Inlägg

Inlägg som crawlex98 har skrivit i forumet
Av crawlex98

Annonsen är avslutad

Av crawlex98
Skrivet av YooNet:

Om den finns kvar är jag intresserad.

Yes den är kvar!

Av crawlex98

Custom Loop - i9-9900K / 32 GB / 2 TB / RTX 3080 / Win 11

Prestandakraftig gamingdator med custom vattenkylning som byggdes för snart 2 år sedan (Processor och moderkort är från tidigare dator). Lätt att ta hand om, inte haft någon annan vätska än EK-CryoFuel Clear (Premix 1000 ml) för att minska underhåll.

Sleevade kablar från Cablemod. Har fungerat utmärkt och säljes nu pga nytt bygge.

Precis bytt vatten och kommer med nyinstallation av windows 11 med uppdaterade drivrutiner. (kan också ladda ner spel/program innan upphämtning)

Lägger utgångspriset lågt så får vi se om det kommer upp i en summa som jag är villig att sälja för. Vill ha 15k uppåt.

*** Specifikationer ***
Processor: Intel Core i9-9900k
Grafikkort: PNY GeForce RTX 3080 10GB XLR8 (EKWB Vector2 Block)
RAM-Minne: Corsair Vengeance LP 32 GB (2x16 GB) DDR4 3200 MHz CL16
Lagring: Samsung 970 500GB m.2, Samsung 980 1TB m.2, Samsung 870 500GB 2.5"
Moderkort: ASUS ROG Z390-I WIFI
Nätaggregat: Seasonic FOCUS GX 750W
Chassi: AP201 TG
Fläktar: 5x Corsair AF120 Elite 120mm Svart
Vattenkylning: EK Waterblocks
Operativsystem: Windows 11

Hämtas av köpare.

Läs hela annonsen här

Av crawlex98
Skrivet av jacobfl:

Hej!

Är skärmen såld ännu?

Tja!

Nej det är den inte Sorry för sent svar

Av crawlex98
Skrivet av RaidSoft:

Om du vill ha nått du sätter ihop och kan sen glömma och bara använda så är det luftkylning som gäller helt klart. Även om jag gillar Noctua väldigt mycket så är de inte de bästa värdet för krona per prestanda. Är dock värt att säga att det finns en del värde i Noctuas fläktar som typ alla tester verka missa, de lyckas oftast få till ett mycket mer behagligt ljud jämfört med många andra som kanske ligger nära i total decibel nivå och prestanda men frekvensen av ljudet är mer störande.

Vill du däremot ha något som är en hobby att pilla med så är vatten ett kul val, är viktigt att inse att det kommer vara en hobby som käkar pengar för väldigt lite return och märkbart mer tid som kommer krävas.

Det har du helt rätt i! Gillar att pilla med datorn men har gått bort helt från hardtubing för att det blir bara jobbigt att byta saker. Bryr mig inte riktigt om jag behöver pilla men som du säger så har noctua ett väldigt behagligt ljud!

Av crawlex98
Skrivet av sweisdapro:

med en fläkt på så tror jag absolut det, har inte själv testat, men den klarada till och med den Xeon jag nämnde tidigare i passivt läge

A det är ju rätt nice! Men är det bättre att gå en passiv kylare än en D15 för att kunna köra ett lägre varvtal/få cpu:n att ligga lägre i temp

Av crawlex98
Skrivet av sweisdapro:

Satte samman ett kvickt förslag baserat på ditt luftbygge
https://www.inet.se/kundvagn/visa/BZEnASlW17e88k5DoQYvx-HvjJ4/silenciohttps://cdn.inet.se/img/tiny/forum-divider.pnghttps://www.inet.se/kundvagn/bild/BZEnASlW17e88k5DoQYvx-HvjJ4/silencio
Kör själv med P1 med en A12-LS på min 2696v4 utan problem, och då är det dessutom med en Carbonaut-pad vilket är något sämre än kylpasta.
Avvägning mellan ljudnivå och prestanda så tycker jag absolut att Silent Wings 4 är de bästa jag har testat

Tror du man klarar sig med NH-P1?

Av crawlex98
Skrivet av Alastor Moody:

De verkar inte ha recenserat 4080 Super men 4080 har en ljudnivå på endast 23,6 dBA med Quiet BIOS, det är riktigt imponerande faktiskt.

https://www.techpowerup.com/review/asus-geforce-rtx-4080-noct...

Ja jo! Och det va inte så mycket dyrare än strix 4080 super. MEN! Kortet är MASSIVT XD

Av crawlex98
Skrivet av Makkusu:

ASUS TUF 4080 Super har en ljudnivå på 28.4 dB(A), viker gör det till det andra tystaste 4080 Super på marknaden. Bara ASUS Strix 4080 Super är tystare, men bara med 0.4 dB(A) vilket är en ohörbar skillnad. Det kortet är dock 3,300 kr dyrare. TUF 4080 Super kostar 12,999 på NetOnNet.

ASUS Strix 850W Gold Aura Edition är det tystaste 850W nätaggregatet på marknaden. Det är helt passivt upp till 700W. Kostar 1772 kr på Komplett.

Thermalright Phantom Spirit 120 SE presterar som Noctua NH-D15 (i många fall även bättre) och gör det vid en lägre ljudnivå, och till en tredjedel av priset. Kostar 489 kr på Inet.

Men är ASUS TUF/STRIX tystare än noctua kortet? ASUS AURA hade jag helt glömt! Riktigt bra Cybeneticstester! Tack för tipset!

Av crawlex98
Skrivet av isbjoern:

Noctua har inte hängt med de senaste åren, deras kylare presterar inte bättre än andra kylare till halva priset.
T.ex. går drar en Peerless Assassin 120 utan problem jämnt skägg med den mer än dubbelt så dyra NH-D15.

Med det sagt så behöver du inte vattenkylning i 90% av fallen idag, enda anledningen är om man tycker det är estetiskt tilltalande eller om du sitter inne på en 14900k eller motsvarande med hög TDP.

Skrivet av FX9:

Skiljer nån grad i de högre "watt" antalen framförallt, men med tanke på pris så är Peerless ingen dum utmanare

Håller helt med er om att Peerless är lätt en av de bästa kylarna på marknaden, men är de lika tyst som att gå på en D15? Sen är det ju en markant skillnad på priset!

Av crawlex98
Skrivet av ehskha:

Hur tänkte du använda de 7 extra fläktarna vid luft varianten?

Det är bara liten summering för ungefär vad jag tänker mig. Kommer köra North XL med 3st 140 fram och 3st 120mm i toppen samt en där bak!

Skrivet av Alastor Moody:

Jag hade kört på något i denna stil. Chassit är tyst och grafikkortet är mycket tyst med Quiet BIOS (endast 28 dBA). Processorkylaren är otroligt bra och överdimensionerad för CPU:n så behöver inte köra med höga varvtal. PSU:n är passiv upp till 470 W så fläkten kommer aldrig dra igång med det här bygget.

https://komponentkoll.se/bild/keROs.png

Jag är ute efter det tystaste jag kan kyla dessa komponenter och sen är det ju ett litet tema med north XL i centrum! Men tack för tipset!

Skrivet av 3rixon:

Noctua och 100% luftkylning, så mycket mindre som kan gå fel och kräver mindre underhåll.
Sen skulle jag köra t.ex. "Noctua NF-P14s redux" fläktar istället. Mycket billigare och rimligare som chassifläktar än "Noctua NF-A12" fläktarna du lagt in, Chassit ser ut att ha plats för 6st 140mm fläktar iallafall.

Ja det kanske är mer värt att gå P14! Men tänker nog köra 3st 140mm fram, 3st 120mm i toppen och en där bak!

Av crawlex98
Skrivet av jnilssonn:

Själv kör jag vatten men har lite invändningar på just din konfiguration av det. Att mellanskillnaden på vatten och luftbygget är ganska saftigt? Är inte värt så där mycket. Förstår om du vill köpa allt nytt, (själv föredrar jag att leta några komponenter beggat på forumet) men ett cpu-block för 2.4K? En res+pumpkombo för 2.5k? Borde finnas några billigare alternativ här kanske från alphacool eller liknande. Men jag har varit ur "köpa nytt" gamet ett tag så inte jättebra koll på utbudet.

Oavsett, även fast det är dyrare med vattenkylning är det egentligen bara första kostnaden som är högre. Sedan är det bara gpublocken som behöver bytas ut då resten förhoppningsvis fungerar i mångamånga år.

Håller med dig om första kostnaden! De saker jag har idag har jag bara bytt ut det som behövts för att uppgradera datorn under de senaste 3 åren! Men nu känner jag att det är dags för en helt ny dator.

Av crawlex98
Skrivet av jnilssonn:

Själv kör jag vatten men har lite invändningar på just din konfiguration av det. Att mellanskillnaden på vatten och luftbygget är ganska saftigt? Är inte värt så där mycket. Förstår om du vill köpa allt nytt, (själv föredrar jag att leta några komponenter beggat på forumet) men ett cpu-block för 2.4K? En res+pumpkombo för 2.5k? Borde finnas några billigare alternativ här kanske från alphacool eller liknande. Men jag har varit ur "köpa nytt" gamet ett tag så inte jättebra koll på utbudet.

Oavsett, även fast det är dyrare med vattenkylning är det egentligen bara första kostnaden som är högre. Sedan är det bara gpublocken som behöver bytas ut då resten förhoppningsvis fungerar i mångamånga år.

Delarna jag valt är från vad jag har tänkt att använda, ska det vara vattenkylning vill jag också att det ska se snyggt ut Några av block (typ gpu och pumpres combo är bara med för jag räknade på vad det kommer kosta, inet hade inte de live)

Av crawlex98
Skrivet av Schluug:

Personligen så kommer jag köra 100% luftkylt vid nästa bygge. Jag har bara kört AIO-kylare, ej custom loop som du föreslår här. Mina erfarenheter är att det har varit en del strul och aldrig varit riktigt nöjd med ljudnivån. Alltid någon fläkt eller pump som låter, vattenblock som ärjar igen m.m. En bra dimensionerad luftkylning är så mycket mer problemfri över tid.

Jo det har du rätt i! Vill själv hålla mig borta från AIO då jag tycker att mindre pumpar ger ett enormt irriterande ljud!

Skrivet av Sh4d0wfi3nd:

Det är svindyrt med riktig vattenkylning och du kan få godkända resultat på AIO eller luft. Ska det vara under 30/35db så går det på både AIO och luft. Men du får ju då sänka fläktarna ganska mycket och ev köra low noise fans.

Känns som att jag behöver sälja en njure för lite vattenkylning

Av crawlex98

Vattenkylning eller Noctua?

Hej!

Dags att uppgradera datorn och sitter i valet och kvalet om jag ska bygga en till vattenkyld dator eller gå på luft. Senaste 6 åren har jag kört vatten och vill verkligen att datorn ska vara tyst. Men det är ju en rätt saftig prislapp för köra vatten. Nedan har ni mina två kundvagnar på inet. Inte helt klara utan mer så jag ska få ett hum om vart jag hamnar i pris!

Hur är det att köra full Noctua build? Någon som gör det idag? Samt vad tycker ni om Noctua gpun? Hur tyst är den?

Luft (36k ish):
https://www.inet.se/kundvagn/visa/z-YmAS-ogpgL9ARCmoJdGXPAsH8...

Vatten (45k ish):
https://www.inet.se/kundvagn/visa/9EgmAfb2qxxLz91KhgD9KKna_3Y...

{{ Gå till inlägget för att se omröstningen }}

Av crawlex98

Om du behöver ett som är SFX för terra är ju inte optimalt med plats, skulle jag rekommendera nedan.

https://www.inet.se/produkt/6905137/cooler-master-v750-sfx-go...

Av crawlex98
Skrivet av Neonstar:

Vad ligger frakten på ca?

Ser ut att bli 215kr på postnords hemsida

Av crawlex98
Skrivet av Neonstar:

Ingår stativet? Skulle du godta 2000kr med frakt i priset?

Stativ ingår (inte ens använt)! Men tyvärr vill jag ha 2k + frakt!

Av crawlex98
Skrivet av FlexiBoii:

Tjaa!

Släpper du den för 1500?

Mvh

Kan släppa den för 2000kr

Av crawlex98

Dell 27" S2721DGFA IPS QHD 165 Hz HDR 2560 x 1440

  • Dell S2721DGFA är en 27-tums QHD-spelskärm med Nano IPS-teknik och suverän färgtäckning. Med G-Sync Compatible och FreeSync Premium Pro-teknik får du ytterligare en nivå av sömlösa HDR-spel med låg latens, vilket eliminerar skärmflimmer och hackande bilder. Skärmen har 98 % DCI-P3 färgtäckning och 1,07 miljarder färger, vilket ger alla spelupplevelser naturliga färger och otroligt djup.

  • Skärmen är det enda som varit uppackad (använt en monitorarm). Däremot verkar jag tappat bort Displayport kabeln, men slänger med en 3m 1.4 DP kabel. Annars är både USB-A till USB-B för den inbyggda USB-hubben med och strömkabel.

  • Skärmen är inköpt 2020-11-18 så har tyvärr ingen garanti kvar. Köpt för 5490kr.

Inets hemsida
Prisjakt

Skärmen kan skickas eller hämtas upp.

Går att pruta på priset.

Läs hela annonsen här