Inlägg

Inlägg som Gambit_2K har skrivit i forumet
Av Gambit_2K
Skrivet av dlq84:

På hdmi ja, men displayport funkar och är en öppen standard.

Jo fast Displayport 1.4 stödjer väl bara 4K i 120 Hz? Annars får man köra DSC som nVidia haft problem med i ett par år nu. Och för DP 2.1 finns det väl bara 2 st skärmar totalt på marknaden som stödjer det? Så man är ganska låst om man gillar både hög upplösning och uppdateringfrekvens om man är en linux gamer.

Av Gambit_2K

Tråkigt då går väl 4K @ 240Hz bort på Linux.

Av Gambit_2K

@Sweclockers Upplevde ni inte att HDR1000 (Peak brightness tror jag det heter hos Alienware) on vs. off faktiskt gav en mörkare full screen brightness? Jag har sett att alla nya Samsung QD-Oled paneler verkar ha det problemet. LG's WOLED har inte denna issue.

Exempel:

https://twitter.com/i/status/1763275255726940212

Av Gambit_2K

Det finns nu typ 9-10 modeller chassi men 3? st modeller av moderkort? Nu får moderkortstillverkarna snabba på.

Av Gambit_2K

Min counter till trådskaparens inlägg skulle nog vara följande:

I Januari installerade jag de nyaste drivvisaren 24.1.1 lite bf5 och 2042, sjukt mäktig flyt, tänkte wth vad nice release, har jag jag Fluidmotion frames igång eller nått....?!?!

kollade och såg att jag körde med AFMR av, så det måste baah vara en riktigt bra release... slog på AFMR o det blev typ ÄNNU bättre men tänkte att den ökade latencyn kanske inte är värt att ligga på 300+FPS...

aja innan jag pillar med datorns hårdvara å så kanske jag installerar om bf2042 då, nä.. samma skit, byta till den äldre drivvisen då? jupp. funkar det också galant... wth....

AMD, fan vad ni leverterar,,, ! höll nästan på att slänga ut sambon genom fönstret och ta datorn in i sovrummet och make sweet sweet lovin... så fett nice det flöt på...

sjukt att alla spel jag spelat fortfartande flöt på... en halv kväll försvann i felsökning bara för att hitta varför det gave sån prestanda...

det roligaste är att jag ser att "sellouten" Fabio Pisco från Ancient Gameplays kanalen lägger upp en youtube video å pratar om vilka riktigt bra funktioner som implementerats men att det finns lite mer stuttering i spel? Och vad kommer han fram till..... jo amd och deras drivrutiner är aldrig perfekt då det inte finns perfekta drivrutiner... Man kan säga vad man vill om han men han har rätt i många fall nrä det gäller amd och hur de sköter saker...

sen tar man en titt här och ser att folk inte har skrivit ett skwit om hur bra drivrutinerna är eller hur de nya funktionerna kan vara gamechangers i många fall, vilket är konstigt då amd inte tar betalt för de nya funktionerna och inte tvingar en att uppdatera till drivrutinerna, att Amd aldrig lär sig. har aldrig haft sådana här lyxproblem med nvidia kort, inte att jag nästan dumpar sambon för jag är så jävla nöjd med min gpu val....

här kommer iaf lilla klippet:

Av Gambit_2K
Skrivet av Dinkefing:

Hyror har ni inte märkt av? I hela riket har hyrorna i genomsnitt höjts runt 4,5 till 5% så era 1-2% ökningar kommer ni få betala mer i framtiden.

Skulle aldrig nappa på ett abonnemang som bara får halva priset i 6 månader.

5% av 13000 är 650 kr som jag då delar på med sambon. Så det är knappt märkbart oss emellan.

Och ddt är inte ett nytt abonnemang eller en förlängning med bindningstid. Det är bara att de sänker nuvarande abonnemang till i 6 månader. Så brukar de ofta göra för att inte förlora kunder. När 6 månader har gått kanske jag kollar om de kan sänka 6 månader till etc.

Av Gambit_2K
Skrivet av Dinkefing:

Matpriserna är skyhöja och ökar hela tiden, likaså elpriserna främst från elnätsbolagen har ökat elnätspriserna mer än vanligt nu med det nya året. Extremt mycket högre hyror och avgifter. Mitt hyresbolag befinner sig i kris och de har redan höjt hyran långt över normen både detta år och nästa år. Bredbandspriserna främst inom stadsnätet har chockhöjts 50% i vissa fall och hastigheter, 100/100mbit kostar idag över 500 kr se Telia eller Tele2. Mobilpriserna också men inte i samma omfattning.

Hur ska man ta sig igenom detta? Känner att vardagen blir allt tuffare och det är svårt att få saker att gå ihop.

Kan bara säga att med dina exempel i åtanke är det nästan det motsatta för mig, men på eget initiativ.

Jag såg av en slump att Bahnhof sänk mitt bredbands abonnemang med 300 kr om man beställde idag på min address. Så jag kontaktade dem och de sänkte till samma pris. Så jag betalar nu 549 för 1000/1000.

Det gjordes reklam för nån app var syfte var att gå igenom dina olika abonnemang för att se om det fanns nån leverantör som erbjöd en sänkning på ngt. Då nappade Tele 2 och valöde att sänka mitt abonnemang med 199 kr i 6 månader för att sedan gå tillbaka till det ordinarie priset.

Hyror har vi inte märkt av ngt, det har varit de vanliga 1-2% som höjts.

Kollar jag de kreditkort jag har så skulle jag kunna sänka räntan från ca 17% ned till 10% men har inte tagit tag i det ännu.

Så jag tror även om vi bor i samma land så är nog situationen inte samma för alla.

Av Gambit_2K

about:blank så webbläsaren öppnas så snabbt som möjligt.

Av Gambit_2K

Så inte 8K denna gång som jag ser att det fortfarande står på PS5 förpackningarna

Av Gambit_2K

Har aldrig behövt torka nån av mina IP68 Android telefoner efter de varit i vatten. Aldrig haft problem att telefonen inte velat ladda efter heller, visste inte om att detta var ett problem. Enda problemet mmed vatten är att ljudet ur högtalaren blir påverkat såklart, men det försvinner efter 10 minuter.

Av Gambit_2K

Snart har vi alla lokal A.I flickvän som kommer vilja ha en kropp... låter som en film

Av Gambit_2K

Grafikkort på vad jag tror var tradera (längesen nu). Skulle köpa ett ATI Radeon X1900 XTX av en kille i skåne. Förde över pengarna men fick aldrig något kort och telefonumret slutade strax därefter sakna abbonent. Pratade med polisen men de kunde inte göra så mycket då jag inte hade mycket till uppgifter, annat än några meddelanden och ett telefonnummer som slutat fungera.

Av Gambit_2K

Jabra Evolve2 85 är de bästa jobblurarna jag använt. Bra ljud, batteritid, mjukvara. Dock är det en nackdel att om du tex. har sönder bom micen (som jag gjort) har Jabra inga reservdelar.

+37 timmar battertid, laddar fullt på 2,5 timmar.
+Snabbladdning 15 min ger 2 timmars använding.
+Bra mic, både vid använding av microfonarm och utan
+Bra ANC
+Skön att ha på sig en hel arbetsdag (använder dem även till TV tittande)
+Finns versioner med antingen USB-C eller USB-A dongel, bara att välja.
+Finns ett laddningställ till.
+Finns en version i en beige färg som kostar 1000-1500 mindre än den svarta versionen.

-Inga reservdelar om något skulle gå sönder
-Priset, när jag fick dem av firman för 2,5 år sedan kostade de 2900 kr med Teams certifieringen. Nu kostar de mellan 3000-4000 kr på vissa ställen.

https://www.jabra.se/business/office-headsets/jabra-evolve/ja...
https://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=5290530

Av Gambit_2K

Spelade alphatestet för något år sedan och av vad jag sett så har inte mycket skett sedan dess. Det är ett themepark mmo med pirat tema. Riktigt dåligt.

Av Gambit_2K

Det är nästan som om Apple lanserat ngt som liknar ett Gefore RTX 4080 Super men inte sänkt priset...

Av Gambit_2K

Meh.

Ska bli intressant att se om AMD svarar med att gå ned i pris på XTX till 800$.

Av Gambit_2K

Jag slutade främst att köpa från webhallen och komplett var pga. Inet steppade upp på alla plan. Bättre support, bättrte priser, snabbare leveraner, bättre sortiment.

Det sämsta med nuvarande webhallen för mig är att tex. deras fyndhörna kan innehålla 2-3 år gamla grafikkort som fortfarande har kvar de priser de lanserades med. Samt att deras rabatter eller nedsatta pris kan vara 10 kr på en vara som kostar 500 kr.

Av Gambit_2K

Stöd för direct storage gillar vi att se. Vi hoppas det funkar bättre än i ratchet and clank.

Av Gambit_2K

Annonsen är avslutad

Av Gambit_2K
Skrivet av erssn:

Antar att jag och @miscym leder

Det stämmer ni två leder. Jag avslutar budgivningen klockan 18 idag.