Artiklar

Artiklar skrivna av Enviro
29

Google tydliggör att inkognito-läge spårar användare

Inkognitoläget i Chrome har aldrig varit någon universallösning för att dölja sin internetaktivitet och Google är nu tydligare med detta.

29

Efterlängtade Stalker 2: Heart of Chornobyl släpps 5 september

Efterlängtade uppföljaren till klassiska Stalker har haft en stökig utvecklingsperiod, men nu har utvecklarna spikat ett slutgiltigt släppdatum.

62

EU kan få egen App Store för IOS

Efter påtryckningar från EU kan Apple lansera en separat App Store för IOS-enheter som tillåter installation från tredjepartbutiker.

236

Webhallen stänger fem butiker – på en månad

Hårdvarubutiken Webhallen lade nyligen ned sin butik i Linköping och avvecklar snart Malmö-butiken, men nu har beslut tagits om att stänga ytterligare fyra butiker.

42

Gamestop lägger ned NFT-butik

Efter lansering av sin NFT-butik under hösten 2022 har Gamestop nu beslutat att lägga ned satsningen på grund av bristande intresse från marknaden.

155

Snabbkoll: Betalar du för att bli av med reklam?

Vissa reklamfinansierade tjänster erbjuder möjlighet att betala en månadskostnad för att bli av med reklam, ofta under premium-tagg. Pröjsar du för att slippa annonser?

65

Samsungs nya flaggskepp kan få sju års uppdateringar

Branschstandarden för mjukvaruuppdateringar fortsätter justeras och med nya S24-serien verkar Samsung anamma sju år för både nya Android-versioner och säkerhetsuppdateringar.

80

Krönika: Är det okej att köra färdigbyggd som första dator?

Det är otroligt lätt att komma in i datorsfären med datorer som kan byggas i butik, men André funderar kring hur viktigt det är att ens första dator byggs själv.

275

Helgsnack: Vad heter ditt wifi?

Ethernetkablar i all ära, men används kablar är det inte möjligt att visa sin fyndighet med roliga namn på trådlösa nätverk. Vad heter ditt?

41

Rykte: PS5-kontroll med bättre batteritid på ingång

Enligt tidigt publicerad butikssida ska Sony jobba på en Playstation 5-kontroll med batteritid upp till 12 timmar.

133

SweClockers firar 25 år!

SweClockers fyller 25 år i år och det ska firas ordentligt! Ny jubileumslogga, nytt tema och ett år av innehåll där vi blickar tillbaka i SweClockers historia.

117

Quiz: Vad kan du om datorhistoria?

Datorer är både kraftfulla och små nu för tiden, men vi tar och blickar tillbaka till datorns begynnelse och testar dina kunskaper inom datorhistoria.

51

Asus gömmer strömkontakt på ROG Strix RTX 4090 BTF

För att underlätta snygg kabeldragning har Asus nu visat upp sin första produkt med ny strömstandard för komplett strömmatning via moderkortet.

230

Veckans fråga: Hur mycket betalar du för internet i månaden?

Nästan alla hem i Sverige är uppkopplat, men månadskostnaden kan variera beroende på abonnemang och internethastighet. Hur mycket kostar det för dig i månaden?

52

Wifi 7 certifieras – nu börjar racet

Wi-Fi Alliance har i samband med CES-mässan officiellt lanserat den slutgiltiga versionen av 802.11be, mer känd som Wifi 7.

10

Detta händer på CES 2024

Idag börjar CES 2024, en av teknikindustrins främsta mässor. Här är hållpunkterna som du kan hålla koll på för att hålla dig uppdaterad.

72

Snabbkoll: Navigerar du med svepgester i telefonen?

Telefonen går att interagera med på olika sätt och numera är svepgester standard för navigation. Vad använder du helst?

82

Helgsnack: Vad ser du fram emot under 2024?

År 2024 är äntligen och det är dags att prata om våra drömmar och förhoppningar om det kommande året. Vad ser du mest fram emot?

16

Microsofts möss och tangentbord återuppstår i nytt partnerskap

Efter att ha lagt ner produktion av kringutrustning utanför Surface-familjen har nu Microsofts klassiska möss, tangentbord och webbkameror fått nytt liv hos Incase.

41

Guardians of the Galaxy nu gratis hos Epic

Epic Games julinspirerade givmildhet fortsätter och nu erbjuds Marvel's Guardians of the Galaxy för exakt noll kronor.