Inlägg

Inlägg som Finkelzvin har skrivit i forumet
Av Finkelzvin
Skrivet av DasIch:

Uppdatera enheten

Du tror inte jag hade gjort det om det gick? Den stöder bara SMBv1, punkt.

Av Finkelzvin
Skrivet av DasIch:

Istället för FTP eller gamla osäkra versioner av SMB kan du ju enkelt mappa enheten.

Hur gör jag det utan att windows kan hitta enheten på nätverket?

Av Finkelzvin

Så grafikkort har kanske också tower-kylare snart. Börjar känna mig som en pionjär som monterade en Zalman CNPS7700-AlCu på mitt X800XT-PE (tror jag, kan ha varit ett senare kort också) för drygt 20 år sedan.

Av Finkelzvin
Skrivet av BMac:

Avvecklas enligt mig.

Det fungerar inte att gömma sig bakom uttrycket utveckling bara för att man inte förstår språket i nutid.

Samma med Sweclockers förkärlek för "effektiva klockfrekvenser". De finns inte, kan aldrig finnas och är dessutom helt felaktiga på alla sätt och vis.

Av Finkelzvin

Min Dell U2412M börjar sjunga på sista versen, men jag använder datorn för lite för att kunna motivera någon nyare skärm. Dessutom verkar 16:10 vara ett utdöende bildförhållande, hittar knappt några moderna skärmar med det förhållandet?

Av Finkelzvin
Skrivet av BMac:

Om vi skulle fortsätta utbildningen av sweclockers skribenter med följande.

"Bandbredden landar därför på 576 GB/s, eller cirka 70 procent av RX 7900 XT."

Saxat från svenska wikipedia.

"Ordet "bandbredd" har även kommit att bli en felaktig synonym för överföringskapacitet, alltså den mängd data som kan överföras per tidsenhet, till exempel över modem eller bussar. Ur teknisk synvinkel är detta ett helt felaktigt språkbruk, eftersom bandbredd mäts i hertz och överföringskapacitet i bitar per sekund. Om det beror på sammanblandning av begreppen bandbredd och bredband eller det faktum att överföringskapaciteten är proportionell mot bandbredden är oklart."

https://it-ord.idg.se/ord/bandbredd/

Språk utvecklas, och ord får ändrade och/eller nya betydelser hela tiden. Bandbredd är en vedertagen term för överföringshastighet inom datakommunikation sedan åtminstone 20 år tillbaka. Något som även wikipedia-artikeln nämner. Personen som forumlerat stycket du citerade borde dra pinnen ur röven och kliva in i samtiden.

Det faktum att termen bredband härstammar från begreppet bandbredd gör invändningen mot språkbruket ännu mer larvig.

Av Finkelzvin
Skrivet av walkir:

Borde vara skottpengar på folk som körde XP med standard-teman.

Gillade XP, men mycket tack vare "Royale" och "Classic":
https://en.wikipedia.org/wiki/Windows_XP_visual_styles

Sen körde jag hellre andra teman med moddad ThemeUX.dll. Windows XP var en av de Windows-versioner med bäst skins.

Royale Noir!

core-memory.png

Av Finkelzvin
Skrivet av wwraver:

Ok, jag förstår smidigheten i Homegroup även om det var en fullkomlig katastrof i många fall (slutade fungera, tappade kontakten osv) men att hoppa över till FTP? SMB finns fortfarande kvar som alltid. Du kan fortfarande ansluta datorer som nätverksenheter.
Om du har kunskap att sätta upp en FTP-server så bör du inte ha problem att koppla samman datorerna via SMB.

Du kan ju så klart ha stött på problem med SMB och gett upp, men baserat på vad du skriver så låter det som du tror att du måste köra FTP för att Homegroup försvann.

Versionen av SMB min NAS använder stöds inte längre i windows 10.

Av Finkelzvin

Den dagen nyare versioner av Windows får HomeGroup-funktionen, släpper jag win7 som favorit.

Sen jag bytte från 7 till 10 har jag fått använda ftp för att flytta om filer på mitt lokala nätverk, istället för att de dyker upp som nätverksdiskar man bara kan copy/pasta runt i. Skitsmidigt, Microsoft

Av Finkelzvin
Skrivet av griffen:

Finns väl egentligen ingen "Fri frakt" eller "Fri retur" allt bekostas ändå i slutändan av konsumenterna. Som någon redan nämnt, börja ta betalt för returer så slipper alla konsumenter vara med och betala för dom som utnyttjar systemet. Reklamationer och garantiärenden, där ska dock alltid företaget stå för frakten.

Sen att det blir en massa diskussioner om miljön, lite tröttsamt men hakar på. Det finns människor som värnar om miljön, all cred till dom, men i dessa sammanhang pratar vi då tyvärr allt för ofta om människor som vill vara coola och skaffar t.ex. en Tesla, en solcellsanläggning, senaste iPhone o.s.v. för det är det senaste och fräsigaste. Då har man nåt att impa med på andra

Egentligen handlar detta som vanligt om att företagen ska tjäna pengar(TJÄNA PENGAR!) och att vi ska konsumera som aldrig förr! Inte om miljön och att företagen är miljövänner och vill rädda världen.

Hetsen att ställa om i snabb takt i Sverige är totalt överdriven i min mening - pådriven av företagen som så klart vill tjäna massor med pengar(som vanligt). Låt andra länder med höga utsläpp ställa om först och använda den produktionskapacitet som finns i fabrikerna för att ersätta sina fordonsflottor och kolkraftverk före oss, där skulle det ge ett snabbare och bättre resultat för världens miljö. Kanske borde vi till och med överväga att ge bidrag till andra länder för en snabbare omställning, vilket skulle ge en betydligt bättre ROI om man räknar i sänkta utsläpp per krona.

<Uppladdad bildlänk>

Hur tror du den grafen skulle se ut om all tillverkning som sker i Kina istället skedde i länderna som importerar kinatillverkade produkter?

Av Finkelzvin
Skrivet av SUMITOMO:

När blev det jante att ogilla företag med vidrig personalpolitik?

Av Finkelzvin
Skrivet av nanne:

roborock kartlägger din bostad och skickar informationen till kina.

Bra att veta om man jobbar med säkerhet.

Vad i hela friden har CCP för nytta av en i bästa fall halvkorrekt avbild av planlösningen i min bostad?

OnT: Vår heter Lancelot. Hade högtflygande tankar om att montera en liten lans på honom, men det blev för opraktiskt.

Av Finkelzvin

Hur skulle detta fungera på ett äldre moderkort som saknar M.2-platser? PCIe är ju PCIe, men hur är det med NVMe? Är det ett gränssnitt som behöver nativt stöd i CPU eller chipset?

Av Finkelzvin

Den må vara "billigast", men tycker fortfarande det är svårsmält om man jämför med t.ex en LG C2 42".

Av Finkelzvin
Av Finkelzvin
Skrivet av THB:

Den dagen är sista dagen jag använder Reddit om inte Reddit ändrar på sig.

Jag har full förståelse för att de vill ha betalt, men det är just den väldiga summan som är helt fel.

Tror de kommer tappa väldigt mycket användare genom denna extremt giriga handling.

Hade dom velat ha betalt, hade kostnaderna för att använda API't varit mer rimliga. Det handlar om att dom vill ha monopol över innehållet på sin egen tjänst, och vill förhindra att folk scrapar Reddit för att mata sin vinstdrivande LLM med.

Av Finkelzvin
Skrivet av xealo:

Det där förbudet handlade väl ändå mer om att den ”media” som förbjöds av PTS och EU drivs som rena propagandaorgan för den ryska staten, och var inte ett försök till att censurera och klämma till faktiskt fri oberoende nyhetsrapportering.

Som fri tänkande individ förbehåller jag mig rätten att ta del av propaganda bäst jag vill, och om samhället degraderas som effekt, är det inte mitt fel!

(/s)

Av Finkelzvin

Jag hade, av någon anledning, fått för mig att release var först på fredag. Så, mitt ex av spelet dimper förhoppningsvis ner i brevlådan imorrn.

Av Finkelzvin

Caylos? "Vi drar in miljoner på kickstarter och levererar aldrig en produkt"-Caylos?

Av Finkelzvin

Vore intressant att se hur omröstningsresultatet matchar användardatan. Min hypotes att att fördelningen "föredrar du android eller iOS" är snarlik fördelningen "använder du android eller iOS?"