Inlägg

Inlägg som lillanisse har skrivit i forumet
Av lillanisse

Fast för mig ger AI suite minst 10 grader lägre värde än real temp. Nån som vet hur man får sin egna fläktprofil laddad vid uppstart?

Av lillanisse
Skrivet av Fidel Castro:

Kan du se någon info i GPU-z på ditt kort...på mitt står det bara okänt...även i 3dmark...minne 0?

Yepp kan se allt!

Av lillanisse
Skrivet av Fidel Castro:

Du skulle inte kunna ta en bild av GPU-Z utav ditt Sparkle GTX 580 Guru...tror det är något fel på mitt kort:(
Jag har ingen info om kortet i GPU-Z...0 minne...memoryclock...ligger 1002mhz...borde vara 4008mhz...den enda som är rätt är core clock 772mhz.
Dessutom körde jag en 3Dmark 06 på grabbens maskin (han har XP 32-bit)...15900poäng...är ju uselt...något måste vara fel!?
Han hade högre poäng med XFX 5830:)

Ah men det programmet du kör redovisar säkert bara en fjärdedel av minneshastigheten eller nåt? Prova köra Msi afterburner så loggar den alla hastigheter och skit och i det programmet ligger mitt minne på 2004, vilket ger 4008 i effektiv hastighet typ.

Skickades från m.sweclockers.com

Av lillanisse
Skrivet av MrMyxo:

ok då får jag hoppas att min klarar 27 iaf så jag kan kapa plastskiten, är de bara ta en lite såg elelr nått menar de är ju lite känsliga komponenter runt

Ajjemen! Bara klippa av skiten med nått litet vasst så löser det sig. Nu har jag lekt lite med skiten och kortet verkar inte vilja gå längre än till 890/2090 med 1,1 V så det verkar som om jag stannar där. Ger dock drygt 7500 i 3dmark11.

Av lillanisse
Skrivet av MrMyxo:

låter super, skulle du kuna göra en liten mätning på kortet skulle jag bli glad. en med hela kylaren inräknad

Ja kanske det men jag har ett fractal r3 och jag har typ 1-2 cm kvar innan det tar i hårddiskarna så det borde ligga på typ 29-30 cm.
Men annars är det ingen fara för det är bara en liten plastflärp som man enkelt kan klippa bort så blir skiten 3 cm kortare typ:P
Skickades från m.sweclockers.com

Av lillanisse
Skrivet av Fidel Castro:

Hur upplever du det då...får du drop i spel eller fryser grafiken?
Upplever du detta när du klockat kortet eller när det är oklockat?
Mina grejor är äntligen postade idag...kanske får jag dem imorgon...verkligen sugen på att testa kortet:)

Jag tänker dock inte klocka kortet då det skall sitta i lillgrabbens rigg...

Aha nej fan det är bara när jag dratt på med volt å ökat på coren som jag märkt att det throttlat. Körde 3dmark11 och fick 6700 allt original. Sen drog jag upp coren till 840 och fick 7200 och sen till 860 men då fick jag 6700 igen, så där throttla skiten antagligen. Annars funkar det hur bra som helst, tyst å najs och det klarar bf3 på ultra i full hd på 64banor conquest så jag är bra nöjd!

Av lillanisse
Skrivet av Fidel Castro:

Throttla...pga värme då...klockar den ned sig automatiskt då?

ja precis och detta lite då å då utan att det är mer än säg 78 grader eller nått, ibland lägre.

Av lillanisse
Skrivet av Fidel Castro:

Va har du fått ditt!? Verkar det bra? CDON har ju inte skickat mitt ännu...:(
Vad då rätt så bra...inte kanonbra då?

Hur beter sig den spacade fläkten vid överklockning? Du menade Sparklekortet va?

Asså ja rätt så tyst tycker jag och verkar klocka helt okay...inte kört så hårt med det än men de kommer nog. Dock verkar det vilja throttla lite då å då av nån anledning!:p

Av lillanisse

Tjacka osså detta kortet när de var på rea å de funkar väl rätt så bra...men jag hittar inte vart man ställer in shader clock i afterburner? Nån som vet hur man får fram den skiten? Aaaahhh hittat! najs!

Av lillanisse
Skrivet av flakkz:

Alla ni som sitter på ASrock och Sandy Bridge riggar kan ju checka denna guiden som jag hittade häromdagen, är man grön på OC eller vill läsa mer om inställningarna är den guld att ha, http://www.overclock.net/t/1198504/complete-overclocking-guid...

Okay men han som skrivit den guiden påstår att man inte behöver bry sig om temperaturen något då processorn ändå stänger av sig själv när den når 98 grader, samt att upp till 1.52 V är safe. Låter kanske lite risky?

Av lillanisse
Av lillanisse
Av lillanisse

Har pillat lite med min 2700k å jag har typ fastnat på 4,8 nu. Om man kör något tungt så säger cpuid att professorn får 1.38 V och det blir rätt varmt, ca 80 enligt "real temp" och 65 enligt asus egna bös. Jag har kört med sån offset v-core och även ändrat LLC till 50 eller 75 %? Vad är lagom egentligen? Hur mycket v-core får man ha, vilket tempmätarprogram ska jag lite på och vilka temp ska man vara under?

Av lillanisse

Och hur ändrar man gränserna för core speed i afterburner? Har fastnat på 585 för att skalan inte går att ändra!

Av lillanisse

Men vart hittar man överklockningsskiten i CCC då? På min stationära finns det en flik för det men inte för min laptop med 5650...

Av lillanisse
Skrivet av Griger:

Första intrycket var bra. Den var snabb, tyst och klarade spel över förväntan.
Efter tre veckor kraschade den och nu är den inne på service. Troligtvis är HDn sönder.
Sony's kvalitet vet jag inte vad man ska säga om?
Är det någon annan som haft liknande problem?

Nej! Stabil som bara den, endast haft en blåskärm sen den börjades tas i bruk! Men fläkten tuggar en del

Av lillanisse

Jag har den!!! Den e fet...bra kräm i burken och en härlig fläkt som susar lagom friskt! Finns inget bättre i klassen än denna dator! Ett stort KÖÖÖÖÖP!

Ja alltså VPCEB2S1E

Av lillanisse

Jo men skulle vart fetare med 15" osså. 13 känns lite väl smått eller !?! Vaio känns även lite mer kvalisort än acer som verkar aningen billigt?1?

Av lillanisse

Det undrar jag med! Är den fet eller inte?

Av lillanisse

själv har jag lyckats med 500 fsb stabilt med originalkylning och p35-ds3. Går att boota minst 510 men skiten verkar räkna fel...