Inlägg

Inlägg som squasho har skrivit i forumet
Av squasho

VOIP

Hej! Tack så mycket för hjälpen att bli superuser. Det var väldigt enkelt! Nu tänkte jag ställa in en egen SIP server som tex voipstunt.com. Tyvärr funkar det inte. Voice lampan lyser inte på routern. I routern så står det Kontaktar "DHCP-server...". Någon som vet vad jag måste göra?

Av squasho
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Nemcue
Mindre bra idé - de mår dåligt av värmen och möjligheten finns att de spricker.

Jag tror inte jag vågar något annat sätt än skruvar eller skenor. Ingen som kan få tag på skenor?

Problemet med skruvar är att de blir alldeles för korta eftersom det vanligtvis ska sitta en skena mellan hårddisk och chassi.

Av squasho
Citat:

Ursprungligen inskrivet av FoxOne
De liknar Chieftecs version för Mesh-serien.. Kanske kan vara lite lättare att få tag på sådana..

Har hittat bilder på dom och tycker de verkar intressanta! Har du någon aning hur man kan få tag på såna?

Av squasho

skruvlöst chassi-plastgrejer till HDD

Har precis köpt en ny hårddisk men när jag skulle sätta in den märkte jag att jag inte hittade mina plastgrejer för att sätta fast den i mitt skruvlösa chassi-Atrix C9002-C43 Miditower Black/Silver ATX

Grejerna ser ut såhär och jag undrar om det är någon som vet hur jag kan få tag på såna eller eventuellt någon annan lösning? Verkar som att det inte går med skruvar eftersom det är för mycket avstånd mellan hålen och hårddisken

http://img255.imageshack.us/img255/3961/p1230408vp4.jpg

http://img165.imageshack.us/img165/5049/p1230409dn2.jpg

http://img171.imageshack.us/img171/8615/p1230410xs5.jpg

Snälla hjälp mej! vet verkligen inte vad jag ska göra

Tack till alla som försöker hjälpa mej!

Av squasho
Citat:

Ursprungligen inskrivet av tolar_90
Kanske ska köpa nån tv eller liknade samt hemmabio skulle jag tro iaf

meeen tror ni verkligen man får se 1000p varan när man har 1000p? Själv skulle jag snarare gissa på att man får se den när man fått 500 p för att man ska ha något som lockar en att köpa mer.

Av squasho
Citat:

Ursprungligen inskrivet av ErikSvensson
Du skulle ju inte ha den klar förrens efter semestern? Beställde du som firma eller företag? Kan du påvisa att du skulle använda den yrkesmässigt? Allt sånt spelar roll.

Erik

asså det spelar ingen roll..kräver ingen ersättning. Nöjer mej med att få mellanskillnaden betald. Då kan jag ju installera den nu i helgen ändå!

Av squasho
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Airwolf
På vilket sätt har du drabbats ekonomiskt av detta misstag?

Ser inget riktigt diskussionsvärde kring det trådskaparen fråga för att passa in under konsumenträtt. Däremot ser jag diskussionvärde kring frågor om konsumentköplagen.
Låter tråden vara olåst.

"Skadestånd
Du har enligt konsumentköplagen rätt till ersättning för alla utgifter och förluster som du drabbas av på grund av fel på varan eller försenad leverans.
"
http://www.konsumentverket.se/mallar/sv/artikel.asp?lngCatego...

Förlorade arbetsinkomster?

Av squasho

OK! har förstått att ingen här tycker att datorbutiken har gjort något fel. Jag har snackat med dom och har nu lyckats få ut mellanskillnaden så att jag slipper skicka tillbaks den iaf! Då nöjer jag mej faktiskt utan ersättning eftersom deras fel då inte orsakat någon större skada.

Av squasho

datorbutiken - fel processor

Jag hade beställt ny dator och var nu riktigt sugen på att bygga ihop den. Men till min stora besvikelse hade datorbutiken skickat fel processor. Otroligt segt eftersom jag ville bygga ihop datorn innan jag åkte på semester nästa vecka. När min semester är slut måste jag kunna börja jobba direkt och har därför inte tid att vänta på en ny processor.

Vad tycker ni jag bör göra? Jag tycker det är väldigt dåligt av datorbutiken att skicka fel varor. Rena turen att jag märkte det innan jag hade öppnat den. Nu sitter jag här med en massa delar utan att kunna plocka ihop det.

Jag tänker naturligtvis inte nöja mej utan ersättning då detta är ett fel som bara inte får göras.

Hjälp uppskattas! Vad bör jag begära som ersättning?

Av squasho
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Eriik
Ställer mig till skaran som vill ha fri frakt som bonusprodukt. 50p kanske skulle vara en lämplig nivå?

Jag tycker 50p låter lite väl högt med tanke på att frakten oftast kostar 69 kr eller 99 kronor. Visserligen är jag FÖR förslaget ändå. Huvudsaken är att "fri frakt" finns med och inte vid vilken poäng man får den. Förstår ju samtidigt att det blir dyrt för datorbutiken att ge ut gratis frakt till alla så fort de fått något enstaka poäng. Tycker även det vore trevligt med nåt för oss gamers precis som någon sa innan i tråden. Dock tycker jag inte det behövs någon superbra mus eller liknande. Tycker ett headset eller en mus som är värd kanske 100 spänn. Vill man ha det allra bästa får man allt ta och pröjsa.

Av squasho

Kommer det inga fri frakt erbjudanden snart?

Och nu eftersom db-mannen verkar vara aktiv här undrar jag också detta:

Priset på en del varor höjs och sänks dagligen. Minnena höjdes tex. igår med 130 kronor och sänktes sen med 130 kronor nu imorse. Vad beror det på? Att lagret börjar ta slut och att de sen fyllt på det? eller kanske att inköpskostnaden ökar? Eller kanske beror det på dollarkursen?

Alla varor går såhär upp och ner hela tiden. Det kan väl knappast vara någon som sitter och uppdaterar manuellt?

Av squasho

Priset på en del varor höjs och sänks dagligen. Minnena höjdes tex. igår med 130 kronor och sänktes sen med 130 kronor nu imorse. Vad beror det på? Att lagret börjar ta slut och att de sen fyllt på det? eller kanske att inköpskostnaden ökar? Eller kanske beror det på dollarkursen?

Alla varor går såhär upp och ner hela tiden. Det kan väl knappast vara någon som sitter och uppdaterar manuellt?

Av squasho

Här är moderkortet:

http://www.komplett.se/k/ki.aspx?sku=321302

Har 4 minnesplatser och klarar upp till 32 gig ram. Det som känns viktigt för mej eftersom jag bestämt mej för 4x1024 mb. Den klarar även 4 st ide enheter så jag kan även använda mina gamla ide-hårddiskar i datorn Innan har jag bara kunnat använda 1 hårddisk+ 1 dvd-brännare.

Edit: Tycker ni att det lönt att ha 4 gig ram och så bra processor när jag egentligen varken gamar eller använder några extremt krävande program? Anledningen till uppgraderingen är framförallt för att kunna klara vista problemfritt och med väldigt bra flyt. Vill även kunna spela spel väldigt sällan om jag blir lite småsugen.

Av squasho

uppdatera datorn

Citat:

Minne:

Corsair Value Select VS2GBKIT667D2 (x2) 4x1024MB (tot. 4GB) DDR2 PC2-5300 667MHz CL5

Moderkort:

ECS Elitegroup NFORCE4M-A nForce4-4X 4DDR2-DIMM 3PCI 3PCIe SATA Raid Audio LAN Socket AM2 ATX

Processor:

AMD Athlon64 X2 Dual-Core 6000+ 3.0GHz 2x1MB Boxed (with cpu-cooler!) Socket AM2

Vad tror ni om dessa delarna? Kommer det att funka bra ihop? Klarar jag mig med mitt gamla 500W Q-tek nätagg som har klarat att driva min nuvarande dator länge? Enda skillnaden är ju egentligen mer ram och bättre processor.

Säg gärna om det finns några nackdelar med paketet eller andra synpunkter ni har på det. All hjälp uppskattas!

Av squasho

nytt moderkort

Citat:

AMD 64 3000+ Venice @ 2,6 | Sapphire ATI Radeon x550 128MB | Samsung 512MB PC3200 | Maxtor 6Y080PO 80GB | Seagate Barracuda 7200.10 320GB SATA2 | Random gammal ide hårddisk | ASrock 939dual-SATA2 | LITE-ON SOHW-1693S DVD Dual-Layer | Atrix C9002-C43 Miditower Black/Silver ATX | Hansol p900

Detta är delarna som jag har i min dator just nu! Eftersom mitt nuvarande ASrock 939dual-SATA2 har gått sönder ska jag byta till ett ASRock 939NF6G-VSTA.

Men vill bara veta så att alla mina övriga delar verkligen kommer att funka?

Av squasho

Re: Win 98 + Telia ADSL inställningar

Citat:

Ursprungligen inskrivet av Prestbacka
Jag försöker få igång internet på win 98 men jag har glömt hur man ska ställa in för telia bredband

någon som skulle kunna guida mig för detta? säkert skit enkelt men jag har totalt glömt av detta.

tackar så mycket

testa start > kör > winipcfg

ta sen release och sen renew..

det borde va allt som behövs så länge du har installerat nätverkskortet o satt i alla sladdar! är dock inte säker då det var väldigt många år sen jag använde win98

Av squasho
Citat:

Ursprungligen inskrivet av kaptenperre
I burst test borde du få en högre hastighet, men inte i write/read. Då låter det där helt normalt. 300MB/s är granssnittet SATA2:s gräns. Så även ifall hårddisken skulle klara snabbare t.ex. så sätter gränssnittet stopp då.
Du kan se det som ett rör som man häller vatten i. Röret rymmer max 300 liter per sekund, men om man bara häller i 50 liter så går det itne snabbare bara för att det rymmer 300.

i burst får jag 82,5..är det bra lr?

Av squasho

hastighet hårddisk

Har en Seagate Barracuda 7200.10 320GB SATA2 16MB 7200RPM.

överföringen till den uppgår bara till 50 MB/s när jag testar i HD Tune. Ska inte den disken gå upp i typ 300 MB/s? det är kanske inte riktigt 300 MB/s men 150 borde väl gå?

Vad är det jag ska ändra?

Av squasho
Citat:

Ursprungligen inskrivet av zaver
SATA2 är bakåtkompatibelt. Jag tror de drivrutiner windows frågar efter är SATA-drivrutiner till ditt moderkort. Dem tillhandahåller din moderkortstillverkare förutsatt att du inte kör med ett externt kontrollerkort.

Du hade rätt..kom på nu att när jag installerade datorn innan pallade jag inte installera några sata-drivrutiner eftersom jag inte hade nårra sata-diskar..

Tack för hjälpen du är en hjälte

Av squasho

Re: Re: Bra butik med superbra support! Rekommenderas!!!!

Citat:

Ursprungligen inskrivet av CARLR
Vad för kompensation?

100 kronor på en hårddisk som kostade 895 kronor..

jag är väldigt nöjd

dombryr sej verkligen om varje kund..