Inlägg

Inlägg som Gi][Gurra har skrivit i forumet
Av Gi][Gurra

Köpte denna modell själv (Komplett verkar ha fått in dem tidigare än t.ex. webhallen och inet), men returnerade efter ett par dagar. Ett par dealbreakers för min egen del (jag använder min skärm både till spel och arbete/programmering):

1. Pixel-shift-algoritmen tyckte jag personligen var rätt horribel vid dagligt arbete. Den flyttar långsamt bilden över några pixlar för att sedan hoppa tillbaka (för att minska burn-in). Just hoppet gör mig rätt förvirrad, nästan svagt illamående :D, är nog väldigt personligt hur man påverkas av detta (se inspelning från annan skärm-modell, men med samma betéedende) https://www.youtube.com/watch?v=BNROuqD468M

2. Färger i skarpa och tunna kontrastskillnader som löper längsmed pixelmönstret (linjer, polygoner etc) ser rätt kassa ut. Du kan få röda linjer under geometri och blå ovanför :S. Problemet går heller inte riktigt att lösa algoritmiskt från OSet pga 1/pixel shiften, så för mig blev det rätt jobbigt i vardagligt arbete, även om det inte var riktigt lika störande som hoppen i (1). Text blir förstås också rätt kass att titta på. Jag tror att om man kör riktigt höga pixeldensiteter, så kommer detta ev lösa sig själv i framtida modeller (27" 4K eller högre upplösning).

3. Skärmen går att köra i max 16 h innan du behöver låta den vila i 15 minuter (den klagar out-of-the-box var 4e timme, men du kan skruva upp intervallet till 16h, vet ej hur mycket det påverkar burn-in). 4h är förstås mindre bra om man sitter i ett möte och helt plötsligt inte får ha sin skärm igång längre :D. Emellanåt behöver den köra en 1h-cykel också, men det har jag inte hunnit uppleva själv innan jag returnerade min. OBS: Cyklerna körs också när skärmen inte används/i stand-by, vilket jag kan tänka mig ju inte blir så bra om man kommer tillbaka till datorn efter lunch etc och upptäcker att den behöver vila i 10-15 minuter till. Dock inget jag hann uppleva.

4. Skärmen (iaf mitt ex, vissa andra på Reddit hävdar motsatsen) flimrar rejält när man kör med VRR påslaget men inte matar den med mjuk signal (t.ex. laddningsskärmar, looking at you BG3!). Detta gjorde det för mig omöjligt att spela vissa spel med VRR.

Hade jag enbart spelat och sett på film, och inget annat, så skulle jag nog behållit den. Men för hybrid-användning (arbete/programmering+spel+film) så blev den tyvär fel för mig. Min tidigare skärm som jag behåller är en 144 Hz IPS med gsync.

Hoppas ovan kan ge lite information till andra spekulanter på modellen!

Tips på att få till bra inställningar på skärmen, som jag gillade iaf:
- Stäng av artificiell "sharpness" helt på skärmen. Den kommer förkonfad med det alldeles för högt uppskruvat. Förvärrar effekten av problem (2) ovan.
- Glöm inte aktivera HDR i windows
- Ställ in färgprofilen på "Adobe sRGB" (ej standard SRGB) alt. Apples motsv (valet under Adobe sRGB). Default-inställningarna är rätt kassa, my2c
- Skärmen kommer by default med VRR avstängt, och du kommer inte kunna slå på det i nvidia-drivarna. Du behöver manuellt gå in i en skärm-meny och aktivera VRR, innan motsv inställning dyker up i nv cpl.

Av Gi][Gurra

Stämmer det att det är 0.5 eur per nedladdning, ominstallation och uppdatering?

Kul att släppa ny version av sin programvara varannan vecka, 26 x 0.5 + 1-2 nya enheter...

Av Gi][Gurra

Om av någon konstig anledning ingen av övriga vill ha det så kan jag köra hem till dig ikväll och köpa det av dig (tar 1-1.5h från där jag bor, men skitsamma :D, åkte senast dit igår och köpte ett chassi).

Av Gi][Gurra
Skrivet av Citruz:

Det finns kvar än så länge. Fick dock ett DM igår av en person som är intresserad, så den har första tjing. Vill dock bli av med det rätt snart, så om personen inte hör av sig igen under dagen så är det ditt!

Hittade ett nytt chassi jag slog till på, så jag behöver nog inte detta, fyi. Tack ändå

Av Gi][Gurra
Skrivet av Citruz:

Har med tår i ögat bytt ut trotjänaren som stått vid min sida de senaste typ 15+ åren eller nåt.

Enda skavankern är väl att gummidämpningarna i 3.5"-vaggorna har torkat ut och inte dämpar som de än gång gjorde - annars ska allt funka fint och tror att de flesta skruvar finns kvar också.

Som bonus igår även en CD/DVD-läsare/skrivare som funkade fint när den var senast inkopplad för kanske 7-8 år sedan.

Skänkes till den som utlovar mest kärlek i chassits nästa liv!

Upphämtas i Hässelby Villastad.

Läs hela annonsen här

Finns det kvar? :).

Av Gi][Gurra

Såld

Av Gi][Gurra

Annonsen är avslutad

Av Gi][Gurra

Herman Miller Aeron remastered 2021

Säljer min tidigare arbetsstol, en herman miller aeron remastered, då dess form tyvärr inte passade min egen kroppsform (använder en Malmstolen nu ist). Stolen är inköpt våren 2021 från Aktiv Miljö i stockholm.

Utförande:

  • remastered, storlek "medium"/B

  • standard-armstöd i läder, reglerbara i höjd och sidvinkel

  • Svankstöd, 2punkts-modellen, reglerbart i styrka (dock ej höjd)

  • nackstöd (3eparts)

  • sitt-kudde (3eparts), om man inte gillar nätet

Båda 3e-parts-tilläggen är helt löstagbara.

Skickas ej, men jag kan köra ut den till dig (Stockholmsområdet) om du inte vill hämta den hos mig (Norrtälje).

Läs hela annonsen här

Av Gi][Gurra

9900k

Köper 1 eller fler gamla 9900k-cpuer.
Tänkte experimentera lite med deliddning och lite annat kul, vilket kan leda till att jag sabbar någon cpu ;). Ute efter att ha reserv(er) till min huvuddator om/när jag sabbar allt.

Om du vill sälja en redan deliddad 9900k så är det ännu bättre! Den köper jag gärna.

Pris kan diskuteras.

Läs hela annonsen här

Av Gi][Gurra

@Loweirst Jag tar gärna ett till gamla 1151 :).

Av Gi][Gurra
Skrivet av SuperSverker:

Spel fungerar lika bra med Proton nu för tiden 😉
TPM kan sköta beräkningar för kryptering etc, men användningen i Windows handlar enbart om lagring av nycklar och krypton.
Det är således fortfarande processorn som sköter krypteringen (som med hjälp av vissa instruktionsuppsättningar kan göra det snabbare)

En TPM kommer aldrig någonsin ge dig en prestandaökning. Det är inget annat än en frän byrålåda som kan sköta kontakt / validering med diverse tjänster, kryptering och annat tungt ligger fortfarande på processorn (så länge den stödjer instruktionsuppsättningen AES)

Edit*
Den stora grejen med hårdvaru TPM är just att den inte sitter på processorn (tänk ex. Spectre eller andra djupa sårbarheter som finns i processorer), då det anses säkrare.
För gemene man spelar det dock ingen större roll...

Ang linux och spel. njaa.. Visst är jag ett stort linux-fan men att påstå att spel funkar lika bra med proton är nog inte riktigt hur det ser ut :). https://www.protondb.com/ 20-40% fortfarande rött

Sedan har vi folk med udda spelrelaterad hårdvara där funktioner saknas i drivare med samma funktionalitet.

Men jag hoppas att det ska stämma en dag!

Av Gi][Gurra
Skrivet av SuperSverker:

...du behöver inget TPM-chip, fTPM (mjukvaru) funkar fint.

OT:
Kört 11an på min laptop ett tag (senaste betan) och den har varit 10 sek långsammare på boot, flera sekunder sen på väckning och seg i mer eller mindre allt jag gör....

MEN WINDOWS SÖK FUNGERAR FANTASTISKT BRA

Tror jag stannar på Ubuntu ett tag till


Jag vet att jag inte behöver hårdvara, men jag vill ha det :). Jag skulle vilja se en prestanda-undersökning hur fTPM funkar vs hårdvara m.a.p. diskkryptering och andra krypteringstillämpningar. Mentalt står jag inte ut med tanken att potentiellt offra prestanda

Precis som du så kör jag Ubuntu för det mesta. Har Windows enbart installerat pga spel.

Edit: har jag helt missuppfattat det är... Innebär hårdvaru-tpm bara annan lagringsplats av nycklar? Jag trodde man även offloadade CPU/slapp någon slags emulering.. men det verkar ju ha exakt noll Prestanda-inverkan.. det jag läser nu indikerar ju att krypteringen hanteras av separat enhet i cpun oavsett, så det ska inte ha någon prestanda-påverkan alls .

Av Gi][Gurra

Väntar sedan 3 månader på att komplett ska få in asusmoderkorts-TPM-chip/-addon i lager för leverans till mig, så jag kan installera windows 11 ... Kommer bli en ny ps5-historia :D. leveransdatum flyttas varje vecka

Av Gi][Gurra

Annonsören har avslutat denna annons.

Av Gi][Gurra

Nu är vive-paketet också sålt.
Annonsen stängs

Av Gi][Gurra

Reverb G2an är nu såld och skickad till sweisdapro.
Vive och extrautrustning till Viven är fortfarande till salu

Av Gi][Gurra
Skrivet av sweisdapro:

3600+frakt för g2, har du möjlighet att byta linserna innan du skickar i så fall?

Funderade lite mer och budet är ändå rätt bra. Behöver inte leta fler bud känner jag. Du har PM med fråga om adress m.m.

Av Gi][Gurra
Skrivet av Betty (Kung Pow):

Han har en rätt snål sommar efter just ha gift sig, men funkar 500kr för en lighthouse?

yes. Lighthouse går till dig. PMa mig vart jag ska skicka den

Av Gi][Gurra
Skrivet av sweisdapro:

3600+frakt för g2, har du möjlighet att byta linserna innan du skickar i så fall?

Högsta budet hittills.

Ja, jag ska försöka komma ihåg ;). De är fastklämda (speciellt byggda för g2) ovanpå vanliga linserna så inget som är bortplockat. Ger det någon dag för att se om någon vill ha viven också.

Edit: har plockat bort mina extralinser.

Av Gi][Gurra
Skrivet av Cuge:

Har ingen chans att hämta, men är trygg i att få saker skickat.
Budar 3500kr för Reverb G2 + frakt

Noterat. Avvaktar någon dag först för att se om jag hittar lösning på även viven.