Inlägg

Inlägg som anders190 har skrivit i forumet
Av anders190
Skrivet av Hakinger:

Oftast brukar leveranser både från Airmee och Postnord fungera bra, men nu har man åkt på en dubbelmacka. Har beställt förlängningsladdar till PSU från inet (Postnord) och en sak från Amazon.
Grejen är att jag beställt två saker från olika sajter, varav den ena från inet och det slumpade sig så att båda skulle levereras samma dag till paketskåp. Jag ser i uppdateringarna att båda har lastats på bil, logiskt sett borde det ju vara samma bil, men vad vet jag. Hursomhelst den ena kommer till skåpet men den från inet har meddelandet "Försändelsen inte tillgänglig för hämtning"

Så jag hämtar hörlurarna som finns i skåpet kl: 14:30. Typ en kvart senare när jag är hemma så står det att inets paket finns i skåpet. Så jag knallar dit men det finns inget att hämta. Ja, ni ser på skärmdumpen. Appen påstår att det kommer att levereras till skåpet idag, men jag känner mig ganska skeptisk. Mitt stalltips är att paketet hamnat i Postnords svarta hål.

<Uppladdad bildlänk>

Airmee har försenat den från Amazon som skulle komma idag, men när jag kollar spårningen finns den i Tyskland fortfarande. Och den lär inte komma imorgon heller då Airmee säger att ny leveranstid meddelas inom 1-2 dagar. Vilket i praktiken innebär att jag inte kan ta emot den förrän nästa fredag då jag arbetar på nätterna. Förhoppningsvis får jag ett meddelande (vilket inte alltid är säkert) att den levereras inom en dag eller två, inte samma dag eftersom jag sover när deadlinen för att ändra dag går ut kl 14:00 samma dag den levereras.

Tänkte svara lite kort på denna efter en extremt krångligt frysköp på Elgiganten.

Köptes på deras nattrea till halva priset. Problem uppstod typ direkt så klart men fick tag i en väldigt bra kundtjänst medarbetare som löste typ allt. Istället för att få den skickad från långt håll och med en rätt det frakt styrdes det om så en i lokala elgeggs butiken bokades för upphämtning. Men lokala butiken skickade aldrig att den gick att hämta. Mina föräldrar tog sig på att lösa detta tacksamt nog då jag åter var inlagd på sjukhuset vid detta tillfälle. De löste så den gick att hämta ut och få igång. Visade sig snart att den är transportskadad och lokala butiken försöker såklart skylla ifrån sig dels att de inte haft någon rea, sen när de blev överbevisad att de sålde enbart skadade produkter vilket också var rent ljug men sen accepterade de fakta och verklighet. Ny produkt hämtad, ser ut att fungera.

Priset? Typ 2200 kr normalpris, Strax under 1100kr under nattrean. Ännu en udda detalj är att betalningen krånglade förstås också ihop sig. Jag tog klarna, i deras system är den betald vilket den inte är men också fixat.

Kan vara mitt krångligaste köp hitills. Tycker egentligen hyffsat om Elgiganten men skyr den lokala butiken som pesten.

Av anders190
Skrivet av anders190:

Har tappat energin rejält sedan igår så får vänta lite till med att svara på alla bra inlägg som kommit till tråden.

De har gjort lite tester (typ dagligen nått eller några tester) men inte fått något svar på vad de ser. Blodtrycket har varit ner på typ 110/70 ett par gånger (jättelågt) så blir någon förändring med blodtrycksmedicin. Oftast ligger jag runt 130-140/90-95.

Mage och tarm bråkar, inget vidare i dagsläget.

Hoppas ni har det bättre där ute och fått vila ut 1 maj.

Lite samma problem fortfarande, har så lite energi att jag behöver vänta lite till. Försöker få vården att öka nivån på smärtstillande (två fentanylplåster på lägsta styrka vardera men ett tredje hoppas jag få innan sömn.

Sov oväntat bra med fentanyl inatt. En tablett ger riktigt vidriga mardrömmar, har nog aldrig haft så obehagliga och jobbiga någonsin. En insomningstablett dämpar drömmarna. Två plåster gav bra sömn inatt ihop med en insomningstablett. Vill mest få ner smärtan vid toabesök men hoppas jag når den sömnnivå jag fick med 2st 5mg OxyContin på morgon och 2 på kvällen. Underbar sömn men de bytte ut mot fentanylplåster pga levern.

Mycket medicinssnack men risk att det blir mer.

Och så länge, ta hand om er och se till att inte spara för mycket saker till sen. Vilket jag själv dessvärre gjort. Jag menar, hur vanligt är det att man får cancer innan 40? Det händer och ökar. Kommer inte hända de flesta men istället kanske i äldre ålder.

Får förövrigt förhoppningsvis veta svar på analysen om mitt experimentella cytostatika behandling fungerar. Nästan 50 000 kr burken (tack och lov för frikort) och 2% sannolikhet att den fungerar. Nu har jag upplevt att jag rollade lite extra tur vid födseln men chansen är för låg. Har hört att en till på sjukhuset fått och det faktiskt fungerat... Känns lite betryggande. Men jag går lite på det dåliga scenariot. Mer realistiskt tyvärr. Och jag har accepterat att mycket jag planerat och tänkt göra inte kommer bli av. It is what it is.

Inte gett upp men hade föredragit om Sverige faktiskt kunnat erbjuda dödshjälp för folk som ändå kommer dö. Inte riktigt där själv men om sista tiden blir för plågsam vill jag inte lida mer än nödvändigt. Tanken på att få somna in när jag känner mig nöjd och inte kan bli frisk känns mer humant.

Och en åsikt jag haft länge. Tänker framförallt på många kändisar som drabbats svårt iallafall kan åka till Schweiz och få ett mer humant slut på livet.

Tror jag, vet inte vad som händer. Ateist men vill gärna hoppas på att detta liv ändå inte är det sista.

Betydligt längre inlägg än jag tänkt. Speciellt på mobil. Behöver nästan ha smärtstillande till fingret. xD

Som sagt i början av inlägget/ordväggen, ha det gott.

Av anders190

Inte specifikt musik men Metro 2033 ljiudboken. 2034 blir att läsa iallafall.

Av anders190

Ny porsche på gång, sugen men osäkert på om jag lever så länge. Cancern har blivit sämre helt enkelt. Delvis därför jag skippade de där begränsade seten tidigare i år.

Mer gjord för yngre byggare men något som suttit fint i samlingen likväl.

https://www.lego.com/sv-se/product/porsche-gt4-e-performance-...

Av anders190
Skrivet av StuntmanMike:

Jag ser inga hinder för att göra detta själv. 🤔

Samt iofs, bra litet (stort) projekt

Av anders190

Lägre än väntat. Kul quiz likväl, fick klura lite på en del men missade allt N64 relaterat samt sista och en till.

Av anders190

Nu är jag generellt för AI och de bra sakerna de kan och kommer medföra.

Men!!!!

Bland det mest korkade jag läst. Som cancerpatient vill jag verkligen inte att någon som inte kan hantera AI blandar in detta skit i min journal. Nu berörs jag inte ni vad det verkar men lider med de som får sånt här idiotiskt i sina journaler.

Utveckla AI och arbetssätt korrekt för ändamålet så det fungerar som tänkt när det går live.

Har själv fått en viktig analys bortslarvad i ett av Sveriges större akademiska sjukhus. Min tid på riktigt slinker genom fingrarna med sånt trams. Nu har jag varit positiv av just cancervården så här långt men detta sög. Min läkare var uppenbart irriterad pga hur viktig analysen är och de bara slarvade bort det.

Nu brukar jag hålla mina inlägg positiva men detta är riktigt jävla illa.

För övrigt ha det gott och försök tänka på att kolla efter symptom. Tyvärr är det upp till oss själva att hitta symptomen i tid då det ofta är väldigt höga åldrar de screenar i. Vill inte skrämma upp någon men cancern ökar bland yngre och viktigt att kolla upp möjliga symptom. Kan vara pinsamt? Tyckte jag med men utifall det är något och hittas i tid ökar chanserna att klara sig, vilket är målet.

Trist läsning kanske men tål att upprepas.

Av anders190
Skrivet av psp123:

Ser ut att vara ett roligt bygge. Kommer nog ta en stund
https://i.ibb.co/pfx72gD/20240501-191755.jpg

Ett set jag varit sugen på länge faktiskt. Men blir nog aldrig av

Hade gillat att lego byggt typ en retro dator och gjort den möjlig att bygga ihop med en retropi och fått en fullt fungerande dator i lego.

Lite så jag tycker NES setet borde ha något liknande.

Möjligtvis inte som standardutrustning pga priser menn som ett uppgradering skit eller något.

Av anders190

Har tappat energin rejält sedan igår så får vänta lite till med att svara på alla bra inlägg som kommit till tråden.

De har gjort lite tester (typ dagligen nått eller några tester) men inte fått något svar på vad de ser. Blodtrycket har varit ner på typ 110/70 ett par gånger (jättelågt) så blir någon förändring med blodtrycksmedicin. Oftast ligger jag runt 130-140/90-95.

Mage och tarm bråkar, inget vidare i dagsläget.

Hoppas ni har det bättre där ute och fått vila ut 1 maj.

Av anders190
Skrivet av medbor:

Jag är väldigt glad att du hamnat i det här landet, där du kan leva och förbättra din vardag trots din situation. Ha pengar över till det vardagliga utan att behöva lägga allt på att fundera på nästa betalning, utan lägga energin på det som driver dig framåt!

Stay strong!

Folk klagar på vården i sämre, visst finnns mycķet problem på sina håll men den typen av vård jag får är otroligt bra. Mest forskningen som inte är ikapp. Annat i USA med deras sjukvårdssystem...

Tänkte försöka undvika själva ämnet i denna tråd men finns lite läsning i sur, ledsen, galen tråden om någon är nyfiken. Observera att tråden är ganska mörk för tillfället, liten triggervarning helt enkelt.
Försöker få till en separat tråd där de kan tas med. Ibland är det skönt att kunna ventilera lite friare och eländskap som trots allt händer.

Skrivet av Trent023:

Du har fått med mitt livsmotto: IIWII 👍

Måste säga att jag gillar det skarpt med. Har även ett klistermärke med döden som gör ett (skellett)handhjärta samt tygpåse med döden som uttrycker "What a time to be alive" eller liknande. Gillar humorn.

Av anders190

Råkade snubbla över denna på reddit. Två giza blir ett stort. Men känns liite som det synts i tråden redan. Postar ändå då det var läckert.

https://www.reddit.com/r/lego/comments/1c602is/bought_2_sets_...

Lyckas inte lägga in bildlänken korrekt från surfplqttqn.

Av anders190
Skrivet av john_doe:

När man ser en del produktbilder och även bilder på folks hem med legoset som de byggt så det ser ut som en inredningskatalog massor med ytor/plats och lite saker/stilrent i allmänhet så får man känslan av att det är bara mitt hem som är omodernt, trångt, stökigt med grejer överallt. Har obyggda set som jag inte har plats för än, men jobbar på det.

Kan bara hålla med, var tänkt att vid husköp blir det ett helt rum bara med Lego. Men blev inte av. Tycker det är mysigt att gå runt och kika på de jag har, lyfta huvar, öppna dörrar, inspektera närmare, starta exempelvis belysning på de sätt som har sådanna. Använda kranfunktioner på min Mercedes lastbil osv.
Ganska avslappnande men trist med de settxsom inte får plats. Har den där monstermaskinen som används i gruvor maffig men för stor att ha framme. En technics rallybil som var tänkt att göra radiostyrd. Osv.

Skrivet av Björn Endre:

Det ska ju komma en katt i lego senare i år såg jag :).

men håller med när det gäller utrymme. Jag skulle så gärna bygga så mkt mer lego men jag har verkligen ingen plats. Därför jag efter ett tag började sälja av mkt då jag insåg jag hade lådor efter lådor i hyllor och vind. När barnen nu börjar bli stora och det börjar finnas utrymme att röja undan alla deras leksaker i vår gillestuga ska jag försöka ta lite mer plats för att ställa upp lego.

Löser nästan alla problem.

Kan bara hålla med i övrigt.

Av anders190

Visste att jag hade dålig koll men väntade mig lägre.

Oavsett kul quiz.

Av anders190

Fortfarande Zelda Seasons of Ages när jag har ork. Ogillar en del av minispelen som kräver hög precision och exakthet, Goron Dance någon?
Underbart spel i övrigt, fem grottor avklarade men rätt rörigt att hålla reda på vad som finns vart. Enklare för en frisk person, jag måste använda savestates flitigt.

Sedan började jag men en ny Fallout Shelter save. Fungerar rätt bra att spela med mina begränsningar nu men blir så sugen att spela "riktiga" serien. En del nytt sen senast och en del fokus på nya Fallout serien. Kan nästan rekommendera om man behöver ett tidsfördriv. Steam utgåvan är överlägsen men rätt nöjd med spelet på min Tab S7 FE.

Av anders190
Skrivet av kalle_1:

Jag kom hit för att skriva av mig om mina "problem" men efter att ha läst allt som ni andra har skrivit den senaste tiden så känns mina inte så jobbiga längre.
Största problemet nu är att jag halvgråter på jobbet i ett öppet landskap... OOO boy...

Skriv ändå då det kan kännas bättre, är ju ingen tävling i elände om vi säger så. Stort som smått, alla har vi jobbigt på något vis. Skönt att göra det lite mer anonymt.

Vill gärna höra hur du mår och vad som ömmar?
Lika ni andra som kanske känner att ni inte kan eller våga skriva i tråden.

Ska kolla om jag ser någon bekant mod att bolla lite om att bryta ut i en ny tråd.

@Gustav-P jag svarar dig när jag plockat fram laptopen igen, känns som det blir ett längre svar.
Hoppas du (och ni andra) får en så fin dag som ni kan idag. Här på rummet fläktar det rätt skönt från vinden, en ovanligt varm dag vilket är skönt, de har varit lite kyliga ett tag. Men aprilväder förstås.

Av anders190
Skrivet av Mindfighter:

Den tar inte sååå mycket plats, jag har min på datorn.
<Uppladdad bildlänk>

För en stund trodde jag att växten hängde i Concorden.
Snygg placering och modell.

Skrivet av john_doe:

Lego är lite av ett förvaringsproblem, har rätt begränsat med plats och vill inte ha som lagerhyllor med Legoset utan de ska placeras ut omsorgsfullt i hemmet det jobbigaste är att det behöver vara kattsäkrat med. Man får välja set med omsorg. Det är lätt att köpa på sig de man tycker om, men egentligen inte har plats för.

Köpte Ghostbusters ecto-1 med och kunde inte låta bli att köpa ljud/ljuskit till den med, skyller på att min son älskade det. Lättlurad som man är så åkte ett ljus/ljudkit till Back to the future maskinen med också, då man fick 50% på andra settet om man köpte två. Så måste ju köpa den bilen med, få se om det blir någon kampanj på den någonstans

Verkligen!

En extrem lösning men ersätta katten med en katt i lego slog mig också precis.

Av anders190
Skrivet av Najk:

Tack för att du delar med dig hur det går, men det är fruktansvärt jobbigt att ta del av. Jag är gammal räv här på forumet och minns väl Pale och allt han gick igenom.

För egen del har det varit en lång (men rolig) dag med barnen. Det har varit bra väder. De har har ätit gott, hoppat i studsmattan med kompisar och ätit sitt lördagsgodis. Framåt kvällen hade jag äntligen lite tid över och satte mig och "dösurfade" innan det var dags att lägga barnen. Jag såg att du skrivit i tråden och fick läsa det flera gånger. Jag har tagit del av lite tidigare inlägg men visste inte hur allvarligt det var och det du skrev nu tog hårt på mig.

Jag är några år äldre än dig och livet just nu går så fort framåt. Familj, hus, karriär... Man tar för givet att allting bara ska "fungera" - även ens kropp. Det är så klart fel, samtidigt som man inte kan gå runt och oroa sig för vad som kommer "runt hörnet".

Jag hoppas verkligen att sjukvården kan hjälpa dig och att du får leva länge. SweClockers har varit en del av mitt liv i över 20 år. Många användare har kommit och gått. Vi "hänger" i samma delar av forumet och det är alltid en fröjd att läsa dina inlägg då sättet du skriver på andas en "trevlig" person (även ifall jag så klart inte träffat dig personligen). Det vore rätt kul att hänga här med dig lång tid framöver och snacka spel, hårdvara, svindyra grafikkort som vi vägrar köpa - men sedan köper ändå, gnälla på Intel, gnälla på nVidia gnälla på AMD, gråta över några missade FPS i ett spel där vi "bara" får 180 FPS på våra 4k oled-skärmar. Livet på Sweclockers helt enkelt!

Kämpa på!

Tack och beklagar lite samtidigt. Men skönt att kunna skriva ganska obehindrat. Tror vi är lätt bekanta under åren med, jag var mod ganska kort stund, ett år ca eller om det var kortare och har för mig du med var mod då. Känns lite som jag tappat tiden men har för mig du är en av de som lär ha varit mod längst dessutom. Många av de gamla rävarna har ju lämnat facklan vidare idag dessutom. Vilket också behövs med tanke på forumets ålder.
Verkligen, har tänkt läsa igenom tråden vid lämpligt tillfälle, den blev lång och bra men tung. Skönt kan jag tycka att folk skriver om svårigheter, små och stora, som drabbar en i livet. De flesta kan ju relatera i någon mån och jag tror nog ändå att det är bra, få sig en liten tankeställare hur saker kan gå. Och ibland snabbt. Livet kan bli långt och underbart, eller kort och jobbigt. Och allt där emellan.

Låter som en underbar vårdag det! Kul att läsa lite om liv och glädje, speciellt som inlagd. Nu får jag ju jättebra vård här, onkologiska avdelningen är några nivåer över de andra enligt min begränsade erfarenhet men de är generellt väldigt bra överlag. Skönt att veta att livet fortsätter även när man själv inte riktigt kan vara del av det på samma vis. Har plats så jag ser ut men samtidigt aningen morbidt kanske att se just en kyrkogård. Men väldigt fin och välvårdad med mycket liv. Så det är trots "påminnelsen" väldigt härligt att kunna se den.

Levern har gått rätt fort, metastaser och inflammation. Lite oväntat då den tidigare svarade bra på behandlingen men nu verkar tagit över. Svårbehandlad med men får en mer experimental sådan i väntan på en större analys. Har inget emot att prova sånt som är oprövat, ökar det chansen att leva längre så inte mig emot direkt. Alternativet är ju inte ett riktigt alternativ trots allt.

Låter som hur mina planer var lite innan jag blev sjuk med, köpa hus, garage med plats för minst en Porsche 911 (en relativt ny samt en klassiker med renoveringsbehov), om det inte fanns hade jag byggt växthus modell större på tomten då jag länge saknat lite mer gröna sysslor som kontorsarbetare där man på ett dygn petar väldigt mycket på just digitala prylar.
Så stort växthus som möjligt, om inte annat T-varianten med en sittmöjligheter i "mitten" med spaljer över med vindruvor...
Men vi får se, inte totalt omöjligt att jag klarar mig förstås.
Steg upp något karriärsmässigt innan jag blev sjuk. Lite tur i oturen, hann knappt komma igång men höjda lönen gör också sjuklönen något högre. Även om jag förstås hellre jobbat med mina nya åtaganden istället. Sämsta möjliga dagen på jobbet är ingenting mot att vara sjuk. Eller beror kanske på vad sämsta dagen på jobbet också är förstås.

Och jag tror du har rätt syn, går man runt och oroar sig så blir man nog sjuk på ett eller annat vis med. Men man bör hålla koll på förändringar i och med kroppen och uppsöka hjälp tidigt. Kanske visar sig att det inte var något men kan också vara något som måste hanteras tidigt. Behöver inte vara någon jätteallvarlig/dödlig sjukdom men något som börjar tidigt och utvecklas över tid. Har bekanta, som fått muskelsjukdommar tidigt men där det utvecklas sakta men då ingen behandling verkar fungera så kommer han behöva mer hjälp att ta sig fram. Exoskeleton kan inte komma tidigt nog i mitt tycke. Jag är själv så pass dåligt skick idag muskelmässigt att jag både går med käpp, lite kul när jag käkade Oxy (Dr House-referensen ifall någon skulle missa ) men blir också rullator. Lite svårt att svälja som 39 åring men kroppen fungerar liksom inte alltid att gå själv, även om övningar för att få fart på muskulaturen verkar ge resultat. Tack och lov.

Kan hålla med om det mesta i sista stycket, en del tror jag att jag också nämnt innan. Har varit på forumet idag över 20 år (tidigt 2002-slutet av 2021, omreggad i början av 2023 till nu). Som tonåring var jag inte jätteaktiv men har inte alltid varit speciellt harmonisk eller trevlig, delvis för att jag kan vara iite dålig att uttrycka mig emellanåt, smågnabb som drar iväg och folk som läser in lite vad man vill, vilket jag såklart själv gör. Men det är ju sånt de flesta forummedlemmar gör under sin vistelse samtidigt. Kan uppskatta det ibland men just efter återkomsten i början av 2023 känns forumet både harmoniskt och inbjudande för fler. Inte samma trolldrev och lågkvalitetsinlägg som jag upplev började bli för mycket på senare år. Skönt att vara hemma igen, och försöker överlag just sprida en trevlig gemenskap trots mina egna åsikter osv. Alltid kul att se folk motivera en ganska fast åsikt i något ämne. Underbart forum även om jag som vad det verkar saknar mer redaktionellt innehåll och fredagspanelen. Även om tiden med radarparet Emil och Jonas är förbi. Var få avsnitt jag missade då och jag tycker det jag sett från panelen i mer närtid är bra men lite för oregelbunden. Fin sammanfattning om veckan som gått, lite smått och gott och bra innehåll. Lite så jag ofta föredrar mina poddar för att få en uppdatering på vad jag missat och lite synpunkter och åsikter från de jag genuint tycker är intressanta att se vad de tycker i olika ämnen.

Sen saknar jag min primära speldator. 4090't var 38-årspresenten och den datorn uppdateras ständigt. Och när jag blev sjuk har den prioriterats lite extra. Byte till 7800X3D och ny plattform, 42" OLED, diverse kringutrustning och saker för att göra den bekvämare. Har ett fotstöd som kom innan jag blev inlagd som inte hunnit testas. Samt en till liten Jonsbo 8" panel för att få lite mer displayer att visa relevant data. Löjligt små bredvid 42" men bra för mer statisk info som jag inte vill ha på OLED'en.
Hade precis fått hem skärm 2 när jag behövde in igen... men sånt kan vänta.

Man kan tycka lite vad man vill om priser och sånt för spelvärlden. Tycker man ska unna sig om man kan, tid är pengar, och är det en viktigt intresse/hobby så varför inte om inte ekonomin tryter tänker jag.

Det sagt har jag förstås också min Steam Deck på sjukhuset. Extremt avstressande att ha närmare 1TB spel installerat över NVMe och microSD när jag är ifrån datorn. Rekommenderas alltid varmt.

Liten snabb edit: Har över åren sett användare som varit stökiga men som lugnat ner sig med åren. Inga namn nämnda men skönt att se medlemmar som varit länge funnit någon slags harmoni och lugn i livet. Sånt värmer.
Många av oss äldre i forumet kom ju hit tidigt. Och gillar även att vi också har många genuint äldre personer här. Bra med blandningar över ålder. Mycket kunskap och intressen som dyker upp generationsvis.

Av anders190
Skrivet av Gustav-P:

Då fortsätter vi med triggervarning...

Ibland så vill man kanske inte prata med de i sin omgivning om saker. Kanske för att inte "belasta" dem eller för att man vill ha andra synsätt än de som finns i ens omgivning.
Jag hoppas att alla som är i situation som denna ändå samlar mod och pratar med de närmaste.

Vill du skapa en tråd för att prata vidare så tagga mig så kan jag ställa upp att vara bollplank.

I vårt samhälle så är det ofta så att saker som känns jobbiga eller hemska är något som kollektivet vill skydda sig mot.
Det blir tabu att prata om och den kollektiva opinionen fördömer samtalsämnet vilket gör det oerhört svårt att våga ta diskussionen och möjligen förbättra sin egen situation.

OM vi ta exemplet situationen där vi som människor befinner oss i när vi är obotligt sjuka eller lider i själen.

Personen i sen sådan situation har ett helt annat perspektiv på vad som är värt att leva för. Medans omgivningen står som en Gunde bredvid skidspåret med en megafon och skriker "Kämpa, kämpa ...".
Att en person skulle ta ställning för att "nu räcker det" möts nästan alltid med förskräckt oförstående och en obehaglig ovilja att diskutera förutsättningslöst.

Det är oerhört befriande att ha tänkt igenom vad man tänker kring sista tiden i livet (vilken typ av vård man vill ha och hur länge), och vanligtvis så är det något som alla friska människor inte tänker på förrän de är gamla medan vi som är sjuka med risk att dö tänker på. Att ha en !Exit plan och slippa ha ångesttankar varje dag då det är färdig bearbetat gör att det är lättare att leva och uppskatta vardagen.
Den största lyckan blir att överleva till ålderdomen.

Plockat fram min MBA M1, så smidigt att skriva med tangentbord! Även om jag inte är riktigt vän med datorn förstås, men Firefox fungerar i regel som vanligt iallafall.

Känner att jag kan prata rätt fritt idag med mina närstående men när jag började skriva mindre så. Men vill inte prata om exakt allt, typ planer om, men troligen när jag dör. Inga barn, tack och lov med tanke på sjukdomen men som gammal FIRE entusist (Financial Indepence, Retire Early) även om jag mest FI där då tanken varit att jobba mindre som anställd och gå över till eget, men fortfarande försöka hålla en arbetsvecka på helst max 4 timmar. Livet går inte enbart ut på att jobba trots allt. Kommer finnas pengar som familjen ska få ärva, om det fungerar som tänkt. Delade intressen som de kan satsa på. Lite för min del att få mina egna intressen och planer som kanske inte kan införas levande. Och mitt syskon ska få, om möjligt, ärva investeringsportföljen. Jobbar man deltid i yrken med dålig lön kan det vara bra om hon inte jobbar livet ut och lever på fattigpension. Men det är lite tankar framåt, även om det förstås kan gå rätt fort åt fel håll förstås.

En bra ide faktiskt, klurat lite på det sedan du skrev det (läser tråden och forumet men svarar desto mindre. Är jag citerad läser jag generellt, även om svar kan komma lite senare förstås.
Kändes bra att skriva i tråden men kanske en lite mörkare variant av tråden där folk kan, iallafall semi-anonymt, kan skriva av sig de lite tuffare ämnena. Behöver ju inte blir Flashback direkt, även om jag hör till de som uppskattar det forumet för vad det ändå är. Och Flashback Forever-podden är favoriten i veckan.
Denna nivå i tråden är ju inte direkt Gubbgnällstråden eller vad den heter men lite i samma stuk. Kan själv tycka den kan bli lite för svårläst för de som mer är ute efter lite mer vanligt elände folk drabbas av. Och sånt jag själv också uppskattar.

Har reagerat lite på det med faktiskt, både före jag fick cancer, framförallt efter och tiden sedan dess. Känns som fler, både kända och för många okända personer är mer öppna att prata om ämnet. Skrämmande siffran är att 1/3 kommer drabbas någon gång av det själv så viktigt att samtala om det, hur viktigt det är att ta alla tester man faktiskt kan erbjudas, koll på symptom osv. Avföringstestet folk får ta har jag sett att många tyvärr inte tar. Inte jättekul kanske men då kan man också missa tidiga symptom.
Nu är jag inte royalist men värderar att Kung Charles gick ut med sin cancer. Hanteringen med Princessan Kate var ett PR-haveri men lika där att det tillslut var cancer även där. Stora kända och, på sitt vis viktiga, personer går ut och pratar om det får det att i mina öron bra då fler kanske kan relatera till att även dessa kan drabbas.

Kan hålla med, skönt att folk håller på en, och stöttar mycket. Inte bara handhjärtan på facebook (även om min något mörka humor kan tycka det kan vara underhållande ironiskt. En av mina klistermärken har döden som gör ett handhjärta, men ska skaffa en genomskinlig variant.
Lite svårt att säga men upplever att jag får lite extra stöd generellt. Jag är ju inte ung (39) men fortfarande ung för att få cancer. Även om vi relativt unga också ökar rätt snabbt tyvärr.
Tror jag nämnt det innan i tråden men de gånger man faktiskt ser barn i cancervården (den är ju separat men man delar ju utrustning för behandling) hugger riktigt hårt i hjärtat. Och alla till synes gamla människor som sitter ensamma. Men kan ju vara den gången, eller har de ingen som sällskap. Alltid skönt att se folk som har någon med sig, gör mycket för egen del iallafall. Cytostatikabehandlingarna kan hålla på i ett par timmar och skönt bara att kunna prata med någon. Även om det ibland finns TV och lite annat att tillgå. Eller mobilen förstås.
Hm, tror jag kom av mig lite igen.

Kan bara hålla med i sista stycket. Och tror man generellt bör fundera till hur man ställer sig. Man kan plötsligt dö i en olycka. Kan vara bra att ha nedtecknat hur man vill att sitt eftermäle blir, begravning även om jag antar att det kanske mer för de närmaste sörjande (vill inte ha kyrklig begravning personligen men jag är ju redan död då så lite sak samma tänker jag samtidigt).

Sen om man blir allvarligt skadad och eller sjuk, att man har det klart för sig hur man vill ha slutet. Lite mörkt igen kanske men det är i mitt tycke och erfarenhet man ändå bör ha någon upppfattning av.

I de bästa av världar hade jag vaknat och gjort mig redo för att ta mig till jobbet. En långpromenad till jobbet, hem och käka något gott på lunchen, spelat Manor Lords lite för många timmar på kvällen och fått lite hushållsgöra gjort, ladda diskmaskin och tvättmaskin. Sett fram emot GTA VI-släppet som jag trolligen om inget mirakel händer lär missa. Gillar att spelet faktiskt är på gång även om jag nog inte får spela det i detta liv, kanske eventuellt nästa? Är ateist men hoppas ändå att man "respawnar" på nytt ändå.

Var tänkt att försöka spela lite Helldivers 2 innan levern blev sämre med gaming crewet på jobbet men han inte. Likaså Armored Core och mycket annat. Med lite tur blir levern bättre med behandlingen jag får så har inte gett upp hoppet bör väl tilläggas. Men stor risk att jag får leva med cancern livet ur såvida man inte fått fram någon ny behandling som fungerar. Tekniken finns för att fokusera på specifika varianter men livsklockan tickar också lite snabbare så att säga.

Av anders190

Beklagar lite dåliga bilder, ligger på sjukhus, kan inte sova och kände för att visa upp mitt senaste köpt med klistermärken från Red Bubble.

Mina två loggböcker, den med 1-up och It is what it is är hälsologgen. Loggar typ allt hur kroppen mår men också lite relaterade ämnen. Faktiskt oväntat skönt med ett pocket size block för detta. Ska vara Moleskine Pocket om jag inte minns fel.

Det andra är ett motsvarande block men används mer för generella tankar och funderingar. Det som inte riktigt passar i hälsologgen. Inte lika flitigt använd men bra för att formulera tankar och funderingar, lite topplistor och sånt jag inte vill glömma då närminnet blivit lite sämre. The Thinker kändes given.

Min Macbook Air M1 uppgraderad med lite klistermärken. Lite sugen på en variant som visade Steve Jobs i profil, vanlig efter han gick bort men inte riktigt hittat något och sen frågan hur det ens skulle passa. Men jag har lite utrymme kvar. :).
M1 köptes när jag blev sjuk då jag visste jag kommer behöva en sval dator med tillräckligt lång batteritid. Ingen Apple användare så vet knappt hur något fungerar. Mest kört Firefox och Steam på den, hantering av filer kommer jag nog aldrig riktigt greppa. Men inte riktigt det jag har den för. Blir de Windows/Linux baserade ARM datorerna tillräckligt bra byter jag.

Nog om datorn! Klistermärkena är nya. Längs upp i mitten och nertill känner nog Metal Gear (Solid) spelare igen. Den nedre blev snedd så beställer eventuellt en ny men kan acceptera det såvid jag inte har ett klistermärke över för att nålen rabatt nivå. Bilden överst är mitt mest använda avatar på mitt pensionerade orginal konto. Tänkte använda den igen som nyreggad men slog mig att den faktiskt kan tolkas fel men blir att ändra tillbaks inom kort. Just Metal Gear Solid V: Ligger mig extremt nära hjärtat trots allt.

Sen såklart en till One Up, såklart. Ett klistermärke som stör purister i bägge läger men då jag gillar bägge och jag gillar humorn i den här den hemma. Då jag ändå föredrar Zelda av de två så fastnade jag för den stora Triforcen.

Mycket beskrivning av ett par klistermärken kanske men de har alla betydelse för mig. Återstår att se vad de två sista blir.

Edit: Tur jag tänkte efter och markerade texten och kopierade då den försvann på vägen. Lite kämpigt att skriva på mobil trots penn.

Av anders190
Skrivet av Mindfighter:

Köpte den också på webhallen rea, lite dyr, men det är p.g.a. motoriseringen som ingår och jag förstår att de inte hade kunnat sälja den separat eftersom visa upp fresnel-linsen är en del av upplevelsen. Otroligt mysigt bygge, man riktigt känner den friska havsluften! Concorden är mitt topp 1 bygge tätt följd av fyrtornet!

Kan iofs bara hålla med, mycket kostsamma delar samt just Fresnel linsen. Helt underbar.

Concorden hade jag velat ha men som ofta fastnar det på utrymmet alt tar. Väl tilltagen Legobudget för mig men ofta lite för mycket man vill ha.... Fortfarande inte köpt den klassiska Range Rovern ens och den föll jag för direkt jag såg den.

Skrivet av Mindfighter:

Har ni planerat att handla inför May the 4th då?
https://www.lego.com/sv-se/page/star-wars-day-deals?icmp=HP-S...

Är lite sugen på Tie:n, men tycker året star wars gwp verkligen var ett stort meh, så kommer avvakta och istället beställa Nasa Artemis den 15:e. (för att komplettera Saturn V, Apollo 11 och Discovery som är på permanent utställning här hemma )

Hade tänkt men blir nog inte av. Får se hur det blir. En del intressanta set på gång ändå och miniatyr destroyernbär jag sugen på.

Skrivet av Swedishchef_90:

Så där, nu var kingfisher klar och vilken skönhet! Grannarna undrade säkert va fasen man gjorde men! <Uppladdad bildlänk><Uppladdad bildlänk><Uppladdad bildlänk>

Underbar! Ångrar att jag avbokade min, var ju tänkt som present till farsan när han fyller år men nopade ur. Han är värd fullpris så blir att köpa en ändå.

Och jag ångrar också avbokningen av Ornikcoptern men den var ju för mig och ligger dåligt till behandlingsmässigt och har ju redan en del det kvar. Där var det mer rimligt att avboka så någon annan får dealen.

Edit: Ebrix hade kampanj för typ 399kr på Kungsfixaren, ordningen återställd.