Under förra året släppte Cooler Master sitt Mini ITX-chassi Masterbox NR200P. Modellen fick snabbt en gedigen anhängarskara av entusiaster tack vare sina lagom kompakta yttermått, sitt lättarbetade inre och inte minst höga byggkvalitet för prislappen. Nu introducerar företaget en ny variant av storsäljaren med suffixet MAX, där det yttre är identiskt men insidan har stöpts om på flertalet sätt.

nr200p-max-1-1.jpg
nr200p-max-1-2.jpg
nr200p-max-1-4.jpg

Masterbox NR200P MAX delar de yttre dimensionerna med sitt syskon NR200P, där dessa landar på 377 × 185 × 292 mm – något som motsvarar en lådvolym på drygt 18 liter. Modellen är till största delen tillverkad i stål och levereras med både en sidopanel av härdat glas samt ett perforerat ståldito för den som värdesätter ventilation över estetik. Anslutningsmöjligheterna på utsidan är identiska med NR200P, där dessa utgörs av två USB 3.0-portar samt ett 3,5 mm kombojack för ljud.

nr200p-max-2-1.jpg
nr200p-max-2-3.jpg

De stora nyheterna hos Max-modellen syns på insidan, där det har möblerats om rejält. Först och främst handlar det om monteringspunkten för grafikkortet, där denna nu endast finns i ett vertikalt utförande. Monteringsramen har dock stöpts om för att tillåta husering av grafikkortsmodeller som tar upp tre kortplatser, där dessa får vara maximalt 330 mm på längden. Ovanpå detta har den medföljande PCI Express-förlängaren uppgraderats till en ny PCI Express 4.0-kompatibel variant.

nr200p-max-3-1.jpg
nr200p-max-3-3.jpg

Paradnumret med nykomlingen är att man försökt göra den mer lättbyggd för nybörjare. Cooler Master har nämligen integrerat både ett slutet vattenkylningspaket och ett nätaggregat på 850 W i paketet. Den förstnämnda baseras kring en 280 mm-radiator med dubbla 140 mm-fläktar som tar plats i chassits tak, där slangarna är anpassade längdmässigt för modellen. Nätaggregatet baseras kring företagets V850 SFX Gold V2 och levereras med fördragna kablar med anpassade längder.

Cooler Master Masterbox NR200P MAX väntas finnas tillgänglig i butik lagom till hösten. Prisläget är i dagsläget inte helt fastställt.

Är du intresserad av ett NR200P med integrerad vattenkylning och nätaggregat, eller föredrar du valmöjligheterna hos grundmodellen? Dela med dig av dina tankar i kommentarstråden!