Inlägg

Inlägg som zie har skrivit i forumet
Av zie

12000 hämtar

Av zie
Nytt bud: 9 600 kr Hämtar i Göteborg
Gå till annonsen för att lägga ett bud.
Av zie

Vad folk ska klaga, gött med lite annorlunda tävling. Bra jobbat Andreas

Av zie

Problemet MS har just nu är att deras vanliga marknad (persondatorer) minskar samtidigt som deras satsning på Win8 för att ta bägge marknaderna (surfplattor och PC) inte har fungerat speciellt bra.

Dual-boot är en vättig lösning av Asus, i en övergångsfas när inget av OS:erna är speciellt bra på att göra bägger sakerna.

Av zie

Känns som vi får vänta på mer svar nästa vecka, ska dra ut i solen lite så länge... Hoppas Corsair och Sandforce jobbar i helgen.

Av zie

Vill bara uppdatera att den andra disken som jag trodde var bättre har exakt samma problem. Jag är nu övertygad om att alla Force3 strular.

Av zie

Tycker också det verkar konstigt att det inte står något på Corsair-forumet t ex. Om dom jobbar på en firmware så borde de säga det.

Det skall dock tilläggas att efter att ha bytt ut min Force3 så fungerar det mycket bättre. Jag vågar hoppas på allt för mycket än, bara några timmar in utan någon BSOD.

Av zie

Var på Inet idag, först hade dom inte hört något men nu hade de fått ett mail där det skrevs att dom hade märkt problemet och att det skulle komma ut en firmware-updatering nästa vecka...

Någon som vet hur SandForce har skött det tidigare?

Av zie

Har samma problem

Z68, 2500k,
Testade Sata 3 och 2, AHCI och IDE

ingen skillnad, BSOD i windows precis som screenshotsen. Desto mer info vi kan ge varandra desto bättre, vore kul att höra om det finns någon som inte har problem med sin disk..

Jag fattar inte hur Corsair kan ha missat detta? Det verkar ju vara nästan alla som köpt som har de här problemen... Frågan är om man måste byte och till vad isf?

Av zie

Logitech M705 Ägare

Tja

Fick precis hem en sån här mus och den verkar inte riktigt kunna tracka normalt. Märks tydligast när man för den sida till sida över skärmen, den vill röra sig lite i vågor upp och ner. Det känns lite som något är fel hela tiden.

Det måste väl vara något fel på mitt exemplar för det kan väl inte vara så dålig prestanda på den?

Av zie
Citat:

Ursprungligen inskrivet av GeneX
Det är tänkt att bara ljuset ska synas, dioderna i sig kmr vara "gömda". Det där med molex är lite svårt för mig iom att jag aldrig lödit om en sån. Jag har en viss kunskap om el och så där men vill inte göra fel och sen slutar det med att jag måste köpa ny datorutrustning.

Min gamla FS-P4'a har ett kretskort med 3st blåa dioder. då är det röda och ena svarta på molex som används till det. Ska jag strippa kabeln, löda svarta till ena pinnen på dioden och röda till den andra? Jag har gjort en skiss på min tanke här:
http://data.fuskbugg.se/skalman01/seriekopplade_dioder.JPG

Jag hittade dessa dioder på clas ohlson, finns ju flera olika färger, men jag ska använda röda och måste väl räkna ut motståndet jag behöver då gissar jag på ^^
http://www.clasohlson.se/Product/Product.aspx?id=145741009

Tack på förhand!

Första inlägget på några år.

1. De röda dioderna på classe är väldigt ljussvaga. De är inte gjorda för att lysa upp något utan att indikera. Se skillnad i ljusstyrkan på de vita/blåa samt den röda.

2. Den skissen du gjorde skulle fungera, men det ser ut som du kopplar lite fel (kan även vara bilden).

Här är en paralellkoppling där alla dioder får samma spänning (strömmen begränsas av motståndet)

|| - ____DIOD____ + || || - ____DIOD____ + || || - ____DIOD____ + || || - ____DIOD____ + || || || || O motstånd (räkna med ohms lag) O +GND (svart) +5V (RÖD)

Det finns massor av info där ute, kolla FAQen

Av zie

Ett sätt att se på den fjärde dimensionen är att titta på de två dimensionerna som är enklast att förstå. 2a och 3e. 2a dimensionen är ett plan dvs en oändlig tunn skiva där du kan ha bredd och höjd. Om vill förflytta dig mellan två punkter måste du röra dig i någon linje i skivan. Om du istället har tre dimensioner kan du hoppa över linjen och röra dig från punkt A till B i djupet och du kommer inte färdas någon sträcka över huvudtaget i den andra dimensionen.

Man skulle på samma sätt kunna teoretisera att man kan förflytta sig från plats A till B med hjälp av den fjärde dimensionen (vad den nu är) skulle man kunna göra detta utan att färdas någon strecka i den värld vi lever i. Teleportation om man så vill.

Detta är ett mer filosofiskt sätt för att försöka binda ihop den matte och den värld vi lever i.

Av zie

LCD-TV Pixelmappning

Hej

Jag funderar på att köpa en TV som samtidigt ska användas som datorskärm. Det är alltså VÄLDIGT viktigt att jag kan surfa, läsa artiklar och göra skolarbete på den samtidigt. Jag hade tänkt mig en 37-40" som ska stå på 2 meters avstånd.

LCD antar jag eftersom det verkar vara bäst till dator...
720 eller 1080?

Exakt hur fungerar pixelmappning?
Om jag genom powerstrip låter datorn skicka en 1366x768 signal via DVI/HDMI finns det fortfarande möjlighet att TV i sin tur gör något fuffens med skiten så att det inte blir 1:1 pixelmappning?
Vad är skillnad mellan en TV som stödjer 1:1 mappning via DVI/HDMI och en som inte gör det?

Av zie
Citat:

Ursprungligen inskrivet av TheGimp
en sådan här: http://www.marketworks.com/hi/71/71133/10a3-042hf.jpg

De röda och vita kablarna från 360:m in i röd/vit på en sådan kabel. Sedan stereopluggen in i t.ex skärmen, om du nu vill använda den.

Jag har inte skärmen så ni får gå och kolla själva. Men det brukar vara vanligast att man har "hon" -ingångar.

Om det är som jag tror, så ska du ha en sådan sladd fast med den röda och vita som HANAR. Dvs som piggar istället för hål.

PS, Ibland är den vita, svart men det spelar ingen roll det är samma sladd.

EDIT: Jag är en idiot, jag trodde han skulle koppla från datorn till skärmen som hade RCA-kontakter. Sorry.

Av zie

Om jag inte minns fel kan DVI skicka och ta emot digitala OCH analoga signaler. VGA är helt analog och HDMI helt digital.

Det finns omvandlare för att man ska kunna använda dom olika kontakterna med en typ av källa, tex

VGA analog --> DVI analog
eller
DVI digital --> HDMI digital

Du har mixat dessa till
VGA analog --> DVI analog --> HDMI digital

De pinnar på DVI kontakten som skickar digitala signaler får inte någon signal från VGA och alltså inte heller HDMI kontakten.

Du måste leta upp en annan anslutning på tv'n eller fixa något som konverterar en analog VGA eller DVI signal till en digital HDMI inte bara en kontaktomvandling.

Av zie
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Velon
Någon som har lite taktiktips? Har nyss fixat röda imps och ska ge mig bort till ett nerbränt slott. Numera bebott av en sorts svarta riddare. Oavset hur jag gör så tycks jag förlora ungefär 10 imps om jag möter 3-4st riddare och att hela tiden springa tillbaka för att slakta får och fixa nya är segt. Kör nästan uteslutande med bruna, gillade helt enkelt inte dom röda.

Uppgradera dom med armor och vapen. Dvs gå igenom låder och tunnor osv så dina "%" går upp. Att försöka attackera med alla på 100% är inget vidare...

Blåa imps hittar du efter du har fixat dom gröna så att dom gröna tar bort giftet utanför grottan. De gröna hittar du i alvskogen.

De flesta ställena man kan gå till i början utgår ifrån Spree, dvs något vädersträck ut från staden.

Av zie

Hur mycket fick du betala i frakt för att dom skulle skicka en ny?

Den gamla skärmen + den nya? kr?

Av zie

Overlord, Stalker, CC3, Call of Duty 2,

Av zie

Game.co.uk

Game i Sverige har inte sin webshop öppen men Game.co.uk har förbeställningar till Pirates of The Burning Sea som kommer i höst. Priset är det inget fel på heller och jag undrar om någon har beställt därifrån och kan ge mig lite insikt.

Frakttider?
Support?
Osv...

Av zie

Detta är precis som BetaMax vs VHS. Det spelar inte så stor roll vilken av teknikerna som är bättre, det handlar om vilka tillverkare och producenter som anammar vilken teknik. Jag är tveksam till att vägge teknikerna kommer att kunna leva sida vid sida i slutändan. Möjligt om det kommer billiga kombospelare.

Det är bara att vänta och se, just nu hänger det på en tråd.