Inlägg

Inlägg som emilakered har skrivit i forumet
Av emilakered
Skrivet av Beamy:

Recharge laddstationer har räddat mig några gånger. Dom brukar ligga vid McDonalds och erbjuder ibland upp till 150kW, vad jag sett och testat.

Jag brukar läsa av QR-koden vid laddaren och sedan fylla i mina kortuppgifter. Med tanke på att jag använt deras laddade ett antal gånger nu, så tänkte jag att en app eller bricka hade varit smidigt.

Vad gäller app, skriver Recharge:
"De flesta av våra laddleverantörer erbjuder laddning med app. Hur det går till kan variera mellan apparna. Kontakta din laddleverantör för mer information. Vi har ingen egen app"

Ingen app för alla stationer alltså.

Vad gäller bricka, skriver Recharge:
"- Laddbrickan måste vara registrerad hos någon av våra laddleverantörer.
- Vid laddningsproblem, kontrollera att du har lagt till en giltig betalningsmetod i appen."

Finns det ingen bricka för alla stationer heller?

Någon som brukar använda Recharge och har tips på hur jag laddar smidigast?

Skrivet av Chippen2188:

Det är just via en av deras partners som du kan ladda med app eller bricka. Av dom appar jag har på telefonen är det Plugsurfing och Elli Charging som har ReCharge. Även mitt FordPass-kort fungerar hos ReCharge.

Skrivet av Beamy:

Så med en av de apparna kan du ladda på alla Recharges stationer?

Skrivet av Chippen2188:

Nu har jag inte testat alla deras stolpar men alla jag någonsin stött på har inte varit några problem. Även om jag hatar att rekommendera Plugsurfing så är det gratis att registrera sig så du kan ju ladda ner appen och kolla dom stationer du brukar besöka.

Kan tipsa om Fortum Charge & Drive, fungerar utmärkt på ReCharge. Vettigt UI och smidig betalning med. Finns också RFID-taggar som går på samma betalningsmetod/konto (vilket ju tyvärr inte är självklart...).

Av emilakered
Skrivet av Def_Dog:

Nu är det ju semestertider, hur har ni elbilsförare det vid laddstationerna, är det knökfullt och milslånga köer som kvällsblaskorna gjort hysteri kring genom åren?

Skrivet av megaman01:

Ingen kaos men man ska nog räkna med upp till en halvtimmes väntetider på dom populäraste stationerna.
Problemet som orsakar ”kaos” är att många stationer är intryckta på parkeringen på mackarna som finns sen innan och ingen plats eller organisation för köer mm. Lägg dessutom till semestertrafik och stressade människor så är det lätt att det blir rörigt.
Råder alla att planera med goda marginaler, både i tid och laddning, och sen får man ha lite kommunikation med övriga på stationerna så kommer det nog gå hyfsat smidigt.

Skulle säga samma - inget kaos, men helt klart mer folk än vanligt. Håller med om utmaningen att vissa, speciellt "enstaka" laddare, är intryckta bland all tidigare infrastruktur. Det blir trångt, de blockeras och finns ingenstans att vänta. Jag åker en del längs E4:an både åt norr och söder från Stockholm - mina standardställen har blivit McDonalds i till exempel Gävle (Gävlebro) och Linköping (Mörtlösa). På båda kör InCharge ett antal snabbladdare som sällan alla är fulla. Gäller att hitta några guldkorn!

Än så länge har jag dock noll kötid i sommar. Kör på strategin "ladda när jag kan, inte när det behövs" typ, så pytsar i några kilowatt så snart tillfälle ges. Med två barn blir det ändå en del stopp. Fördelen är att vi sällan/aldrig är desperata - det är bara att hålla koll på Chargefinder och ta nästa laddare om vi inte orkar krångla.

Skrivet av Def_Dog:

Upplever man att det är många som är nybörjare vid stationerna? Alltså att dom inte vet hur det fungerar osv eller är det kanske mer fel på laddpunkterna än användarna?

Jag skulle säga lite blandat. Har fått några slumpmässiga fel på laddstationerna vilket alltid är himla trist - men också sett (och hjälpt, för att vara tydlig) ett antal nybörjare som står uppgivna och krångar med appar/brickor/sladd. Betalade även för en äldre herre som helt enkelt inte fick igång det, så är väl plus på karmakontot.

Av emilakered

Trist och lite svårgreppat att Sony fortsätter med samma SoC ett år till. De begränsade möjligheterna för anslutning känns inte kul alls, speciellt inte då ena porten är eARC med. Resultatet blir ju att Sony är vassast på det mesta - utom spel. Latenserna är ju också avsevärt sämre som sagt, även om de antagligen är good enough för de flesta vid 120 Hz (vs 60 Hz för siffrorna i artikeln).

Summa summarum, ingen av dessa lär bli något köp.

Av emilakered
Skrivet av Leyer:

För att de erbjuder tjänster för jobbet. De tog exempelvis hand om friskvårdsbidrag osv. Företaget jag jobbade på talade aldrig om det som någon slags förmån eller så.

Skrivet av Nivity:

Värt?
Det kostar någon tia som engångskostnad lol.
De har lite allt möjligt skit på benify om man loggar in, inget jag personligen brytt mig om direkt. Men det kostar som sagt typ 10 spänn lr något när ja fixade det för flera år sedan så varför inte.

Skrivet av medbor:

Visste inte att de erbjöd andra saker, har bara sett folk som skriver benify som en av sina saker de har utöver sin lön och övriga grejer på jobbet

Skrivet av blunden:

Inte jag heller.

Lite off topic, men precis som @Leyer skriver. Det är en portal som samlar massa olika förmåner och gruppavtal, där "deals" bara är en del av det. Kan vara olika avtal för transport, gym samt uträkningar och sammanställningar av försäkringar etc. Så för företag är det en totallösning när det kommer till den typen av saker.

Av emilakered

Kör ett par vid det här laget antika PC-360 hemma, för både jobb och spel. Kopplade till USB-ljudkort, som jag helt enkelt switchar tillsammans med mus, tgb mellan datorerna.

Annars är det blandat. Senaste Xbox-headsetet till HTPC:n i vardagsrummet, och Jabra Evolve 65 på kontoret. Sistnämnda låter verkligen skit för musik etc, men är riktigt bra för... ja, Teams. Jobb.

Av emilakered
Skrivet av Dizzö:

Då har man fått sin EV6!

Efter att ha kört i två dagar så kan jag säga skön komfort. Tyst och bra fjädring!

<Uppladdad bildlänk><Uppladdad bildlänk>

Skrivet av Dinoman:

Grattis.

Men alltså, den där designen är verkligen en vattendelare.

Jag tycker den är avesvärt snyggare IRL än på bild. Var ett "åhfan" första gången jag såg en på vägarna.

Av emilakered
Skrivet av MacAllan:

Sommaren 2023 kan det vara för sent, skall du vara säker på ny bil när leasingen går ut bör du börja titta redan detta året.
Många tillverkare ligger på 12+ månader och det finns inga garantier att detta kommer kortas ner pga bättre tillgång på materiel eftersom beställningarna säkerligen kommer öka samtidigt.

Ja, du har en poäng där. Ska ta en check med handlaren - sist vi pratade var han helt fine med att oavsett låta oss behålla nuvarande tills nya kommer, under förutsättning att vi kör samma märke då (Kia). Spontant har jag inget emot det då vi är väldigt nöjda, så är han fortfarande ombord på det upplägget kan jag signa upp mig närsom egentligen.

Av emilakered

Jag har leasing till sommaren 2024... Undrar hur det ser ut då. Fingers crossed en lite bättre begagnatmarknad och kortare ledtider på leverans. Men lär inte chansa, blir att börja se på nästa bil redan sommaren 2023.

Av emilakered

Välkommen! 🚀

Av emilakered
Skrivet av Enlightener:

Stämmer bra det! Det råkar inte vara så att ni fortfarande har plats kvar i bilen?

Skickar PM så ser vi!

Av emilakered
Skrivet av tJev:

Första långturen med vår Enyaq 60 utfördes igår, 40mil ToR till Kolmården. Fick en destinations laddare på plats som enligt uppgift ska kunna leverera 11kW. Efter 5.5h hade vi lyckats ladda ca 20kWh. Kan det vara så illa att det endast var enfas laddning där? Nu räckte ju den laddning vi fick in, kom hem med 30km räckvidd kvar.

Hemma laddar jag bilen med trefas så är ju van med lite bättre fart.

Det var nog de bekvämaste 4h jag spenderat bakom ratten iallafall. Enyaqen fortsätter att imponera på oss. Snittförbrukning med väl packad bil, två vuxna och två barn landa på 155wh/km. Körde mest e18, e4-e20 enligt hastighetsbegränsning.

Det är inte heller helt omöjligt att flera laddare lastbalanserat delar på kapaciteten, så du bara får maxeffekt om du är ensam. Vi har så i garaget här bland annat - jag får ut ~11 kW om inte grannbilen står och laddar, då får jag bara ut ~8 kW.

Av emilakered

Vänner! Har börjat fundera på en Series S till "extrarummet" - där framför allt barnen leker och kollar TV. Hur ser det ut med "barnvänliga" spel? Har väldigt dålig koll på utbudet där, känner jag. Sitter ändå på Gamepass, så vore fint att hålla det ekosystemet.

För kontext handlar det om en sexåring som spelat en del Minecraft med handkontroll innan, samt en del "touch-spel" på platta etc. Svenska är därför att föredra, även om engelska också fungerar - så länge gameplay är tillräckligt självklart.

Av emilakered
Skrivet av Jacob:

Kul! Då saknar vi @JonasT, som jag tjatar på ännu en gång. Team, assemble!

Han hade visst annat den här gången, så du får klara dig med B-laget. Om vi överlever såklart, beror väl på om jag eller @Kenneth kör. Med det sagt - vi har eventuellt en plats över i bil om någon vill åka ToR på kvällen.

Ser jag att @Enlightener smugit sig in i listan med? 😱

Av emilakered

Jag och @Kenneth bränner ned några timmar på kvällen! Om inget oförutsett inträffar...

Av emilakered

Välkommen! Skägget är på plats ser jag, det är ju lovande! 🧔

Av emilakered

Kör en 50" P50ST50 i barnens rum, inköpt mars 2013! "Smart-i-fierad" med en Shield, och en soundbar för att lyfta ljudet en smula (inbyggda är verkligen kass). Fungerar finfint där, speciellt i hörnet där den sitter då det är liiite mörkare. Blir det för ljust i rummet tappar den snabbt kraft - det märks att det hänt en del där senaste decenniet.

Men - vid flytt senare i år väntar byte, och svärföräldrarna lär ärva denna. Dels för det blir så inihelvete varmt när den används, dels för att det lär bli mer gaming i "nya" rummet. Lutar väl mot någon OLED i ungefär samma storlek.

Av emilakered
Skrivet av arowe17:

Kändisspotting på Astrid Lindgrens värld idag! @emilakered
<Uppladdad bildlänk>

Skrivet av arowe17:

Jag stötte faktiskt på honom i Villa Villekulla och tackade gör alla åren på SweC. 😁

Kan bekräfta.

Med det sagt är det lite halvcreepy att smygfota oavsett, är inte helt fan av att omedvetet basunera ut för världen var jag befinner mig. Men du dolde i alla fall min dotter.

Av emilakered

Ref ovan, från "föregångaren" tidigare i veckan.

Av emilakered
Skrivet av highwaystar:

close enough?

<Uppladdad bildlänk>

Kontrar med...

Rekommenderar i allmänhet att testa med olika "styles".

Av emilakered
Skrivet av C4B12:

Jag bjur på en Old Fashioned.

Det är ju lockande, helt klart.