Inlägg

Inlägg som Finkelzvin har skrivit i forumet
Av Finkelzvin
Skrivet av nu1mlock:

Det lär vara kopplat till användarens Apple ID, likt hur det fungerar idag med Apples tjänster och funktioner, så VPN hjälper nog inte. Man kommer nog bli tvungen att göra ett nytt Apple ID, så det är nog väldigt få nuvarande användare som kommer göra det.

Kan man ändra sin lokalisation i sitt Apple-ID? Använder inte Apples ekosystem, så har ingen vidare koll.

Av Finkelzvin

Det enda som kommer säljas i US-appstore är VPN-appar.

Av Finkelzvin

Jag som funderat på att köpa nya kontroller för att dom jag har börjar bli gamla och slitna. Lägligt att det kommer en uppdaterad variant snart!

Upplever inget problem med batteritid, men jag som många andra här har två kontroller i ett laddställ för sporadiska multiplayer-sessioner. De riktigt långa sessionerna tenderar att vara single player eller online multiplayer, så tar batteriet slut i ena kontrollen är det bara att byta till den andra.

Att jämföra med xbox elite som många gör här, känns inte rimligt. Den kostar trots allt runda slängar 2,5 gånger så mycket som en DualSense.

Av Finkelzvin
Skrivet av blitzsnake:

Helt sinnes att deras nya mobiler inte har detta. Jag håller mig kvar på S9;an tills den helt dör.

Fingeravtryckssensor just intill kameran var ju ingen supergenomtänkt konstruktion, min lins var konstant smetig. Men själva placeringen var praktisk, och kan man flytta kameran längre ut i ett hörn hade jag gärna sett den återvända.

Jag trodde S-serien hade kvar den flerfärgade notislampan? Jag klev ner till en A52s vid senaste skiftet, antog att frånvaron av notislampan var pga det var mer en flaggskeps-feature.

Av Finkelzvin
Skrivet av Tempel:

Ändå påstår folk här att det är bra ljud.

"Bra ljud" är ju ytterst subjektivt.

Bose ansågs ju vara ett premium-märke med sina högtalarpaket under tidigt 2000-tal, som rent objektivt var bedrövligt dåliga, t.ex.

(Bose's produkter i nutid har jag ingen koll på. Åtminstone hörlurarna ska tydligen vara bra.)

Av Finkelzvin
Skrivet av Tempel:

Det är ju just det, eluttag är sällan placerade där man vill ha högtalarna. Visst, klarar man sig med en högtalare i ett hörn så är säkert Sonos lösning bra.

Jag tror målgruppen är folk som vill kunna lyssna på musik medan man gör hushållssysslor, eller som bakgrundsljud på sociala tillställningar. Inte så viktigt var högtalarna står, normalt har man tillräckligt med eluttag för att något av dom sitter lämpligt.

Har dom ens produkter som är placeringskänsliga? Är väl bara surround-anläggningar och dedikerat stereoljud där högtalarplacering spelar roll, och det är inte min uppfattning om vad Sonos produkter är gjorda för.

Av Finkelzvin
Skrivet av Tempel:

Högtalarkablar köps per löpmeter så man har exakt den biten som behövs och är mycket mer diskreta än skarvsladden för elen.

Eller så kopplar man in sig till befintliga eluttag, istället för att dra högtalarkablar kors och tvärs genom bostaden?

OnT: Allt som har med "streaming" att göra. Axel 8 år behöver inte stream decks, RGB-paneler till väggarna, och 8k webbkamera med ringlampa, men eftersom alla hans idoler på youtube har det, vill han också ha det.

Av Finkelzvin
Skrivet av Ozzed:

Är de verkligen välkända? När jag läste artikeln kom jag på att jovisst har jag hört namnet någon gång. Men kännde inte till alls vad de gjorde för produkter. Så ur min synvinkel är de ett extremt anonymt bolag och för mig är det inte ett dugg konstigt att de läggs ner.

Kioxia känner jag dock till väl. De köper ju sponsorplatser hos Gamers Nexus och där framgår väl vad de gör för produkter.

Tvärtom här. Kioxia hade jag aldrig hört talas om förrän bara något år sedan.

Av Finkelzvin

Nytt år, nya skärmsläpp, fortsatt frånvaro av vettiga 16:10-skärmar.

Av Finkelzvin

Vore intressant att se hela resultatet, inte bara topp 5.

Av Finkelzvin

Om man tillåts spekulera lite kom nog Konsumentverkets dom som en skänk från ovan. Ägarna kan med god min dumpa ett företag som inte lönar sig, och istället för att bli stämplade som misslyckanden kan de peka på Konsumentverket och regleringar som orsaken till förfallet.

De kan till och med gå vidare till en annan onödigt "over engineered" produkt som få behöver. Broddar som aktiveras via en app, kanske?

Av Finkelzvin
Skrivet av BrottOchStraff:

Tror tråden kommer spåra om vi börjar prata Easee. Men vad jag vet (jobbade inom branschen) så var den säker annars hade dem inte låtit befintligs fortsätta användas. Men dem hade inte gjort rätt i processen när dem gjorde CE märkning bland annat. Det är i grund och botten easees egna fel till 100%. Men sjukt kraftig åtgärd som nästan gjorde att dem gick i konkurs och många som blev av med jobb hos Easee och hela leverantörskedjan.

Vad jag vet så finns det inga fysiska skillnader mellan nya Easee Lite som är godkänd och gamla Easee Charge.

Vad jag kan se är inte Elsäkerhetsverket så glada åt det heller, och har krävt svar från Easee på hur dom kan motivera det handlandet. Så det ärendet är nog inte över. Och att kalla uppmaning att installera extern jordfelsbrytare "99% bara brist i dokumentationen" är lite missvisande. Ganska viktig detalj.

Av Finkelzvin

Jag undrar om alla som röstar för BG3 (som är ett fantastiskt spel) har testat Rogue Trader. Också fantastiskt, och föredrar man sci-fi framför fantasy (som jag gör) är det troligt att man blir lika förtjust i det som BG3.

Av Finkelzvin
Skrivet av Dyluck:

Kommer ihåg förut när studier visade att det fanns positiva hälsoeffekter av att dricka rött vin, fick höra det nästan varje AW.
Idag är du berättigad till vård om du dricker mer än 4 starköl per månad.

Tror jag avvaktar lite till innan jag ser det som sanning.

Det är skillnad på vad studier säger, och vad media hävdar att dom säger. Vad som sprids via hörsägen på AW är ännu ett steg skiljt från vad studien faktiskt sa. Att använda "media sa att något var bra, nu säger media att samma sak är dåligt, därför är vetenskap opålitligt" som argument för sin sak är lika enfaldigt som det är utbrett.

Av Finkelzvin
Skrivet av Zidious G:

Skyhöga matpriser, bensinpriser, elräkningar, ljugande regeringar, att inte få vardagen att gå ihop pga hur världen styrs av banker och andra megaföretag är nog värre för hälsan än att kolla kattvideos på internet.

Och hur tror du det påverkar en om man spenderar flera timmar om dagen i ekokammare på sociala medier där sådana tankar ältas ad nauseum?

Nej, man ska inte stoppa huvudet i sanden och vara medvetet oinformerad, men att hyperfokusera på negativitet kan knappast vara nyttigt för psyket.

Av Finkelzvin
Skrivet av LudvigLindell:

Jag bryr mig inte om vem som gör bäst fläktar. Det var att personen ansåg att göra en impeller 5 mm högre är att pusha gränser, vilket det inte är.

Är det inte? Har du enväldigt bestämt vad "pusha gränser" innebär? Kan inte "pusha gränser" vara synonymt med "tänka utanför boxen", vilket det rimligen är att göra en komponent som bryter mot gängse standard (30mm tjock istället för standarden 25mm)?

Skrivet av LudvigLindell:

Sen blev personen upprörd när jag berättade det 😋

...och här är roten till varför du får mothugg. Du lägger fram din åsikt som fakta. "Jag bryr mig inte om vad ni tycker, men tycker ni inte som mig har ni fel" är inte en särskilt produktiv inställning.

Fridens.

Av Finkelzvin
Skrivet av SiRai:

Det och hockeykort 😀

Ibland stöter jag på den doften i dagliga livet, och slungas tillbaka till mellanstadieårens hockeykortshysteri. Lika ljuvlig upplevelse varje gång!

Av Finkelzvin

Vore intressant att se hur statistiken förändras när man justerar för spel som folk köper men aldrig spelar, eller spelar mindre än, säg, 5h.

Tror många är som jag och impulsköper spel när de kostar lite eller inget, men aldrig spelar dom. De flesta spel jag faktiskt spelat på riktigt, har jag köpt till fullpris vid release, men de utgör kanske 5% av mitt spelbibliotek.

Av Finkelzvin

Har en NAS542 själv som knappt används. Förvånad att Zyxel ens uppmärksammar detta, med tanke på hur styvmoderligt de behandlar mjukvaran till dessa produkter. Med facit i hand skulle jag betalat lite mer för en produkt som faktiskt kommer till användning.

Av Finkelzvin
Skrivet av Joppis:

Det är inte riktigt det som är hans grej dock. Han drivs av att genomföra projekt som detta och givetvis även att visa upp det på sin YT-kanal. Han är inte den som vill fastna i företagande kring en viss produkt så att säga.

Vore synd om inte planerna kom till mer nytta än ett one-off bygge för en YT-video, var min tanke. Han kan ju givetvis också lägga ut designen gratis om andra vill göra kopior, om det är mer hans stil.