Inlägg

Inlägg som Finkelzvin har skrivit i forumet
Av Finkelzvin
Skrivet av dlq84:

Givet samma frekvens och effekt så når radiovågorna lika långt oberoende av vad man kör för protokoll. Du läste nog inte så noga, för han sade just att SAMMA frekvenser som används till 2g/3g idag kommer att användas till 4g/5g.

Jag läste vad han skrev, men antog att det var ihopblandning av terminologi, eftersom jag trodde att de olika protokollen använde olika frekvenser. Så i praktiken kommer inget ändras gällnade täckning eller bandbredd (i bemärkelsen överföringshastighet), så länge man har en enhet som kan ta emot 4G/5G?

Av Finkelzvin
Skrivet av Pamudas:

Frekvensen som används för 2G/3G kommer alltså användas för 4G/5G istället.

Skillnaden för dig blir då att du får 4G/5G istället för 3G.

Har 4G/5G samma räckvidd som 3G? Eller kommer man behöva sätta upp fler master för att kompensera?

Högre frekvenser tenderar att ha sämre räckvidd, tänker jag.

Av Finkelzvin

Laptopens RTX 3060 har visserligen några år på nacken, men eftersom det inte är ett grafikKORT i ordets rätta bemärkelse, fick svaret bli det 10+ år gamla GTX 780 som sitter i stationära burken.

Av Finkelzvin
Skrivet av tozz:

Utvecklarna använder Apples tjänster och Apples plattform,

Du tjatar om detta. Vad är det egentligen för tjänster och plattform utvecklarna använder?

Av Finkelzvin

*sad trombone*

Av Finkelzvin
Skrivet av tozz:

Det är inte så det fungerar, betalningsvilliga användare vill ha det Apple erbjuder dom, oaktat annat, den lilla minoritet som skriker på forum om App Store är obetydlig i sammanhanget när det kommer till kunder. All goodwill är artificiell, men den är värd mångmiljardbelopp i detta fallet.

Du kan ju testa hur funktionell din androidtelefon är när du väljer bort Google Play Store och Googles andra tjänster.

Nu har vi alltså gått från "Apple har stora omkostnader och förtjänar att få betalt" till "Apple-kunder är köpstarka och har inget emot att betala". Plötsligt hade det inget att göra med att täcka omkostnader?

Och vem har sagt något om att välja bort Googles (eller Apples) egna tjänster? Vi pratar om att ta betalt av andra utvecklare för att användare ska kunna använda deras tjänster.

Av Finkelzvin
Skrivet av joakim99:

Det hade jag lyckats missa. Bra att Epic fick rätt i den frågan. Min starka åsikt att Apple ska hålla fingrarna i sin egen syltburk är naturligtvis lika applicerbar på Google. Google tvingar dock inte användare att använda Play Store, vilket jag antar är varför Epic v Google-bataljen flög under radarn.

Av Finkelzvin
Skrivet av tozz:

Du förstår att den utvecklaren inte hade sålt sin produkt om inte platformen existerade va? Dessutom är det som utvecklaren gör direkt beroende av det Apple gör, samt den goodwill och kundbas Apple byggt upp. Det finns en anledning till att iOS-användare är den mest åtråvärda kundgruppen, så mycket mer pengar att tjäna på plattformen.

Om inte plattformen existerade hade kunderna haft Android-telefoner istället. Hur kommer det sig att Spotify och Epic inte bråkar lika mycket med Google?

Den "goodwill" Apple byggt upp är fullständigt artificiell, kunderna har inget annat val än att installera appar via App Store, är det något du menar att Apple-användare ska falla på knä och tacka Apple för? Dom är åtråvärda kunder för att Apple tvingat dom att acceptera att dom inte har någon kontroll över sin egen telefon. Good Guy Apple!

Av Finkelzvin
Skrivet av tozz:

För er som undrar varför Apple vill ha betalt, dom lägger enorma summor pengar på research and development, vilket har gjort att dom är där dom är idag. 2023 spenderade dom mer än Microsoft och då har Microsoft väldigt mycket större yta att täcka upp. 300miljarder kronor årligen är mycket pengar. Google spenderade mer men dom har ju ännu större marknadssegment än Microsoft.

Det är lätt att tro att saker uppstår i ett vakuum, men så är inte fallet.

Och dom pengarna får dom igen när dom säljer sin egen produkt. iPhone, iPad, iMac, EarPods etc etc. Varför ska dom få pengar när en annan utvecklare säljer sin produkt?

Av Finkelzvin
Skrivet av medbor:

Gillar fortfarande hur alla hatar apple och deras plattform men konsolerna är helt okej och behöver inte utvärderas

Vad är skillnaden mellan iPad och PS5 eller Switch?

Varför ska man jämföra en Apple-telefon med en spelkonsol? Varför inte jämföra med en Android-telefon?

Vidare kan man mig veterligen köpa spel i affär (eller begagnat), åtminstone till Playstation, där Sony inte får ett öre.

Av Finkelzvin
Skrivet av DasIch:

Att vilja använda Apples plattform utan att betala för det.

Vilken plattform?

Av Finkelzvin
Skrivet av DasIch:

Epic, likt Spotify, vill behålla kakan och äta den samtidigt. Apple blir sura. Vem hade anat det?

Vilken kaka är det Epic och Spotify äter av? Att vilja erbjuda sina tjänster till Apple-användare?

Av Finkelzvin
Skrivet av jaqob:

Här är jag väldigt kluven. Apple håller på med mycket fulspel, men samtidigt förstår jag verkligen att de ogillar stora framgångsrika gratisappar som drar in massa pengar men där inget går till Apple.

Inget går till Apple? Hur mycket är det värt för Apples kunder att dom kan lyssna på Spotify i sina telefoner?

Av Finkelzvin
Skrivet av Kasken:

Func surface 1030....

Haft den i 20+år säkert, alltid kört med "grova" sidan upp.
Inga tecken alls på slitage på själva ytan, men gummikanten i framkant där handleden ofta ligger emot börjar bli sunkig och torr...

Samma här. Ångrar att jag kastade dess plåtförpackning i en flytt för 10+ år sedan. Hade varit kul att ha kvar.

Av Finkelzvin
Skrivet av medbor:

Det stämmer helt enkelt inte, de fyra med lägst effekt i idle är alla AMD och på både AM4 och AM5

Om man jämför system som drar ungefär lika mycket vid full last, så ser det enligt tabellen i testet ut som att AMD konsekvent har högre effektuttag vid idle. Det finns dock bara typ 2, högst 3 jämförelser att göra i tabellen, så inte direkt tillräcklig sample size för att dra några slutsatser. Grottade heller inte ner mig i hur systemen som använts var konfigurerade.

Av Finkelzvin
Citat:

"Spotify betalar ingenting för tjänsterna som hjälpt dem bygga, uppdatera och dela appen med appleanvändare i 160 länder världen över. – Apple"

Undrar varför Spotify valt att inte erbjuda prenumeration genom App Store, Apple? Kan det vara pga påslaget på 30% hela tvisten handlar om?

https://i.imgur.com/wxrgK5b.jpeg

Av Finkelzvin
Skrivet av Baxtex:

Det är ju främst de som köpt senaste 5 åren som har det pissigt, undertecknad bland annat. Resten har fått obegriplig uppgång på sina hus så det är lugnt. Och det finns ju de som bor i hyres också.

Du menar att folk belånar sina hus för att kunna resa?

Av Finkelzvin

Mycket vilda åsikter här. Själv tror jag förklaringen är mycket enklare och mindre kontroversiell:

Av Finkelzvin
Skrivet av joakim99:

Dvs som det brukar vara oavsett vad det gäller. Inget som har börjat i och med telefoner.

Då lever vi i olika världar. Jag kan på rak arm inte nämna en annan produktkategori för bruksföremål där samma fenomen finns.

Av Finkelzvin
Skrivet av joakim99:

Det säger kanske mest om syskonet och inte köpare generellt?

Fast nyheten handlar ju om en växande skara kunder som uppenbarligen inte visste vad det var dom köpte, utan bara slentrianmässigt köpte det nyaste.