Inlägg

Inlägg som AlbinLoan har skrivit i forumet
Av AlbinLoan

Undra hur lång tid det tar innan vi sitter med ett chip i skallen likt Neuralink eller Synchron, alternativt en modul vi knäpper mot skallen som bypass ögonen där vi lever vara liv i ett MetaVerse med intelligenta NPC kombinerat med människor?

Tror det är oundvikligt, mer intressant och mer givande för väldigt många människor.
Fysisk verklighet för admin och banala saker. MetaVerses för jobb, utbildning, nöje med mera.

20 år? 30? 10?

Av AlbinLoan
Skrivet av Purrfected:

Med tanke på det så kan man bara anta att det är en aningens större asiatisk elefant man menar.
Skulle vi använda en vanligare måttenhet så kan vi säga att en chunky asiatisk elefant väger ca 38135,59 bananer. Vilket skulle innebära totalt 152542,37 bananer för alla fyra.
Mycket imponerande.
Jag föredrar dock husmusen, som då blir ca 236842,11 smarriga möss för en chunky asiatisk elefant. Vilket då ger oss hela 947368,42 möss för hela bygget.

😅😅😅😅😂😂😂

Av AlbinLoan
Skrivet av tompatomp:

Mänskliga ögat kan inte se mer än 25 bilder i sekunden... 🙄

Minns när jag argumenterade mot detta påståendet för 10-15 år sedan på forumet. Det var tider det.

Av AlbinLoan
Av AlbinLoan

Dödade mitt ego.

Av AlbinLoan
Skrivet av Dinin:

Fast vänta nu, ser inte folk att det är just myndigheter som har inskrivna undantag som vid t.ex. grova brott? Dom som säger att det här är bra och drar paralleler med Kina måste ju inse att lagar lätt skrivs om och helt plötsligt är regimkritik ett brott och så är vi där. Motsatsen till Kina är ju att göra AI helt oreglerat, dvs. varenda kotte och hans mamma har AI kapacitet att identifiera varenda människa i sin närhet och i närheten av sina hem. Det handlar inte om statens kapacitet att övervaka folket, utan att alla i större utsträckning kan övervaka sigsjälva och enklare kunna föra fram egna bevis när man behöver rapportera ett brott till en myndighet. Du vet precis vem det va som rånade, hotade, eller gjode värre saker mot dig, det är inspelat och överfallslarm automatiskt ivägskickat. Detta utan att man ger en myndighet monopol på att bruka specifika algoritmer.

Smart perspektiv.

Av AlbinLoan
Skrivet av SotarnAnton:

BRAAAA! Det räcker att Skynet finns på film

Ett av företagen som håller koll på Kinas medborgare i deras sociala kreditsystem heter ironiskt nog Skynet. 😅

https://youtu.be/CLo3e1Pak-Y

Av AlbinLoan

Är bara början... 😂

Av AlbinLoan

Hade Google varit smarta hade reklamen snarare handlat om annan content från Youtube som är relevant pgr av våra intressen. På det sättet hade fler content creators exponeras och det finns andra möjligheter till reklam och att tjäna pengar.

Jag tror att människor procentuellt utifrån sin förutsättning hellre betalar en månadsavgift som inte kostsr som Netflix för att slippa reklam. Men 150-200 kr är mycket för många.

Av AlbinLoan

Själen och farten. Jag hämtar popcorn 🍿 😍

Av AlbinLoan
Skrivet av nevada:

Drygt att det inte funkar med körkort. Är det enda jag har för tillfället och planerar inte att förnya passet på ett bra tag.

Det är svårare att förfalska ett pass idag jämfört med ett körkort. Det är nog bl.a därför.

Av AlbinLoan
Skrivet av Aka_The_Barf:

Vi är tyvärr hårt programmerade för överlevnad. Hamnar man i en sådan situation så är den driften EXTREMT stark och tar över helt.
Ibland måste man ha tråkigt och det lite jobbigt för att kunna uppskatta de bra sakerna.

Tänker på denna gamla klassiker: https://www.youtube.com/watch?v=4aqJsObw4F8
kan mycket väl vara en framtid, ett av mina favorit intron på spel förövrigt.

Bra citat man hört några gånger.
Ja AI är definitivt här för att stanna och företagen kommer vilja ha AI. Tänk någon som arbetar 24/7 och aldrig blir arg eller störig och inte kräver något, alltid tillgänglig.
https://www.youtube.com/watch?v=tksN5Jaan9E

Total Annihilation minns ja!

Ja, det är sant. Som citatet AmP skrev, svåra tider skapar starka män, men nu produceras det väldigt svaga män i förhållande till förr. Det betyder väl egentligen att vi har det jävligt bra i jämförelse. Så pass bra att både unga och äldre nu har tid att fundera ut vilket kön de ska byta till.

Av AlbinLoan
Skrivet av aMp:

“Hard times create strong men. Strong men create good times. Good times create weak men. And, weak men create hard times.”
- någon klok rackare

Har sett när han sa det. Så klockrent. Jag minns dock inte vem det var men den poppar upp då och då på flöden.

Av AlbinLoan
Skrivet av Aka_The_Barf:

Livet handlar om att överleva. Vi är "hårdkodade" för att just överleva. Kommer aldrig ändras. Allt vi gör har med överlevnad att göra på något sätt.

Ett stort problem är att vi människor tar miljoner år på oss att utvecklas. Tekniken gör gigantiska kliv på bara ett fåtal år. Vi riskerar att bli omsprugna och utkonkurrerade av våra egna skapelser...fast det är väll kanske en typ av evolution. Såsom neandertalarna lämnade över till oss kanske vi kommer lämna över till artificiellt liv?

Korrekt, så har det alltid varit och kommer säkerligen vara länge till. Menar bara på att det ska inte behöva vara så, men i och med det så är det bra att vi inte behöver lägga ner energi på irrelevanta saker som att skriva, eller andra analoga saker som är långsamma. Istället kan vi lägga energi på relevanta saker och bespara oss bra energi.

Sannolikheten att vi lämnar över oss till artificiellt liv tror jag är garanterat. Jag tror även att bli ett med maskiner till slut är oundvikligt, eftersom vi ej kan stanna på jorden hur länge som helst. Inte heller gillar vår kropp rymden, så den idén är nog ristat i sten om man tänker till lite. Dock långt fram. Frågan är hur långt?

Edit: Intressant interview:
https://youtu.be/ewvpaXOQJoU

Av AlbinLoan
Skrivet av Aka_The_Barf:

Vi får se men att få ALLT serverat och fixat till sig brukar göra folk latare. idag är många dummare än på 40 talet just för att vi har det så bra, de dumma på 40 talet dog bara de smarta överlevde. Nu kanske vi går in i en fördumnings cykel då man inte behöver kämpa eller vara smart för att överleva.

Jag tror allt handlar om perspektiv. Låt säga att vi får "allt" serverat. Jag tror inte latheten blir ett problem för att vi människor klarar inte av att vara lata under en speciellt lång tid. Såklart finns det undantag. Istället kan vi aktivera hjärnan och kroppen för andra anledningar genom snabbare utveckling och nya behov skapas.

Jag hör ibland gamlingar prata skit om Generation Y och Z. Jag kan förstå hur de tänker utifrån sina förutsättningar och perspektiv om hur de levde förr. Det är dock ganska irrelevant idag och kommer förmodligen blir ännu mer irrelevant om 100 år.

Hade vi människor idag haft en möjlighet att tänka fram resultat istället för att använda fingrarna som vi gör med luren eller en dator, så hade givetvis alla nyttjat detta om vi trodde att det inte skulle skada oss. Den kognitiva skrivprocessen är helt meningslös då och vi kan istället använda våra fingrar till annat. Vi nyttjade ju våra fingrar på andra vis för 60 år sedan än idag. Så jag tror inte det handlar om att bli fördummad, utan snarare att se möjligheterna om hur vi ändrar vårt sätt att tänka och agera.

Livet ska inte handla om att överleva. Därför är det så sorligt att höra hur människor lever, eller överlever för att arbeta istället för att arbeta för att leva. Sjukt att vi ens behöver betala för att existera i vårt land. Kanske AI är möjligheten som vi _behöver_ för att faktiskt utvecklas snabbare, bättre, med större effekt där rätt personer hamnar på rätt plats istället för bättre anledningar.

Citat:

You must understand this, what artificial intelligence means is, accumulation of information, analyzing it, and projecting it the way you want at a given moment, will no more be considered as a valuable thing in human faculty, because a simple gadget will do it much better than any human being.

https://youtu.be/v9m9LkHUOFk
https://www.youtube.com/watch?v=4FQDsxxn0B0

Förmodligen har han väldigt rätt i det han säger, så att vi möjligtvis blir dummare utifrån hur vi tänker idag eller för 80 år sedan är möjligt. Dock tror jag inte det är speciellt relevant.

Av AlbinLoan
Skrivet av Aka_The_Barf:

Då blir ju folk ännu dummare, ju mer av alla dessa hjälpmedel gör oss enbart dummare. Snart kommer allt skötas åt oss så att lära sig något och utveckla sin förmåga och sig själv kommer bli betydelselös. Existensen kommer bli betydelselös för det finns inget att sträva efter eller bli bättre på, allt sköts redan perfekt. Människors inneboende lathet gör resten.
Du kommer nog sakna allas felstavningar och särskrivningar, små unika saker som visar att det faktiskt skitter en människa bakom skärmen. Anledningen till särskrivningar kan vara många, feltryck, stress, lättja. som här på ett forum spelar knappast stavningen större roll då man kan göra sig förstådd ändå.

I vanlig ordning kommer fattiga och äldre drabbas som inte har råd eller kommer kunna förstå sig på tekniken. Min blinda mormor som bor själv brukar ringa och fråga relativt enkla saker så för att underlätta för henne köpte jag en nest eftersom jag inte alltid kan svara mkt PGA jobb. Hon blev livrädd för den, vilket är förståeligt då hon har svårt att förstå exakt vem det är som pratar. Så den fick jag ta med mig hem istället.

Jag förundras över hur baklänges folk tänker ibland. Såg en ENORM kö till däckbytartältet på coop igår. Folk är lata men jag skulle tycka det var jobbigare att släpa in skitiga däck i bilen och sedan ur dom än att sätta dit dom direkt hemma. För att inte tala om tiden man spenderar i kö'n, körningen och sedan pengarna som flyger iväg och städ behovet av att ha skitiga däck i bilen.

Så sa man innan datorn kom, men ändå så utvecklar vi fler coola och banbrytande saker med hjälp av datorer där vi ändå får anses vara smarta.

Folk blir bara dummare om smarthet refereras till den analoga världen. Så ja, the i så fall dummare. Det vill säga att alla vi härinne är dummare än personerna på 40 talet, men det vet vi alla inte är sant, and såvida vi idag inte plötsligt landade på 40 talet igen.

Allt har med perspektiv och hur vi tänker att göra. Snarare blir det så att vi blir dummare på vissa sätt men sedan betydligt smartare på andra sätt.
I det vi inte längre behöver lägga energi på kommer vi att bli dumma i, men vi är även dumma idag i saker vi kommer habehiva tänka på idag, eller om säg 10 år. 😊

Av AlbinLoan
Skrivet av Alphahanne:

Har läst om det på svt.se och såg ett inslag på SVT häromdagen. Intervju med Jon Karlung t.ex.

Så tyst i media är det inte.

Det har jag missat. Jag ser ingenting om varken BRICS, vilket kanske kommer påverka vår ekonomi extremt mycket framöver, AI eller om ovan topic någonstans förutom på internet. Men Whitepilledoomer har rätt. Svensk media är extremt tysta om detta.

Av AlbinLoan
Skrivet av Whitepilledoomer:

Vad kommer det sig att svensk media är så tysta om det här? Menar inte bara specialsiter som sweclockers.com utan gammelmedia.

De pratar ju inget relevant till vad som faktiskt händer i världen, bara massa BS som vanligt (i Sverige då). Knappt ingen AI, ingen BRICS och inte heller hur många vaccinsjuka människor som trillar in världen över. Inte heller angående topic.

Av AlbinLoan

Läs denna artikeln om ChatGPT 5 och möjligheterna med den samt endel av målen för industrin;
https://www.trendingetc.com/gpt-5-a-new-era-of-ai-approaches/

Av AlbinLoan
Skrivet av Wiggin:

Den undre bilden hade jag sett på tunnelbanan, vilken är tänkvärd i sig, men den övre är en fullkomlig fullträff. När man väl implementerat ett sådant här system så kommer det vara nästintill omöjligt att få bort. Exemplen på det är ändlösa...det börjar som ett förslag eller prov på något, med "löften" om att det bara ska lyda under ett visst direktiv. Kolla på moms, vägtullar...vad som helst.
Det smygs in lite fint i systemet och nästa vecka är det helt plötsligt nya normen. Vi skulle ju också kunna spärra in folk direkt och lämna bevisbördan på dem att visa varför de inte är kriminella. De som protesterar emot vill tydligen inte få slut på brottsligheten.

Idag säljer man in det för att få stopp på en vidrig samhällsböld som barnpornografi, men om ett par år kanske rubriceringen istället lyder "okristligt" eller "osvenskt" beteende. Någon som känner igen de ordvalen? Det ena är gammalt och förlegat medans det andra är dagsfärskt.

.... som sedan kommer ett socialt kredit system av något slag att smyga in.

Jag har en bekant som är polis. Hon tror på fullaste allvar att det aldrig kommer att ske en massövervakning i Sverige då kamerorna som rullar endast får nyttjas vid brott säger hon. Detta kommer självklart att ändras det med.