Inlägg

Inlägg som LessHack har skrivit i forumet
Av LessHack
Skrivet av Kyraal:

Alla har inte alls accepterat att alla stora företag samlar in data, och det är inte på något vis nödvändigt att acceptera att AI tränas fritt på all information på Internet. Det gynnar ingen, förutom dessa företag, att ge upp vår data och rättigheter på det viset du förespråkar.

Jo, jo inte acceptera som att man gillar det, men att det händer. Inga direkta stora protester mot det eller annat. Några nya lagar hit och dit som påverkar kommer ibland, men inget som stoppar det, bara saker som får de att ändra på hur de gör det. Väldigt få som avinstallera alla google produkter, facebook med mer från mobiler och helt undviker att ha konton på de och andra sociala plattformar. Vilket är att acceptera att ja jag kommer bli spårad och jag kan lika gärna använda deras tjänster.

Precis som personer i helhet i längde kommer fortsätta använda internet, de populära sidorna, även trots all kommer använda din data för att träna ai. Lite protester nu, men de dör ut så fort AI träning av alla data blir mer och mer normalt.

Av LessHack

Dags att börja acceptera/inse att allt som finns på internet är öppet för AI träning. Varken om man säger nej till det eller ej.
(Precis som att alla accepterat att alla stora företag samlar data om de)

Av LessHack

Mängd Vram och stöd för program som Daz3D.

Av LessHack

Jag vill ha flera ai cloner av mig då jag dör...
Så hoppas de är enkelt att godkänna det. 😁

Av LessHack

Beror ju på vad du anser är genererat. Text är det genererat för att jag använde rättstavnings ai i min bok? Då kommer allt vara genererat i framtiden? (Vissa som tycker det).
Är den genererad för att jag använde AI för att förbättra några stycken med bättre synonymer och meningsbyggnad så mitt budskap kom fram tydligare och bättre? (Igen en del som tydligen tycker det och då kan man nog säga att allt blir genererat i framtiden).

Men enligt mig är det bara AI "Förstärkt" så länge grund texten (i det här fallet) är skriven av människor och tror det kommer vara så på alla bra skapelser långt fram. Istället för att skriva karaktärens alla repliker. Kanske de skriver som ett dnd blad, karaktärens dåliga aspekters och positiva, vad den gillar och inte, hur denns attityd ska vara, vilket typ av språk den använder, och sen gen den en del input på hur den skulle svara på olika viktiga frågor så programmet lär sig om vilken typ av humor och repliker "catch phrases" den har med mer. Görs det bra kommer replikerna som sedan spotas ut låta som något den förväntade karaktären skulle säga. Bara att istället för att figurer i spel säger exakt samma sak 100 gånger blir det variation som då kan anpassas till situationen och miljön. Som att bland annat kanske kommentera din plötsliga humörsvängning du får efter precis räddat Jorden, men sedan kör över varenda person du ser på gatan.

Tror det kan bli väldigt roligt, behöver ju inte betyda att jag vill ha 5 timmars samtal med varenda npc, men att möjligheten finns är ju inget som skadar någon. Kanske kan övertala nästan vem som helst att joina dig, eller prata omkull onda fienders planer eller göra allianser i spel genom samtal kan bli väldigt spännande i en del spel.

Samma med bilder med mer: (Varning personen ritar inte naket, men lättklädda figurer)
https://www.youtube.com/watch?v=C8HZG_ER7VQ (Krita och SD).
Här visas hur mycket enklare det kan bli för artister att rita. Är det sedan något det inte gillar i bilden kan det ju sedan ritas till helt manuellt, men det där är framtiden.

I 3D också är AI väldigt bra på att ta bort det "3D aktiga ur 3D bilder, men fortfarande någon som måste skapa hela bilden. Som denna jag gjorde för ett tag sen som exempel.
- 3D bara

- 3D + AI

Många tycker även detta är helt AI genererade, med då säger jag bara men låt allt bli det då, för varför ska jag sitta i flera timmar extra bara för att förbättra ljuset, texturerna, ansiktsuttrycken för att komma närmare det jag vill, (och ändå inte komma nära det jag får från ai) då jag kan få det klart på under 30 minuter?

Det var mina tankar om det.
(Poängen sammanfattning: AI är inte en sak, det är ett verktyg och resultatet varierar beronde på hur det används)

Av LessHack

Ja det är ju inget fel på korten i sig, är ju mest programvaran som saknar konkurrent kraft. De behöver satsa mer på utvecklare av funktioner så amd faktiskt har möjlighet att använda alla kraft i korten. Tillexempen så fungerar ju inte ens amd med vissa program som exempelvis Daz3D. Spelar ingen roll hur bra kortet är i sånna situationer om det inte går att använda.

Blir ai så bra som många förutspår dock kanske äntligen de kan utveckla lite bättre kompatibilitet med allt som finns och förbättra features som ray tracing och göra egen shadow play (om det inte har fått det än).

Men ja de verkar inte vara så bra på den sidan än och inte sätt stora ändringar så fortsätter de som nu kommer de aldrig ikapp. Är väll större odds att Intel går om de så.

Av LessHack
Skrivet av Kyraal:

Nu riskerar jag att trampa på tårna på alla de tuffa alpha-karlarna i tråden här, men jag förstår faktiskt kritiken mot reklamen. Den är ganska tondöv att släppa i ett klimat där miljontals oroar sig för att mista sina kreativa jobb till teknologi. Fast sådana empatiska tankar nöts säkert bort när man är så jävla hård att man käkar spik och mutter till frukost.

Det är ju det som gör den kul, tondöv och tjuvad. Är ju standarden för Apple. Sen behöver man inte börja "gråta" för att någon får en att börja tänka på otäckheter. Att säga att man inte håller med eller ogillar vad den står för är ju kul för att skapa diskussion. Problemet med alla nej sägare nu för tiden är att de ska gömmas och alla ska be om ursäkt för allt. Förstör ju hela grejen med uttryck. Konst, art och allt där mellan är ju för att se olika synsätt och idéer, där man gärna inte ska hålla med om allt. Men nuförtiden ska allt vara så att ingen blir stött och då blir allt tråkigare. Det är det de flesta blir störda på när företag ger med sig på klagande.

Släpper man allt fritt blir personer tvingade att hantera olika synsätt och inte tro på allt de ser och läser. Är bättre för samhället och är det jag hoppas ai kan lyckas med då man gör att vem som helst kan få en källa att uttrycka sig.

Av LessHack
Skrivet av Madsoul:

Ursäkten kom efter "kopierings rykten" börja spridas, LG's reklam från 2008. 🙂
https://www.youtube.com/watch?v=SblMbEsMq8Q

Haha fantastiskt.

Av LessHack

Fråga har det här börjat? För märkte att en sida jag använde plötsligt slutat fungera. Inte en fulstreaming utan en tv kalender där man kan se när alla nya serier släpps (nationellt). Finns inget sätt att streama eller annat, men är nu omöjlig att komma in på om jag inte använder en väldigt spesefik inställning på min vpn eller bara surfar in där med mobilen. Vilket jag tycker är väldigt skumt, men inte lyckats söka mig till andra med de problemet. (För att testa om de kanske var dns grejen, så tog jag en allmänt tjänd ful site också och kolla om jag kom in på den, men det gick. Vilket gjorde allt bara ännu mer konstigt.)

Av LessHack
Skrivet av car2ns:

Kommer inte hjälpa. Alla som är haters av "det nya Windows", kommer såklart vara hater till Windows 12. Precis som när Windows 11 kom, och när Windows 10 kom, och när WIndows 8.1 kom, och när Windows 8 kom, och när Windows 7 kom, och när Windows XP kom, osv osv osv. Det är samma visa varje gång ett nytt Windows kommer. Dom som hatade Windows 10 och älskade Windows 7, älskar Windows 10 idag och hatar Windows 11.

Är det något som är säkert så är det folks hat till senaste Windows och älskandet av "det föregående Windows" plus att solen kommer slockna en dag.

Otroligt tröttsamt. Speciellt på ett teknik-forum.

Herregud! Hoppas du i samma veva drar ut nätverksladden!! Fattar inte folks inkompetenthet med att inte ha säkerhetspatchar installerade etc när man har datorn på Internet. Fattar inte folk risken med det? Hur tror ni alla DDOS-attacker går till? Att folk som sitter med opatchade gamla OS som inte är säkra och används i ett bot-nät. Min mamma som är 68 år gammal, förstår till och med viden av att ha en dator som är oskyddad på nätet. Hon rockar Windows 11, utan att någon har hjälpt henne uppgradera eller "lära" henne hur det nya OS fungerar. Hon surfar vidare och betalar räkningar samt kollar Play-kanaler ibland som tidigare. Klarar hon detta, så klarar folk på ett teknikforum som Sweclockers detta.

Nej inte om du följer Windows utveckling hittils (med en nypa salt). Varanant windows blir oftast hatat (och är ofta onödigt eller uselt) och vartannat lyckat. Så är bara vänta på 12. Väldigt vanligt skämt inom Windows.

Av LessHack
Skrivet av Airikr:

Tänk bara på att mycket pekar på att Windows 12 kommer bli ett molnbaserat Windows. Det har ryktats om att det även blir en månadskostnad på skiten, men inte enligt Windows Central. Microsoft har nämligen lagt in Windows 11 i molnet för företag och därmed krävt en månadskostnad. Det var prat om att detta även skulle ske för privatpersoner.

Om ZDNET inte skrev en artikel om förutsägelser om Windows 12 som ett aprilskämt, så finns det lite att läsa på följande länk: https://www.zdnet.com/article/windows-12-faq-is-it-coming-in-...

Tack för info. Yeah inte så sugen på subscription...
Dock i försig kan jag tänka mig 1000 - 2000 kr per år om man då får ett väldigt bra operativsystem, Co-Pilot (bättre och utvecklad variant för operativsystem) samt lite extra cloud mine på värdelös one drive och hela 365 paketet så är de väll rätt okej egentligen...

Men hoppas 12 även funkar lokalt utan allt sånt nonsens. Vill ju inte att datorn inte ska funka när man är offline. Då blir win 12 värdelös.

Av LessHack

Hinner de släppa 12an runt då 10an slutar funka hoppar jag hellre på den direkt 😅

Av LessHack
Skrivet av backfeed:

AI som hjälpreda bör inte träda in förrän individens kunskapsnivå är tillräckligt hög, annars saknas nödvändig grundläggande förståelse för hur det fungerar "under huven". Man har mycket god nytta av att själv kunna avgöra om en AI-föreslagen lösning faktiskt fungerar precis som avsett.

Således: nybörjarkurserna bör fortsätta vara precis som de varit. AI bör inte komma in förrän senare.

Det kan vara en god hjälpreda för en erfaren utvecklare, men enbart en dålig krycka för en nybörjare.

Precis ingen idé att ge en unge rättstavningsprogram enbart från start. Då lär de sig aldrig stava.

Däremot kan det användas vid sidan under lektion för att låta elever slå upp ord eller hitta vanliga misstag som de sen får öva på.

Samma kan ai användas tidigt. Då personer kan lära sig själv med hjälp av den att hitta fel i sina koder och vad de behöver öva på. Så jag använder den nu då jag lite på skoj pluggar programmering (väldigt n000b).

Av LessHack
Skrivet av cchriss:

Småändringar behöver man oftast göra oavsett då iaf CHAT-GPT har en tendens att smutsa ner koden med all möjlig skräp som inte behövs just i det fallet som man skriver. Den har också en tendens att göra väldigt mångordiga lösningar.

Precis, har användaren någon sorts koll på det man frågar från AIn tar de inte lång tid att anpassa det man får ut till exakt det man vill ha och till sin egen still. Då finns det inget sätt för en annan ai att spåra tillbaka det till ai.

Sen ja är de småsaker man vill få ut är det bättre och snabbare att bara göra det själv.

Precis som man inte ber en ai göra varje rad i en saga var för sig. Ska man använda AI får man den att skriva hela/eller rätta hela. Sen städar man upp det man gillar. Då kan man spara lite tid. Samma med programmering. Att be den göra en hel app och städa upp felen går mycket snabbare oftast än att göra från grunden, men att be den göra en kod för att skriva "Hello World" så går det snabbare att bara skriva det kommandot själv.

Sen om man har väldigt svårt för ai, vilket tydligen vissa har så kan de bli för många fel då man använder den så sälla värt att använda den än, men tror de flesta inom teknik kan hantera ai väll.

Av LessHack
Skrivet av Mörksuggan:

Bör man kunna använda AI för att se om en student har använt AI i ett program som studenten ska göra för hand?

Går inte riktigt för ai är inte så exakt. Alla svar får inte exakt samma lösning, speciellt inte mellan olika program. Några kan påminna om en ai still, men svårt att bevisa om de använt det då de kör Copy paste. Sen de smarta kan ju göra minimala ändringar i koden eller beskrivningarna av hur koden används.

Enda som går att se om det är ai är ifall läraren vet hur eleven brukar skriva i texter och eleven plötsligt skriver helt annorlunda, men är ju samma som ifall eleven fuskar normalt genom att be någon annan göra uppgiften.

Lyckas de få fram en ai som kan identifiera andra ai med säkerhet kommer snabbt en som kan ändra uppgifterna så de inte faller i de kategorierna. Finns liksom ingen poäng med sånna program. (De som finns på internet är föresten helt opålitliga. Tog en spel bild från ett spel från 90 talet och den tyckte den var ai, sen en ai bild från Stable diffusion och den var då äkta. Så den gissar bara från olika kriterier).

Av LessHack
Skrivet av pv2b:

Det finns redan ett flertal öppna LLM-modeller av relativt hög kvalitet om du vill att din dator ska hitta på saker åt dig, som inte innehåller de inneboende restriktioner som tjänster som ChatGPT lägger på.

Ska man tvunget försöka använda LLM-teknik till något vettigt (som jag är väldigt skeptisk inför, på grund av de inneboende begränsningarna med den sortens teknik) så är det förmodligen smart att åtminstone inte göra sig beroende av stängda språkmodeller.

Det är sant har testat några, men de som går att använda eller "gick" att använda då jag testa det sist var alldeles för svaga för att vara användbara för något mer än kul att testa.

Men finns en del bra modeller som procreates ai model för skriva och stava rätt. Den gör det den ska och snabbar upp skrivandet. (utan att man behöver skriva en text med PG13 rating).

Så mer sånna modeller som är specifiserade för att förbättra en sak kan nog bli väldigt användbart. Som SD för bilder är ju också väldigt användbara för att färga skisser, öka detaljer i bilder med mer.

Av LessHack

Snart kommer de inte våga svara på något alls. Hoppas de kan släppa en nästan helt öppen model någon gång som inte är så hårt styrd.

Men borde de inte bara kunna göra en varningsstämple som säger. "Lite int epå resultaten" så kommer de undan.

Av LessHack

Perfekt för tutorials, pausa om du inte hänger med.
Ha! Fick dig!

Nu får man väll sätta på slow motion istället om man behöver studera något. 😅

(kör dock "fejk" premium så länge de tillåter det)

Av LessHack
Skrivet av Nisse977:

Okej där ser man! Tack för info

Jag sparar alla semester filmer och bilder och har också gjort det i 20år+ men det blir inte så mycket ändå.
Har väl 3-4 spel installerade, tar inte så mycket plats.
Har inte längre några gamla "divx" liggandes, kör det mesta på 4K streaming nu för tiden.

Ja då duger nog ditt minne gott och väll Bara om man börjar horda för mycket skräp/har hobbies som kräver lite mer resurcer som man behöver mer minne.

Av LessHack
Skrivet av Nisse977:

Intressant fråga.
Undrar vad de har sparat för något som har 20TB+ i lagringsutrymme?

Själv har jag 0,5-2TB i mina datorer och 10TB i NASen och det är inte fullt på länge trots att jag haft den i 8 år.

Bra att kunna vara sparsam. Själv har man 3 - 4 TB bara för spel. Jobbigt att avinstallera och installera hela tiden om man vill köra lite olika. Dock skulle jag nog behöva lite mer.

Sen filmer och bilder man tagit inom 20+ år.

Gillar också 3d och redigering. Så runt 4 - 5 TB används för att lagra använbara saker för det.

Spel inspelningar från flera år tillbaka är också på 2 - 3 TB.

Filmer också (som jag såklart äger) jag gillar, har många fanedits, som exempelvis star wars fan edit av hal 9000 som fixar i ordning filmerna och gör de mer sevärda. De sparas på hårddiskar.

Sen även filmer och serier jag köpt digitalt måste också lagras någonstanns då jag inte litar på att servrar för nedladdningar och streaming alltid kommer finnas. Så har en del serier från amazon och google play som är nerladdade för lokal lagring.

Endel som t.ex. Linus Tech Tips på youtube importerar ju också all sin köpta media på hårddiskar också och vill man ha full blu-ray kvalite är det ju runt 30 GB per film så då fylls lagring snabbt.

Där har du några exemple på saker som kan lagras, som inte är barnförbjudet...