inte bästa omdömet på försäljaren, men dom tar ju Klarna så borde ju vara lugnt. Har samma fast med wifi och grejer. Kyler ordentligt, men när det varit 30 grader och hög luftfuktighet klarade den inte av att få ut all fukt via luften så fick samla upp vattnet i en hink. Kan ju vara något fel på min enhet, men hade inte möjlighet att skicka in den då den behövde vara igång.

Fördelen med en kraftigare enhet är ju att den inte behöver vara igång och väsnas lika länge, eller att man kör den på lägre hastighet och ljudvolym istället.

Precis när man får tummen ur röven och skulle beställa modellen ovan tog den slut. Ringde dem och fick höra att den är utgående, så låg chans att den blir tillgänglig på hemsidan.

Någon annan rekommendation från er i tråden? Som tidigare sagt så är lägenheten på 35m2 (1,5 rum; etta med sovalkov) och ganska högt i tak. Gärna något med lite extra kraft i. Går det att komma undan med cirka 5 500kr i budget, eller bör jag lägga på någon tusenlapp? Otroligt synd att jag inte hann få tag i den från Wood's, då priset var riktigt bra.

Av Sötpotatis
Skrivet av Tullen:

Om du vill slå till på något med lite drag i så finns ju Woods 18k för 5600kr för tillfället. https://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=5140188 Inte bästa omdömet på försäljaren, men dom tar ju Klarna så borde ju vara lugnt. Har samma fast med wifi och grejer. Kyler ordentligt, men när det varit 30 grader och hög luftfuktighet klarade den inte av att få ut all fukt via luften så fick samla upp vattnet i en hink. Kan ju vara något fel på min enhet, men hade inte möjlighet att skicka in den då den behövde vara igång.

Fördelen med en kraftigare enhet är ju att den inte behöver vara igång och väsnas lika länge, eller att man kör den på lägre hastighet och ljudvolym istället.

Tack.

Hur stort bor du? Jag har just funderat på en apparat med wifi/smart-home-funktion så man t.ex. kan sätta igång den när man är på väg hem. Hur känner du - är det en sådan funktion som används ofta?

En sak jag verkligen funderar över är just fönstertätningen. Har som sagt fönster som öppnas vertikalt och skjuts ut. Hur tätar men hela fönstret, särskilt med tanke på att den är rätt hög också?

Av Sötpotatis

Nu har det gått flera somrar då jag funderat på att köpa en AC, men av någon anledning har jag inte tagit tag i saken. Tänker att det är dags att göra det nu, särskilt med tanke på uppgifterna om att sommaren kan bli helvetiskt varm.

Vad rekommenderas? Bor på 35m2. Lägenheten är en 1,5:a (en etta med sovalkov), så det är helt enkelt en större yta samt ett badrum. Har dock sjukt höga fönster (som skjuts utåt på längden) och ganska högt i tak. Vad rekommenderas? Kommer man undan med något fint för kring 5000kr (plus någon tusenlapp, om det så krävs)?

Tack på förhand.

Av Sötpotatis

WoW: Dragonflight Collector's Edition i Sverige?

Hej!

Har tidigare köpt Collector's Editions av diverse WoW-expansioner lokalt (både i butik samt genom svenska webbutiker). Stämmer det att Dragonflight CE inte går att finna i svenska butiker? Sökt brett och ej funnit något. Det enda alternativet jag finner är Blizzards egen webbutik, men de vill ha 282kr bara för att frakta den hit.

Någon som möjligtvis vet mer än vad jag funnit om att boka kommande Collector's Edition lokalt?

Av Sötpotatis
Skrivet av Libra-75:

Det finns några iallafall som säljs med heatsink, som är bekräftade att dom ska funka med PS5:an. Dock är dom inte direkt på sin lägsta nivå prismässigt just nu. Vet inte om det är 1TB du hade tänkt dig, men jag utgår ifrån det.
https://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=5831594
https://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=5586264
https://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=5729668

Tack! Skulle du säga att alla ovan är likvärdiga? Ingen åsikt kring den SSD:n jag nämnde ovan?

Skrivet av TaunyTiger:

Black Friday närmar ju sig. Tror att det blir mycket ssder till kampanjpris då, vi har ju haft mycket kampanjer redan. Säljs väl ut för att göra plats för pci-e 5.0 diskar.

Glömde bort att Black Friday är bakom hörnet. Kanske avvaktar ett tag.

Förresten, idag har jag ett par 3D-pulse-hörlurar jag använder ihop med PS5:an. Någon som testat Sonys nya H7/H9 och kan uttrycka sig kring skillnader i ljudkvaliteten? Värt att uppgradera?