Inlägg

Inlägg som mc68000 har skrivit i forumet
Av mc68000
Skrivet av Mindfighter:

@griid blev inspirerad av din tråd, beställde ett Roland Go Piano från Thomann, de säljer ibland b-stock (fyndvaror), inte viktade tangenter och bara 61 tangenter, men testar och ser om jag i mogen ålder klarar av att lära mig, så får jag uppgradera om jag fastnar! Är grymt imponerad av folk som kan spela instrument!

Skrivet av griid:

Vad roligt!

Jag har inte beställt mitt ännu. Väntar på löning
Ska bli kul att försöka lära sig!

MIDI är kul, försök hitta ett program som visar vilka tangenter man skall slå ner på, det är ett sätt att lära sig en låt. Ett annat tips är att traggla lite spelning efter noter, det går bättre och bättre och blir en liten aha-upplevelse som växer fram. (Musikens språk) Enkla låtar som "Blinka lilla stjärna." t.ex.

Av mc68000
Skrivet av Cr4zyt0e:

Men folk rekommenderade ju dem här delarna för att kunna streama och spela samtidigt? Varför rekommenderar de nånting som inte kommer funka som jag ville och begärde?

Hittar inte din tråd där du begärt bygghjälp, men kan det kanske varit budgeten som ställt till det när många hjälpsamma personer försökt uppfylla dina mål. En rekommendation är just bara en rekommendation, inte det bästa som går att få.

Av mc68000

Har du nollställt BIOS efter uppgraderingen? Är systemet stabilt, jag tänker att det är någon cpu-pinne, eller minneskrets som är dålig som leder till felidentifikation? Eller har någon lämnat tillbaka en "fixad" processor, det går ju att löda bort toppen (IHS - heat spreader) där texten står genom delid/delidding och byta innehållet så att säga. Frågan om prisnedsättningen är värd besvikelsen, jag skulle prata med webhallen om du inte får styr på den.

Av mc68000

Här finns flera goda råd-trådar, om man bortser från el-dragningarna som i detta fall inte behövs.
Allt från tjälfritt gräv-djup till sand-fodring, kabel-markeringar och rör..

Google: site:www.sweclockers.com gräva kabel

Av mc68000

Ditt google-konto kanske håller reda på sådan information.
https://support.google.com/accounts/answer/3067630?hl=en

Citat:

4. You'll see devices where you’re currently signed in to your Google Account or have been in the last few weeks. For more details, select a device or a session.

Av mc68000

En bra chef märks inte i det vardagliga arbetet, gruppen kommer först. Men ställer upp till 100% om det krävs vägledning eller en diplomatisk kommunikation med någon kund. (Lite som att jag använder honom som min diplomat/advokat/konsult.) Då kan jag ägna mig åt att lösa uppgiften utan att haka upp mig på saker som tar fokus från detta. Den interna arbetsmiljön är viktig också; ärlighet, tydlighet och uppmuntran snarare än piska även när deadlines närmar sig. Det finaste en chef har sagt till mig var: "Det är dags att gå hem nu.", av omtanke.

Har jobbat med chefer från flera länder i Europa och det skiljer stort i kultur, något som är väldigt givande, alla som får chansen bör prova detta. Men minns speciellt ett personalmöte i Amerika där signalen i tydliga ordalag var: De som inte ställer upp på detta i osäkra tider kan söka sig till Budweiser, där vet de precis hur många burkar de hanterar varje dag.

Av mc68000
Skrivet av Rouge of Darkness:

Skulle säga att behöver du mer än 5 flikar samtidigt så är du imte normal.
Och givetvis total rensning av flikar vid varje omstart av webläsaren.

Jag brukar nämna mina 1700+ flikar i min 16 GB maskin, men tog och kollade dagens siffra. Min lilla Firefox tuffar just nu med 3173 flikar och har inga problem med interaktiviteten då Firefox bara allokerar minne till de som har öppnats. Jag drar lätt upp mer än fem flikar bara medans jag läser sweclockerrs, som är lillebror i sammanhanget.

Av mc68000

Du har länkat till
Kingston FURY Impact DDR5 4800MHz 32GB 1x32gb, CL38-38-38 1.1v, SODIMM
men enligt denna sida
https://www.kingston.com/en/memory/search/model/104508/lenovo...
så har din laptopmodell två minnesplatser, och rekomenderar 2x16 GB.

4800 MHz är ok enligt produktsidan hos lenovo, men kolla så att mina övriga påståenden stämmer!

EDIT: Verkar som vissa undermodeller, eller uppdaterade modeller stöder mer än 32GB (2x16), står det någonting mer specifikt om vilken modell du har?
EDIT2: Ovanstående uppgifter är vad Lenovo säljer, sedan har vissa minnestillverkare uppgifter om utökat stöd. (bl.a. Crucial).
Rekomenderar hur som helst att du skaffar lika många stickor som du har platser i maskinen för optimalt par. (Du kan köra med två olika, men då får du bara två kanaler på den del som motsvarar den minsta stickan.)

https://www.crucial.com/compatible-upgrade-for/lenovo/lenovo-...

Citat:

Your computer's memory capability:
Slots: 2 (1 bank of 2)
Maximum memory: 64GB
Standard memory: 8GB, 16GB or 32GB removable

Av mc68000

Kan tyvärr inte hämta. Men om ingen annan nappar på det som erbjuds, och frakt kan övervägas, så är jag själv intresserad av Teldus och Harmonyn för en grannes räkning för att försöka få fart på hans äldre CD/VHS-kombospelare.

Av mc68000
Skrivet av Rubberband:

Om jag kör utan justeringar (med 2 ram) blir det bara en bluescreen. Datorn fungerar fint när det bara är en ram i.

Ligger just nu runt 10 10 10 31
ändrade volten från 1,2 till 1,35 (lite i taget)
2133MHz

Då ligger vi på cykeltider på 9.37 ns. Det är ganska snabbt om du inte har speciella minnen. Som efterfrågats, exakt vilken modell av minnena har du. (Den långa modellbeteckningen som står på stickorna!) Hur blir det om du går upp i hastighet istället för att plocka ner CAS?

Av mc68000
Skrivet av medbor:

https://www.youtube.com/watch?v=uma9d56BzOs

Man får pilla och testa lite

Det är två trådar, det kan förvilla lite

Ja, då blir det genast överkurs för de flesta Ärligt talat så har jag vetat att det går att få "tråden rak" genom att dra på ett visst sätt, men det har jag gjort EFTER att jag har öppnat potatispåsen! Jag har trott att den starka tråden varit ett draghjälpmedel, så jag har tagit ett stadigt tag i tråden och överdelen av påsen och sedan rivit för kung och fosterland! Tråden är stark som bara den och används för diverse knåp, synd den inte finns i flera färger bara. Tack för videon!

Av mc68000

Tydligen så har Transportstyrelsen kunnat villkora användandet av dragkroken, precis som de har glasögon eller automat på körkortet. Jag tolkar det som att muttern sitter där mer för information och att det är villkoret i fordonsregistret som gäller.

Citat:

I Transportstyrelsens register står att bilens dragkula endast får användas som fäste för cykelhållare.
Marianne Sterner, Vi Bilägare
https://www.vibilagare.se/bilfragan/bilfragan-far-jag-anvanda...

Av mc68000
Skrivet av Krassegrand:

Jag kan navigera hjälpligt i home men har inte hittat utanför home.
Hur hittar jag till den USB som jag vill försöka få liv i?

Du menar hur du identifierar vad den heter innan du kan använda parted?
Kör en "lsblk" och notera vilka enheter systemet känner till. Stoppa sedan in din usb-pinne och kör en ny lsblk. Notera vad som tillkommit. Det är grundnamnet som du skall använda när du skapar strukturer, t.ex. /dev/sda (utan siffra), /dev/sda1 anger första partitionen i /dev/sda.

Sedan kan du lista strukturen på din disk eller usb-pinne med valfritt kommando.

$ sudo parted /dev/sda -l $ sudo fdisk -l /dev/sda

När du väl har en enhet med ett filsystem så måste du montera det på valfritt ställe. Det gör du genom att först skapa en katalog, antingen i din hemkatalog, under /tmp, under /mnt eller på annan vettig plats beroende på vad du vill göra. Montera sedan din partition på denna plats. Detta illustreras i din hemkatalog.

$ cd $ mkdir usb $ sudo mount /dev/sda1 usb $ ls -a usb

Kommandot "cd" går till din hemkatalog och "ls -a" listar även "." och ".." utifall enheten i övrigt är tom. För att avmontera enheter hänvisar du till monteringspunkten.

$ df $ sudo umount usb

Du kanske av misstag någon gång monterar en partition på en katalog som har filer i sig, vad händer då? Ingen fara, de ligger kvar och kommer tillbaka när du väl avmonterar enheten. Prova gärna att skapa några filer under "usb" innan du monterar något.

Av mc68000
Skrivet av Swedishchef_90:

Man får ju dock inte tag redan slängt skräp på ÅVCs, och de ÅVCs vi har i Stockholm komprimerar kartonger direkt

Jo, men TS bor ju i Köping som jag antar har en mer avslappnad inställning mer likt kranskommunerna till Stockholm. Inga problem att prata med personalen om du har speciella behov. Sedan så finns det ju mängder av obemannade insamlingsstationer runt om i kommunerna.

Av mc68000

Besök återvinningsanläggningarna och se om det för dagen finns något du kan använda. Större wellpappskivor brukar oftast finnas, likaså tunt vitt plastmaterial och ibland bubbelplast. Frigolitblock är lätta att ordna till i storlekar som fyller din kartong. Prata med någon granne i närmaste bostadsområde om de har ett avfallsrum.

Av mc68000

Hur blir det med lastfördelning? Om jag slår upp www.aftonbladet.se så alternerar två adresser, frågan blir hur Microsoft kommer att hanterar dessa? Kommer de att banna den andra adressen då namnat redan är låst till den första som ett slags cache-funktion? (Det var även rätt rejäl skillnad på pingtider mellan de två adresserna också, så en låsning till den sämre lär påverka prestandan.) Mycket att tänka på här om det skall bli rätt.

Men det löser säker lite AI

Av mc68000

Var kollar man status på ett fordon i Amerika? Antar att man slår in VIN-nummret i någon databas därborta? Eller, hur har du annars fått reda på att den blivit skrotad i USA?

Av mc68000

En notis från ASUS-videon ovan. Om man har aktiverat Intel Baseline så återställs det inte av en clear CMOS. Förmodligen är detta medvetet, men man undrar ju hur många andra inställningar som tillverkarna tycker är bra att spara när man helst vill få en ren maskin. Förhoppningsvis skall en "load optimized defaults" få brädan till standardinställningarna igen, något jag alltid gör.

Av mc68000

Min favorit finns på ICA Maxi, 10-pack för 99 för ett par år sedan. Kan ha höjt till typ 129 sedan dess. Håller bra, lagom långa. Medium tjocka (dvs de håller ett tag). Den modell jag tänker på har en anonym förpackning, med vit stämpel på tyget som anger storleken. Efter att ha trampat runt i några kärr så tvättade jag dem i 90'C. De krympte och blev tjockare, men tänjde ut sig fint när de användes igen. Har lagt upp ett lager här hemma som bör räcka de närmaste fem åren. Lidl brukar ha bra också när de kör sina erbjudanden.

Av mc68000

Det är ett problem med många företag nuförtiden, marknadsförare och influensers har fått för mycket att säga till om, och de tolkar tekniken i alldeles för positiva ordalag. Teknikerna blir övertalade och/eller pressade att acceptera värden som ligger alldeles för nära max-taket. Vi får se om namnändringen är skapad av marknadsavdelningen, eller om det verkligen kommer lite ny teknik också, som när Core släpptes efter Pentium 4.