Inlägg

Inlägg som AlbinLoan har skrivit i forumet
Av AlbinLoan
Skrivet av Chromatic:

Vad händer om 90% av alla jobb skulle tas över av robotar, skulle mänskligheten gå under av att vi slipper jobba eller hur funkar det egentligen? O_o

Det kommer alltid dyka upp nya jobb, men sannolikheten att vi hamnar i ett UBI (Universal Basic Income) system är väldigt stor (även om AI inte tar över). Att alla får en viss summa för att kunna överleva. Vill man sen tjäna mer poäng, eller pengar så får man helt enkelt arbeta med något.

WEF (World economic forum) och deras inflytelserika personer pushar agendan ganska hårt som bl.a. handlar om att jorden ska drivas av en världsregering, en valuta, ett språk, att vi inte ska äga något, UBI-system m.m. ska falla på plats o.s.v.
Detta är även något man har pushat sedan 1700 talet, men sådana här förändringar och mål tar tid.

Av AlbinLoan

Kanske låter lite sorligt och futuristiskt beroende på hur man tänker, men jag tror att yrken som går ut på att serva AI'n kommer vara de mest relevanta framöver i det stora hela, vare sig vi vill eller inte. Industri idag fast för AI framöver. Kanske 100 år, kanske mer, kanske mindre. Vet ej.
Socialt och interpersonella yrken som kräver starka sociala och mellanmänskliga färdigheter kommer nog med stanna.

Jag tror att samhället kommer att ändras på ett sätt där vi får större och bättre chans att få utlopp för våra kreativa, praktiska och andra utlopp samt blicka inåt mer. Vi kommer förmodligen att äga mindre men känna oss mer fria där pengar inte har samma värdering och relevans som idag.

Så länge infrastrukturen i samhället, byggnader med mera ser ut som det gör idag fast i framtiden, så är nog sannolikheten stor att människor gör dessa arbeten som byggare, målare, vvs med mera, men det kommer inte behövas när infrastrukturen och design samt system uppdateras och effektiviseras.
Människor kommer vara inblandade i säkert alla kategorier av jobb på något vis, men förmodligen inte på samma sätt såvida vi inte tillåter utvecklingen att stå still.

Av AlbinLoan

Min Boyeda på 5600w tar cirka 3.5 - 4 sek till 65 km/h och kanske ytterligare 8 sek till 98 km/h. Super rolig.

Inte mitt konto:
https://youtube.com/shorts/mpGrNZJguaY?si=GnsUK_8XixzkHtoQ

Farligt med kinesium prylar dock.

Av AlbinLoan

Att människor kommer enas med maskiner är en oundvikligt. Speciellt om vi gör jorden obeboelig och behöver förflytta oss till rymden, såvida vi inte tar oss till de planeter som har det vi behöver. Svårt för oss att leva in the space med vår kropp.

Neuralink och liknande är bara ett mellansteg precis som telefoner är. Att ha ett chipp i skallen för olika anledningar är lite som att ha en fysisk kalkylator för att räkna ut matte. Idag har vi väldigt mycket i en telefon. Så en plopp på tinningen som fyller samma och även fler funktioner kommer så småningom att utvecklas. Det vi kan tänka på kan vi skapa.

Då kommer de flesta springa runt med en sådan på huvudet såklart. 😊

Av AlbinLoan
Skrivet av backfeed:

Tackar för tipset, jag har aktiverat spärrar överallt sedan länge men hade missat Bolagsverket. Det är strax åtgärdat, tack vare dig!

Personligen anser jag att alla tänkbara spärrar borde vara aktiverade per default för alla medborgare, man ska inte behöva känna till det.

Så lite så. <3

Håller med här. Det finns säkert anledningar till varför de inte gör så per default som vi inte tänker på.

https://bolagsverket.se/omoss/varverksamhet/sabehandlarvidinapersonuppgifter/reklamsparrmotdirektreklam.2149.html

Av AlbinLoan
Skrivet av Massy:

Jag förstår vad du vill få sagt men majoriteten av säkerhetshålen i den där soppan är brister hos myndigheter etc som går på falskleg och inte genomför ordentliga kontroller snarare än problem att vissa av dina uppgifter är offentlig handling.

Även om ditt personnummer varit hemligt och din taxerad inkomst vore hemlig så hade det gått att blåsa en person på en myndighet med oriktiga uppgifter. Posten lämnar exempelvis ut paket utan att titta på legitimation, de skannar oftast bara baksidan. Alla med en telefon kan skanna detta och se att allt som finns där är personnumret. Återigen, är problemet här att man inte kontrollerar legitimationen ordentligt eller är problemet att någon lärt sig mitt personnummer? Jag tror starkt på det förstnämnda.

I min värld är det två helt skilda problem med offentlig uppgift och id kapning. Det ena är inte beroende av det andra och vice versa. Det kanske möjligen underlättar något för en amatörmässig kriminell.

Den största anledningen till ID-kapningar är på grund av offentliga personuppgifter i Sverige. Jag vet inga företag eller banker som släpper iväg pengar eller varor till en privatperson eller ett företag utan en kreditupplysning med eller utan BankID. Det är där problematiken med ID-kapningar främst ligger.

När postnord blippar ett falskt körkort med ett riktigt personnummer ser de namn, adress, telefonnummer och eventuellt en mail, men inga bilder på personen ifråga som äger personnumret ännu. Så utan ett giltigt personnummer får du inte ut paketet då samma personnummer vid kreditupplysningen bakas in i ordern för att matcha när varorna ska hämtas ut exempelvis. Då måste man veta om vem man ska tömma och dessutom inneha deras personnummer för att lyckas. Det blir svårt om inte personuppgifterna var offentligt.

Av AlbinLoan
Skrivet av star-affinity:

Qualcomm Snapdragon 8 Gen 3 verkar imponerande. Tampas med Apples A17.

Samsung kör väl också den i Galaxy S24?

För övrigt tycker jag du ska sätta fler ROG-klistermärke på din bärbara dator.

Kan tänka mig att man kan koppla in en extern skärm till den med, men vet om det är sant.

Av AlbinLoan
Skrivet av Massy:

Vad kan man egentligen göra för skoj med ett personnummer som man inte skulle kunna göra utan? Fler och fler använder dessutom krav på ex bank id.

Jag är inte orolig alls att någon får fatt på mitt personnummer. Det är bara att bestrida. Du har inte ingått i något avtal bara för någon angett ditt personnummer. Sen kan jag ha viss förståelse för att många är för gamla eller för okunniga för att klara av att bestrida en sådan sak på rätt sätt. Men något säger mig att dessa personer skulle bli id kapade ändå...

Din taxerad inkomst är en offentlig uppgift enligt offentlighetsprincipen reglerad i Sveriges grundlag. Så absolut ska vi se till att vilka personuppgifter som helst inte finns tillgängliga för vem som helst. Offentliga uppgifter däremot ska finnas tillgängliga enligt grundlag.

Jag förstår att du tänker så. Det är mycket vanligt att man tänker så. Under min tid inom säkerhetsbranschen lärde vi oss många sätt att sätta käppar i hjulet för både privatpersoner och företag genom endast deras personnummer. Särskilt när det gäller att skapa ett nytt BankID för ett personnummer, vilket är otroligt enkelt att göra eftersom personer över 18 år i Sverige kan aktivera 2 st BankID'n på sitt personnummer.

Nästan alla jag har pratat med tror att det bara är att göra en polisanmälan, spärra sitt personnummer och sedan kontakta försäkringsbolaget. Problemet är att polisen lägger ner nästan alla anmälningar de får. 2020 hanterade de 0.6% av över 140.000 identitets kapningar enligt BRÅ om jag minns rätt. Förmodligen närmare 160.000.

Försäkringsbolagen hanterar inte ärenden så lätt som vi vill tro, särskilt när det är svårt att bevisa att man inte försöker begå försäkringsbedrägeri. Det vill säga att man tömmer sitt eget personnummer, eftersom att det förekommer extremt många försäkringsbedrägerier i landet.

Jag har sett många kaotiska fall både på privat- och företagssidan där människor har hamnat i svåra situationer. Det har krävt enorm tid och pengar för dem som till slut har lyckats ta sig ur situationen.

Många svenskar är omedvetna om att det är möjligt för vem som helst att ändra deras folkbokföringsadress genom att ladda ner ett enkelt formulär från SKV.se. Inget BankID krävs för detta eftersom inte alla i Sverige har tillgång till BankID. Det är dessutom lag på att alla ska ha möjligheten att hantera myndighetsinformation med papper och penna.

Kivra som många (långt ifrån alla) är anslutna till skickar inte ut några kreditlarm utan endast upplysningskopior som kommer långt efter att en kreditupplysning görs exempelvis. Ibland kan det gå fort, men Bisnode och Creditsafe har tjänster för att larma om detta direkt, dock utan skydd om man missar. Idag får man hem varor på under 24 timmar som är lätt att ta ut med ett falskt körkort eller ett pass.

Så att SKV är inne på att skydda personers integritet genom att dölja inkomst är helt fel ände.

Citat:

Nyligen presenterades en Sifoundersökning som visade att utsattheten för id-kapningar var fortsatt hög för små och medelstora företag. Så stor andel som 45 procent av svenska företag med upp till 250 anställda har drabbats av eller utsatts för försök till id-kapning. Detta är en mycket stor andel och situationen är därför väldigt allvarlig för både företag, näringsliv och samhället.

https://www.riksdagen.se/sv/dokument-och-lagar/dokument/skrif...

Det är så mycket lättare att kapa en privatperson än ett företag.
Det finns ingen lag stadgad i Sverige som säger hur vi ska identifiera oss vid ett kreditköp. Det enda lagen säger idag är att vi måste identifiera oss. Eftersom att lagen inte säger något annat så sätter kredit-& långivare reglerna här och de vill tjäna pengar samt att de får sina pengar. Personnummer har länge och brett setts i Sverige som en identifieringsmetod.

Det finns en drös med sådana här sidor som inte kräver BankID utan endast går på kreditvärdighet som alltid tar 12 månader att återställas till sitt ursprungliga värde:
snabbpengar.se

Jag ska ta ett exempel på en företags kapning.

1.
Kjell Kriminell har genomfört en undersökning på merinfo.se och allabolag.se och beslutat att ta över företaget Labansson AB, som hade goda resultat för tre år sedan, vilket indikerar en stark kreditvärdighet.

2.
Eftersom personuppgifter är offentliga, kan Kjell Kriminell se information om alla i Labansson AB:s styrelse, inklusive deras adresser, bilar de äger, hus/lägenhet samt med fullständigt personnummer.

3.
Kjell Kriminell väljer 3 st random personer att ändra folkbokföringsadressen på. Vi kallar de för Magnus, Peter och Sara.
Eftersom att varken Magnus, Peter eller Sara känner till att man bör "Spärra obehörig adressändring" på SKV.se, så kan vem som helst ändra deras folkbokföringsadress när som helst. Ingen av de känner heller till att de kan spärra sitt personnummer på bolagsverket.se för att inte bli utnyttjad som målvakt i ett företag, så Kjell kommer med garanti att skriva in de tre respektive som ledamöter och suppleant på Labansson AB.

4.
Kjell ändrar också adressen för alla i Labansson AB:s styrelse. Niclas, Mohamud och Diana. Samma sak här, så känner de precis som Magnus, Peter och Sara inte till adress spärren på SKV. De känner heller inte till spärren mot att ändra i bolagsordningen som kräver BankID, så de kommer att skrivas ut från Labansson AB.

5.
Kjell Kriminell är medveten om att Bolagsverket endast registrerar och inte kontrollerar information, så han laddar ner ändringsanmälan 817 från bolagsverket.se. Han fyller i informationen om Sara, Magnus och Peter som ny styrelse, nya epostadresser och telefonnummer. I samma ändringsanmälan skriver Kjell även ut den befintliga styrelsen.

Med namnet Kjell Kriminell, så har han givetvis falska pass och körkort som kostar nada idag och ser äkta ut. Det är relativt lätt att faktiskt trycka äkta körkort med information i de som gör att posten lämnar ut paket vid blippande.
Så nu har Kjell det med en bild på sig själv fast med Peter och Magnus personuppgifter. Sara är bara suppleant så han har ingen nytta av henne. förutom att kapa henne privat. Snitt summan som Kjell Kriminell kommer iväg med på att tömma en privatperson på deras kreditvärdighet är cirka 70.000 kr för några år sedan.

6.
Kjell ringer till SKV och begär att de skickar hem ett personbevis till honom som han behöver. Personbeviset skickas nu till den nya folkbokföringsadressen som Kjell har koll på. Nu har Kjell ett äkta personbevis med ett stämplat nummer för giltighets check mot SKV.

7.
Kjell går till varje bank med en mobiltelefon, ett kontantkort, sitt falskt körkort/pass och ett äkta personbevis på Peter / Magnus för att skapa ett privat bankkonto. Kjell är givetvis redo på att Peter/Magnus kanske redan är befintlig kund hos banken, men har såklart förberett sig på att hantera det på ett smart sätt. Det är otroligt lätt att komma undan med psykologi och charm.

8. Magnus/Peter är inte kund i banken och han vill nu starta ett nytt bankkonto. Problemet är bara att Peter har nyss skaffat en ny telefon då hans gamla är trasig, så han behöver ett nytt BankID. Kjell har ju ett körkort/pass samt ett äkta personbevis på Magnus/Peter och banken ringer i bästa fall till SKV som ändå kommer att ge ett klartecken på att Kjell är Magnus/Peter.

9. Nu har Kjell ett aktiverat BankID Nr 2 på Magnus/Peter's personnummer i sin mobiltelefon, som även är kopplat till Labansson AB.

10. Kjell gå nu vidare till en drös med andra banker för att starta företagskonto för Labansson AB med Magnus/Peters personnummer och deras BankID. Han är givetvis redo på att Labansson AB kanske är kund hos någon av bankerna (finns en drös som de flesta sällan nyttjar som företagsbank). Inget personbevis behövs längre.

11. Företagskontot är nu startat på olika banker och Kjell Kriminell beställer en drös med iPhone 15 Max till sina "anställda" från Tele2, Telenor, Telia som Kjell sedan hämtar ut på posten.

Sedan kommer Kjell ta snabblån och tömma både Magnus/Peter's kreditvärdighet privat och i företaget på en drös med pengar.
Hur han får ut faktiska pengar kommer jag inte gå in på här.

12. Kjell Kriminell tömmer alla 6 personnummer på deras kredit genom privata köp som kommer att strula till det ordentligt för dom.

Den här soppan är inte lätt att ta sig ur. Jag har talat med så många kunder som gått igenom detta på olika sätt.

Av AlbinLoan
Skrivet av Ozzed:

Nice, verkar som att det blir billigare överallt. CDBaby tar också mindre för en singel eller et album. Men 22 dollar är fan inte farligt när man har hyffsat många låtar alltså. Jag får räkna på detta. Man vill ju inte hamna i sunk cost fallacy. Utan att gå in på detaljer kan jag säga att jag får in mer än 22 dollar om året så jag tror det skulle löna sig bättre.

Sist jag kollade så hade de en avgift på $49 per album per år men det verkar ju ha rört sig rejält åt rätt håll

22 årligen är bra. Håller med och du har helt rätt, de tog betalt mycket mer tidigare för singlar och album m.m.

Skrivet av Gurrrra:

Jag har sagt det förut o jag säger det igen; om Spotify fixar ett abb som kostar säg 100kr mer än nu o dom 100 kronorna garanterat hamnar i fickorna på artisterna jag lyssnar på så skulle jag hoppa på det DIREKT.

Visst? Det är fullt rimligt med tanke på att ett album kostade närmare 200 kr för en artist tidigare.

Av AlbinLoan
Skrivet av anders190:

Innan jag blev sjuk så stoppade jag in minst 20% på börsen varje månad. Som mest var jag nog uppe i 50-60%. De flesta kan och vill inte göra så även om jag hoppas att många har ambitionsnivån att iallafall försöka investera/spara 10% av lönen. Jag hörde till FIRE (fast mer betoning på Financial Independence då Retire Early inte riktigt är mitt fokus) och lever överlag rätt billigt.

Just nu är det svårt att tänka långsiktigt så försöker att inte fokusera på börsen så mycket medans jag förhoppningsvis blir frisk.

Bra inlägg för övrigt!

Det är superb. Den som spar han har.

Citat:

Sedan undrar iallafall jag hur mycket proteinvikning med exempelvis F@H ens 1% av den kapaciteten hade gett.

Hehe, bra fråga det där. Hade varit intressant och veta faktiskt.

Av AlbinLoan
Skrivet av BobbyKristensen:

Hans net worth är mestadels i Meta aktier och är således inte pengar som Meta har. Meta har dock ca $60 miljarder i cash, ca $126 miljarder i omsättning och ca $30 miljarder i net income.

Jag vet inte hur han gjorde affären, men tycker inte 10% är speciellt mycket. Hur många sparar per månad 10% av sin lön? De flesta lägger det på banken vilket är idiotiskt, andra lägger det på globalfonder vilket också har en risk, även om avkastningen i snitt är 7-12 % årligen.

Jag tror att Marks affär här är mer långsiktig och genomtänkt då han kan nyttja sin farm till otroligt många olika områden och tjäna massvis med pengar oavsett hur mycket han floppar med Threads eller Metaverse som någon tog upp innan.

Skrivet av filbunke:

Utmärkt, kommer bli perfekt för miljön.

Steg 1. Skapa AGI.
Steg 2. Be AGI:n att fixa miljöproblemet.
Steg 3. Bli utplånad.

Det kan ju vara ett alternativ, men det har knappast med hans investering av 350.000 GPU'r att göra, utan i så fall andra faktorer.
För att sätta lite perspektiv läste jag i en science paper att GPT'n mellan November 2021 och April 2022 hade upptäckt nya bakterier och virus som forskarna i området hade räknat ut skulle ta ytterligare 2.500.000.000 miljarder PhD år att upptäcka. Det säger ganska mycket tycker jag. Så om vi applicerar den exponentiella utvecklingen inom respektive område på grund av en investering på 350.000 GPU'er, så gynnar det förmodligen oss och miljön mer än vad det skadar oss och miljön.

Jag hör ofta i Joe Rogan podcasts med intressanta personer som är betydligt klokare än mig säga att vi människor har det generellt sett mycket bättre idag både inom hälsa, ekonomi, livsstil och mående per capita / land. Detta är på grund av utveckling. Sen att det kommer nya utmaningar är oundvikligt.

Av AlbinLoan
Skrivet av Ozzed:

Det de pratar om är ju att Artisterna inte får betalt direkt av Spotify, Utan det beror ju på hur ens acvtal ser ut.

I mitt fall får jag 91% av den delen av "potten" som Spotify skickar till CD-baby, och består den då av att en användare bara spelat min musik en hel månad så får jag 91% av den del av användarens pengar som Spotify skickar till CD-Baby.

De har inte fel i sak, men hakar upp sig på fel sak.

Nej, Spotify betalar inte artister direkt, men man får ändå betalt på det sätt jag beskrev ovan. Jag har förklarat detta på säkert 4-5 olik sätt i tråden men samma andemening. Vad är det som är oklart?

Om jag minns rätt så funkar Distrokid så att du får 100% av intäkterna, men måste å andra sidan betala en summa per album du publicerar via dem per år, plus att man får betala extra för extra tjänster utöver ett basutbud. Jag gillar att inte ha årliga avgifter och att musiken automatiskt publiceras på nya tjänster, givetvis med opt-out om man inte vill ha sin musik på en viss tjänst.

Det är ingenting som är oklart. Jag vet att Spotify inte betalar ut till artisterna direkt.
Såklart, har vi få streams kan det löna sig att distributören tar X procent, annars tar Distrokid $ / år för en artist oavsett antal låtar eller album. Förr var det dyrare.

Av AlbinLoan
Skrivet av Roger W:

Och problemet med det du beskriver är väl egentligen inte att personuppgifterna är offentliga, utan att säkerheten ("legitimeringskraven") för vissa tjänster är för dåliga?

Det är också sant, men eftersom att vi och Canada är de länder (vad jag vet) som har offentliga personuppgifter och dessutom kan göra kreditupplysningar med ens personnummer, så dras många företag hit för att sälja varor på vårt eget språk. De har inga avtal med bankerna om Bank-ID utan kontaktar kreditupplysningsföretag och gör affär med dom för att få igenom köp på svenskar med personnummer.

Av AlbinLoan
Skrivet av PeCe:

Nog för att den gode(?) Mark har råd att uppdatera sin dator, men att lägga omkring 10%1 av sina sparpengar på GPUer!? Det är ju lika galet som om en Sweclockare skulle få för sig att betala 10-20tkr för ett...äh, det var inget.

1 350,000 GPU:er á $40,000 = $14 miljarder, Zuckerbergs tillgångar ≈ $135 miljarder.

Inget konstigt alls. Att investera 10% av ens kapital för att påverka samhällets framtid inom något du brinner för låter väldigt rimligt. I detta fallet utveckling.

Sen om han vill så kan han hyra ut sin hårdvara och teknik till all möjlig forskning som inte har råd att köpa 350 tusen sådana kort och som dessutom inte sitter på kompetensen att utveckla AI.

Klockrent.

Av AlbinLoan
Skrivet av Ozzed:

Hur menar du nu? I bilden på min rapport högre upp ser man vändigt tydligt vad enskilda streama gerererar.

Om du däremot menar att Spotify ser det som skumt att en användare bara lyssnar på en artist under en månad så ja, kanske det. men jag tror inte att omfattningen räcker. Dels är det ett för lågt belopp och dels är jag en för "ostreamad" artist för att det skulle flaggas som fusk. Tror jag i alla fall. Jag vet inte exakt hur deras "Anticheat" funkar

Det vet inte jag heller. Jag menade att om någon sätter dig på repeat 24/7 så kommer inte streams intäkterna att räknas på samma sätt som om någon lyssnade på dig 200 gånger fördelat på samma månad.

Citat:

Contrary to what you might have heard, Spotify does not pay artist royalties according to a per-play or per-stream rate; the royalty payments that artists receive might vary according to differences in how their music is streamed or the agreements they have with labels or distributors.

PS... Byt till distrokid.

Av AlbinLoan

Problemet är egentligen inte att ha offentliga inkomstuppgifter. Det större problemet är att vi har offentliga personuppgifter, vilket innebär att alla våra sista siffror i personnumret är tillgängliga för vem som helst att ta del av.

Till exempel, om du ringer till Skatteverket kan du ringa dit anonymt och begära kungens fullständiga personnummer. Eftersom det är så enkelt idag att kapitalisera på någons identitet och handla på internet på hemsidor som inte kräver bank-ID, eller ta snabblån på hemsidor som inte kräver bank-ID – vilket är väldigt många, men då genom en kreditupplysning genom personnumret – är det egentligen ett större problem än att visa offentliga inkomstuppgifter.

Detta vet staten om eftersom det sker över 15.000 ID-kapningsr per månad i Sverige. Den totala summan för bedrägerier i Sverige är cirka 50 miljarder årligen.

Klicka på dina -XXXX på ditt personnummer här: mrkoll.se - viola.

Sedan ska vi inte gå in på hur lätt det är att kapa ett svenskt företag och byta ut styrelsen i den.
De börjar i fel ände.

Av AlbinLoan
Skrivet av LANberg:

Det lär blir ännu värre brist än när alla grävde krypto ...

100 procent sant. Att majna krypto är aldrig en hållbar lösning långsiktigt numera. AI kommer att förändra hela vårt sätt att leva på nästan alla tänkbara områden i vårt samhälle och för mänskligheten. Skillnaden är att dessa grafikkort används inte så mycket av konsumenter. Det gjorde vi för att mina krypto, använde kommersiella grafikkort som människor hade råd att köpa.

Av AlbinLoan
Skrivet av Edd1e:

Hmkay, vi kan testa. Jag köper Premium den första Februari. Lyssnar endast på din musik under den månaden.

Kommer ej att fungera efter ett tag.
Antal streams kanske visas, men inte pengarna för respektive stream. Detta på grund av bottar som genererat pengar med fake streams åt bolag och artister.

Exempelvis vet vi att hiphop artister har använt Spotify för att tvätta pengar.

Av AlbinLoan
Skrivet av g146:

Undrar verkligen hur detta skulle vara bra för miljön och bidra positivt till samhället och naturen. Hur många lastbilar behövs för att leverera lådorna?

Det är ganska lätt att motivera genom att investera i 350 000 grafikkort för AI-utveckling. Detta eftersom det skapar möjligheten att accelerera framstegen inom artificiell intelligens. Trots initiala miljöpåverkningar vid tillverkning och energianvändning för dessa GPUer kommer den långsiktiga nyttan med största sannolikhet vara avsevärd. Speciellt jämfört med människor som köper en telefon eller en dator för att scrolla bort sina liv utan att bidra speciellt mycket till miljön.

Den teknik som förmodligen kommer framställas genom denna satsning kan potentiellt bidra till att lösa komplexa problem och minimera negativa påverkningar på miljön, vilket gör investeringen motiverad ur ett långsiktigt perspektiv.

Edit: kan tänka mig att dessa GPUer kommer.anvandas till många olika ämnen inom AI för vår utveckling.

Ansiktsboken hjälpte förmodligen miljön extremt mycket. Folk slutade träffas som förr till exempel. 😅

Av AlbinLoan
Skrivet av MsSmith:

Aha, är det inte också momsfritt för skapande upp till 300 000kr?

Det stämmer när det gäller konstverk och om du säljer konstverk privat. Allt över 336.000 blir 12% från första kronan.
Säljer vi konstverk genom ett företag är det 25 % moms.

Vad gäller royalties så är det momsfritt upp till 80.000 kr.
Däremot om du är en artist som är säljaren och säljer in egna konserter och uppträder live inför publik så är du 100% momsbefriad.