Inlägg

Inlägg som Pliffe har skrivit i forumet
Av Pliffe

Viewsonic 24" 144Hz 1080p skärm

Felfri spelskärm.

Väldigt stabil fot, pivot-, tilt- och vridbar.

Paneltyp: TN
Responstid GtG: 1ms
Modellnamn: ViewSonic XG2402

Inköpspris för ca 3 år sedan ca: 3000:-

Tillverkad 2018-01-15

Finns i Västerås, saknar kartong så skickas ej, men kan tänka mötas upp inom rimlig radie runt staden om det skulle underlätta.

Pris: 1200:-

Läs hela annonsen här

Av Pliffe
Skrivet av bimbim:

Hej,
Ni kanske redan har stängt affären - men om inte så har jag ett Geforce 210 som är passivt kylt. Hojta till om affären är öppen så kan vi nog komma överens om något!

Affären är avslutad, stänger annonsen. Tack ändå!

Av Pliffe

@Teoror: låter intressant. kommer vara lite upptagen under morgondagen. Slutställer budgivning/annons på onsdag 16/9 om det fortfarande är intressant.

Av Pliffe

@bulltigern: är enbart ute efter passiv kylning vid byte. Tack ändå.

Av Pliffe

Gigabyte Aorus RX580 8GB (Med RGB)

Säljes med originalkartong i gott skick.

Köparen står för ev. frakt. Kan mötas upp vardagar mellan Örebro-Västerås.

Budgivning startar vid 1 100:- kan tänkas bytas mot enklare grafikkort med passiv kylning lämpat för video-output för NAS + mellanskillnad.

Läs hela annonsen här

Av Pliffe
Skrivet av ToddTheOdd:

Låter ändå extremt konstigt. Vad händer om du kör en portforward på port 80 i din router till en annan dator internt i ditt nät? Då borde du utan problem bli skickad till datorn "internt" och din router ska inte visa sina interna webbserver.

Svarar mig själv eventuellt. Gäller en Tilgin HG2381 och är väl kanske inte den nyaste men denna text finns med till den ivf "Please also note that ports 80 and 443 should never be used on WAN side, as these ports are
reserved for Hyperoptic. remote management. If you would like to use these ports on your
server in a LAN, then you can use different ports on WAN side as shown Image 6 (e.g. you can
use ports on WAN side 12000, 12001 and map them to LAN ports 80, 443 respectively). For
additional help on port numbers and TCP/UDP, please refer to
https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_TCP_and_UDP_port_number...

Så mitt svar är att du kastar den skiten och köper något riktigt istället.

Kör jag en portforward på port 80 externt och internt så kommer porten förbli stängd om jag inte öppnar funktionen för åtkomst WebbGUI över HTTP. Har jobbat runt det genom att använda andra portar och inte tänkt så mycket på det förrän nu då det är krav för att kunna använda Letsencrypt att man svarar på port 80 och måste vara Letsencrypt-dockern som ger svar. Är någon förkonfad nginx-server som man sedan användar som reverse-proxy.

Tror den infon du länkar är aktuell för min router. Kikar på att skaffa mig en edgerouter just nu istället.
Trist då denna router i övrigt har fungerat bra, haft bra funktioner och gett mig som användare åtkomst till att ändra i stort sett allt jag kunnat tänka mig.

Av Pliffe
Skrivet av Naki:

Försöker du utifrån eller inifrån ditt nät? Kanske bara är jag, men det låter skumt att routerns interface svarar på WAN.

Har prövat båda, enda skillnaden är att om jag väljer att blockera anslutning mot webUI via WAN så blockeras det utifrån nätet även om jag öppnar port 80. Väljer jag att tillåta det hamnar jag i webUI:t.

Edit: Standard är att routern blockerar att svara på WAN. Var bara något jag slog på kort för att testa.

Av Pliffe
Skrivet av LemonIllusion:

Ehm, varför behöver ni ändra från port 80? Det krockar ju knappast med något annat som routern hostar och port 80 är ju rätt standard, så det verkar som ett meningslöst ingrepp.

I mitt fall vill jag sätta upp SSL för min webbserver med Letsencrypt som kräver att man svarar med webbservern via den docker jag kör, på port 80. Men i och med att webUI:t ligger på port 80 så är det webUI:t för routern som kommer svara först. Det verkar heller inte som att jag kan öppna port 80 och dirigera den till port 90 eller 8080 på insidan när jag testat. Hade jag kunnat byta porten till typ 90 eller 8080 för routerns webUI istället så hade jag inte haft detta problem.

Och jag har testat, ISP blockerar inte port 80. Det går att öppna men då hamnar jag på webbUI:t för routern oavsett hur jag ställer in regler för portforwarding.

Av Pliffe

Har samma problem med min HG2711. Hittar ingenstans att ändra. Första gången jag stött på en router där det verkar som att man inte kan ändra det.

Av Pliffe

Bygga dator under Q4

Tjena! Har funderat ett tag nu på att uppgradera mig men har inte riktigt haft tid att sätta mig in i hur det ser ut med dagens delar, tänker främst på grafikkort. Har planer på en skärm med freesync så det ser ut att luta åt röda laget.

Hur ser det ut gällande grafikkortsmarknanden, är det värt idag att investera i ett 580-kort alt. vega, eller kommer det nya modeller under Q1 2018 som sänker dagens priser? Såg att DDR4-minnena har ökat en del och har inte jättebråttom men försöker sätta mig in i hur det ser ut idag innan jag plockar nästa bygge vilket verkar bli något i 10.000:- klassen utan skärm.

Av Pliffe

God jul!

Av Pliffe

21 år, ny till MOBA. Spelat en hel del nu i HotS och kör oftast Support/Warrior som mains.

Följer mycket E-sport och har ett genuint intresse för detta, gillar att elaborera och pröva nya comps.

Här är min HotSLogs, hör av er!
Adaro#2554

Av Pliffe
Skrivet av Ozzed:

Det finns ingen ursäkt för konsolerna idag.. Det är X86-chip som sitter i, alltså borde de kunna trycka i ett eller ett par 980TI och höja priset, så hade man haft 60FPS konstant och väldigt fin grafik.

Tror det delvis kan vara så att den ska kunna vara rätt tyst och liten också, idag har vi ju visserligen HBM som kan dra ner storleken på grafikdelarna men risken för att få en högljudd dammsugare till spelkonsol vill nog de flesta avstå samt att en "vettig" prispunkt gör även att folk köper mera, de som haft en PS3 eller X360 uppgraderar hellre. Tror varken Sony, Microsoft eller spelutvecklarna vill ha en massa folk som såsar på 10 år gammal hårdvara och skriker om nya spel.

Av Pliffe

Har svårt att se hur någon ska välja detta över en PS4/XBONE, spelutbudet är sämre och det räcker för att avskräcka de som kanske inte är så intresserade utan bara vill spela spel i vardagsrummet.

De som vill spela i vardagsrummet som vill ha en PC-upplevelse har säkerligen en dator av såpass hög standard att steamlink är ett vettigare alternativ.

Spekulera kan man ju alltid göra men jag tror det är en svår marknad, allra helst nu när konsolerna gått ner ytterligare i pris.

Av Pliffe

Jag tror det bästa är att googla runt, jag har tidigare hyrt server av rocketblast. De ligger i Sverige, däremot har jag för mig att man kan få tag på billigare hyra genom tyska servrar som har en normal ping.

Av Pliffe

Det är dessa typer av människor som skulle kunna starta en "organisation" som tar betalt för privatkopiering på lagringsmedier, vilken idioti!

Av Pliffe
Skrivet av Sveklockarn:

Priset styrs av tillgång och efterfrågan, och konsekvensen av att försöka sätta ett för högt pris blir att efterfrågan minskar, vilket är början till slutet för vilket företag som helst.

Kan folk köpa en musmatta med full RGB för 750:- kan dem nog tänka sig att pröjsa lite extra på en CPU också, även fast det är en annan prisklass.

Av Pliffe

@jhun104: Jo tack, gärna!

Av Pliffe
Skrivet av jhun104:

Om man inte har något emot att vänta ett par veckor på långsam frakt, så rekommenderar jag dessa för 90kr inkl frakt!.

Gaming glasögon

Hur funkar de jämfört med dyrare alternativ?

Av Pliffe

Hade ett RV03 som jag verkligen älskade, men nu kör jag på ett Define R4, RV03 var för stort och lät en del då det saknade ljuddämpning helt.. Skulle man kunna dra ner ljudnivån i detta är det att enormt intresse! Gillas starkt