Inlägg

Inlägg som Emil har skrivit i forumet
Av Emil
Skrivet av flukke:

Ytterligare fel med Inet annons, jag bli länkad hit till ett headset:

http://www.inet.se/produkt/6606650/logitech-g35?utm_source=sw...

När jag vill spana in musen G502 på bannern enligt nedan:

http://oi63.tinypic.com/2a0gdjt.jpg

MVH
Flukke

Tack så mkt! Tryckfelsnisse igen :<

Av Emil
Skrivet av hag.com:

Nu får jag inte upp någon reklam alls.
Sidan laddar allt utom alla banners och står och tuggar med dem (antar jag) i någon minut innan den ger upp och det blir en tom grå ruta högst upp. Under tiden kan man inte heller trycka på scrollhjulet och scrolla på så sätt utan att bilden i webbläsaren uppdateras med kanske 1 fps på sin höjd.
Känns lite konstigt att "klaga" på att inte få reklam men vill ju att ni ska få in reklamintäkter iaf.

Firefox 41.0.2 (x86 sv-SE) tror jag att det heter, på windows 8.1. Fick en nortifikation om att det fanns en uppdatering till webbläsaren för kanske en h sedan, som jag dock ignorerade.

Edit: Nu, morgonen efter, fungerar det igen.

Verkar ha gått lite troll i annonsservern. Gott att det är löst!

Av Emil
Skrivet av simon253:

Upptäckte precis att CDON reklamen har fått en scrollbar under sig.
Jag kör senaste versionen av Firefox på en 1080p skärm.
http://i.imgur.com/1Am6Dp3l.png

Väldigt knepigt fel! Du råkar inte zoomat på något konstigt vis eller så? Annonsen har nämligen korrekt spaltbredd och vi har inte kunnat återskapa felet i Firefox. Känns som det kan ligga lokalt hos dig. Kika gärna över dina inställningar osv. Samt om du har några udda tillägg.

Av Emil

Tackar! Fixat!

Av Emil
Skrivet av kskolle:

Snart kan man bara vara inne på Swecklockers med en webbläsare utan adblock. Kanske därför jag hänger så mycket här. Skulle klicka på en rss-länk och komma till en nyhet på en av IDG-saiterna. Först en stor blafffa som laddades länge och tog upp hela skärmen. När man tilläts klicka bort den, vilket är en ren konstart på en platta utan att komma till produkten det görs reklam för, fanns en stor panel längst upp till övriga idg-sidor som skymmer rätt mycket av utrymmet. Lyckades till slut klicka på filmen som skulle vara en nyhet. Reklam 17 sekunder sedan visades det att själva filmen om självstyrande Tessla-bilar var en reklamfilm från Tessla.

Jag tror aldrig adblock kommer att dö ut vilket drabbar sidor som Swecklockers där de är rätt bra på att hålla reklamen på en acceptabel nivå rent estetiskt.

Tjenare Kskolle,
Riktigt rolig feedback att få! Vi kämpar väldigt mkt med relevans och att inte störa er alldeles för mkt. Det är en svår avvägning och vi är långt ifrån perfekta. Tack!

Av Emil
Skrivet av hag.com:

Supertack, inte sett några fler sedan kommentaren!

Härligt!

Av Emil
Skrivet av hag.com:

Nu är det någon videoannons på mobilsidan som autospelas (i fullskärm) för mig igen.
Nokia n9, os: MeeGo.

Skickades från m.sweclockers.com

Hej ber om ursäkt för detta. En miss i styrningen från vår partner. Vi har bett att inga sådana annonser får köras mot denna typ av enheter. Dessvärre miss denna ggn.

Skall vara åtgärdat nu!

Av Emil

Detta är nu åtgärdat. Vi kollar över alla annonser innan dem läggs upp i regel. I detta fallet har det gått lite fort. Inet uppdaterar annonserna väldigt frekvent och det är extremt sällan något "allvarligare" fel.

Av Emil

Tjenare Pazu,
Att detta inte finns i dagsläget beror på att det inte finns någon självklar och bra teknisk lösning på detta som inte kräver väldigt mycket extra tid för att boka in kampanjerna.

Men vi kikar på att hitta en lösning. Ha dock inga jättehöga förväntningar. Vi har sökt ett tag.

Om det är någon specifik kampanj du missat kan du alltid rensa dina cookies, besöka oss i inkognito läge eller liknande och köra ett antal F5 för att få upp denna igen.

Av Emil
Skrivet av hag.com:

Är en banner från tutti frutti och way out west eller något som innehåller en video som autospelas, och i och med att min telefon startar videofilmer i ett fullskärmsprogram får jag en popup som jag måste trycka bort varannan länk jag trycker på. Har Varit så en bra stund nu dessutom.

dessutom är det en kaffereklam som går, ingen av dem känns Ju jätterelevant för sweclockers.

Ber om ursäkt för skrivfel, sitter som sagt på telefonen.

Skickades från m.sweclockers.com

Tjenare,
Autospelas skall dessa inte göra. Det gör dem inte på någon av de enheter jag kunnat testa på. Vilken telefon, os och browser har du?

Kaffe kan väl inte passa bättre än på SweClockers? Utan Kaffe stannar nördsverige och definitivt vår redaktion
Tuttifrutti däremot kanske inte är helt relevant för innehållet, men dom vill nå just denna målgruppen.

Av Emil
Skrivet av Mhisha:

Hej!

Framsida, forum marknad osv är borta för mig just nu med vissa annonser.
Tex just nu på den med Inet.
Jag har svårt att få upp en print på detta men kan maila den om intresse finns.

MVH Mhisha

Detta låter som en tillfällig bugg. Det är inget du upplever fortfarande hoppas jag?

Av Emil
Skrivet av Broken-arrow:

Vilket menar ni? Det som ser ut som foruminlägg eller reklam som hamnar i mellan foruminlägget (är näst översta inlägget, när tråden blivit runt 3 sidor långt ca 50 inlägg). Men kör med endast noscript och inte tittat om detta är borta nu (störde en del så var skönt att blocka det). Det första med foruminläggsliknande reklam har jag sett i andra forum och är betydligt värre (tror först någon skrivit något, men visar sig endast vara reklam som är dumt designat vid närmare titt), än en tydlig reklam mellan två foruminlägg.

Vi har inget sådant annonsformat idag och har mig veterligen aldrig haft så det verkar väldigt knepigt!

Av Emil
Skrivet av Broken-arrow:

Det som stört mig mest är reklamen mitt i forumtrådarna, när den får runt 50 inlägg. Fast är ju inte så illa som andra sidor där reklamen bakas in så det ser ut som ett foruminlägg.

Detta känner vi inte till. Ett litet screenshot för att utröna om det är en bugg eller om du har fått ett elakt litet Ad-ware hade varit kalas!

Av Emil
Skrivet av OneNil:

Tjena Emil.
Tänkte bara informera om att videon körs för full rulle på samma sätt fortfarande.

Skickades från m.sweclockers.com

Hej,
Vi har fått plocka ner denna kampanj helt tillsvidare. Verkar som att styrning mot och bort ifrån just WP inte heller fungerar.

Två fel skapar ett stort fel så att säga.

Av Emil
Skrivet av betan:

Reklamen för Försvarsmakten autostartar med ljud för mig. Trots manuell paus sätter den igång med ljud när jag skrollar upp. Sweclockers mobilsida är oanvändbar nu....
Lumia 1520 WP8.1.

Skickades från m.sweclockers.com

Hej, denna skulle sedan tidigare vara bortstyrd från din enhet då den inte fungerar som den skall där. Desvärre verkar tredje part gjort en miss vid en uppdatering. Problemet bör nu vara löst.

Av Emil
Skrivet av Emil:

Hej! Oj, det låter inte bra. Mobil-annonsen du talar om ska rulla utan ljud är tanken, frånsett om man aktivt trycker på den. Vad har du för telefon och webbläsare?

Skrivet av Sir. Haxalot:

Gäller försvarsmaktens annons, samma som OneNil pratar om. Kan ju också tycka att det är lite ogenomtänkt att tvinga streamad video till en plattform där dataöverföring helst vill hållas nere av slutanvändaren. Det är precis sådant skit som får folk att installera ad-blockers...

Ja, just det. Förutom när ni får för mycket pengar för att bry sig om feedbacken eller? Aktiverade Ad-block när ni körde en fullscreen kampanj i veckan trots stark feedback. Känner inte något behov att gå tillbaka nu.

Denna skall vara bortstyrd ifrån Windows Phone nu. En bugg i annonsen tillsammans med WP. Ber om ursäkt för detta.

Av Emil
Skrivet av OneNil:

Reklam från försvarsmakten väckte precis sambon. Autoloadad video på max volym.

Skickades från m.sweclockers.com

Hej! Oj, det låter inte bra. Mobil-annonsen du talar om ska rulla utan ljud är tanken, frånsett om man aktivt trycker på den. Vad har du för telefon och webbläsare?

Av Emil

Autospelande videoannons

Skrivet av Sir. Haxalot:

Alltså vad i helvete håller ni på med? Är ni förvånade över att folk installerar Adblock när ni kör med autostartande videoannonser? Och så har ni mage att "tigga" om att folk ska stänga av adblock. Om ni hade kört rimliga reklamer så hade det ju inte varit något problem.

Skickades från m.sweclockers.com

Sir. Haxalot, Det skall inte finnas autospelande videoannonser med ljud som kan skrämma/störa. Det kan förekomma någon annons mobilt som laddar rörligt innehåll dock, även på desktop. Även om detta är något vi inte rekommenderar till våra kunder eller på något sätt pushar för.

Vi har för tillfället över 90% statiska annonser av alla de kampanjer som rullar på SweClockers desktop. Vilket jag tror vi är tämligen ensamma om i branschen. Budskapen i över 95% av annonserna är dator/teknikrelaterat. Sedan finns det ett fåtal annonsörer som inte alltid är datorrelaterat utan som söker just den här målgruppen, det brukar dock i regel vara relevant för merparten av läsarna. Jag tror inte att just SweClockers är en av de siterna som driver på användandet av adblock.

Även vi felar ibland. Ibland dyker det upp annonser som inte skall vara här. Ibland testar vi något nytt för att se hur det tas emot. (Även vi måste följa med i utvecklingen).

Av Emil
Skrivet av Zotamedu:

Tack så mycket. Skickar ni feedback till de som gör annonserna så att de kanske kollar igenom grejerna en extra gång i framtiden? För jag har inga problem med annonserna från Cebit och Gigabyte som också är animerade Flash.

Det försöker vi alltid att göra! I vissa fall är det desto svårare där det kan vara en byrå som bokat och den som skapar annonsen sitter många steg bort på vägen. Inte ovanligt att det tills nästa tillfälle är en helt annan annonsmakare som gör annonsen.

Av Emil
Skrivet av Zotamedu:

Jag blir tokig på bannern med reklam för nya Game of Thrones. Den får hela browsern att lagga extremt mycket i ca 10 sekunder varje gång den laddas. Den tuggar även i sig 250 MB RAM av någon anledning. Vad har de gjort för att en enkel annons ska dra så extremt mycket resurser och ställa till det så mycket för hela browsern?

Så skall det såklart inte vara! Borta!